Departament d'Ensenyament

Control de faltes d'assistència 

Justificació faltes assistència 

Programa Salut i Escola 

Documents de centre 

Treball de recerca de Batxillerat 


Treballem per projectes 

Més projectes 

Moodle 2.0 

Festivals, Lipdub, Flashmob... 

(Curs 2010-11)

(Curs 2010-2011)

(Curs 2011-12)

Qui hi ha? 

2 convidats anònims en línia.

Sou un convidat/da anònim.

Reunions de pares d'inici de curs

Us informem de les dates de les reunions d'inici de curs per als pares i mares dels alumnes del nostre centre:

 • Dilluns 5 d'octubre a les 20.15h: reunió de pares i mares d'alumnes de 1r d'ESO
 • Dimarts 6 d'octubre a les 20.15h: reunió de pares i mares d'alumnes de 2n d’ESO
 • Dimarts 6 d'octubre a les 19.45h: reunió de pares i mares d'alumnes de 3r d’ESO
 • Dilluns 5 d'octubre a les 19.45h: reunió de pares i mares d'alumnes de 4t d’ESO
 • Dimecres 7 d'octubre a les 19.45h: reunió de pares i mares d'alumnes de 1r de Batxillerat
 • Dimecres 7 d'octubre a les 20.15h: reunió de pares i mares d'alumnes de 2n de Batxillerat

L’ordre del dia serà:

 1. Benvinguda i presentació del curs.
 2. Aspectes generals del centre.
 3. Reunió informativa AMPA.
 4. Reunió dels pares i mares amb el seu tutor/a de grup.
 5. Precs i preguntes

Tria de matèries optatives de 1r, 2n i 3r ESO del curs 2015-16

Alumnes i famílies,

Us adjuntem els llibrets amb l'oferta de matèries optatives de 1r, 2n i 3r ESO pel curs vinent. Hi podeu trobar una descripció de cadascuna de les matèries que s'ofereixen i que podreu escollir. Podeu veure el dossier online o descarregar-vos el document.

1r ESO 2n ESO 3r ESO
Versió pdf del dossier d'optatives de 1r ESO per descarregar Versió pdf del dossier d'optatives i alternatives de 2n ESO per descarregar Versió pdf del Dossier d'optatives de 3r ESO per descarregar

Per fer la tria, un cop estudiades les opcions, ho heu de fer omplint els formularis online corresponents. Si teniu problemes o dubtes, ens ho podeu consultar a institut.torrefarrera@gmail.com. Recordeu que el termini de sol·licitud és fins el 2 de setembre.

Enllaç al formulari de tria d'optatives de 1r ESO Enllaç al formulari de tria d'optatives i alternatives de 2n ESO Enllaç al formulari de tria d'optatives de 3r ESO

Adjudicacions d'optatives i alternatives 4t d'ESO 15-16

Benvolgudes famílies,

Us informem de l'adjudicació definitiva de les matèries optatives i alternatives que faran els vostres fills a 4t d'ESO el curs vinent, per tal que pugueu encarregar els llibres de text.

En el cas dels alumnes que van fer la tria en el termini indicat (mes de maig), no hi ha hagut cap canvi en les adjudicacions; són les que us van informar els tutors en el moment de recollir les notes

I en el cas dels alumnes que no van realitzar cap tria durant el mes de maig i que van escollir en el moment de recollir les notes, poden venir al centre o trucar-nos al 973750358 i us informarem de quines matèries se us han adjudicat.

Hem intentat respectar al màxim les vostres preferències, tot i que, en cas concurrència, hem donat prioritat als nois/es amb millors resultats acadèmics, tal com consta a les Normes d'Organització i Funcionament del centre.

Restem a la vostra disposició per a qualsevol dubte o consulta que pugui sorgir.

Atentament,

Equip directiu

Avís. Matèries optatives i alternatives 2015-2016 (1r, 2n i 3r ESO)

Benvolgudes famílies,

Ens dirigim a vosaltres per informar-vos que el llibret de matèries optatives i alternatives no sortirà publicat a la nostra intranet fins a finals de juliol

El motiu d'aquest retard és que encara no hem rebut confirmació del nombre de professors que tindrem el curs vinent i, per tant, no podem concretar les matèries optatives que oferirem.

Recordeu que, un cop publiquem el llibret, tindreu temps per fer la tria fins el 2 de setembre.

