Departament d'Ensenyament

Control de faltes d'assistència 

Justificació faltes assistència 

Treball de recerca 


Treballem per projectes 

Més projectes 

Quiero ser escritor 

Lipdub i flashmob 

Moodle 2.0 

Qui hi ha? 

11 convidats anònims en línia.

Sou un convidat/da anònim.

Materials de la reunió de pares i mares de 1r ESO 2015-2016

El dia 25 de juny vam fer la reunió de pares i mares dels futurs alumnes de 1r, i volem agraïr la presència de les famílies d'aquest alumnat. Per si no vau poder venir, us adjuntem el llibret informatiu i el full d'informació sobre reserva de llibres a l'AMPA. Si necessiteu qualsevol informació addicional, no dubteu en contactar amb nosaltres.

Campionat de Calcio Storico Fiorentino a 2n ESO (març 2015)

Dins el Projecte "Edmund's Journey", ambientat a l'Edat Mitjana, que es treballa a 2n ESO, es va fer com a cloenda del projecte un campionat d'un esport d'aquella època, el Calcio Storico Fiorentino. El Departament d'Educació Física en va adaptar el reglament a l'ESO. La premsa local se'n va fer ressó. Alumnes d'informàtica de 4t ESO s'han encarregat d'unir els trossets de vídeo per si voleu veure com es juga a aquest esport. Esperem que us agradi.

Visita de 1r ESO al Mercat de Tecnologia

L'alumnat de 1r ESO va visitar el 15 de maig el Mercat de Tecnologia 2015, ubicat al Campus de Cap Pont de la UdL. L'objectiu de l'activitat és afavorir el contacte de l'alumnat amb la tecnologia, entesa com a eina per dissenyar i construir solucions per satisfer les necessitats que la Humanitat planteja. La electrònica hi té un paper cada cop més important. Podeu veure algunes fotos de la nostra visita.

Vídeo del Musical de final de curs 2015

Ja podeu veure en la seva totalitat el Musical 2015 de l'Institut Joan Solà, en el qual van participar alumnes de 1r fins a 3r d'ESO. La classe de 3r ESO B va ser responsable de coordinar l'espectacle. Va ser el tancament d'un nou curs on tots hem après i hem viscut noves experiències.

Visita al ceei Lleida i al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Gardeny

El passat 8 de maig, alumnes de 3r ESO van visitar aquestes dos llocs, en una sortida organitzada per la matèria d'Emprenedoria, amb la finalitat de donar a conèixer oportunitats de treball que poden disposar en un futur no gaire llunyà, i visitar les infrastructures creades per acollir empreses. Aquí podreu veure a l'alumnat fent la visita.

Participació de l'Institut Joan Solà a la Ciència al Carrer 2015

Aquest maig hem tornat a participar en l'esdeveniment de la Ciència al Carrer a Lleida, mostrant i explicant diferents experiments i troballes justificats amb la corresponent explicació científica. Agraïm molt a tot l'equip de voluntaris i voluntàries i al professorat implicat la seva participació en la trobada. Aquí en podreu trobar imatges!

Estada a London al Març 2015 - Resum de fotos

Encara que una mica tard, us volem mostrar algunes imatges de la setmana que un bon grup d'alumnes de 2n i 3r ESO, acompanyats de la Teresa, l'Anna i la Núria, va passar a London. Es van allotjar en cases de famílies de la ciutat i van visitar força llocs interessants. Va ser una gran setmana anglesa!

Per fi arriba la 1a Cursa de gravetat amb cotxes de fusta!!

Avui 17 de juny de 2015, de les 13 a les 15 hores, al Carrer Corts Catalanes de Torrefarrera ( davant l’institut), celebrem una cursa amb cotxes de fusta fets per alumnes de 3r d’ESO dins d’un projecte de Tecnologia i Anglès a l’Institut Joan Solà de Torrefarrera. 

80 alumnes distribuïts en grup de 5 han construït els vehicles amb materials reciclats, han confeccionat cartells promocionals, articles periodístics,  espots publicitaris, etc.  Podeu veure molta més informació en la següent adreça web: http://cursacotxesfusta.blogspot.com.es/

És el primer cop que es fa un projecte així a Catalunya!

