COOPE MUSEUM

Els alumnes de l’Institut del Ter estrenen l’obra “Coope Museum” dirigida per Joan Roura al Museu del Ter. Aquesta obra de teatre és la proposta que van fer els alumnes de l’Institut del Ter per parlar de la història de la Cooperativa de Manlleu.

En el marc del projecte Magnet, aliances per a l’èxit educatiu, l’Institut del Ter i el Museu del Ter han desenvolupat durant el curs 2017-2018 l’activitat TEATREdeMUSEU. Sorgeix d’una línia d’activitats estable del Museu del Ter i la companyia Corcia Teatre basada en la utilització del llenguatge dramàtic per la difusió del patrimoni que gestiona el museu, i que des de l’any 2005 ha representat la producció de 14 espectacles i visites teatralitzades. En aquesta línia el museu i la companyia produeixen anualment un espectacle sobre temàtiques de la història de Manlleu que es representa les nits d’estiu al Museu del Ter. Els espectacles produïts ha estat els següents:  Torn de nit. Crònica negraÀnimes de Batan,  El Meu Barri,  L’AiguatBates Blaves i 1977.

L’Institut, en el marc del projecte Magnet d’aliança educativa, s’ha incorporat a aquesta línia de treball del museu amb el desenvolupament del projecte TEATREdeMUSEU, que ha consistit en la creació, muntatge i representació d’un espectacle sobre la història de Manlleu de forma paral·lela i sobre el mateix tema que el que ha produït la companyia per aquest estiu. “Cafè, coope i puro”, de Corcia Teatre, ha tingut, doncs, el contrapunt de “Coope Museum”, l’espectacle creat en el marc d’aquest projecte amb les i els alumnes de l’Institut que ha comptat també amb la direcció de Joan Roura, membre de Corcia Teatre, dramaturg, director i actor.

La història que s’explica a l’obra “Coope Museum” s’origina en el present. La Cooperativa forma part l’any 2018 d’un museu en el qual el director rep a una jove visitant que no coneix la història de la cooperativa. Quan aquesta es queda sola a la sala del museu dedicada a la Cooperativa Mutua de Pa i Queviures les figures humanes que representen diferents escenes (el cafeter, les botigueres i botiguers, els clients i clientes de la cooperativa) prenen vida i s’inicia una interacció de descoberta de la història comparada amb referents del present. A partir d’aquell moment sorgeixen debats sobre la desigualtat de gènere, el treball infantil, l’educació, els canvis socials, etc.

Per veure el vídeo del “CoopeMuseum” podeu trobar-lo clicant

ENQUESTA SATISFACCIÓ 2018 FAMÍLIES

https://docs.google.com/forms/d/1EUyZGvi4c0ss2BgsgOZXFcAT5uH2DCD8JEwwk443NsM/edit

 

 

 

TEATRE AL MUSEU DEL TER

Els alumnes de l’@InstitutdelTer al teatrí del museu assagen la seva versió de l’espectacle d’aquest estiu. Demà l’estrenaran “Coope Museum” . #Manlleu Genial! #MagneTer @aliancesmagnet

https://twitter.com/museudelter/status/1009726616438738944 

CONCURS DE CLIPS DE LECTURA

Les alumnes de l’ Institut del Ter Martina Surinyac i Marta Vallès han quedat finalista i guanyadora del Concurs de Clips de Lectura de la @bibliomanlleu . Molt orgullosos dels dos treballs que han presentat!

CALENDARI FINAL DE CURS

Benvolgudes famílies,

Us informem del calendari dels darrers dies del mes de juny per tal de conèixer de forma directa el desenvolupament del treball de final de curs de tots els cursos del nostre institut.

 • El dijous 14 juny es van recollir els llibres de text dels alumnes.
 • Inauguració i presentació del projecte VIMETER el dijous 14 de juny
 • Del divendres 15 al dijous 21 de juny els alumnes de 1r, 2n i 3r realitzaran el treball de síntesi i els de 4t d’ESO el seu projecte de recerca.  Horari de 8 a 14:40
 • Sortides dels treballs de síntesi:

1r  i 2n d’ESO: Aiguamolls de l’Empordà (19 de juny)

3r d’ESO: La Fageda (19 de juny)

Us hem fet arribar la carta informativa d’ambdues sortides . Els alumnes que no assisteixin a les sortides hauran de venir igualment a l’institut per a fer diferents activitats del seu treball de síntesi.

