Castellà 3

Presentacions orals dels alumnes de Castellà 3 

Els alumnes de Castellà 3 de l’escola practiquen la llengua explicant aspectes de les seves cultures d’origen. Cadascú va triar de què volia parlar i en va fer la presentació davant dels companys. 

A la imatge de sota, en Nourdine explica als companys com es col·loca el turbant. I en fa una demostració!!! També va explicar els famosos banys de sorra de Merzouga, al Marroc.

Va ser una classe molt i molt enriquidora per a tothom!!!

 

INFORMACIÓ CURS 2021-22

PREINSCRIPCIÓ CURS 2021-22

A partir de la primera setmana de juny del 2021

Què vols estudiar el curs 2021-22?

Necessites començar o acabar els estudis de secundària?

Vols introduir-te en l’anglès o aprofundir-lo?

T’agradaria millorar les habilitats informàtiques i obtenir un títol oficial?

Vols fer un grau superior i necessites preparar la prova?

Acabes d’arribar i no saps parlar català ni castellà?

Necessites aprendre a llegir i escriure, o millorar la lectura i l’escriptura?

A l’Escola d’Adults de Montcada i Reixac trobaràs una oferta de cursos de matí, tarda i vespre. Si vols començar un curs al setembre, vine a l’escola o truca’ns a partir de la primera setmana de juny (935 643 001). T’hi esperem!

Semipresencialitat

Implementem la semipresencialitat

Al CFA Montcada i Reixac, per reduir la presencialitat a l’escola, hem adoptat un sistema híbrid en què combinem classes presencials amb classes virtuals per videoconferència.

Videoconferencia, En Línea, Ministerio Del Interior

A més, cada curs té la seva aula virtual a la plataforma Moodle

A la imatge següent, els alumnes de GES 2 treballen els continguts del mòdul de Biologia amb Moodle a l’aula d’Informàtica del centre.

Curs 2020-21

Nota, Chincheta, Recordatorio, Notas

INDICACIONS COVID-19:

  Per entrar al centre, heu de portar MASCARETA i mantenir la distància de seguretat amb les altres persones.

curs 2020-21

QUÈ PODEU ESTUDIAR AL CFA MONTCADA I REIXAC?Muestras De Color, Diseño

CURSOS I NIVELLS QUE OFERIM

 • Ensenyaments instrumentals (aprenentatge i reforç de la lectura, l’escriptura i coneixements bàsics): nivells 1, 2 i 3

 • Castellà: nivells d’acollida i 1, 2 i 3, corresponents aquests últims als nivells A1, A2 i B1 del MECR (Marc europeu comú de referència per a les llengües).

  Català: nivell 1, corresponent al nivell A1 del MECR (Marc europeu comú de referència per a les llengües).

  COMPETIC (informàtica): nivells inicial i 1, 2 i 3, corresponents aquests últims als títols oficials ACTIC Bàsic, ACTIC Mitjà i ACTIC Avançat.

  Anglès: nivells 1, 2 i 3, corresponents als nivells A1, A2.1 i A2.2 del MECR (Marc europeu comú de referència per a les llengües).

Graduat en Educació Secundària: GES 1 i GES 2 (amb doble titulació: GES + Actic Bàsic, més informació AQUÍ)

 • Preparació per a les proves d’accés a cicles de Grau Mitjà i Grau Superior

COM ÉS EL CFA MONTCADA I REIXAC? Si voleu veure el centre per dins, cliqueu AQUÍ

INFORMACIÓ GENERAL sobre els estudis als centres de formació d’adults: VÍDEO i GRÀFIC.

curs 2020-21

QUINS SÓN ELS HORARIS DELS CURSOS?Reloj, Tiempo, Hora, Ver

Podeu consultar els horaris del curs 2020-21 clicant AQUÍ

curs 2020-21

PLA D’ORGANITZACIÓ

Engranajes, Rueda De Engranaje

Llegiu AQUÍ el Pla d’Organització en l’actual context de pandèmia. Setembre del 2020.

desconfinament

PLA DE REOBERTURA DEL CENTREPuerta, Abra La Puerta, Puerta De Madera

Llegiu AQUÍ el Pla de Reobertura en fase 2 de la desescalada. Juny del 2020.

Sant Jordi confinat

Celebrem un Sant Jordi diferent

Sí, estem confinats, però al CFA Montcada i Reixac tenim ganes de celebrar Sant Jordi. Per això, des de casa, hem recitat, hem dibuixat, hem fet treballs manuals, hem elaborat felicitacions… Ho voleu veure? Cliqueu aquí.

