Visita al Parlament de Catalunya, per Sant Jordi

Per la Diada de Sant Jordi, el proper divendres dia 23 d’abril a les 10:30 del matí, l’alumnat del CFA Tàrrega visitarem el Palau del Parlament de Catalunya a través d’una visita virtual guiada.

Podrem veure la primera institució de Catalunya amb la presència en directe del personal del Parlament, que habitualment fa les visites presencials. Aquest personal serà l’encarregat de conduir-nos virtualment pels espais més emblemàtics del Palau i explicar-nos-en la història i l’arquitectura i la tasca que duen a terme els i les 135 diputades.

Ens endinsarem a l’edifici en format de 360 graus, pujarem per l’escala d’honor fins a la planta noble i accedirem, entre altres espais, al saló de sessions, als salons de passos perduts i de canelobres, a algunes sales de comissions, al despatx presidencial o a la sala on es reuneixen la Mesa i la Junta de Portaveus.

La visita es complementarà amb una mostra fotogràfica procedent de l’arxiu històric del Parlament, que permetrà veure com era l’edifici en les diverses etapes de la seva història. Un cop acabada la visita, d’una durada màxima d’una hora, podrem fer preguntes o resoldre dubtes amb la persona especialista que ens haurà acompanyat al llarg del recorregut.

Tothom que hi estigui interessat, que ho comuniqui al professorat.

Canvis en els dies de lliure disposició

Des del Consell escolar Municipal ens han informat que s’han canviat dues dates de festa de lliure disposició del calendari escolar del present curs.

Les noves dates de festa de lliure disposició seran aquest divendres dia 12 de febrer i el proper dilluns 15 de febrer (que substitueixen les dates del 8 de gener i 6 d’abril, que passen a ser lectives).

Us informem d’aquest canvi d’última hora per a que ho tingueu en consideració durant aquesta primera quinzena de febrer.

Felicitació de Nadal

Entre totes i tots els alumnes, enguany hem elaborat un “Christmas letter-tree” o calendari d’advent en forma d’arbre de Nadal ple de bons desitjos per a tot l’alumnat de l’escola. Enhorabona a tot l’alumnat!


Us desitgem que passeu un Bon Nadal i que tinguem una bona entrada a l’any nou 2021!

Inici de classes amb mesures de seguretat

El dilluns 21 de setembre vam començar les classes.

Per a la seguretat sanitària de tothom, s’han preparat tots els espais i classes respectant les mesures recomanades pel Departament de Salut i d’Educació per tal de tenir una entrada el més segura possible al nou curs escolar.

Cal destacar que hem elaborat unPla d’Organització Bàsic i Definitiu” en el qual s’han plasmat tots els aspectes organitzatius, de seguretat i de gestió derivats de la situació sanitària que ens està tocant viure.

A tall de resum, us detallem alguns dels aspectes més importants:

  • S’han habilitat uns canals d’entrada i sortida del centre diferenciats, per tal de poder mantenir les distàncies de seguretat.
  • S’ha senyalitzat el recorregut d’entrada i sortida de les classes.
  • S’ha proveït els diferents espais amb dispensadors de gel hidroalcohòlic.
  • S’han redistribuït les classes amb una taula i cadira per a cada alumne/a que asseguri un espai de 2,5 metres quadrats per alumne/a, durant les classes. Això farà, que quan el grup superi la ràtio d’alumnes segons l’espai, de manera excepcional, s’implementarà un model híbrid asincrònic d’aprenentatge. Aquest model preveu que l’alumnat assisteixi a les classes presencials en dies alterns i, el dia que no estigui present al centre faci les activitats proposades pel professorat segons la seva disponibilitat horària.
  • S’ha organitzat una temporització mínima d’uns 10 minuts de ventilació i de desinfecció dels espais entre classe i classe.

Cal recordar que aquestes indicacions poden anar variant en el transcurs del curs per indicació de les autoritats sanitàries.

Mesures extraordinàries de Salut per evitar els brots de la covid-19 a les escoles” i “Altres recomanacions i procediment d’actuació

Entre tots i totes, fem del centre un lloc segur!