 

 • Dimecres 20 de juny: Es recolliran les claus dels armariets
 • Divendres 22 de juny (Horari intensiu de 9 a 13 h). A llarg del matí els vostres fills participaran de diferents activitats com: Teatre al Museu del Ter, el comiat dels alumnes de 1r als seus companys- padrins  de 4t d’ESO , etc. Els alumnes sense sancions aniran a la piscina fins les 13 h.  i  per a la resta s’han organitzat diferents activitats al centre.
 • Festa final de 4t d’ESO. El divendres 22 per la tarda a partir de les 19:30 h. hi ha previst el comiat dels alumnes de 4t d’ESO acompanyats de les seves famílies i amistats.

Durant l’acte actuarà la coral del centre i el grup de música tradicional Inumazigh

 • Lliurament de notes:

El/la tutor/a individual convocarà una entrevista amb les famílies pel 28 de juny  . En el transcurs d’aquesta darrera entrevista s’informarà als pares dels resultats finals del  procés d’aprenentatge del seu fill i, si s’escau, de cercar solucions de cara al curs vinent: repetició, reforços, lliurament de la feina  d’estiu, calendari amb les dates dels exàmens de recuperació de setembre etc.

 • Reclamacions de les notes: Al llarg del dia 28 juny.

Les reclamacions de les notes es realitzaran per escrit en un document que trobareu a la secretaria del centre.

 • Deures d’estiu de les matèries suspeses: Es donaran amb el butlletí de notes. Aquests deures s’hauran de presentar obligatòriament el dia de l’examen de recuperació .

Els alumnes trobaran els dossiers de recuperació al moodle de l’institut: Tasques estiu 2018.

Aquells alumnes que ho desitgin podran encarregar i adquirir els dossiers de recuperació al mateix institut.

 • Exàmens de recuperació de setembre d’ESO El calendari definitiu es donarà amb el butlletí de notes.
 • Dates de matrícula de l’alumnat aprovat el mes de juny pel curs 2017-2018:

1r d’ESO: del 21 al 27 de juny, ambdós inclosos.

2n, 3r i 4t d’ESO: del 25 de juny al 29 de juny, ambdós inclosos.

Període extraordinari: del 5 al 7 de setembre, ambdós inclosos

Atentament

L’equip directiu

 

PRESENTACIÓ DEL PROJECTE VIMETER

El proper dijous 14 de juny a les 7 de la tarda tindrà lloc a l’Institut del Ter la presentació oficial del Projecte VimeTer i de les dues estructures vegetals vives construïdes amb vímet que es poden veure al pati d’entrada de l’institut: un túnel al passadís i una cabanya.

Aquest projecte és fruit del treball realitzat per l’alumnat de la matèria d’educació visual i plàstica de 4t d’ESO en col·laboració amb el Museu del Ter i l’artesà cisteller Joan Farré en el marc del Programa Magnet: aliances per a l’èxit educatiu.

Us hi esperem!

Cordialment

 Institut del Ter i Museu del Ter

 

SANT JORDI A L’INSTITUT

 Roses elaborades pels alumnes del teulateam de decoradors

CONCURS DE DIBUIX

Un grup d’alumnes del nostre institut van participar al Concurs de dibuix de la diada de Sant Jordi que cada any es celebra amb la participació de tots els centres educatius de Manlleu.

El jurat va atorgar els premis següents a diferents alumnes del centre:

Secundària: 1r i 2n d’ESO
1r premi: Judit Torrent Ferré, de 1r d’ESO
2n premi: Laia Juanes Delgado, de 2n d’ESO

Secundària: 3r i 4t d’ESO
1r premi: Júlia Viñas Güell, de 4t d’ESO
2n premi: Roger Serrat Andreu, de 4t d’ESO
3r premi: Laia Carmona Martínez, de 3r d’ESO

LECTURA DE CONTES A RÀDIO MANLLEU

Un grup d’alumnes de l’aula d’acollida van llegir contes en búlgar, romanès , àrab i català a Ràdio Manlleu el dia de Sant Jordi per la tarda.

