Preinscripció 2024-2025

Curs 2024-2025

NOVETAT 17-4-24: Llista amb el barem provisional.

NOVETAT 5-3-24: OFERTA INICIAL

INFORMACIÓ PREINSCRIPCIÓ CONSORCI

PRESENTA LA SOL·LICITUD

ADSCRIPCIONS DEL NOSTRE CENTRE PER A SECUNDÀRIA

08043462 Institut Ernest Lluch (fins a la preinscripció 24-25, inclosa)
08013160 Institut Poeta Maragall (fins a la preinscripció 24-25, inclosa)
08066905 Institut Viladomat (fins a la preinscripció 24-25, inclosa)

CALENDARI PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA CURS 2024-2025

05/03/2024 Publicació de l’oferta inicial de places escolars nombre: 5 de març de 2024
06/03/2024 Presentació de sol·licituds d’educació infantil (3-6 anys) i primària (6-12 anys): del 6 al 20 de març de 2024.
17/04/2024
  • Publicació de la llista de sol·licituds de preinscripció al centre amb la puntuació provisional: 17 d’abril de 2024.
  • Per fer el seguiment de les sol·licituds:

– Educació primària (6-12)

  • Termini de reclamació de la puntuació provisional: del 17 al 22 d’abril de 2024
25/04/2024 Publicació de la llista de sol·licituds un cop resoltes les reclamacions: 25 d’abril de 2024.
30/04/2024 Sorteig del número de desempat: 30 d’abril de 2024
02/05/2024 Publicació de la llista ordenada: 2 de maig de 2024.
07/06/2024 Oferta final de places escolars: 7 de juny de 2024
10/06/2024 Publicació de les llistes d’alumnes admesos i, si escau, de la llista d’espera: 10 de juny de 2024.
18/06/2024 Matrícula de l’alumnat de 2n cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria: del 18 al 26 de juny de 2024.

 

 

 

INFORMACIÓ CENTRES PÚBLICS DE L’EIXAMPLE

Cartell Portes Obertes l’Eixample 2024

Concert Händel & Friends a l’Auditori

Aquesta setmana els i les alumnes de 3r hem assistit al concert HÄNDEL & FRIENDS a l’Auditori de Barcelona.
Hem escoltat obres de la música barroca interpretades en directe per músics especialistes en instruments antics, com el clavicèmbal i la viola de gamba.
Les projeccions que acompanyaven la música… Llegeix més»

Sortida al Parc Güell

Després d’investigar i aprendre coses sobre Antoni Gaudí i sobre la seva tècnica, el trencadís, els infants de primer hem anat al Parc Güell per veure de prop la seva obra. Ens ha agradat molt i ens ho hem passat molt bé en els diferents espais.

                                                                              Imatges

 

La mona

L’última setmana abans de les vacances, els nens i nenes de la Comunitat de Petits vam rebre una carta del “Easter Rabbit” on ens explicava que havia amagat uns ous de xocolata al bosquet de l’escola. Molt emocionats i emocionades, vam baixar a buscar els… Llegeix més»

La màgia de l’enginyeria a 4t i 5è

Hola, famílies!

Aquest mes de març des de l’àrea d’STEM hem tingut la sort de tenir la visita de dues enginyeres que ens han fet dues xerrada-taller sobre l’enginyeria. Concretament, han vingut dues enginyeres ben diferents que ens han parlat del seu dia a dia, de la seva feina:

  • Sara Barja ens ha parlat sobre les energies sostenibles.
  • Esther Tomàs sobre l’enginyeria dins l’hospital Vall d’Hebron.

Prèviament, vam llegir el conte de “La màgia de l’enginyeria”. Però què és La màgia de l’enginyeria? “La màgia de l’enginyeria és un conte editat amb motiu del 160è aniversari de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya per despertar les vocacions STEM. Vol acostar l’enginyeria als nens i nenes de Catalunya, ensenyar-los què són i què fan els enginyers i enginyeres per a la nostra societat i, així, animar-los a encaminar-se cap aquests estudis i una professió de futur. Però La màgia de l’enginyeria és més que un conte. És un espai d’aprenentatge i de divulgació per donar a conèixer la professió i fomentar les vocacions STEM.”

Ha estat una activitat molt interessant i engrescadora!

Aquí us deixem unes imatges de les xerrades i també l’enllaç a la web del conte.

Imatges

Web del conte

Sortida Can Rigol I4

Benvolgudes famílies!

El passat 11 de març vàrem visitar la granja-escola Can Rigol i vam fer d’agricultors plantant cebes i regant-les amb molta cura!

També vàrem veure: rucs, gallines, galls d’indis, cabres, porcs…

I, a més a més, vàrem descobrir que amb el blat que mengen els animals nosaltres en podem fer unes crispetes boníssimes!

Va ser un dia viu per a nosaltres!

En el següent enllaç podeu veure les fotos del dia.

Sortida a l’ETAP del Ter a Cardedeu

Hola, famílies! Ahir dijous 21 de març els grups de 4t vam anar a la planta potabilitzadora del Ter que es troba entre els termes municipals de Cardedeu, Llinars i La Roca del Vallès. La visita estava formada per dues activitats, per una banda, vam fer un recorregut guiat per la planta per veure les diferents fases del procés de tractament de l’aigua fins a fer-la potable i per l’altre, un taller on vam aprendre a través d’un experiment com potabilitzen l’aigua. Va ser una experiència molt interessant i ens ha servit per aprendre més coses sobre el cicle integral de l’aigua que hem treballat aquest trimestre a l’aula. Després de la visita vam anar a dinar i jugar al parc dels Pinetons de Cardedeu. Ens ho vam passar molt bé!