Acte de lliurament d'orles 4 ESO - Promoció 2011-2015

Benvolgudes famílies,

Com ja sabeu, enguany acaba la segona promoció d’alumnes de 4t d’ESO a l’Institut Joan Solà, un fet que resulta especialment emotiu per a tots els que formem part del centre.

Naturalment, estem il·lusionats per celebrar-ho i, per aquest motiu, hem organitzat l’acte de graduació d’aquesta segona promoció, que tindrà lloc al local social de l’Ajuntament el proper divendres 12 de juny a les 19.30 h. Els familiars de l’alumnat que es gradua sou convidats a celebrar amb nosaltres el lliurament d’orles.

Donat que disposarem d’un número de seients limitat, se n’assignaran 4 per família. Des de tutoria es designarà la ubicació dels mateixos mitjançant sorteig.

Desitgem que vulgueu compartir amb nosaltres aquesta festa a la qual també ens acompanyaran l’alcalde de Torrefarrera, representants de l’AMPA i representants dels ajuntaments de Rosselló i Alguaire.

En finalitzar l’acte acadèmic, l’AMPA del centre oferirà un aperitiu per a tots els assistents.

Us hi esperem.

Equip docent de l’Institut Joan Solà

Aline López guanya el Premi del Concurs "Els Somnis de..."

L'Aline López, alumna de 4t ESO, va guanyar el Premi del Concurs "Els Somnis de...", organitzat pel Centre de Recursos Pedagògics del Segrià en la categoria de Secundària. Va recollir el premi dissabte 9 de maig al matí, en el marc de la V Jornada de Biblioteques Escolars de les Terres de Lleida, on també va llegir la seva narració davant del públic que omplia el Teatre de l'Escorxador.

Moltes felicitats per la qualitat del teu treball, Aline!

Premi Joves i conducció

Els alumnes de 4t d'ESO de l'assignatura d'Ético-cívica han participat en el concurs organitzat pel servei català de trànsit i el RACC, vinculat al projecte educatiu “Joves i conducció, un dret i una responsabilitat”. El seu objectiu principal és promoure actituds que fomentin entre els joves una conducció responsable. El alumnes havien de participar en la creació de relats, fotografies o vídeos que fomentessin actituts cíviques i responsables en la conducció.

De 480 relats, n'ha resultat finalista la Núria Vidal de 4C d'ESO que el proper dia 18 de juny està convidada junt amb l'institut a l'entrega de premis que otorga el RACC a Barcelona. Felicitats per arribar a la final i esperem que tingui sort i en pugui sortir guanyadora. 

El relat que ha estat finalista és en aquest enllaç .
Altres treballs participants  dels nostres alumnes  es poden troba a la web: www.jovesiconduccio.cat.    Alguns treballs dels nostres alumnes: 12 - 3

1a Cursa de Gravetat amb Cotxes de fusta

El proper 17 de juny al matí està prevista la "1a Cursa de Gravetat amb cotxes de fusta", organitzada des del Departament de Tecnologia, on hi participen equips d'alumnat de 3r ESO, que han recollit els materials, estan construint els vehicles i els pilotaran.

Si en voleu saber més detalls aneu al bloc de la Cursa, amb aportacions d'alumnes de 3r ESO i gestionat pel seu professor, en Jordi Jordan http://cursacotxesfusta.<wbr />blogspot.com.es/

Ben segur que serà divertida i emocionant!

EN MEMÒRIA D'ADRIAN VÉLIZ

La comunitat educativa de l'Institut Joan Solà vol expressar la seva consternació davant la trista pèrdua del nostre exalumne Adrian Véliz i volem transmetre el nostre sentit condol a la família i amics.

"Parlem de tu, però no pas amb pena.
Senzillament parlem de tu, de com
ens vas deixar, (...) , de les teves
coses, parlem i també dels teus gustos,
del que estimaves i el que no estimaves,
del que feies i deies i senties;

(...)
per recordar-te; a poc a poc seràs
un gest, un mot, un gust, una mirada
que flueix sense dir-lo ni pensar-lo".

