Departament d'Ensenyament

Control de faltes d'assistència 

Justificació faltes assistència 

Treball de recerca 


Treballem per projectes 

Més projectes 

Notícies des de Torrefarrera 

El nostre blog 

Quiero ser escritor 

Lipdub i flashmob 

Moodle 2.0 

Qui hi ha? 

1 usuari/ària registrat i 1 convidat/da anònim estan en línia.

Sou un convidat/da anònim.

Viatge a Londres (alumnes de 2n i 3r d'ESO)

Com sabeu, aquest curs els alumnes de 2n i 3r d’ESO no faran sortida de treball de síntesi. En canvi, s’han organitzat diverses sortides per la setmana del 23 al 27 de març de 2015. Una d’aquestes sortides és un viatge educatiu a Londres de 5 dies organitzat per l’empresa Home to Home. Aquí teniu tota la informació de la sortida:

Renovació dels membres del Consell Escolar

Us informem que el dia 4 de novembre s’inicia el procés per dur a terme la renovació dels membres del Consell Escolar.

El nostre Consell Escolar ha ampliat el nombre de membres del sector de pares i mares, alumnes i professorat d’acord amb les normes d’organització i funcionament del centre aprovades el dia 30 de juny de 2014 pel Consell Escolar. Així doncs, el Consell Escolar de l’institut Joan Solà estarà format a partir de les presents eleccions per:

 • Director/a que el presideix 
 • Cap d’estudis 
 • Secretari/a amb veu però sense vot 
 • Dos representants del sector alumnes 
 • Un/a representant del PAS 
 • Tres representants del sector pares i mares. Un d’ells designat per l’AMPA. 
 • Cinc representants del professorat 
 • Una representant de l’Ajuntament de Torrefarrera. Es convidarà a assistir a les sessions del Consell Escolar un representant de l’Ajuntament d’Alguaire i un de l’Ajuntament de Rosselló, aquests dos últims tenen veu però no vot. 

Pel que fa referència al sector pares i mares, enguany caldrà elegir 2 membres. Tots els pares i les mares, així com els tutors legals de l’alumnat matriculat al centre, poden presentar-se com a candidats o candidates i poden votar. També caldrà elegir 2 membres del sector alumnes. Trobareu penjat el cens provisional al tauler del vestíbul. 

Us animem a participar-hi!

Aquí teniu el document amb tota la informació i el calendari electoral

Setmana del medi ambient

Aquesta setmana, del 27 al 30 d'octubre, dediquem diverses activitats al medi ambient.

Desenvoluparem activitats de matèries diverses per ajudar-nos a pensar en...

 • Per què és tan negatiu utilitzar paper d'alumini?
 • Per què cal reduir, reutilitzar i reciclar paper o plàstic?
 • Què fem per reduir el nostre impacte sobre el medi des de l'institut?
 • Podem fer més?
 • Quin món ens quedarà si no respectem els recursos naturals?
 • Com seria un món amb més consciència ambiental?


Durant tota la setmana, a l'hora del pati, els delegats i delegades de cada classe faran recompte dels embolcalls dels esmorzars. Prepareu-vos pel rànking d'utilització d'embolcalls sostenibles per classes!!

Lloc web: https://sites.google.com/site/escolaverdainstitutjoansola/altres-accions

Aprofitem aquesta setmana per introduir al centre un contenidor de reciclatge de taps de plàstic, per ajudar a diversos nens a paliar els efectes negatius de les malalties que pateixen. Ara ens toca ajudar a la Keira!

https://drive.google.com/file/d/0B1hNnqlT-ekWQ2c1SHJRM1lSWjQ/edit Siguem sostenibles i solidaris!!

Butlletins de notes de preavaluació

Dijous16 i divendres 17 d'octubre, entregarem als alumnes els butlletins de notes de preavaluació. Us recordem que aquestes notes són orientatives, resultat d’una avaluació inicial del que hem treballat fins ara a l’institut.

Roba perduda

Us informem que al llarg del curs passat es va anat acumulant a l'institut molta roba perduda que ningú ha vingut a reclamar.

S'ha decidit que es guardarà a l'institut  fins el dia 30 d'octubre per tal que els propietaris la vinguin a buscar. La roba que quedi al centre a partir d'aquest dia, es donarà a una entitat benèfica.Inici del suport per als alumnes amb matèries pendents de cursos anteriors

Com sabeu, cada any el nostre centre ofereix un suport per als alumnes que tenen matèries pendents de cursos anteriors. Començarà el proper dilluns dia 13 d'octubre a les 15:45h i continuarà fins la primera convocatòria de recuperació, al mes de gener de 2015. L'alumnat que hi estigui interessat ha de portar l'autorització que vam repartir a classe i que també vam enviar per correu electrònic, signada pels pares.

Informació per als alumnes de 1r de Batxillerat

Us informem que al BOE nº 191 ha sortit publicada la Resolució de 28 de juliol de 2014 per la qual es convoquen beques de caràcter general per al curs acadèmic 2014-2015 destinades a alumnes d'ensenyaments postobligatoris.