Fent clic sobre la imatge podràs veure les fotos de la sortida

I5 AL COSMOCAIXA

Les nenes i els nens d’I5 vàrem anar al Cosmocaixa a fer de científics a partir d’una activitat anomenada Clik. Va ser un matí molt intens i ben aprofitat: vàrem gaudir del Clik, vàrem veure el “bosc inundat”, meteorits, l’univers i, fins i tot, vam aprofitar per aprendre alguna cosa sobre els dinosaures!!!!

Us deixem les fotos del dia al següent enllaç.

Última ronda de podcast!

Aquí teniu una nova entrega de 5 pòdcast, 5 nous contes creats per l’alumnat de 3r dins el repte: «Fem un pòdcast?».

Han fet una gran feina treballant en grup. Escolteu atentament, que comença l’espectacle!

El circ de París

 

El diamant desaparegut

 

Els amics més amics

 

Fantasia

 

L’incendi desastrós

Sortida al Delta del Llobregat

Els grups de 2n vam anar a passar el dia al Delta del Llobregat. Vam poder conèixer la reserva natural i observar diverses espècies d’ocells i altres animals, mentre ens explicaven els problemes que suposen les espècies invasores. Passejant per la pineda vam aprendre sobre la fauna i la flora de l’entorn i a la platja vam veure el lloc on el riu arriba al mar.

Aquí podeu veure més imatges

Teatre Botzina a l’escola!

El dia 21 de febrer hem rebut una visita especial a l’escola. La companyia de teatre La Botzina i la seva serp Ofídia han vingut a presentar-nos el seu espectacle Cordejant.

L’Ofídia, amb ganes de veure món, va coneixent animals alhora que va descobrint la classificació dels instruments de corda en pinçada, fregada i percudida.

Els infants d’I3, I4 i I5, en dos torns, han pogut gaudir de música en directe i d’escoltar diferents instruments de corda com la guitarra, el contrabaix, el violí, la mandolina, la mandola…

Feu clic a la imatge i podreu veure les fotos!

Nous podcàsts!

Compartim amb vosaltres el resultat d’un repte realitzat amb els alumnes de 3r, titulat: Fem un pòdcast? Els alumnes han treballat en petits grups, redactant el seu conte. També han preparat una lectura acurada per poder realitzar la gravació.

Aquí teniu un nou recull de pòdcast. Esperem que els gaudiu tant com nosaltres!

 

Els tres futbolistes

 

Les aventures dels 3 germans i el gos

 

Els tres amics de la selva

 

Una nova estrella a l’univers

 

L’illa del bàsquet

Setmana de la ciència

Hola, famílies!

La setmana passada amb motiu de la setmana de la ciència a l’escola la comunitat de grans vam tenir la sort de tenir la visita d’una mare i un pare de l’escola que ens van fer dos tallers científics molt interessants. L’Albert va fer un taller d’una estació meteorològica i la Beatriz un taller sobre llum i so. Compartim amb vosaltres unes imatges. Esperem que us agradin!

Carnaval, Carnaval!

El divendres dia 2 de febrer va venir a visitar-nos el Rei Carnestoltes!
Com ja és tradició, mentre estàvem gaudint de l’estona d’esbarjo, va aparèixer al pati de colors i ens va llegir i manar les ordres per disfressar-nos la setmana següent:
DILLUNS: vesteix tot d’un color,… Llegeix més»

Carnaval a la Comunitat de Mitjans

El rei Carnestoltes ha visitat l’escola Mallorca! Després de fer-nos anar vestits d’un sol color, amb una sabata de cada, amb pijama i amb pentinats divertits, va arribar el dia de Carnaval. A la Comunitat de Mitjans ho vam celebrar amb tallers on vam treballar plegats els infants de 1r, 2n i 3r. Vam decorar fotos, elaborar màscares, construir ninots i fins i tot ens vam maquillar entre nosaltres. A la tarda, amb la resta d’infants de Primària, vam fer una desfilada, amb coreografies incloses. Ens ho vam passar genial!

Més imatges

L’AIGUA NO CAU DEL CEL

Els nens i nenes de la comunitat de grans aquest segon trimestre hem decorat el vestíbul de l’escola tal com vam fer el curs passat. Aquest any hem volgut donar visibilitat a la situació d’emergència per sequera que estem vivint a Catalunya. Malgrat tot, però, tenim l’esperança que la situació millori.

Aquí us deixem una imatge de com ha quedat la nostra creació conjunta. També compartim amb vosaltres aquest enllaç on podreu trobar informació sobre l’estat de la sequera a Catalunya.

Moltes gràcies famílies!

Hola, famílies!

Moltes, moltes gràcies per la vostra participació amb la recollida solidària Emmaús que vam portar a terme els passats dies 30 i 31 de gener a l’escola. Ha estat un èxit! Les famílies i alumnes de 4t estem molt contentes i molt agraïdes!

Aquí us deixem un enllaç amb imatges de la quantitat de caixes que gràcies a la vostra ajuda vam poder omplir d’aliments i donar-les a l’obra solidària d’EMMAÚS.

CLICA AQUÍ PER VEURE L’ÀLBUM DE FOTOS

Taller d’animals invertebrats

Els nens i nenes de tercer, en el primer trimestre vàrem fer un taller sobre els animals invertebrats. Va ser molt interessant!

Nosaltres ja coneixíem com es classifiquen els animals vertebrats i, amb aquest taller, hem après algunes de les classificacions dels animals invertebrats. També vàrem conèixer coses sobre els seus hàbitats i la seva estructura corporal.

