Curs 2020/21

INFORMACIÓ IMPORTANT CURS 2020 / 2021

PREINSCRIPCIÓ                                                                                     

Aquest any, la preinscripció a l’escola es pot fer per Internet o presencialment:

  • Per Internet: només del 15 al 22 de juny de 2020.

S’haurà d’omplir un formulari que properament penjarem en aquest mateix espai.

  • Presencialment: només del 22 al 29 de juny de 2020

S’haurà de demanar cita prèvia a partir del 15 de juny, ja sigui amb una aplicació que properament publicarem en aquest mateix espai o per telèfon (935 643 001, de dilluns a dijous, de 10.00 a 13.00 h). Cadascú haurà de portar el seu propi bolígraf per omplir la sol·licitud.

AVÍS IMPORTANT!

Tothom qui vulgui accedir al centre haurà de portar MASCARETA, mantenir la distància amb les altres persones i seguir totes les consignes de seguretat que li siguin indicades.

 

MATRICULACIÓ                                                                                   

Del 2 al 9 de setembre de 2020 (horari per concretar).

 

OFERTA FORMATIVA                                                                            

 • Ensenyaments instrumentals: nivells 1, 2 i 3 

 • Castellà: nivells d’acollida i 1, 2 i 3, corresponents aquests últims als nivells A1, A2 i B1 del MECR (Marc europeu comú de referència per a les llengües).

 • Català: nivell 1, corresponent al nivell A1 del MECR (Marc europeu comú de referència per a les llengües).

 • COMPETIC (informàtica): nivells inicial i 1, 2 i 3, corresponents aquests últims als títols oficials ACTIC Bàsic, ACTIC Mitjà i ACTIC Avançat.

 • Anglès: nivells 1, 2 i 3, corresponents als nivells A1, A2.1 i A2.2 del MECR (Marc europeu comú de referència per a les llengües).

 • Graduat en Educació Secundària: GES 1 i GES 2

 • Preparació per a les proves d’accés a cicles de Grau Mitjà i Grau Superior

 

HORARIS                                                                                            

Horaris provisionals. Els podeu consultar clicant AQUÍ.

Presentació del centre

Vols conèixer el CFA Montcada i Reixac?

T’estàs plantejant obtenir el títol de l’ESO o presentar-te a la prova d’accés a Grau Mitjà o Superior?

Necessites aprendre o reforçar els teus coneixements de català o castellà?

Has d’aprendre a llegir i escriure?

Tens ganes de començar o avançar en l’aprenentatge de la informàtica o l’anglès?

Al CFA Montcada i Reixac tens l’oportunitat de fer-ho. Clica AQUÍ o a la imatge i podràs veure com és el centre i quins ensenyaments oferim.

Sant Jordi confinat

Celebrem un Sant Jordi diferent

Sí, estem confinats, però al CFA Montcada i Reixac tenim ganes de celebrar Sant Jordi. Per això, des de casa, hem recitat, hem dibuixat, hem fet treballs manuals, hem elaborat felicitacions… Ho voleu veure? Cliqueu aquí.

Sant Jordi, Roses, Senyera, Celebration, Catalonia

Coronavirus

TANCAMENT DEL CFA MONTCADA I REIXAC

El Departament d’Educació, seguint instruccions del Departament de Salut i com a mesura excepcional per contenir el coronavirus, ha pres la decisió de tancar a partir del dia 13 de març i fins a nou avís, tots els centres educatius del país i, per tant, han quedat suspeses les classes en horari lectiu i les activitats extraescolars. 

Trobareu les indicacions, recomanacions i protocols que estableix el Departament de Salut pel que fa a la prevenció del virus a l’enllaç http://canalsalut.gencat.cat/coronavirus 

Nadal 2019-20

Celebrem el Nadal!

Com cada any, ens ho hem passat genial! Primer hem cantat unes Nadales, amb l’acompanyament a la guitarra de dos alumnes. 

     

 

Després hem repartit els premis als guanyadors del concurs de postals, i finalment hem arrodonit la tarda jugant al bingo, però no a un bingo qualsevol, sinó a un bingo musical! Es tractava d’endevinar el títol de les cançons, i no n’hi ha hagut cap que no conegués ningú. I de passada, qui ha volgut també les ha cantat. 

Quina cançó sona? Preparats per cantar línia!
Participants del bingo musical.

 

Nadal

Ens preparem per rebre el Nadal!

El tió, l’arbre… A l’Escola ja es respira el Nadal. 

excursió de tardor

Visita a Cardona

El 17 d’octubre passat tota l’escola ens en vam anar d’excursió a Cardona. Primer vam visitar les mines de sal, on unes guies ens van explicar tots els secrets que amaga aquesta muntanya única mentre recorríem els túnels de la mina. Ens van impactar les estalagtites de sal i els colors tan meravellosos que trobàvem a cada passa. No podíem deixar de fotografiar aquesta obra d’art de la natura! 

 

                                       

 

 

 

 

 

Preparant-nos per entrar a la mina de sal.                                                                              Qui pot resistir-se a fotografiar aquesta meravella?

Després vam visitar el castell de Cardona, on una altra guia ens va acompanyar en un recorregut fascinant per la història de Cardona i de Catalunya que va entusiasmar tothom. Per acabar d’arrodonir el dia, vam anar a dinar tots plegats a una de les places del preciós recinte històric de la vila.

Castell de Cardona.

GES i ACTIC

Doble titulació: GES i ACTIC

A partir del curs 2019-20, els alumnes de GES 2 del CFA Montcada i Reixac obtindran una doble titulació en acabar els estudis: Graduat en Educació Secundària i ACTIC bàsic.

Juntament amb alguns dels mòduls, els alumnes també treballen de manera globalitzada els continguts de COMPETIC 1 (equivalent a ACTIC bàsic). A final de curs, si superen la realització d’un projecte, obtindran la doble titulació i podran acreditar que, a més de comptar amb la certificació dels estudis d’educació secundària, també tenen un coneixement bàsic i suficient de les TIC.

Alumnes de GES 2 treballen conjuntament els continguts del mòdul de Biologia i els de COMPETIC 1 a l’aula d’informàtica del centre.

crisi climàtica

27 de setembre, jornada mundial contra el canvi climàtic

Des del CFA Montcada i Reixac ens unim a la jornada de lluita contra el canvi climàtic.

Els alumnes del centre han fet una activitat d’anàlisi sobre la crisi climàtica i han elaborat banderoles i pancartes amb propostes i accions per capgirar la situació, i també hi han plasmat tots aquells pensaments que els ha suggerit el matí de treball i reflexió. 

Juntament amb veïns del barri de Can Sant Joan, tot el centre ha participat en una concentració davant de l’escola durant la qual s’han penjat les banderoles i les pancartes.

 

orientació acadèmica i laboral

EL PROJECTE GPS AL CFA MONTCADA I REIXAC

Ja fa uns quants cursos que el CFA Montcada i Reixac participa en el projecte GPS, un programa d’orientació educativa i professional que ofereix formació, assessorament i acompanyament als alumnes del centre.

Amb una de les orientadores, els alumnes del curs de preparació a les proves d’accés a Grau Superior resolen dubtes sobre les assignatures específiques, l’entorn IOC, les sortides professionals i com afrontar la prova.

Amb aquest programa, tots els alumnes de GES, accés a Grau Mitjà i Grau Superior tenen l’oportunitat de rebre informació, de la mà de professionals de la pedagogia i l’orientació, sobre els estudis a què podran optar en el futur i les possibles sortides laborals. I durant tot el curs també compten amb sessions formatives i motivacionals per acabar amb èxit els estudis.