En aquest altre enllaç trobareu informació del Consell Comarcal referida al transport escolar per al curs 2014-2015 per als alumnes de 1r de Batxillerat.

Entrega de notes de l'avaluació final extraordinària

Us recordem que el proper dimarts 9 de setembre a les 10:00h, podeu passar a recollir els butlletins de notes de l'avaluació final extraordinària a l'institut. A la mateixa hora atendrem les possibles reclamacions.

Matèries optatives i alternatives a la religió

Aquí teniu la informació sobre les matèries optatives i alternatives a la religió que el centre ofereix per al curs vinent. Per tal de fer l’elecció caldrà que ompliu un formulari online, que trobareu al llibret del vostre curs. La data límit per fer la tria és el 2 de setembre.


1r d'ESO


2n d'ESO


3r d'ESO

Si no disposeu de connexió a internet, podeu atansar-vos al centre per recollir presencialment la documentació i retornar el formulari que us facilitarem com a molt tard el dia 2 de setembre al matí.

Actualització del Moodle: Feina de recuperació d'estiu

Com sabeu, podreu trobar la feina de recuperació de les diferents matèries al Moodle del centre. Durant aquesta setmana, el moodle està en procés d'actualització i encara hi ha feina que no hi apareix. Us demanem una mica de paciència; calculem que a partir del 8 de juliol trobareu la feina actualizada.

Vídeo del festival de final de curs

Aquí teniu el vídeo del festival de final de curs on podreu veure en acció els alumnes de 1r, 2n i 3r d'ESO. Moltes felicitats a tots i a totes!

Des d'aquí volem donar les gràcies al Jesús Marco per la seva col·laboració incondicional en les coreografies i al Josep Antoni Bonet pel seu suport com a tècnic de so.

Festival de final de curs

Tal i com vam fer el curs passat, aquest últim trimestre tots els alumnes de l'institut (de 1r a 3r d'ESO) han participat en un projecte interdisciplinar anomenat "El projecte del segle". Cada classe ha estudiat una dècada del segle XX des de diferents punts de vista: història, ciència, tecnologia, literatura, art, música, societat,...

Un dels productes finals ha estat el musical del segle. Cada grup classe va preparar una actuació de la seva dècada amb l'ajut del professorat i les indicacions i consells del Jesús Marco. Aquí teniu una mostra de fotos de les actuacions, que van ser d'una alta qualitat. Properament penjarem el vídeo. Moltes felicitats a tots/es!

Fotos de grup de final de curs

Com cada any, l'Esperança ha fet les fotos oficials de grup de tots els alumnes de l'institut. Si les voleu veure, només heu de clicar a sobre de la imatge.


Si voleu riure una estona, mireu les fotos extraoficials...

El meu diari digital. El projecte del segle

Durant aquest últim trimestre els alumnes de 1r, 2n i 3r d'ESO han fet un projecte anomenat "El projecte del segle". Cada grup classe ha treballat una dècada diferent del segle XX i ha investigat els fets històrics més remarcables dins dels àmbits de música, art, literatura, ciència, tecnologia i societat. Els alumnes de 2n d'ESO han elaborat un diari digital de les dècades treballades que podeu veure clicant sobre la imatge: Bona feina!!


Acte reivindicatiu a favor de la música

Divendres dia 6 de juny a les 11.00 h, alumnes i professorat de l'Institut ens vam unir a un acte reivindicatiu a favor de l'educació musical que portava el nom de "Dóna la nota". El ministre Wert ha anunciat un canvi de currículum a primària (i més endavant a secundària), en el qual la música passaria a ser una matèria optativa. Els alumnes van sortir al pati amb pancartes a favor de la música a les escoles i tots plegats vam cantar la cançó "Mirall de Pau".

Més fotos! 

Ciència al carrer

El passat dissabte dia 24 de maig, els alumnes de l'Institut Joan Solà van participar a la fira de Ciència al Carrer. Els alumnes van exposar i explicar el fonament científic, a públic divers, dels experiments que portaven preparats, també van respondre a les entrevistes que se'ls van realitzar. Els professors de ciències els felicitem per la seva bona feina.

Visita del CEEI i del Parc de Gardeny

El passat 20 de maig, l'alumnat de 3r ESO va visitar el Parc Científic i Tecnològic Alimentari de Gardeny, on van recórrer les instal·lacions i van conèixer les seves possibilitats com a futur lloc de treball, i també van anar al viver d'empreses del CEEI (Centre Europeu d'Empreses i Innovació) a la Caparrella, on van poder conèixer emprenedors que han allotjat allí les seves empreses fa poc temps, i escoltar les seves experiències.

Blogs i vídeos fets pels nostres alumnes

Durant el segon trimestre, els alumnes de 2n d'ESO van dur a terme el projecte "Edmund's Journey". Com a productes finals van fer uns blogs que podeu veure a continuació.