Sant Jordi, Roses, Senyera, Celebration, Catalonia

Coronavirus

TANCAMENT DEL CFA MONTCADA I REIXAC

El Departament d’Educació, seguint instruccions del Departament de Salut i com a mesura excepcional per contenir el coronavirus, ha pres la decisió de tancar a partir del dia 13 de març i fins a nou avís, tots els centres educatius del país i, per tant, han quedat suspeses les classes en horari lectiu i les activitats extraescolars. 

Trobareu les indicacions, recomanacions i protocols que estableix el Departament de Salut pel que fa a la prevenció del virus a l’enllaç http://canalsalut.gencat.cat/coronavirus 

Nadal 2019-20

Celebrem el Nadal!

Com cada any, ens ho hem passat genial! Primer hem cantat unes Nadales, amb l’acompanyament a la guitarra de dos alumnes. 

     

 

Després hem repartit els premis als guanyadors del concurs de postals, i finalment hem arrodonit la tarda jugant al bingo, però no a un bingo qualsevol, sinó a un bingo musical! Es tractava d’endevinar el títol de les cançons, i no n’hi ha hagut cap que no conegués ningú. I de passada, qui ha volgut també les ha cantat. 

Quina cançó sona? Preparats per cantar línia!
Participants del bingo musical.

 

Nadal

Ens preparem per rebre el Nadal!

El tió, l’arbre… A l’Escola ja es respira el Nadal. 

excursió de tardor

Visita a Cardona

El 17 d’octubre passat tota l’escola ens en vam anar d’excursió a Cardona. Primer vam visitar les mines de sal, on unes guies ens van explicar tots els secrets que amaga aquesta muntanya única mentre recorríem els túnels de la mina. Ens van impactar les estalagtites de sal i els colors tan meravellosos que trobàvem a cada passa. No podíem deixar de fotografiar aquesta obra d’art de la natura! 

 

                                       

 

 

 

 

 

Preparant-nos per entrar a la mina de sal.                                                                              Qui pot resistir-se a fotografiar aquesta meravella?

Després vam visitar el castell de Cardona, on una altra guia ens va acompanyar en un recorregut fascinant per la història de Cardona i de Catalunya que va entusiasmar tothom. Per acabar d’arrodonir el dia, vam anar a dinar tots plegats a una de les places del preciós recinte històric de la vila.

Castell de Cardona.

GES i ACTIC

Doble titulació: GES i ACTIC

A partir del curs 2019-20, els alumnes de GES 2 del CFA Montcada i Reixac obtindran una doble titulació en acabar els estudis: Graduat en Educació Secundària i ACTIC bàsic.

Juntament amb alguns dels mòduls, els alumnes també treballen de manera globalitzada els continguts de COMPETIC 1 (equivalent a ACTIC bàsic). A final de curs, si superen la realització d’un projecte, obtindran la doble titulació i podran acreditar que, a més de comptar amb la certificació dels estudis d’educació secundària, també tenen un coneixement bàsic i suficient de les TIC.

Alumnes de GES 2 treballen conjuntament els continguts del mòdul de Biologia i els de COMPETIC 1 a l’aula d’informàtica del centre.

crisi climàtica

27 de setembre, jornada mundial contra el canvi climàtic

Des del CFA Montcada i Reixac ens unim a la jornada de lluita contra el canvi climàtic.

Els alumnes del centre han fet una activitat d’anàlisi sobre la crisi climàtica i han elaborat banderoles i pancartes amb propostes i accions per capgirar la situació, i també hi han plasmat tots aquells pensaments que els ha suggerit el matí de treball i reflexió. 

Juntament amb veïns del barri de Can Sant Joan, tot el centre ha participat en una concentració davant de l’escola durant la qual s’han penjat les banderoles i les pancartes.

 

orientació acadèmica i laboral

EL PROJECTE GPS AL CFA MONTCADA I REIXAC

Ja fa uns quants cursos que el CFA Montcada i Reixac participa en el projecte GPS, un programa d’orientació educativa i professional que ofereix formació, assessorament i acompanyament als alumnes del centre.

Amb una de les orientadores, els alumnes del curs de preparació a les proves d’accés a Grau Superior resolen dubtes sobre les assignatures específiques, l’entorn IOC, les sortides professionals i com afrontar la prova.

Amb aquest programa, tots els alumnes de GES, accés a Grau Mitjà i Grau Superior tenen l’oportunitat de rebre informació, de la mà de professionals de la pedagogia i l’orientació, sobre els estudis a què podran optar en el futur i les possibles sortides laborals. I durant tot el curs també compten amb sessions formatives i motivacionals per acabar amb èxit els estudis.