El que més ens va emocionar va ser poder-los tocar!

Imatges

Ràdio Mallorca: 3a temporada

Continuem una temporada més amb el repte “Fem un pòdcast?” amb l’alumnat de 3r. Aquesta vegada han creat històries en petits grups de 3 o 4 persones:

  • Pensat quins són els grups de treball
  • Decidit quins personatges volien que sortissin i com eren
  • Han pensat quins serien els escenaris de la història
  • El problema que els personatges havien de resoldre
  • I a escriure la història, introduint diàlegs.

Una vegada ja la tenien escrita, han pensat quin sons volien introduir, s’han repartit els paràgrafs de la història i l’han llegit moltes vegades perquè els sortís una lectura fluida a l’hora de gravar.

El dia de la gravació ha vingut, la Diana, mare de l’escola, i a més periodista que ens ha explicat molts detalls del dia a dia d’un periodista en un estudi de ràdio.

Aquí teniu el resultat d’aquest primer grup del repte, 5 històries fantàstiques:

EL MISTERI DE LA MANSIÓ ENCANTADA

 

EL REGAL D’AMISTAT

 

EL REI, LA BRUIXA I LA SIRENA

 

EL REI QUE ERA MOLT RIC

 

LA NIT DELS MOSTRES

La gallina dels ous d’or

Les panteres i els camaleons hem anat al Teatre Regina per veure La gallina dels ous d’or. Ens ha encantat l’obra, que ens explicava aquesta faula que alguns ja coneixíem, però també parlava de la importància de cuidar la font de les nostres riqueses: el nostre planeta.

                                                                                                 

RECOLLIDA SOLIDÀRIA pel menjador social EMMAÚS

ENS AJUDEU?

Hola, famílies!

Ja fa uns dies que els alumnes de 4t estem preparant una recollida solidària per al menjador social Emmaús (https://www.emmaus.cat/). Com ho hem anat fent? Per una banda, una tarda vam rebre la visita de la Lourdes que és una de les persones voluntàries del menjador social Emmaús i ens va explicar l’obra social que duen a terme. Va ser molt interessant. D’altra banda, hem tingut la sort de tenir una mare de l’escola a l’aula, la Laura P. per explicar-nos com crear un cartell publicitari ben atractiu. Finalment, hem anat a totes les classes a explicar-los la recollida solidària que estem fent i sobretot demanar-los la seva ajuda tot participant d’aquesta recollida. Els dies 30 i 31 de gener estarem a les dues entrades de l’escola per recollir tots els aliments que portin els nens i nenes. L’horari serà a les 9 hores del matí i a les 16:30 hores de la tarda. Es poden portar aliments com ARRÒS, LLEGUMS CUITES, PASTA, LLAUNES DE CONSERVA, GALETES EMPAQUETADES, MELMELADES…, I ALTRES ALIMENTS DE LLARGA CADUCITAT. 

Aquí us deixem un recull d’imatges de les accions que hem anat fent.

Anem a l’auditori

Els infants de 1r hem anat a l’auditori a gaudir de l’espectacle musical Ulls Clucs. Hem tancat el ulls per imaginar-nos paisatges que no veiem, però sí sentíem, i hem passejat pel nostre entorn natural i humà a través dels sons i les ‎músiques que neixen d’aquests sons. Músiques d’arrel, moltes d’elles redescobertes per a ‎l’ocasió i interpretades des d’una òptica contemporània.

Imatges

El meu primer festival de cinema

Aquesta tardor els infants de 1r i 2n hem tornat a participar en El meu primer festival de cinema al Verdi. Hem visionat set curtmetratges on hi havia alguns d’animació, un documental i alguns clàssics, tot dinamitzat pel Senyor i la Senyora Claqueta. Han estat propostes molt interessants que ens han permès gaudir i reflexionar sobre diferents temes que ben segur seguirem treballant aquests dies a l’escola.

 

Més imatges

Castanyada a la Comunitat de mitjans

Per celebrar la Castanyada els infants de la Comunitat de mitjans hem realitzat tallers de tardor. Hem barrejat les sis classes per compartir les activitats amb els companys i companyes dels altres nivells i hem anat passant per les diferents propostes: tastar fruits de tardor, pintar pinyes, estampar amb elements naturals i elaborar i decorar paperines per recollir les castanyes que menjaríem més tard. Ens ha agradat molt!

Més imatges

Celebrem la Castanyada!!!

El passat 31 d’octubre vam rebre una visita molt especial a l’escola. Mentre estàvem al pati de colors, cantant les cançons que havíem après de la tardor, van aparèixer les castanyeres Maria i Antònia i el boletaire Tomàs, que venien de la muntanya a portar-nos… Llegeix més»

Sortida a Can Pou I4/I5

Benvolgudes famílies!
El passat 17 d’octubre vam visitar Can Pou.
Allà vam gaudir de diferents activitats relacionades amb la tardor i amb el contacte amb la natura.
Vam fer panellets, vam recollir castanyes, vam visitar els animals de la granja … Ho vam passar genial!
Aquí us deixem un… Llegeix més»

Biatló 6è

L’alumnat de 6è va participar en el 25è Biatló Escolar de Barcelona, que s’ha dut a terme a l’Anella Olímpica i a les Piscines Bernat Picornell el passat 31 de maig. L’escola Mallorca no podia faltar a aquesta tradicional competició esportiva escolar on participen 5.000 estudiants i es realitzen dues disciplines esportives seguides: una de natació de 50 metres a les piscines i una cursa a peu d’1,5 quilòmetres al voltant de l’estadi. Volem felicitar a tot l’alumnat per l’esforç, la il·lusió, l’excel·lent predisposició i el bon ambient col·lectiu que van demostrar el dia de la prova. Enhorabona!

