img_0404

Sortida a CAMBRILS!

El passat dimarts 16, tots els alumnes de la ZER Vall de l’Aranyó vam anar a Cambrils a passar un fantàstic dia amb una gimcana per als més grans (CM-CS), pel port i per Cambrils i una visita al port i a les peixateries amb… Llegeix més»

Presentació: El primer cicle d’Educació infantil a les escoles rurals

Com bé sabeu, el curs passat la Generalitat va implementar una experiència pilot perquè les escoles rurals poguessin atendre infants de primer cicle d’educació infantil i funcionar, també, com a llars d’infants. Aquesta iniciativa es va dur a terme, inicialment, en set escoles de les Terres de l’Ebre i de Lleida, però aquest curs 2016-17 l’experiència s’ha ampliat i ja són 50 centres, segons peticions dels mateixos ajuntaments.

Us adjuntem una presentació que ha penjat el Departament d’Ensenyament en el seu espai web. I us deixem l’enllaç amb tota la informació del Pla.

http://xtec.gencat.cat/ca/curriculum/escolarural/plaexperimental/

La ZER al programa ‘No ho sé’ de RAC1

Ahir dilluns 20 de febrer, vàrem participar al programa No ho sé de RAC1, amb en Joan Maria Pou.

Ens hi van convidar fa uns dies per parlar de quines són les claus de l’èxit de les sobre el fet de si aprendre en petits grups fomenta l’autonomia, i de l’educació als micropobles. El debat, juntament amb altres rurals de Catalunya va ser molt interessant i enriquidor. Us deixem l’enllaç al podcast i algunes fotografies.

img_1137

img_1142

img_1143

img_1146

 

 

Fem fang amb la ceramista Monti Mateu

Divendres 10 de febrer ens va visitar l’artista ceramista Monti Mateu (Barcelona 1959), que resideix a Lleida. Al matí va estar amb els alumnes d’Educació Infantil, fent un taller en què els nens i nenes havien de construir un peix de ceràmica, i més tard va treballar amb els alumnes de primària.

Per la tarda, la Monti es va desplaçar a l’Albagès, on desenvolupà el mateix taller per tots els infants.

Podeu veure els treballs artístics de la Monti a la seva pàgina web http://www.montimateu.com/ i al seu Pinterest.

Ha estat una experiència molt interessant, ja que a banda del que ens ha ensenyat a fer, ens courà les peces de ceràmica a més de 1000 graus al seu forn i els hi recollirem. Aviat veureu els resultats!

Presentació de la campanya ‘Posa’t la Gorra’ a la ZER.

El divendres dia 27 hem tingut el plaer de rebre a l’escola membres de l’AFANOC i autoritats, que han vingut per realitzar la presentació de la campanya d’enguany de la festa dels Xuklis.La frase que van escollir i que va resultar guanyadora, fou de la Clàudia Caselles Bodet, la qual deia: “Supera’t i marca’t l’objectiu de ser feliç a cada segon”; una frase molt optimista i que segueix la filosofia d’AFANOC.

Adjuntem també l’enllaç de la notícia que ha aparegut al Som Garrigues: http://www.somgarrigues.cat/noticies/3781/una-alumna-de-castelldans-autora-del-lema-de-la-campanya-de-nens-amb-cancer-de-lafanoc i al diari Segre.

 

dibuix

 

3

 

unnamed

 

2

 

noticia-segre