                              

http://www.elter.net/noticia/22366/cultura/manlleu/torna-escoltar-programa-especial-sant-jordi-radio-manlleu#.WuLzioiWQdU

PREINSCRIPCIÓ ESO

Del 13 al 24 d’abril

Documentació preinscripció

Calendari preinscripció

Sol.licitud preinscripció 18-19

 

 

L’INSTITUT DEL TER AL TELENOTÍCIES DE TV3

Projectes d’èxit contra la segregació escolar

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-migdia/projectes-dexit-contra-la-segregacio-escolar/video/5758175/#.WsYxcZosW9s.whatsapp

 

 

 

 

 

 

JORNADA DE PORTES OBERTES

Dissabte 10 de març de 10:00h a 14:00h

Benvolguts,

Us convidem a la jornada de portes obertes de l’Institut del Ter que farem el dissabte 10 de març de 10 a 14 h. Aquest dia hem planificat un seguit d’activitats per a les famílies  que us expliquem a continuació:

 • Durant tot el matí podreu visitar les instal·lacions de l’institut guiats pels nostres alumnes
 • A les 10 i a les 13 h. farem una xerrada explicativa del projecte del centre.
 • Un trenet us portarà des de  l’institut fins al Museu del Ter on podreu visitar les seves instal·lacions guiats també pels nostres alumnes.

En nom de tot l’equip docent del centre us volem agrair la vostra sincera col·laboració.

L’Equip directiu

 Diptic PROJECTE MAGNETER 

MANIFEST CONJUNT DELS CENTRES EDUCATIUS DE MANLLEU EN DEFENSA DE L’ESCOLA CATALANA

MANIFEST CONJUNT DELS CENTRES EDUCATIUS DE MANLLEU EN DEFENSA DE L’ESCOLA CATALANA

Els directors i directores dels centres educatius de Manlleu, en nom dels Claustres als quals representem, davant de les greus i reiterades vulneracions dels drets i llibertats del poble català i, concretament, de l’escola catalana, volem manifestar de manera conjunta que:

L’escola catalana ha estat, des de fa molt temps i, darrerament molt més encara, una eina important de cohesió social que ha garantit la igualtat d’oportunitats a tots els alumnes, independentment del seu origen o procedència, de les seves creences religioses, diferències socials i diversitat de parla.

Ha fet realitat un model  educatiu basat en la inclusió, el qual ha respectat els drets de totes les famílies, que s’han trobat acollides i valorades.

Els alumnes de les escoles catalanes poden expressar-se correctament en tres llengües, en català, en castellà i en anglès, com a mínim i, en acabar la Primària, el seu coneixement del castellà és igual o superior a qualsevol alumne que hagi estat escolaritzat a la resta de l’estat espanyol.  Que els nostres alumnes puguin conèixer les tres llengües ens enriqueix com a societat i és un fet del qual n’estem orgullosos.

El nostre model educatiu ha protegit la llengua catalana, que no està en igualtat de condicions respecte del castellà, malgrat ho vulgui fer creure així el govern de l’Estat. El castellà  té una presència important al pati, al carrer i, sovint, a casa. Ha estat gràcies a l’escola que el català ha arribat a totes o gairebé totes les famílies del nostre país.

L’escola catalana no adoctrina. Al contrari, ensenya als seus alumnes a reflexionar i a expressar les seves opinions, respectant i acceptant les diferències.

Per tot plegat, defensem l’actual model d’immersió lingüística I no podem permetre que la bona feina portada a terme fins ara quedi reduïda a no res per les decisions malintencionades d’uns governants que desconeixen la realitat del nostre poble.

Com ja vam dir després dels greus esdeveniments del dia 1 d’octubre, les nostres escoles i instituts sempre han estat i estaran compromeses amb la nostra llengua, la nostra cultura, les nostres tradicions… en definitiva, amb el nostre PAÍS i sobretot amb la DEMOCRÀCIA.

Manlleu, 28 de febrer de 2018

 

TANCAMENT DEL CENTRE per empitjorament de les condicions meteorològiques durant la jornada d’avui dimecres 28 de febrer.

Des de l’Ajuntament s’ha recomanat el tancament del centre.

 

La direcció del centre

 

Resultat d'imatges de dijous llarder

DIJOUS LLARDER A L’INSTITUT!

I PER LA TARDA US ESPEREM A LA RESIDÈNCIA AURA!