Si voleu veure més imatges dels moments viscuts , podeu clicar aquest enllaç:

Treballem l’estil Botero a Segon!!!!

Durant aquestes últimes setmanes, els infants de Segon hem estat treballant l’escultura del gat Botero del Raval de Barcelona. Ha estat una experiència on hem pogut entendre què és el volum i treballar-lo amb diferents propostes, tant des de la plastilina fins al paper maché i l’escultura a quasi mida real!!! Aquí podeu veure algunes fotografies de l’experiència 

Colònies de sisè . El Collell 2023

Els dies 17, 18 i 19 de maig l’alumnat de sisè va anar de colònies a El Collell, a la comarca de Pla de l’Estany. Va realitzar activitats d’aventura a l’aire lliure així com les desitjades i habituals activitats d’interior com la discoteca, parar taula, visitar les habitacions del companys/es, endreçar habitacions … En lloc d’explicar una per una les activitats que van fer, us deixem una mostra de cadascuna d’elles.

https://photos.app.goo.gl/nDAHzGxxjKtiN6cf9

 

C. Mitjans cuina al Mercat del Ninot!

Els infants de la comunitat de mitjans ens hem convertit en xefs i hem anat a cuinar a l’aula del Mercat del Ninot. Amb la llista d’ingredients a la mà, hem anat a comprar a les diferents parades i després hem pelat fruita, hem tallat verdures i hem barrejat, aixafat i remenat tots els ingredients. Hem fet una quiche i unes magdalenes per llepar-nos els dits!  Podeu fer clic a cada curs per veure les fotos de l’activitat:  Primer,  Segon i Tercer

 

Contacontes a infantil

Al llarg de la setmana passada a infantil vam rebre la visita de mares i pares de l’escola que ens van explicar un conte. El dimarts 9 a I5 ens va visitar la Míriam per explicar-nos el conte “El ratolí i la pilota vermella”. El dimecres 10 a I3 ens va visitar la Lídia per explicar-nos el conte “L’erugueta goluda”. I al divendres 12 a I4 ens va visitar la Marina Gay per explicar-nos el conte “La gallina vermella”.

Va ser molt interessant i vam poder gaudir d’una tarda escoltant el conte.

I4 Sortida a Mas Fabrera

Els infants d’I5 hem visitat Mas Fabrera i hem realitzat una activitat molt creativa amb ceràmica d’allò més divertida. Primer vam  anar a buscar terra que vam colar per extreure la més fineta que més tard en mullar-la es va convertir en fang, i vam fer unes boletes. Més tard vam anar al taller i ens van donar una rodona de fang que havíem de decorar amb diferents motlles amb formes per després pintar-ho, allò ho ficaran al forn i tindrem un platet petit molt colorit. En acabar vam anar a dinar i per últim vam fer un tomb pel camp i sense voler marxar vam pujar a l’autocar de tornada a l’escola.

Podeu veure les fotos aquí

Els arqueòlegs, les arqueòlogues i els dofins anem de colònies!

Estem molt contents i contentes perquè per primera vegada, els nens i les nenes d’I5 hem anat de colònies amb l’escola!

El passat dia 11 de maig vam carregar l’autocar de motxilles i sacs de dormir i vam anar de camí a Bigues i Riells, a una casa preciosa que es diu Can Ribas.

En arribar vam conèixer al Cata, l’Alex i l’Arnau, els nostres monitors, que van estar amb nosaltres fins el divendres. Ens van cuidar molt i ens van fer passar uns dies inoblidables.

Vam fer moltes activitats pel bosc: una gimcana per ajudar al drac Miquel a trobar tots els estris del seu necesser; una ruta pel bosc on vam posar en pràctica els nostres sentits; un circuit sensorial, on ens vam treure sabates i mitjons i vam experimentar amb els peus descalços i moltes altres coses més!

També vam visitar al drac Miquel a la nit, vam sortir amb les llanternes i el vam trobar a la seva cova. Vam cantar-li una cançó per ajudar-lo a dormir i ho vam aconseguir!

Hem tingut moments molt bonics de convivència i ens hem portat super bé!!! Tan i tan bé, que ens han felicitat els monitors de Can Ribas.

Ens emportem la motxilla carregada de moments que recordarem per sempre. Aquí ens podeu veure!

Ens visita la guàrdia urbana a 2n!

A segon ens ha visitat la guàrdia urbana. Hem après sobre seguretat viària. Vam fer una activitat molt divertida amb un conte interactiu: ens l’anaven explicant i els infants afegien els personatges que sortien a la història a una catifa d’un ambient urbà. També hem après que s’ha de fer si es troben perduts al carrer!

Si feu clic a la foto podreu veure més imatges

Esports d’acció: monopatí i scooter

Les alumnes de 3r hem anat al Skatepark del Fòrum! Allà ens esperaven monitores i monitors especialistes que ens han ensenyat les normes de seguretat, tècniques bàsiques i trucs amb patinets i monopatins. Vam passar per les diferents estacions on, fins i tot, vam practicar a la rampa de salts! Al final de la jornada vam gaudir d’una exhibició del monitoratge al Skatepark, va ser espectacular!

Aquí teniu algunes imatges d’aquest dia tan especial, fent clic a la foto les podeu veure!

FOTOS FÒRUM ESPORTS D’ACCIÓ

Ambient d’exterior

Bon dia! Al llarg d’aquest trimestre els infants d’infantil hem estat treballant en un nou ambient: Ambient d’exterior. Tots els dijous un grup se’n va al parc a descobrir l’entorn proper de l’escola i on fem jocs. Aquí teniu la carpeta amb les fotos perquè veieu que bé ens ho passem!