Aprofitem per dir-vos que, si teniu molt clar que el vostre fill/a triarà l'optativa de francès, podeu encomanar ja el llibre de text.

Quedem a la vostra disposició per qualsevol dubte que pugui sorgir.

Atentament,

Equip Directiu

Materials de la reunió de pares i mares de 1r ESO 2015-2016

El dia 25 de juny vam fer la reunió de pares i mares dels futurs alumnes de 1r, i volem agraïr la presència de les famílies d'aquest alumnat. Per si no vau poder venir, us adjuntem el llibret informatiu i el full d'informació sobre reserva de llibres a l'AMPA. Si necessiteu qualsevol informació addicional, no dubteu en contactar amb nosaltres.

Campionat de Calcio Storico Fiorentino a 2n ESO (març 2015)

Dins el Projecte "Edmund's Journey", ambientat a l'Edat Mitjana, que es treballa a 2n ESO, es va fer com a cloenda del projecte un campionat d'un esport d'aquella època, el Calcio Storico Fiorentino. El Departament d'Educació Física en va adaptar el reglament a l'ESO. La premsa local se'n va fer ressó. Alumnes d'informàtica de 4t ESO s'han encarregat d'unir els trossets de vídeo per si voleu veure com es juga a aquest esport. Esperem que us agradi.

Visita de 1r ESO al Mercat de Tecnologia

L'alumnat de 1r ESO va visitar el 15 de maig el Mercat de Tecnologia 2015, ubicat al Campus de Cap Pont de la UdL. L'objectiu de l'activitat és afavorir el contacte de l'alumnat amb la tecnologia, entesa com a eina per dissenyar i construir solucions per satisfer les necessitats que la Humanitat planteja. La electrònica hi té un paper cada cop més important. Podeu veure algunes fotos de la nostra visita.

Vídeo del Musical de final de curs 2015

Ja podeu veure en la seva totalitat el Musical 2015 de l'Institut Joan Solà, en el qual van participar alumnes de 1r fins a 3r d'ESO. La classe de 3r ESO B va ser responsable de coordinar l'espectacle. Va ser el tancament d'un nou curs on tots hem après i hem viscut noves experiències.

Visita al ceei Lleida i al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Gardeny

El passat 8 de maig, alumnes de 3r ESO van visitar aquestes dos llocs, en una sortida organitzada per la matèria d'Emprenedoria, amb la finalitat de donar a conèixer oportunitats de treball que poden disposar en un futur no gaire llunyà, i visitar les infrastructures creades per acollir empreses. Aquí podreu veure a l'alumnat fent la visita.

Participació de l'Institut Joan Solà a la Ciència al Carrer 2015

Aquest maig hem tornat a participar en l'esdeveniment de la Ciència al Carrer a Lleida, mostrant i explicant diferents experiments i troballes justificats amb la corresponent explicació científica. Agraïm molt a tot l'equip de voluntaris i voluntàries i al professorat implicat la seva participació en la trobada. Aquí en podreu trobar imatges!

Estada a London al Març 2015 - Resum de fotos

Encara que una mica tard, us volem mostrar algunes imatges de la setmana que un bon grup d'alumnes de 2n i 3r ESO, acompanyats de la Teresa, l'Anna i la Núria, va passar a London. Es van allotjar en cases de famílies de la ciutat i van visitar força llocs interessants. Va ser una gran setmana anglesa!

Per fi arriba la 1a Cursa de gravetat amb cotxes de fusta!!

Avui 17 de juny de 2015, de les 13 a les 15 hores, al Carrer Corts Catalanes de Torrefarrera ( davant l’institut), celebrem una cursa amb cotxes de fusta fets per alumnes de 3r d’ESO dins d’un projecte de Tecnologia i Anglès a l’Institut Joan Solà de Torrefarrera. 

80 alumnes distribuïts en grup de 5 han construït els vehicles amb materials reciclats, han confeccionat cartells promocionals, articles periodístics,  espots publicitaris, etc.  Podeu veure molta més informació en la següent adreça web: http://cursacotxesfusta.blogspot.com.es/

És el primer cop que es fa un projecte així a Catalunya!

Acte de lliurament d'orles 4 ESO - Promoció 2011-2015

Benvolgudes famílies,

Com ja sabeu, enguany acaba la segona promoció d’alumnes de 4t d’ESO a l’Institut Joan Solà, un fet que resulta especialment emotiu per a tots els que formem part del centre.

