Infantil i la cuina dels ritmes

P3 fotos i vídeos      P4A fotos i vídeos     P4B fotos i vídeos        P5 Fotos i vídeos 

La cuina dels ritmes és un taller organitzat per activitum, portal d’activitats Educatives de Catalunya.  Aquest divendres vam passar 60 minuts dedicats a la pràctica instrumental, al fenomen sonor i sobretot al ritme, a través dels estris de cuina. Després d’una petita presentació i demostració introductòria, vam descobrir aquests instruments culinaris i gastronòmics tot tocant-los, els mateixos alumnes van ser  els protagonistes i artistes.
La percussió és la família d’instruments més fàcil de tocar, des del punt de vista de la producció del so. Els instruments de percussió són relativament senzills de tocar. Només cal picar, sacsejar, fregar o rascar, per a fer-los sonar. I a qualsevol cuina hi trobarem un munt d’estris per a poder picar i fer ritmes. La música és allà on la vulguem trobar.
Un cop la cuina a punt i a taula parada, van preparar una truita: agafant uns ous, sacsejant-los, els batent al plat, amb batedors (depenent de l’edat) i ritme!!! A remenar fins que quedin al punt de neu. I després cap a la paella.
A partir d’aquí, vam anar coneixent estris de cuina i quins ritmes feien amb cadascun d’ells: olles, cassoles, paelles, morters… a part de culleres, cullerots, bastonets xinesos, batedors, bols, gots didals, tapes, garrafes… Aquests són alguns dels estris de cuina que varem fer sonar…
Amb les culleres apreníem a fer ritmes a l’estil irlandès, dues culleres en una sola mà i a poc a poc anirem agafant el so, la pulsació i el ritme.

En les fotos i vídeos veureu com els infants es deixin seduir per la màgia i el joc que suposa el món de la percussió.