Granja escola Pidelaserra

El 27 d’abril els infants d’Infantil 3 hem anat a la granja escola Can Pidelaserra. Durant el dia hem fet un apropament amb els animals de la granja i el seu hort. Hem pogut veure cavalls, porcs… i tocar les seves pells. Hem après que alguns animals tenen plomes, com les gallines, i d’altres tenen pèl, com els cavalls.

Aquí podeu veure què bé ens ho hem passat!

Parc de l’Oreneta

Els infants de primer hem passat el dia al Parc de l’Oreneta i hem aprofitat per viatjar en el seu trenet i aprendre com funcionen els trens. Ens serà molt útil per treballar el repte dels mitjans de transport. Ha estat una xerrada molt interessant i després hem pogut gaudir del parc. No hem parat ni un moment! Clica aquí per veure les fotografies!

 

Xerrada sobre l’espai

Aquest trimestre, els arqueòlegs, les arqueòlogues i els dofins estem aprenent moltes coses sobre l’espai. L’Àlex i el Pol, els pares del Tom i de la Lola, ens han vingut a visitar a l’escola per ajudar-nos a entendre com funcionen els coets, qui són els astronautes i què fan; com va arribar l’home a la lluna, les fases d’un coet i fins i tot ens han ensenyat una maqueta de Lego del Saturn V!!! Després hem baixat al pati de l’escola per fer la simulació del llançament d’un coet que han preparat ells mateixos. Ha estat una tarda molt interessant i hem après moltes coses! Moltes gràcies Alex i Pol! Cliqueu per veure fotos d’aquesta experiència!

 

Ens visita la Guàrdia Urbana

Avui la Guàrdia Urbana ha vingut a l’escola a fer una visita als infants de 1r. L’Òscar ens ha parlat de seguretat viària i hem fet un joc molt divertit, on fèiem de peixos i taurons. Ens ha ajudat a entendre la importància de moure’ns amb seguretat pel carrer, respectant els diferents espais. Clica a l’enllaç per veure fotografies de l’experiència!

 

 

Ambient musical

A l’Escola Mallorca, a I3-I4-I5 treballem mitjançant la metodologia d’ambients. És per això que, amb l’objectiu d’apropar als infants al món musical, despertant-los i iniciant-los al gust per la música a través de l’oportunitat de manipular i explorar varietat d’instruments i joguines musicals de qualitat, així com d’altres objectes, aquest any un d’aquests és el de música. És un ambient que proporciona espais on els infants són productors, descobridors, exploradors i juguen i gaudeixen de les combinacions sonores. Clica aquí per veure’n algunes fotografies!!!

Reptes de Medi a l’Escola Mallorca

A l’Escola Mallorca treballem l’àrea de coneixement del medi natural i social a través de reptes. Aquest trimestre, segon ha partit de la pregunta: “Si el cor és petit, com pot mantenir un cos tan gran?” i tercer: “Tenim màquines al nostre cos?” Per donar resposta a aquestes preguntes, hem estat treballant diferents continguts cadascun dels cursos, però aquesta setmana, hem decidit ajuntar-nos per observar el cor i els pulmons, ja que apareixien en ambdós reptes.

Ha sigut molt divertit!! Clica a l’enllaç per veure fotografies de l’experiència!

Sant Jordi a l’escola

El 23 d’abril a l’escola Mallorca vam celebrar el Sant Jordi.

A la comunitat de petits vam celebrar els Jocs Florals. Cada grup va crear un conte i els representants el van llegir per a la resta de la comunitat. Com vam fer-ho molt bé, cada grup va rebre com a premi un conte per a la classe i un roser.

La comunitat de mitjans i grans també vam celebrar els Jocs Florals al pati. Cada classe va participar en el concurs literari amb la creació d’un conte, un poema o un rodolí. De cada grup van sortir tres guanyadors/es els quan van rebre premis i diplomes. I cada classe va rebre un llibre per l’esforç fet. Els i les guanyadors i guanyadores del primer premi no es van estalviar llegir la seva obra! Va ser un dia molt divertit i ple de literatura.  A continuació podeu veure les fotos de cada comunitat, fent clic a sobre:  Imatges de la comunitat de petits   i Imatges de la comunitat de mitjans i grans.

4t Ha anat a la Farga del Montseny

El 24 d’abril l’alumnat de 4t vam fer una sortida a la Farga del Montseny, una casa de colònies envoltada de boscos i un rierol. 

Per grups vam fer una passejada pel bosc i ens han mostrat les diferents espècies d’arbres, arbustos, animals i els seus caus. També ens van ensenyar l’antiga carbonera i ens vam pintar amb carbó. Va fer un dia esplèndid i vam poder jugar envoltats de natura.  Us deixem l’enllaç de les fotos.

 

 

Cooperative animal

La classe dels gelats i els gats i les gates, infantil 3, hem estat treballant els animals des de l’àrea d’anglès i hem fet l’activitat “cooperative animal”. Amb l’ajuda de tots i totes hem creat una zebra i una girafa de manera cooperativa. Primer, hem escollit quin animal volíem, després, amb un tros de paper, hem pintat amb retolador taques o ratlles. I finalment, hem posat totes les parts en comú i hem creat una zebra o una girafa. Aquí us ensenyem com ens ha quedat! Ens ho hem passat molt bé treballant conjuntament.

Comunitat de grans . Ens visita Dràcula

El temible Dràcula ens ha vingut a espantar a l’escola. Hem pogut veure les seves malèfiques intencions . Finalment, ha estat derrotat per les forces del bé.

