ATENCIÓ:  Nou horari del Servei de Préstec

A causa de l’empitjorament de la situació sanitària relacionada amb la Covid-19, el Servei de Préstec  i Cambra de Cria del CESIRE modifica, a partir del 26 d’octubre, l’horari d’atenció al públic.

Dilluns de 9:00 a 13:00 i de 16:00 a 18:00

Dimecres de 9:00 a 13:00

La recollida de material i el retorn del mateix s’haurà de fer en hores concertades.

Podeu contactar telefònicament amb les persones responsables del servei al 938823125, o bé a l’adreça cdec@xtec.cat.

Share

Matemàtica realista

Conferència de formació de matemàtiques“Matemàtica realista a Infantil i Primària” a càrrec de Maria Salgadomestra i professora de didàctica de la matemàtica a la Universitat de Santiago de Compostela.

Es presentaran propostes on l’educació matemàtica es fa en contextos reals i la mestra les condueix per ajudar a elaborar pensament matemàtic i usar coneixements apresos en situacions reals

Ona Aguilera. 2011. Fotografia matemàtica ABEAM

#STEAMcat

Share

Materials manipulatius de matemàtiques, un camí cap a l’abstracció

Conferència de formació de professorat de matemàtiques: “Materials manipulatius, un camí cap a l’abstracció” a càrrec d’en Daniel Ruíz Aguilera, professor de matemàtiques i de didàctica de la matemàtica a la Universitat de les Illes Balears.  

Foto: Júlia Luna. 2015. Fotografia matemàtica ABEAM

Càpsula de Medi: Com incorporar la perspectiva de gènere a l’aula?

El dimecres 17 de novembre, la Laura Girbau i la Marta Berenguer, a partir de l’anàlisi de l’acció educativa, ens van donar eines i estratègies per incorporar la perspectiva de gènere en els centres educatius a partir de la utilització d’un llenguatge no sexista i treballant des del currículum.

Si us vau perdre la càpsula, aquí podeu trobar tot el que es va treballar a la sessió: l’enregistrament de la sessió, infografies, bibliografia…

Fins la propera càpsula!!!!

#STEAMcat

Share

Novel·la i ciència: una experiència a les aules

Us convidem a la tertúlia “Novel·la i ciència: una experiència a les aules” que tindrà lloc el proper dimecres 25 de novembre de 18 h a 19:30 h i que podreu seguir des del canal youtube del CESIRE.

Us presentarem l’experiència que hem portat a terme durant els cursos 2018-2019 i 2019-2020 i els materials que hem generat des del grup de treball que coordinem des del CESIRE amb docents  d’aula, tant de l’àmbit científic com des de l’àmbit lingüístic i literari. I també podreu conèixer les noves línies que iniciem aquest curs. Us animem a entrar-hi i descobrir aquesta experiència interdisciplinària basada en la ciència i la literatura.

Enllaç.

Share

MEDI_STEAM per un futur possible

Entendre el món en el que vivim necessita de connexions interdisciplinars.

Imaginar futurs possibles demana  la inclusió de totes les mirades.

Aconseguir un món socialment just i mediambientalment sostenible reclama l’acció col·lectiva.

Els materials que us proposem  tenen com a objectiu, l’autoformació  teorico-pràctica.  Apoderar als docents en el plantejament didàctic de projectes integradors, presentant recursos  que permeten treballar, a l’aula, els problemes socialment rellevant  des del punt de vista de les ciències socials, ciències naturals i la resta d’àmbits STEAM.

#STEAMcat

Share

Programa COEDUCA’T

El servei de currículum del Departament d’Educació ha fet públic el programa COEDUCA’T per ajudar als centres educatius a potenciar i visibilitzar la perspectiva de gènere, la coeducació i l’educació afectivosexual. Per accedir al web cliqueu aquí.

Share