LLARGA VIDA A LA SARDANA!

Dissabte els alumnes de 3r. van poder ballar la sardana assajada a classe de música. Va ser al Parc de l’Estació Vella juntament amb altres escoles d’Igualada. Quan vam entrar a la plaça vam fer un galop d’entrada per presentar cada colla i un cop situats a baix, cada escola amb la seva rotllana vam ballar la sardana “SardaCat”.

Ho vam fer rebé i ens ho vam passar pipa. Mireu quina mostra de fotos i vídeos!

Llarga vida a la sardana!

 

 

AVENTURA AQUÀTICA

Nosaltres, la classe  dels paperaires el dilluns 6 de  maig vam  anar l´Aquari de Barcelona. Vam fer parelles per pujar a l´autocar. Com que estem estudiant el fons marí vam preparar aquesta sortida. Durant la visita ens va acompanyar una monitora que es deia Mònica. La visita la vam començar anant a una mini piscina  de mantes, després vam començar a veure molts peixos. Vam veure animals  del fons marí com el eriçó de mar, peixos,  taurons, rajades, pops i fins i tot un peix unicorn. Durant la visita vam veure peixos que no coneíxem, vam saber quins peixos eren verinosos i quins no ho eren.

Primer vam veure els peixos Mediterranis que eren de colors foscos. Després vam veure els peixos tropicals que eren de colors més brillants.

Per últim vam veure els dos submarinistes que estaven donant de menjar als taurons.

En acabar la visita vam a anar a fer-nos una foto tots junts  a dins d’una balena de mentida. Després de fer-nos la foto vam dinar i vam a anar a jugar tota la classe al pilla-pilla. El  dinar va ser  a una terrassa  i desprès vam jugar allà mateix. Ens o vam passar pipa dinant entre amics.

El final de la visita va ser dins un submarí .

El que més ens va agradar va ser el túnel dels taurons i el peix globus.

També algunes curiositats com que i ara ja sabem distingir els taurons mascles i les femelles. Ens va explicar que els taurons tenen 2 penis. També ens van ensenyar un aquari de peixos verinosos. Ens van explicar que al aquari dels verinosos i havia un peix que netejar als altres.

A la tarda vam tornar a l’escola.

Escrit pels nens i nenes de 3B

LOTS OF MONKEYS IN P4

Children in P4 have become naughty monkeys and they can’t stop jumping and jumping on the bed!!! Be careful! If they fall off you must call the doctor!

We have enjoyed a lot all these sessions preparing the monkey crowns, singing the song and acting it out!

Here you can see how funny it’s been!

Visita al CRARC de Masquefa

Avui els nens i nenes de 1rB hem anat a visitar el CRARC (Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya) a Masquefa.

Ens ho hem passat molt bé observant diferents espècies d’amfibis i rèptils però el que més ens ha agradat ha estat poder veure de prop els nenúfars i algunes granotes, així com poder tocar una serp, una Pogona o també anomenat Drac barbut, una tortugueta de només 4 mesos, una tortuga adulta i un tritó. Ha estat una bona barreja sensacions que hem viscut amb molta intensitat i no ha deixat a ningú indiferent.

Per completar el dia hem anat a dinar i a jugar a dos parcs amb dibuixos de la Pilarín Bayés, un dedicat al Patufet i l’altre a la Caputxeta Vermella on hem passat una estona ben divertida entre balancins, gronxadors i tobogans.

Amb tantes noves experiències i tot el què hem après se’ns ha passat el dia volant!

 

Trobada d’Escoles Verdes

Som els Escamots Verds de 6è i acabem d’anar al museu de la pell per la trobada d’escoles verdes de l’Anoia.

Allà hem muntat la nostra paradeta (“ERA LA MILLOR”)

Quan hem arribat, ens han donat la benvinguda a totes les escoles.

Ens hem dividit en grups i hem après coses que fan altres centres, ja siguin llars d’infants, escoles i instituts. Quan hem acabat hem esmorzat al pati del museu de la pell. Hem fet un segon torn de paradetes i quan hem acabat hem posat en comú la informació.

A continuació, hem sortit al carrer a preguntar a la població d’Igualada 5 preguntes del tema reciclar. Per acabar hem dinat i hem marxat altra vegada cap a l’escola.

Ha sigut un dia molt guai!!!

JAN, CARLA i SALMA

 

MUSICAL PARTICIPATIU

Els alumnes de 5è hem participat del musical: 1.000 Raons per cantar!!! Juntament amb altres escoles de Catalunya hem fet el concert a la Sala Barts de Barcelona. Ha sigut tot un èxit i també la recompensa merescuda a tot l’esforç i dedicació durant tant de temps. El projecte ha tingut altes dosis d’esforç, implicació, energia i sobretot molta música.

Felicitats a tots i totes!!!

ENHORABONA KARLA!

La Karla Ortega Garcia de 1B va quedar com a finalista en la categoria B (1r i 2n d’Educació Primària) en la 7a edició del Concurs de Dibuixos Matemàtics d’ABEAM (Associació de Barcelona per a l’estudi i l’aprenentatge de les Matemàtiques) en la qual hi havia participants d’arreu de Catalunya i aquest passat divendres, dia 10 de maig, va anar al Citilab de Cornellà a l’acte de cloenda on es donaven a conèixer els guanyadors.

Des d’aquí volem donar-li la nostra enhorabona per haver guanyat el 3r Accèssit amb la seva obra titulada: DE GRAN A PETIT. Moltíssimes Felicitats Karla!

(Si voleu veure algunes fotos de l’entrega de premis, cliqueu a la següent imatge i si voleu veure totes les obres guanyadores del concurs, a sota de la imatge les teniu en format PDF.)

UNA TARDA AMB TERESA RIBA

Caminant per Igualada veiem figures molt quietes de rostres ben vius que que ens miren i ens demanen que ens hi apropem; de tonalitats ocres i negres, les trobem assegudes en un banc reposant i  convidant-nos a seure al seu costat o voltejant una esfera d’on brolla l’aigua; … ens són familiars i amables i vesteixen la ciutat d’una identitat que li és pròpia; Són les escultures de l’artista igualadina Teresa Riba, que avui hem tingut l’honor de tenir a l’ escola.

A les acaballes de P5, Àligues i Dracs hem provat de fer d’escultors, –i què fan els escultors? preguntem les mestres- i els infants, que són molt llargs diuen: -escolten!!!– Certament, escolten però més amb la mirada que amb les orelles fines  i dibuixen modelant el fang amorosament  amb mans sàvies i expertes, les emocions més pregones que l’ànima ens  retorna  com un mirall i ens permeten escoltar-les també amb el cor…!

Aquesta tarda amb Teresa Riba ha estat un regal i una oportunitat per desvetllar la sensibilitat artística dels escoltadors de mans petites que són els infants, ells i nosaltres -ben segur- la tindrem ben present.