Hem gaudit d’aquesta obra de teatre en llengua anglesa, hem pogut participar ballant una mica . fent o responent preguntes i , fins i tot , algú ha pogut fer d’actor/riu a l’escenari!…Very good! Us mostrem alguns moments de l’espectacle:

Esgrima 4t

El passat 31 de marc l’alumnat de 4t va gaudir de l’activitat d’esgrima al Centre Municipal d’Esgrima SAM, organitzada per la Federació Catalana d’Esgrima. Les setmanes prèvies a l’activitat l’alumnat va tenir l’oportunitat de practicar amb material d’esgrima durant les classes de EF. El dia de l’encontre tot l’alumnat va practicar diferents tècniques a les diferents estacions dirigides per instructors professionals d’esgrima. Finalment, vam gaudir d’una exhibició d’esgrima real, amb material reglamentari i diversos assalts.

Mona i Egghunt a Comunitat de Mitjans!

L’últim dia del segon trimestre vam fer una mona amb pa de pessic, xocolata, estrelletes dolces, un ou i una ploma. Va ser molt divertit i ens va quedar molt bonica, després ens la vam menjar!

En tornar de vacances, a la classe d’anglès, hem fet una activitat que es diu “Egg hunt”. Hem baixat al pati a buscar ous que estaven amagats per tot arreu!

Si feu clic a la foto, veureu un àlbum amb fotos d’aquests dos moments.

Material nou de psicomotricitat

Infantil ha rebut un nou material de psicomotricitat que ja estan fent servir durant les sessions. Consta d’una escala recta gran de braquiació, un matalàs rodó per desenvolupar l’equilibri i una escala tisora gran per millorar la força i coordinació general. Mira que fortes i forts ens estem posant!

Itinerari de natura a Can Foix!

El dimecres vam anar a Cubelles per fer un itinerari per la natura. Amb aquesta activitat ens hem endinsat a la natura per descobrir tot allò que ens ofereix: animalons, plantes, sons, colors, formes, olors… Hem fet quatre petits tallers on hem après diferents tipus de plantes i les seves olors. Al final del dia hem fet tintura de romaní, amb romaní que hem recollit nosaltres!! L’haurem de deixar reposar catorze dies i després es pot fer servir per a quan ens fem blaus.

Ha estat un dia molt divertit envoltats de natura!

Si voleu veure més fotografies, feu clic a la foto.

Preparem la mona a infantil

Durant tota la setmana a l’hora d’anglès ens ha visitat l’Easter Bunny que ens demana trobar els ous de xocolata al pati de primària (“Egg hunt“), que més tard, ens ha servit per guarnir les nostres mones. Aquestes mones les hem preparat durant el divendres al matí i hem tastat a la tarda. Mireu que bé ens ho hem passat! Aquí us deixem la carpeta de fotos.

DANSA ARA A SEGON

Per fi ha arribat el Dansa Ara 2023!!! Els infants de Segon de l’Escola Mallorca hem estat preparant les danses amb molta il·lusió durant molt temps, i per fi hem pogut ensenyar a les famílies i compartir amb la resta d’escoles aquest esdeveniment. Cliqueu aquí per veure les fotografies

Tertúlia literària a 4t

L’alumnat de 4t vam realitzar la tertúlia literària amb l’autora del llibre que hem llegit a classe durant aquest segon trimestre. L’Elisenda Roca, l’autora del llibre, va dinamitzar aquesta activitat, responent a les nostres preguntes i explicant-nos curiositats sobre el llibre “El Misteri de Moltmort“. Ens han vingut ganes de continuar llegint els seus llibres. Us deixem l’enllaç de les fotos.

Mural cooperatiu contra la discriminació

Amb motiu del dia de la no discriminació (1 de març) i la no discriminació racial (21 de març) tot l’alumnat de l’Escola Mallorca hem participat en la creació d’un mural cooperatiu. Esperem que us agradi!!!

Clica aquí per veure les fotografies!

I nosaltres com ho fem?

Avui els infants de 1r hem realitzat el taller I nosaltres com ho fem?, dins del Programa d’Escoles per la igualtat i la diversitat. Ens han proposat activitats per apropar-nos la realitat de les persones amb discapacitat física i les barreres que troben. Totes les persones som diferents, però no per això som més o menys valuoses. Les nostres diferències ens complementen i ens permeten créixer, tant individualment com grupalment i socialment. Més imatges

Descobrim el Modernisme a l’Eixample – 6è

Trencadís , catenàries , curvilini , floral , faunístic ,  forja , eixamplar , “mansana”  … quants mots nous! Però observant el Modernisme català és fàcil entendre’ls. El dilluns 20 de març vàrem visitar l’interior i el terrat de “La Pedrera” ; també vam observar la seva  façana i la  de la casa Batlló , de la casa Amatller , la casa Lleó i Morera i la casa de “Les Punxes”. Quin estil més peculiar!  Us mostrem alguns instants d’aquestes visites:  https://photos.app.goo.gl/2WPi7SFVZce84m359

 

SORTIDA A LA GRANJA AVENTURA PARK (VILADECAVALLS)

Aquest dimecres passat vam gaudir d’un assolellat dia a Viladecavalls. Primer de tot vam buscar els tresors de la natura amagats dins de les casetes de fusta i escampats pel camps. Més tard, vam diferenciar els arbres dels arbustos, de les flors i plantes i per últim vam plantar un enciam que més tard us va arribar a casa per a seguir cuidant-lo.  Quin dia tan especial!

Cangurs i Papallones

8M – DIA DE LA DONA!

