SEGON VIII TROBADA DE “JOCS DEL MÓN”

La Trobada de “Jocs del Món” de Sant Feliu de Llobregat és una jornada ludico-esportiva, organitzada pel Consell Esportiu del Baix Llobregat i per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament.  L’objectiu principal d’aquesta trobada és la promoció dels Jocs del Món i el foment de les interrelacions entre l’alumnat dels diferents centres.

Els JOCS dissenyats per a la VIII Trobada de Jocs del Món han estat:  Les Banderes (Guatemala); Els 4 Llops (França); Ànec, Ànec, Oca, Oca  (Estats Units); La Bruixa Mana un Color (Itàlia); La Batalla dels Continents (Canadà); Ajudem al Cec (Nova Zelanda); La Mare i El Gegant (Romania); La Kukla (Grècia);  Ratolins Atrapats (Argentina); Futbol sense pilota (Portugal); Cercle Xinès (Xina); Indis i Pistolers (Uruguai) i Storfiskaleikur (Islàndia).

L’objectiu de la jornada és la pràctica esportiva recreativa. En les proves que es realitzen no es dona gaire importància al resultat, sinó al temps que l’alumnat pugui estar practicant aquesta activitat.

 

 

L’HORT ESTÀ EN MARXA!

Estem posant l’hort a punt, per aprofitar el bon temps i la calor que encara ens ofereix la tardor.

Els nens i nenes de cinquè han treballat de valent! Després de fer neteja de males herbes i de trobar insectes fascinants, hem plantat enciams de diferents tipus, faves, pèsols, maduixes, cols, escarxofes, bledes, espinacs, cebes, plantes aromàtiques…i hem fet algun experiment amb porquets de St. Martí. Però encara ens queda molt per fer i descobrir! 

Tota aquesta feina no l’haguéssim pogut dur a terme si no fos per la incalculable ajuda de la Paula i en Jordi, pares de l’escola que sempre estan disposats a donar-nos un bon cop de mà, i dels alumnes de l’escola St. Miquel i el seu professor en Jaume que venen un cop al mes, i més si cal, a ajudar-nos. Gràcies de tot cor!

Esperem que gaudiu del procés de posada en marxa de l’hort que hem recollit en aquestes fotos… 

ESTRENEM CAPGROSSA !

Sí, sí, com llegiu. Tenim un nou membre a la família!. La nostra capgrossa ha estat creada a l’escola per l’alumnat, amb la col•laboració d’una mestra ajudant i d’una mare, que ha cosit el vestit.

Demà dimecres 10 d’octubre, en horari escolar, es farà la seva presentació oficial a tots els nens i nenes de l’escola que, a més a més, es donarà a saber el seu nom escollit pels alumnes. Ho celebraran amb una festa amb timbalers, desfilada i ball.

Aquest curs la nostra capgrossa vol rebre el bateig oficial de la mà de les colles de la ciutat i així estarà llesta per participar a les festes.

És per això que busquem formar una gran colla de famílies amb moltes ganes de gaudir de les festes tradicionals de la nostra ciutat!, fent desfilar i ballar a la capgrossa de la nostra escola. Els nens i nenes ja estan engrescats; però, necessiten el suport de les famílies!

SI VOLEU FORMAR PART DE LA NOVA COLLA GEGANTERA DE L’ESCOLA PAU VILA, veniu a veure’ns els dimarts o dijous a l’oficina de l’AFA de 16:45 a 18:00 hores, escriviu-nos a lapauvilina@gmail.com o parleu amb direcció de l’escola. Us hi esperem!, ara és el moment de participar! Veniu a la colla! Tots junts fem escola!

LA BIBLIOTECA EN MARXA

La nostra, benvolguda, biblioteca “Joana Raspall” es posa en marxa! Comencem amb les exposicions de llibres a la biblioteca del nostre centre. Aquest mes, l’octubre, tenim el plaer de presentar-vos l’exposició de les festes de la tardor de Sant Feliu, on trobarem “La garsa de Sant Feliu” i “El drac de Sant Feliu”.

A més a més, tenim altres propostes de lectura o recomanacions molt relacionades amb les nostres festes patronals com per exemple “La festa Major” i “Gegants i capgrossos”.

Per últim, aprofitem per informar-vos de que els contes de la setmana són els mateixos que trobareu a l’exposició.

Us esperem per descobrir i participar en aquesta exposició!

Que sigui profitós!

BIBLIOTEQUES ESCOLARS

Iniciem un nou curs aconseguint la renovació del logotip de pertinença al Directori de blogs i webs de biblioteques escolars. Aquest distintiu indica que el nostre blog compleix els criteris de qualitat informativa pel que fa al contingut, al respecte en el tractament de la informació i a l’actualització, imprescindibles per pertànyer al Directori.
Estem molt contents de tornar a aconseguir-ho i seguirem el nostre camí per a la millora de la qualitat educativa dins l’espai de la biblioteca.
Des d’aquí volem felicitar a tots i totes que heu contribuït en aquesta tasca!

La nostra Biblioteca “JOANA RASPALL” http://bibliopauvila.blogspot.com.es/

P3 ADAPTACIÓ 2018 2019

BENVINGUTS/DES A L’ESCOLA!
ADAPTACIÓ DELS NENS I LES NENES DE P3

Durant aquest període d’adaptació el nostre objectiu és minimitzar l’impacte que té per als nens/es tant petits estar un temps en un lloc nou i amb persones noves.
És molt important que els nens/es coneguin els espais de l’escola i es relacionin amb els altres companys/es afavorint la seva integració.
Descobriran un ambient en el que es podran sentir segurs sense els pares i les mares i fora del seu entorn familiar.
Us deixem una mostra de com han estat els vostres fills/es aquests dies…