Els alumnes de 4t d'ESO de la matèria optativa Informàtica han gravat i editat uns vídeos de notícies que trobareu a l'apartat "Notícies des de Torrefarrera" de la nostra intranet.

Aquí us deixem els enllaços per si hi voleu donar una ullada. Bona feina!

Reserva de plaça per estudiar 1r de Batxillerat a l'institut

Tots/es aquells alumnes de 4t d’ESO matriculats el curs 2013-2014 al nostre centre i que vulguin cursar 1r de batxillerat a l'institut Joan Solà el curs 2014-2015, han d'omplir aquest full de reserva. En aquest cas tindran preferència en l’assignació de plaça a 1r de batxillerat, i no cal que omplin cap altre full de preinscripció.

L'alumnat procedent d'altres centres haurà d'omplir, apart del full de reserva anterior, aquest model oficial de sol·licitud.

Heu de presentar la documentació a l'administrativa del centre (a consergeria) del 13 al 23 de maig de 2014.

Trobareu tota la informació sobre la preinscripció en aquest enllaç

Reunió informativa sobre Batxillerat

El proper dilluns dia 5 de maig a les 20h farem una reunió informativa sobre l’oferta de Batxillerat a l’Institut Joan Solà destinada a pares i mares.

L’ordre del dia serà:

 • Currículum del Batxillerat
 • Organització dels itineraris a l’Institut Joan Solà.
 • Calendari de matriculació
 • Precs i preguntes
Aquí teniu el llibret informatiu de la reunió.

Tercers de Catalunya al 3r concurs de teatre Trinity College London

Moltes felicitats als alumnes de 2n d'ESO de l’optativa “Enjoy Drama” de primer trimestre i a la seva directora, la Tresa Mola. Les actrius i actors, que han quedat els tercers de Catalunya en el 3r Concurs de teatre Trinity College London, són: Aran Patiño, Laura Torrelles, Llenabu Touray, Carla Barbé, Carla Font, Laura González, Abril Domingo, Sònia Llobet, Àlvaro Martin, Sergi Montero, Mar Moliné i Lídia Peregrino.

El passat 24 d’abril van representar l’obra Much Ado About Nothing (Molt Soroll per no res) de William Shakespeare a la final a Barcelona i van rebre molts aplaudiments del públic. Enhorabona campions!!!


Fotos de la diada de Sant Jordi

Dimecres 23 d'abril vam celebrar la diada de Sant Jordi a l'institut. Els alumnes van participar en diversos tallers: van fer roses, dracs articulats, decoració de pastissos, punts de llibre, ornaments per decorar les roses i una auca. També vam fer una gimcana i altres activitats paral·leles, com ball de bastons i Korfball. Aquí teniu el resum fotogràfic de la jornada

A la tarda es va celebrar el concert de Sant Jordi a la Plaça Sant Joan de Lleida. Entremig de les peces que la Banda tocava, els nostres alumnes Cristina Moncasi, Diana Barladeanu, Daniela Adoleán, Gemma Lirio, Alícia Llaràs i Yago Barbosa van llegir poemes. Ho van fer sensacional i van rebre molts aplaudiments. 

Concurs de fotografia: Sant Jordi des del mòbil

Aquí podeu veure totes les fotos que han participat al concurs de fotografia "Sant Jordi des del mòbil". Volem agrair a tothom la seva participació i la qualitat de les fotos enviades.

Venda de roses de Sant Jordi a l'institut

El dia 23 d'abril, els alumnes de 3r d'ESO vendran roses de Sant Jordi per tal de recaptar diners per al viatge de final de curs de 4t. Seran roses amb un toc personal del nostre centre i la venda es farà a l’institut.

Perquè pugueu fer la vostra comanda, han creat una adreça de correu a la qual podeu escriure tot indicant quantes roses voleu i el nom de l’alumne que les recollirà. Aquestes comandes les podeu fer a partir d'ara i fins el 22 d'abril a: comissiodeviatge2015@gmail.com. El preu de les roses és de 3€ i caldrà pagar-les per avançat als alumnes de la comissió de viatge 2015, que recolliran els diners durant les hores del primer pati a la biblioteca. Esperem el vostre suport i us l'agraïm per endavant.

Trobada final de Comènius a Torrefarrera

Aquesta setmana estem celebrant a Torrefarrera la darrera trobada del projecte Comenius "Do you think I'll fit in?" Diversos professors i alumnes de Lampedusa, Istanbul i Teltow han vingut a visitar-nos per tal de posar el punt i final a un projecte que va començar ara fa dos anys.

S'han organitzat moltes activitats com una paella popular a l'institut, visites a la Seu Vella i als castellers, una excursió a Tarragona i diverses xerrades, exhibicions i tallers relacionats amb el tema del projecte i amb tradicions populars com les sardanes i el ball de bastons.

Notícies

Calendari 

Mes anterior Novembre 2014 Mes següent
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
      1 2
3* 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17* 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Properes 

In the next 7 days

Xarxes socials 

Sortides i activitats 

Mediació 

Web feta amb el Zikula
Logo &Agrava;gora
Logo Intraweb