Durant tota aquesta setmana hem estat treballant la coeducació a l’escola. Des del dilluns, cada grup-classe ha anat baixant a la parada de contes coeducatius per tal de triar-ne un, llegir-lo conjuntament a l’aula i treballar-ne el contingut, entre altres activitats.

 

Apadrinament lector 6è – 1r

El dia  21  de febrer va tenir lloc al gimnàs de l’escola l’acte de presentació de l’apadrinament lector. Els nens i nenes de primer van conèixer el seus padrins i padrines de lectura. El dia 22 de febrer va començar aquesta activitat . L’alumnat de sisè es va desplaçar a les aules de primer per trobar-se amb el seu company/a de primer i tots dos es van dirigir a l’espai on es desenvolupa cada dimecres a les 9 aquesta activitat. El primer dia l’emoció i la vergonya eren presents. Ara ja s’ha convertit en una magnífica rutina. Tothom desitja l’arribada del dimecres. Les parelles literàries comparteixen aprenentatges , emocions i espais i van configurant una relació força especial.

Us oferim un tast de l’activitat clicant el següent enllaç .

Mallorc’ART

Durant aquest trimestre, la comunitat de grans de l’Escola Mallorca ha estat l’encarregada de decorar el mural del vestíbul mitjançant una tècnica d’art urbà. Ells i elles han escollit la tècnica dels stickers, i el resultat ha sigut aquest:

Clica aquí per veure fotos més detallades dels stickers!

Segon al Museu de les Matemàtiques!!!

Els grups dels llops i les llobes i els pandes hem visitat el museu de les matemàtiques! Hem pogut gaudir de dos tallers: la visita guiada “Petites experiències matemàtiques”, on hem visitat la sala “Maria Montessori” del MMACA a la planta baixa del Palau Mercader de Cornellà amb diferents materials amb els quals hem hagut d’afrontar diferents reptes de l’exposició que incloien càlcul, geometria, distribució al pla i a l’espai i orientació; i el taller “Descobrim la geometria”, on hem treballat en petits grups manipulant polígons diferents. Hem identificat algunes peces i hem explorat com combinar-les per crear noves formes geomètriques. Ens ha encantat gaudir de les matemàtiques durant tot el dia!!!

Cliqueu aquí per veure les fotografies

Pica que pica a la comunitat de petits!

Tots els infants de la comunitat de petits de l’Escola Mallorca hem gaudit d’un espectacle on hem conegut la marimba, el vibràfon, el carilló, els temple blocs, el tabal, la caixa, el plat suspés, les xinxines… i tot a partir de jocs, música en directe i la narració d’un conte. Ens ho hem passat genial!!!

Clica aquí per veure les fotografies

4t-Recollida solidària

Hola famílies, ja fa uns dies que els alumnes de 4t estem preparant una recollida solidària per al menjador social Emmaús (https://www.emmaus.cat/). Com ho hem fet? Per una banda, una tarda vam rebre la visita de la Teresa que és la coordinadora del menjador social Emmaús i ens va explicar l’obra social que duen a terme. Va ser molt interessant. D’altra banda, hem tingut la sort de tenir la mare de l’Aina a l’aula per explicar-nos com crear un cartell publicitari ben atractiu. Finalment hem anat a totes les classes a explicar-los la recollida solidària que estem fent i sobretot demanar-los la seva ajuda tot participant d’aquesta recollida. Els dies 22 i 23 de febrer estarem a les dues entrades de l’escola per recollir tots els aliments que portin els nens i nenes. L’horari serà a les 9 hores del matí i a les 16:30 hores de la tarda. Es poden portar aliments com ARRÒS, LLEGUMS CUITES, PASTA, LLAUNES DE CONSERVA, GALETES EMPAQUETADES, MELMELADES,…I ALTRES ALIMENTS DE LLARGA CADUCITAT. ENS AJUDEU? Aquí us deixem un recull d’imatges de les accions que hem anat fent.

Ens visiten animals a les aules de 2n

Els infants de 2n han rebut la visita de sis animals vertebrats: en Fantasma, un conill molt eixerit, la Rosa, una tòrtora molt fidel, la Rosalia, una tortuga mediterrània amb les ungles molt llargues, la Princesa, una granota molt saltarina; la Dragona, un dragonet molt lluent i la Flama, una serp marronosa i lluent. Ens ho hem passat molt bé tocant-los, aprenent d’ells i sobretot reflexionant sobre la cura i protecció dels animals.

Podeu veure mes fotos clicant aquí!

 

Ens visita Margaret Álvarez – 6è

El divendres 3 de febrer l’alumnat de sisè vam rebre la visita de Margaret Álvarez , premi Docent de l’Any. Ens va comentar què és el que ella prioritza especialment en la seva professió: a més dels aprenentatges acadèmics , els valors, la felicitat i la convivència del seu alumnat . Vam poder fer-li moltes preguntes i va resoldre alguns dels nostres dubtes.

També ens va explicar com va ser tot els procés de selecció fins que va rebre aquest premi. Molt interessant . Per finalitzar, vam fer una activitat de caràcter emocional , on per respectar el torn de paraula , ens passàvem un peluix. Us oferim alguns moments viscuts clicant aquest enllaç.

4t- Sortida al Cosmocaixa

El dimecres 1 de febrer els Tsunamis i Llamps vam anar al Cosmocaixa. Va ser una sortida molt motivadora i interessant, on la ciència es va convertir en experiència! Primer vam visitar diverses sales com la Sala Univers (des del Big Bang fins als nostres dies), el Bosc Inundat (la selva amazònica), el Mur geològic (set grans estructures geològiques úniques) i Restes i Rastre (dedicat als fòssils i la seva formació). Després vam anar a gaudir d’una sessió al Planetari sobre el sistema solar i les fases de la Lluna. Ens ho vam passar molt bé! Aquí us deixem l’enllaç amb algunes fotos. Esperem que les gaudiu!

