Fem racons matemàtics

Avui acabem la primera setmana del segon trimestre i us volem ensenyar els racons matemàtics que hem fet la tarda del dimecres: els infants han anat rotant per cinc propostes en les quals han pogut posar a prova les seves capacitats de raonament lògic, orientació espacial i numeració.

Aquest any fem racons dues vegades a la setmana. Fem propostes relacionades amb les matemàtiques, la lectura i l’escriptura, l’experimentació i les art plàstiques. Hi ha dies, com ha estat aquest dimecres, que tots els jocs ajuden a desenvolupar un àmbit concret: en aquest cas, les habilitats matemàtiques.

Els jocs que utilitzem als racons també els poden agafar voluntàriament en les estones de l’entrada relaxada (abans d’iniciar la rotllana de l’assemblea del matí) o en els espais de joc, tot i que quan fem racons només poden realitzar les propostes que els suggerim i en els altres moments tenen una varietat més àmplia. D’aquesta manera, en moments determinats prioritzem jocs que ajuden a millorar certes capacitats. Hem de dir que cal felicitar a tothom per com s’han concentrat en el joc i s’han esforçat!

A continuació podeu veure les imatges dels racons de P5 plantejats des d’Innovamat (que és el material amb el que a partir de 1r de primària s’endinsaran en les matemàtiques) els quals són el racó de les fitxes de colors planes per confegir patrons i el racó dels cubs encaixables per col.locar-los tenint en compte la perspectiva.

A més, també veureu un racó de joc amb fitxes de dominó per fer descomposició dels números de 1 al 12 i per fer comptatge i relació nombre – grafia. Per últim hi ha un racó de fer nombres amb plastilina i un racó amb el joc del dominó que tant gaudeixen.

Recomanem jugar molt a jocs de taula a casa, ja que en la majoria s’utilitzen les matemàtiques de forma lúdica. A classe, a més del dominó, juguen a l’Uno, a l’Oca i al parxís. A més a més, jugar a jocs de taula clàssics amb les criatures ofereix l’oportunitat d’acompanyar la frustració, tan important en aquesta edat.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>