MALETA PIROS LIFE

Durant aquest primer trimestre hem tingut la maleta Piros Life de la Càtedra d’Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus.

Aquesta maleta ens permet apropar-nos a descobrir i conèixer d’una manera molt bonica coses interessants de la vida i del comportament de l’Ós Bru i també d’altres animals.

A cadascuna hi ha diferents activitats i cada activitat està acompanyada d’un material manipulatiu que ajuda als infants a imaginar tot allò que sembla tan abstracte, i a viure-ho des d’un lloc molt vivencial.

Ei!! Podeu veure la gravació del resum de la maleta que van fer a l’Escola de Llavorsí clicant al següent enllaç, hi veureu els vostres fills i filles fent les activitats!

A continuació us presentem algunes de les activitats que hem portat a terme al llarg d’aquest trimestre i que continuarem durant el segon.

ACTIVITAT PAS A PAS – COMUNITAT DE MITJANS

Primer hem fet una pluja d’idees de què sabem de l’ós, sobre quins són els sentits que tenen més desenvolupats i menys. I sobretot, també hem parlat de quina és la feina de les persones que estudien la vida de l’ós i com ho fan. Entre moltes idees ha sortit que aquestes persones observen i estan molt i molt atentes a les petjades dels animals per saber si és d’ós o no.

Tota aquesta conversa amb els infants ha donat peu a estendre dues moquetes de cinc metres on hi ha les traces de tres animals. Teníem clara la de l’ós Bru, però les altres dos traces no teníem tan clar quins animals podrien ser.

Entre tots i totes…

“Ens imaginem que estem caminant pel bosc i ens trobem 3 traces diferents, amb les petjades d’aquests animals que viuen en les nostres muntanyes. No sabem de què són però semblen ben  diferents…”

“Observant aquestes petjades podem descobrir de quin animal és? Si és gran o petit?…”

Des d’aquí, ens hem posat a investigar com caminaven, quines extremitats ho feien, si saltaven, si anaven amb línia recta… quin animal creiem que era el petit i quin creiem que era el gran… Ha estat bonic les converses que s’han generat al voltant d’això…

El que més ha costat ha estat saber descobrir quins eren els altres animals… amb l’ajuda de les petjades que hem tret més tard han pogut reconèixer de quins animals es tractaven. Hi ha hagut experiències de molta comparació, que gran és el seu peu comparat amb el meu, que petit…

A continuació, hem pensat com podria ser de gran es perfils de la llebre, de la guineu i de l’ós… i ho hem encertat així així… no ens pensàvem que l’ós arribes a ser tant i tant gran! I que la guineu fos més petita, ens la imaginàvem  més gran… Amb els perfils hem experimentat comparant amb els nostres propis cossos si són grans, petits… i després amb el metre de la classe hem mesurat quina longitud tenen.

Podeu veure les imatges clicant a la fotografia:

ACTIVITAT PAREM L’ORELLA – COMUNITAT DE PETITS

Els petits vam fer una activitat en la que fèiem un viatge sonor al mig del bosc. Vam seure a escoltar molt i molt atentament un viatge que començava des d’uns nens i nenes que sortien de l’escola per pujar a un autocar… després arribaven a un bosc o hi sentien diferents sons: petjades, sons d’animals, el riu, el vent…

Un cop escoltat, havíem d’endevinar la imatge que corresponia a cada so, ens va encantar sentir les petjades i la veu de l’ós!!

Podeu veure les imatges clicant a la fotografia:

ACTIVITAT PAS A PAS – COMUNITAT DE GRANS

Per conèixer les activitats que han fet els Grans, cliqueu al següent enllaç:

VISITA JORDI GUILLÉN

El dimecres dia 9 de desembre vam tenir la sort i el regal de rebre el Jordi, el pare de la Eire i l’Arlet. Va venir per explicar-nos coses de l’ós Bru, coses molt interessants com per exemple: què menja, quan dorm, on dorm, en què consisteix la seva feina, si sempre està igual de gras, quants mesos d’embaràs té una ossa, quan pareix… I a més a més, també vam aprofitar per a fer-li una entrevista ja que teníem moltíssimes curiositats sobre la vida de l’Ós Bru. 

Va ser un matí molt enriquidor per nosaltres i esperem que pel Jordi també, us deixem l’enllaç on podeu veure un document amb una explicació i on hi trobareu l’enllaç per a escoltar-la.

L’ENTREVISTA

I després del pati ens va mostrar com treballa amb el seu gos quan van a buscar rastres de l’Ós Bru. Ens va deixar a tots i totes impressionats! Què bé que treballen conjuntament!

Per veure les fotografies d’aquestes dues activitats cliqueu a la imatge:

Una abraçada famílies!!!!! Molta salut!

1 comentari

  1. Maria

    Gràcies per deixar-nos participar en les activitats de l’escola!!

    En Jordi i en Lagun s’ha van passar molt bé!!!!!!

    Aviat us convertireu en unes expertes i experts com ells!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>