3r gaudeix a Món Natura!

Sortida a Món Natura

El passat dia 1 de desembre les tres classes de tercer curs vam anar a Món Natura Delta de l’Ebre.

Vam agafar un autobús durant uns 20 minuts i vam poder veure molts camps d’arròs acabats de segar.

Quan vam arribar a Món Natura ens vam dividir en dos grups per a intercanviar els tallers. El nostre grup va començar amb una explicació de Ramon, que era un expert del Delta, sobre la història d’aquelles instal·lacions. Seguidament ens va acompanyar a l’exposició on ens va mostrar: la formació del Delta de l’Ebre, les imatges i sons de la fauna del Parc Natural Protegit i per últim vam visualitzar un vídeo del Delta en les 4 estacions de l’any.

Al sortir d’allà Ramon ens va ensenyar un art de pesca tradicional, el rai, i després ens va mostrar una planta d’aigua salada que fins i tot la vam provar! Amb el gust de sal a la boca vam conèixer més tipus d’arts de pesca: la bústia, el gamber i d’altres molt curiosos.

Després d’esmorzar Alba ens va acompanyar a l’aulari per realitzar un altre taller: l’ocell que havia perdut la memòria i que consistia en ajudar a Laura a saber quin ocell s’havia trobat perdut. A partir de d’un vídeo, d’imatges d’ocells, de nius i de tocar els becs d’ocells amagats a una caixa negra vam aprendre d’aquell ocell perdut, que era un bernat pescaire, com era, què menjava i on vivia. A continuació ens van deixar uns prismàtics per pujar al terrat i fer una observació d’ocells. Vam trobar al bernat pescaire!

Ja dinats, vam poder perxar tot sols pels canals de Món Natura! Va ser súper divertit!

Per finalitzar Ramon ens va fer el taller “missatges de sal” que consistia en veure un vídeo sobre la història de les salines i a partir d’unes activitats i de la lectura d’unes frases sobre el que haviem vist opinàvem sobre si allò era cert o fals.

Ens ho vam passar molt bé i si no us ho creieu, mireu quin vídeo hem preparat!

Alumnes de 3r B.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>