Miquel Martí i Pol

Ciència al Carrer 2015

El proper dissabte 23 de maig de 16 a 20h es celebrarà a l’Eix Comercial de Lleida una nova edició de la Ciència al Carrer. Es tracta d’una fira organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics del Segrià en la qual nombrosos divulgadors científics, empreses, docents i alumnat de tots els nivells mostren experiments de diverses disciplines. Durant tota la tarda us podreu apropar a veure centenars de demostracions científiques amb tota la família.

El nostre Institut hi participarà amb una parada amb diversos treballs i experiments.

Paral·lelament a la fira, els organitzadors han programat altres activitats científiques molt interessants per a tota la família. Si voleu tenir-ne més informació, podeu consultar el web: http://crp-segria.xtec.cat/cienciacarrer/

Us hi esperem a tots!

Departament de Ciències de la Naturalesa de l'Institut Joan Solà

La diada de Sant Jordi 2015 a l'Institut

Com és ja tradició, hem fet una colla d'activitats per Sant Jordi al Joan Solà. L'alumnat de 3r ESO va estar molt ocupat preparant i venent roses, i alumnes de 4t van vendre coques i pastissos. L'alumnat de 1r ESO van fer tallers de pastissos i de dracs, i després una gimcana. La gent de 2n va fer roses, haikus i cal·ligrames i va participar en el concurs "rebot i punt". L'alumnat de 3r i 4t van participar en un certamen literari i els de 4t van fer després un taller de Corfball al Pavelló. L'alumnat de 1r Batxillerat va anar a veure l'obra de teatre "El Cafè de la Granota" a Alcarràs. I també vam donar els premis, és clar, dels concursos literaris. Un dia molt mogut, del que podeu veure'n imatges.

Alumnes de 1r Batxillerat del Joan Solà fent classe en escoles de primària

Durant el mes d’abril, un grup d’alumnes de 1r de batxillerat han dinamitzat unes classes de diferents escoles de primària. L’activitat consistia en preparar una sessió d’una unitat didàctica, tot relacionant el contingut curricular de 1r de batxillerat de l’assignatura d’història del món contemporani amb l’assignatura de Medi de 6è de primària.

Així doncs, vam posar-nos en contacte amb les escoles de La Creu de Torrefarrera, La Rosella de Rosselló i L’Ignasi Peraire de Mollerussa  i vam poder ser “mestres per una dia “. Els nostres alumnes es van preparar unes classes força dinàmiques i entretingudes que va agradar força als alumnes més petits.

Felicitem, doncs a l'alumnat i al Xavier, que ha coordinat l'activitat, per l'èxit de la iniciativa.

Reunió informativa sobre el Batxillerat 2015/2016

El proper dijous dia 7 de maig a les 19:30h farem una reunió informativa sobre l’oferta de Batxillerat a l’Institut Joan Solà destinada a pares i mares.

L’ordre del dia serà:

  • Nou currículum del Batxillerat
  • Organització dels itineraris a l’Institut Joan Solà.
  • Calendari de matriculació
  • Precs i preguntes

Activitats per millorar el domini de l'economia a 1r Batxillerat i 4t ESO

L'alumnat de primer de batxillerat que cursa la matèria d’Economia de l’empresa ha participat en un taller, dins del programa Fescoop promogut pel Departament d’Empresa i Ocupació en el context de Catalunya Emprèn, orientat a que coneguin i aprenguin el model de l’economia social i cooperativa com a fórmula per crear i gestionar una empresa. Igualment, a 4t ESO es van fer unes activitats per dominar conceptes que els poden ajudar a gestionar la seva pròpia economia domèstica. Agraïm molt als especialistes que ens han visitat el seu assesorament en aquestes activitats, gestionades pel nostre professorat de matemàtiques i economia.

Participació d'alumnes del Joan Solà en concursos de llengua catalana

Certamen de lectura en veu alta

El passat dia 9 de maig una representació d'alumnes del centre van participar en aquest certamen a Lleida. Ho van fer realment bé i van deixar molt alt el llistó per properes participacions.

Participació al Concurs Picalletres d'EMUN FM ràdio

El 10 d'abril van anar als estudis de ràdio EMUN FM per iniciar el concurs Picalletres en aquesta emissora. Podeu també veure la notícia que surt al web CLICANT AQUÍ

Les imatges de l'esquada a Portainé!!