 US RECORDEM QUE EL DILLUNS 12 DE FEBRER TENIM FESTA DE LLIURE DISPOSICIÓ

 

 

FESTIVAL DE NADAL A L’INSTITUT

Les classes el divendres 22 de desembre van començar  amb un bon esmorzar i els amics invisibles.

A mig matí, vam celebrar  un festival de música i dansa per tancar el trimestre al Casal Cívic Frederica Montseny.

Felicitem a tots els que van pujar a ballar a l’escenari!

I en el Festival no hi podia faltar la Coral de l’! Aquesta vegada acompanyats pels alumnes de francès en una de les cançons!

També es reparteixen els títols ‘Si vols pots’ al millor company i al millor progrés de cada classe!

Laia Carmona és la guanyadora del 1r Concurs de Felicitacions de Nadal de l’Institut del Ter

 

El festival va acabar amb la coreografia de percussió corporal que tots els alumnes han assajat aquests dies. Aquí en teniu un fragment!

Bones festes a tothom!

 Felicitació Nadal 2017 (Cliqueu per veure-la)

 

 

EXPOSICIÓ AL MUSEU DEL TER: La primera tira  amb Toni Batllori

INAUGURACIÓ  DIVENDRES 15 DE DESEMBRE A LES 7 DE LA TARDA

L’INSTITUT DEL TER AMB LA MARATÓ

Actuació de la Coral al Casal Cívic Frederica Montseny

Dissabte 16 de desembre a les 5 de la tarda 

 

 

 

ACTUACIÓ DE LA CORAL AL PALAU DE LA MÚSICA CATALANA

 Més de 300 infants i joves d’entre 7 i 25 anys van participar el diumenge 3 de desembre  en el concert familiar Cantem el Messies, una iniciativa de l’Obra Social La Caixa i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, que arriba a la vuitena edició consecutiva a Barcelona. L’actuació formava part del programa Art for change de La Caixa, que té com a objectiu millorar la societat a través de la cultura.

Els cantaires pertanyen a grups corals de nou entitats socials i escoles que han treballat en el darrer trimestre en el marc del projecte Clavé XXI, que impulsa la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana (Cor Juvenil Clavé XXI, Cor NovAura, Coral Infantil de Xamfrà i Terral, així com dels cors de les escoles Sant Joan Baptista, Els Horts, Sagrada Família Avinyó, La Salle Comtal i l’institut del Ter de Manlleu).

Els joves van interpretar fragments de l’oratori de Händel, juntament amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor de Noies de l’Orfeó Català i homes dels cors de l’Orfeó Català, sota la batuta d’Esteve Nabona .

cof

ESCOLA DE PARES

 

Us recordem que el dimecres 15 de novembre a les 6 de la tarda es farà a l’institut un taller sobre alimentació saludable per a adolescents. El taller anirà a càrrec de l’Alba Miralpeix de l’entitat CUS (Salut , consum i alimentació).

Esperem comptar amb la vostra assistència

(El taller sobre alimentació saludable que s’havia de fer el dijous 9 de novembre es va haver de suspendre per manca d’assistència. Només hi va assistir una família)

 

REUNIÓ DE PARES I MARES

25 SETEMBRE 2017

Gràcies per la vostra assistència !

BENVINGUTS AL CURS 2017-2018

Benvolgudes famílies,
Des de l’equip directiu de l’Institut del Ter us volem donar la benvinguda al nou curs escolar 2017-2018.   Arriba el setembre i comença el nou curs per als alumnes de l’institut. Alguns dels nostres alumnes hi arribeu per primera vegada amb il·lusió i amb… Llegeix més»

VOLEM UN INSTITUT NOU

els alumnes del taller de teatre de l’institut han preparat un vídeo amb el títol:
NECESSITEM UN INSTITUT NOU
En el vídeo s’hi representen unes quantes escenes còmiques que volen parodiar els inconvenients de l’ús d’unes instal·lacions provisionals, que tot i ser molt correctes no són les… Llegeix més»

CURRICULUM OPTATIVES QUART D’ESO 2017-2018

XERRADA INFORMATIVA PARES/MARES -ALUMNES
INFORMACIONS GENERALS
xerrada informativa pares/mares i alumnes. 12 de juny 2017
decret 187/2015 de 25 d’agost, d’ordenació dels ensenyaments de l’educació secundària
concreció currículum ESO

