Missió Alba. 6è

Repte 1

Hem començat a fer missió alba i el repte d’aquest any serà descobrir sectors de la llum. El primer experiment, va ser la reflexió i refracció.

La refracció: És una propietat de la llum, que canvia de direcció quan passar d’un medi a un altre.Vam experimentar com la llum es desviava, posant els orbeez dins d’un pot de vidra sense aigua, i els vam apuntar amb un làser. Quan disparàvem amb la llum làser, a l’haver-hi petits espais plens d’aire entre els orbeez, això feia que aquesta es dividís i rebotes entre ells. Després d’aquest petitet experiment vam ficar aigua al pot, vam disparar amb làser. Pel canvi de medi, la densitat de l’aigua era molt baixa i això feia que la direcció del làser canvies. Vam fer un segon experiment sobre la reflexió.

La reflexió: És un fenomen natural o artificial format sobre un material conductor. Vam omplir d’aigua el recipient de vidre i es van veure diversos factors que feien que el raig rebotes dins de l’aigua: Com el canvi de medi , la densitat de l’aigua. Ens ho hem passat molt bé i hem après moltes coses sobre la llum i les seves propietats.

 

 

Repte 2

En el segon repte de missió Alba (llum i matèria) hem aprés les diferencies entre un cos opac, translúcid, transparent.

Cos opac: Un cos que no deixa passar la llum ni la imatge.

Cos translúcid: Un objecte que deixa passar la llum i no la imatge.

Cos transparent: Un cos que deixa passar la llum i la imatge.

El primer que vam fer va ser muntar i preparar la capsa que utilitzaríem per fer l’experiment. Desprès vam fer l’experiment, vam veure els diferents tipus de cossos a traves de la llum. Per últim vam posar en comú les conclusions que vam treure fen l’experiment.

Ha sigut un repte molt divertit i curiós!

Dennis, Èric , Esther, Leire

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>