Naturalment, estem il·lusionats per celebrar-ho i, per aquest motiu, hem organitzat l’acte de graduació d’aquesta segona promoció, que tindrà lloc al local social de l’Ajuntament el proper divendres 12 de juny a les 19.30 h. Els familiars de l’alumnat que es gradua sou convidats a celebrar amb nosaltres el lliurament d’orles.

Donat que disposarem d’un número de seients limitat, se n’assignaran 4 per família. Des de tutoria es designarà la ubicació dels mateixos mitjançant sorteig.

Desitgem que vulgueu compartir amb nosaltres aquesta festa a la qual també ens acompanyaran l’alcalde de Torrefarrera, representants de l’AMPA i representants dels ajuntaments de Rosselló i Alguaire.

En finalitzar l’acte acadèmic, l’AMPA del centre oferirà un aperitiu per a tots els assistents.

Us hi esperem.

Equip docent de l’Institut Joan Solà

Aline López guanya el Premi del Concurs "Els Somnis de..."

L'Aline López, alumna de 4t ESO, va guanyar el Premi del Concurs "Els Somnis de...", organitzat pel Centre de Recursos Pedagògics del Segrià en la categoria de Secundària. Va recollir el premi dissabte 9 de maig al matí, en el marc de la V Jornada de Biblioteques Escolars de les Terres de Lleida, on també va llegir la seva narració davant del públic que omplia el Teatre de l'Escorxador.

Moltes felicitats per la qualitat del teu treball, Aline!

Premi Joves i conducció

Els alumnes de 4t d'ESO de l'assignatura d'Ético-cívica han participat en el concurs organitzat pel servei català de trànsit i el RACC, vinculat al projecte educatiu “Joves i conducció, un dret i una responsabilitat”. El seu objectiu principal és promoure actituds que fomentin entre els joves una conducció responsable. El alumnes havien de participar en la creació de relats, fotografies o vídeos que fomentessin actituts cíviques i responsables en la conducció.

De 480 relats, n'ha resultat finalista la Núria Vidal de 4C d'ESO que el proper dia 18 de juny està convidada junt amb l'institut a l'entrega de premis que otorga el RACC a Barcelona. Felicitats per arribar a la final i esperem que tingui sort i en pugui sortir guanyadora. 

El relat que ha estat finalista és en aquest enllaç .
Altres treballs participants  dels nostres alumnes  es poden troba a la web: www.jovesiconduccio.cat.    Alguns treballs dels nostres alumnes: 12 - 3

1a Cursa de Gravetat amb Cotxes de fusta

El proper 17 de juny al matí està prevista la "1a Cursa de Gravetat amb cotxes de fusta", organitzada des del Departament de Tecnologia, on hi participen equips d'alumnat de 3r ESO, que han recollit els materials, estan construint els vehicles i els pilotaran.

Si en voleu saber més detalls aneu al bloc de la Cursa, amb aportacions d'alumnes de 3r ESO i gestionat pel seu professor, en Jordi Jordan http://cursacotxesfusta.<wbr />blogspot.com.es/

Ben segur que serà divertida i emocionant!

EN MEMÒRIA D'ADRIAN VÉLIZ

La comunitat educativa de l'Institut Joan Solà vol expressar la seva consternació davant la trista pèrdua del nostre exalumne Adrian Véliz i volem transmetre el nostre sentit condol a la família i amics.

"Parlem de tu, però no pas amb pena.
Senzillament parlem de tu, de com
ens vas deixar, (...) , de les teves
coses, parlem i també dels teus gustos,
del que estimaves i el que no estimaves,
del que feies i deies i senties;

(...)
per recordar-te; a poc a poc seràs
un gest, un mot, un gust, una mirada
que flueix sense dir-lo ni pensar-lo".

Miquel Martí i Pol

Ciència al Carrer 2015

El proper dissabte 23 de maig de 16 a 20h es celebrarà a l’Eix Comercial de Lleida una nova edició de la Ciència al Carrer. Es tracta d’una fira organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics del Segrià en la qual nombrosos divulgadors científics, empreses, docents i alumnat de tots els nivells mostren experiments de diverses disciplines. Durant tota la tarda us podreu apropar a veure centenars de demostracions científiques amb tota la família.

El nostre Institut hi participarà amb una parada amb diversos treballs i experiments.

Paral·lelament a la fira, els organitzadors han programat altres activitats científiques molt interessants per a tota la família. Si voleu tenir-ne més informació, podeu consultar el web: http://crp-segria.xtec.cat/cienciacarrer/

Us hi esperem a tots!