CURRÍCULUMS
ANNEX-5-àmbit-cientifictecnologic
ANNEX-6-ámbit-social
ANNEX-3-àmbit-lingüístic
ANNEX-4-àmbit matemàtic

ENLLAÇOS
què estudiar a CATALUNYA
orientacions a l’hora d’escollir els… Llegeix més»

INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ “Ca l’esparter” patrimoni de Manlleu i projecte educatiu. DIMECRES 7 DE JUNY A LES 20:00 al MUSEU DEL TER

http://agora.xtec.cat/seccio-institut-manlleu/wp-content/uploads/usu1224/2017/06/projEsparter.mp4
Flyer esparter ss (2)
Esparter web (1)
INAUGURACIÓ: DIMECRES 7 DE JUNY A LES 20:00 al MUSEU DEL TER
Durant la dècada dels noranta del segle XX va tancar les portes ca l’Esparter, establiment històric de Manlleu ubicat al carrer del Pont número 30. Va… Llegeix més»

PREINSCRIPCIÓ 2017

calendari preinscripció

 • Oferta inicial de places escolars: 20 de març de 2017
 • Presentació de la sol·licitud al centre: del 23 de març al 4 d’abril de 2017
 • Presentació de la documentació al centre: fins al 7 d’abril de 2017
 • Llista de sol·licituds amb la puntuació provisional: 24 d’abril de 2017
 • Termini per presentar reclamacions, si cal, a… Llegeix més»

JORNADA DE PORTES OBERTES 2017

manifest4-2
Benvolguts,
Com Vostès ja coneixen, l’institut del Ter (fins ara institut la Teuleria) està desenvolupant un projecte entorn a la creació d’un model pedagògic que pretén ser autènticament orientador i que ens ha obligat a fer un canvi en profunditat en els plantejaments generals del… Llegeix més»

PROCÉS PARTICIPATIU:MANIFEST 2017

:manifestv7-2
L’institut del Ter des de fa dos anys està desenvolupant un projecte educatiu que es recolza en quatre eixos:

 • Una metodologia d’aprenentatge cooperativa
 • Un pla d’educació en valors
 • El disseny d’un model d’avaluació competencial
 • El Treball per projectes, per donar projecció i significativitat als aprenentatges

D’altra banda el centre… Llegeix més»

ELS GRAFFITI COM A EXPRESSIÓ ATÍSTICA

6 de febrer de 2017
Avui els alumnes de TERCER D’ESO hem participat en un taller de graffitis impartit pel graffitaire Ramon Puig i Artigas (Barcelona, 1967), més conegut pel seu nom artístic, Werens.
Werens és un grafiter, pintor, il·lustrador i dissenyador gràfic Llegeix més»

SALÓ VICÒMIC

Avui els alumnes de l’insttitut acompanyats de professors del centre han visitat el saló VICÔMIC.
En el decurs de la visita els nostres alumnes han estat entrevistats per #adolescents.cat.
La visita s’emmarca en el treball cooperatiu dels grups de l’assignatura de disseny. L’activitat ha estat organitgzada per… Llegeix més»

I TROBADA D’INSTITUTS VORATER

Avui a Manlleu a tingut lloc la primera trobada d’instituts VORATER.
Des de fa uns anys, els centres públics de secundària que compartim la presència del riu  Ter, els instituts d’ensenyament secundari dels municipis de Torelló, Masies de Voltregà, Manlleu i Roda de Ter,  vàrem decidir… Llegeix més»

APRENENTATGE COOPERATIU

comença la segona fase del procés d’implementació de les estratègies i dinàmiques cooperatives al nostre centre.
Al llarg d’aquest curs pretenem consolidar el diari de sessions i l’aplicació de noves estratègies pròpies.
L’avaluació de l’aprenentatge cooperatiu esdevindrà un eix important en el marc del disseny d’avaluació competencial… Llegeix més»

ASSEMBLEA GENERAL AMPA INSTITUT

Benvolgudes famílies,
Per la present us convoquem a l’Assemblea General que se celebrarà el proper divendres dia 4 de novembre al nostre institut.
En primera convocatòria a les 8 i en segona convocatòria a 1/4 de 9 del vespre per tal de tractar els següents temes de… Llegeix més»