FAMÍLIES ESTEM EMOCIONATS I EMOCIONADES, A I3 JA HEM COMENÇAT ELS AMBIENTS!!

Durant les darreres setmanes, els Gats i Gates i els Gelats hem començat els ambients d’aprenentatge amb moltes ganes i il·lusió!

Amb els ambients de lliure circulació, les aules d’infantil es converteixen en espais on trobem diferents tipus de propostes pedagògiques que fomenten l’autonomia dels nostres infants i conviden a descobrir, fer hipòtesis, pensar, provar, experimentar, imaginar i relacionar-se entre altres. Sens dubte és una metodologia engrescadora que parteix del joc com a motor d’aprenentatge.

Quines ganes en teníem!  A més dels ambients de Construccions, Música, d’Art, Minimons, el Dia i la Nit, hem estrenat dos nous ambients: Descoberta i Comunicació. Amb tots ells, explorem, experimentem i compartim aprenentatges amb tota la comunitat de petits. Jugant sempre aprenem!

Aquí us deixem una petita mostra. Esperem us agradi tant com a nosaltres!

 

Mallorc’ART

Aquest curs escolar, 22-23, el tema del Mallorc’art és l’art urbà. Durant el primer trimestre l’entrada de l’escola ha estat guarnida amb petits murals formats per panots. Cada classe de la Comunitat de Mitjans s’ha centrat a decorar un tipus de panot diferent utilitzant tècniques diverses.

Si fas clic a sobre de la imatge, podràs trobar més fotografies. No et perdis detall!

Arriba el Nadal a la comunitat de petits i petites a l’Escola Mallorca!

Fa dies que a la comunitat de petits i petites ha arribat l’hivern, i amb ell, s’han anat apropant les festes!!!! Hem estat preparant-nos molts dies per alimentar el tió, fer el concert amb les cançons dels ninots de neu i altres personatges de la tradició… i finalment ahir, 21 de desembre i últim dia del primer trimestre a l’escola, vam celebrar l’entrada a les festes amb l’arribada dels patges i amb fer cagar el tió. Vam passar una mica de nervis, però ho vam gaudir moltíssim!!

Amb aquest recull de fotografies aprofitem per donar-vos les bones festes i a agafar energia per la continuïtat del curs!!!

El cicle de l’aigua a 1r

Aquesta setmana ens ha visitat el Dani, de Funbrain, per explicar-nos el cicle de l’aigua. Parlant de l’aigua subterrània, ens ha mostrat com es filtra l’aigua en els diferents tipus de sòl i com podem saber si l’aigua està contaminada. També hem parlat dels usos de l’aigua i de la importància de fer-ne un consum responsable, aportant idees per posar-ho en pràctica. Experiment de filtració

 

Art i Ciència a Segon!

El dijous 13 de setembre, els grups dels llops i les llobes i els pandes vam gaudir d’un taller d’art i ciència amb la dinamització d’en Dani, de funbrain. Vam veure com es formen alguns colors a partir de diferents materials, i vam poder fer la comparació entre la prehistòria i l’actualitat. Vam acabar la sessió pintant l’Einstein en parelles amb el color que cada parella va triar crear!

Clica aquí per veure les fotografies

FEM ARQUEOLOGIA?

El pare d’en Joan, que havia fet d’arqueòleg, ens ha portat una proposta de taller per apropar-nos al món de l’arqueologia. Ens hem convertit per una tarda en arqueòlegs i arqueòlogues, treballant en un petit jaciment arqueològic! Hem fet el mateix  procés que fan quan troben una peça fins que arriba al museu, on tothom la pot veure. Excavant amb cura per no trencar cap peça, netejant amb pinzells i draps perquè quedessin ben netes. Codificant-les (nom i dibuix) per saber on les hem trobat i poder-les registrar, per tal que arribin bé al museu. Hem fet servir algunes de les eines reals que utilitzen aquests professionals en els jaciments: paletí, cabàs, paletes, pinzells,… L’experiència ens ha entusiasmat, ens ha agradat i hem gaudit d’allò més! Potser, en un futur, en sortirà alguna arqueòloga o arqueòleg de l’Escola Mallorca!

Clica aquí per veure les fotografies!

 

Un repte de 6è : L’ENERGIA

Durant el primer trimestre del curs , l’alumnat de sisè ha realitzat aquest repte , entre d’altres . Després de conèixer conceptes relacionats amb l’energia ( renovable i no renovable , fonts i formes d’energia , electricitat  , conductors i aïllants )  ha cercat informació sobre els diferents tipus i fonts d’energia . En aquest context ha après les parts d’un circuit elèctric . Abans de construir un circuit elèctric real , ha experimentat amb un simulador virtual de circuits. I mans a la feina!

Alguns dels moments viscuts al repte els podeu veure clicant aquest enllaç . Compte no us enrampeu , hehe!

Un món cromàtic – Can Julià

El dia 2 de desembre vam visitar el centre d’art Can Julià , a Sant Esteve Sesrovires. Es tracta d’un mas dedicat al coneixement i la pràctica de tècniques artístiques . Aquest curs , l’alumnat de cinquè i sisè hem reflexionat sobre la llum , els colors i les barreges . També hem experimentat una tècnica pictòrica força interessant…i amb bon resultat. Si voleu fer-vos una idea del que hem fet , cliqueu el següent enllaç.