Departament de Ciències de la Naturalesa de l'Institut Joan Solà

La diada de Sant Jordi 2015 a l'Institut

Com és ja tradició, hem fet una colla d'activitats per Sant Jordi al Joan Solà. L'alumnat de 3r ESO va estar molt ocupat preparant i venent roses, i alumnes de 4t van vendre coques i pastissos. L'alumnat de 1r ESO van fer tallers de pastissos i de dracs, i després una gimcana. La gent de 2n va fer roses, haikus i cal·ligrames i va participar en el concurs "rebot i punt". L'alumnat de 3r i 4t van participar en un certamen literari i els de 4t van fer després un taller de Corfball al Pavelló. L'alumnat de 1r Batxillerat va anar a veure l'obra de teatre "El Cafè de la Granota" a Alcarràs. I també vam donar els premis, és clar, dels concursos literaris. Un dia molt mogut, del que podeu veure'n imatges.

Alumnes de 1r Batxillerat del Joan Solà fent classe en escoles de primària

Durant el mes d’abril, un grup d’alumnes de 1r de batxillerat han dinamitzat unes classes de diferents escoles de primària. L’activitat consistia en preparar una sessió d’una unitat didàctica, tot relacionant el contingut curricular de 1r de batxillerat de l’assignatura d’història del món contemporani amb l’assignatura de Medi de 6è de primària.

Així doncs, vam posar-nos en contacte amb les escoles de La Creu de Torrefarrera, La Rosella de Rosselló i L’Ignasi Peraire de Mollerussa  i vam poder ser “mestres per una dia “. Els nostres alumnes es van preparar unes classes força dinàmiques i entretingudes que va agradar força als alumnes més petits.

Felicitem, doncs a l'alumnat i al Xavier, que ha coordinat l'activitat, per l'èxit de la iniciativa.

Reunió informativa sobre el Batxillerat 2015/2016

El proper dijous dia 7 de maig a les 19:30h farem una reunió informativa sobre l’oferta de Batxillerat a l’Institut Joan Solà destinada a pares i mares.

L’ordre del dia serà:

 • Nou currículum del Batxillerat
 • Organització dels itineraris a l’Institut Joan Solà.
 • Calendari de matriculació
 • Precs i preguntes

Activitats per millorar el domini de l'economia a 1r Batxillerat i 4t ESO

L'alumnat de primer de batxillerat que cursa la matèria d’Economia de l’empresa ha participat en un taller, dins del programa Fescoop promogut pel Departament d’Empresa i Ocupació en el context de Catalunya Emprèn, orientat a que coneguin i aprenguin el model de l’economia social i cooperativa com a fórmula per crear i gestionar una empresa. Igualment, a 4t ESO es van fer unes activitats per dominar conceptes que els poden ajudar a gestionar la seva pròpia economia domèstica. Agraïm molt als especialistes que ens han visitat el seu assesorament en aquestes activitats, gestionades pel nostre professorat de matemàtiques i economia.

Participació d'alumnes del Joan Solà en concursos de llengua catalana

Certamen de lectura en veu alta

El passat dia 9 de maig una representació d'alumnes del centre van participar en aquest certamen a Lleida. Ho van fer realment bé i van deixar molt alt el llistó per properes participacions.

Participació al Concurs Picalletres d'EMUN FM ràdio

El 10 d'abril van anar als estudis de ràdio EMUN FM per iniciar el concurs Picalletres en aquesta emissora. Podeu també veure la notícia que surt al web CLICANT AQUÍ

Les imatges de l'esquada a Portainé!!

Alumnes de 2n i 3r d'ESO de l'Institut van fer una estada de 3 dies a Portainé, i aquí us volem deixar unes fotos que mostren el grup dels nostres esquiadors i esquiadores i les vistes que van gaudir.

Les imatges del Treball de Síntesi a l'Empordà!!

Ja podeu veure les imatges del treball de síntesi de 1r ESO a l'Empordà, el març del 2015. Cliqueu a la imatge per veure-les!

Van ser un dies amb activitats diverses (el mar, la civilització grega...) i molt especialment, vivències amb el grup per recordar durant molt de temps!

Notícies

Calendari 

Mes anterior Octubre 2015 Mes següent
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Properes 

En els propers 7 dies

Xarxes socials 

Mediació 

Web feta amb el Zikula
Logo &Agrava;gora
Logo Intraweb