Alumnes de 2n i 3r d'ESO de l'Institut van fer una estada de 3 dies a Portainé, i aquí us volem deixar unes fotos que mostren el grup dels nostres esquiadors i esquiadores i les vistes que van gaudir.

Les imatges del Treball de Síntesi a l'Empordà!!

Ja podeu veure les imatges del treball de síntesi de 1r ESO a l'Empordà, el març del 2015. Cliqueu a la imatge per veure-les!

Van ser un dies amb activitats diverses (el mar, la civilització grega...) i molt especialment, vivències amb el grup per recordar durant molt de temps!

Fomentem el reciclatge!!

Des del Comitè ambiental de l'Escola Verda Joan Solà us volem convidar a participar en 3 iniciatives diferents relacionades amb el reciclatge:

Recollida de taps de plàstic

Els diners recaptats del procés industrial dels taps serà utilitzat per ajudar a facilitar la vida a una nena, la Daniela, que té una malaltia degenerativa, la síndrome d'Apert.

Ja hem recollit uns quants quilos de taps!!

Mireu al nostre Comitè Ambiental preparant l'enviament! AQUÍ

http://residus.gencat.cat/web/.content/home/actualitat/2014/12-19_apilo_XII/CONTENIDOR-APILO.png_1671503758.png Recollida de mòbils vells

Els mòbils vells poden ser reciclats i obtenir el valor dels materials dels que estan fabricats. El seu reciclatge, a més a més, contribueix a reduir l'explotació de la selva africana i els perills per la seva fauna.
Unint-nos a la campanya de la Fundació Jane Goodall, podrem apadrinar un ximpanzè per cada 30 mòbils vells que recollim.
Recollida de piles

Com tots sabem, les piles tenen components altament tòxics i cal reciclar-les adequadament.
Per això tenim un contenidor especial al centre, que us convidem a utilitzar
I el mes d'abril participarem en la campanya "Apilo XII", en la qual, tenint un contenidor especial per a piles, participarem en una competició amb altres centres de Catalunya per veure qui en recull més.
Mobilitza't per la selva

Entrega de notes 2n Trimestre

Benvolgudes famílies,

Us informem de les dates d'entrega de notes de la 2a avaluació:

  • L'alumnat de 2n i 3r d'ESO rebrà les notes divendres 20 de març.
  • L'alumnat de 1r i 4t d'ESO i 1r de Batxillerat rebrà les notes dimecres 25 de març.

En cas d'alumnes que tinguin matèries pendents del 1r o del 2n trimestre, rebran adjunt un informe amb la relació de les tasques a fer per a recuperar-les. Recordem que durant la setmana del 13 al 17 d'abril, el professorat de les diferents matèries recollirà les tasques encomanades i farà els exàmens corresponents.

El nostre agraïment a tothom qui va participar a la Jornada de Portes Obertes de l'Institut!

Volem agrair a alumnes, professorat i famílies que van participar i assistir a la Jornada de Portes obertes del passat 26 de febrer a l'Institut Joan Solà. Amb alumnes disposats a explicar detalls sobre la seva activitat al centre, amb professorat disposat a aclarir qualsevol dubte sobre les nostres accions educatives, i amb pares i mares interessats en l'educació dels seus fills i filles.

Us adjuntem un vídeo de nivell professional que han preparat alumnes de 4t ESO, Aline López i Alícia Llaràs, que inclou imatges de la Jornada, afegint les opinions de participants dels diferents sectors. Una gran producció. També podreu veure algunes fotos.

portes obertes

Sortides de gener i febrer del 2015

Hem començat el 2015 amb sortides a diferents cursos i amb objectius diversos:

- 1r ESO: han visitat la depuradora de Lleida per conèixer el procés que s'hi realitza i entendre la complexitat d'una part de la gestió dels residus. També han fet una sortida al Camp d'aprenentatge de la Noguera (Sant Llorenç de Montgai) on, entre altres activitats, han conegut diversos aspectes sobre la prehistòria i el seu estudi.

- 2n ESO: han visitat la Seu Vella i el Museu Diocesà de Lleida, per conèixer millor aquests dos llocs emblemàtics per la ciutat i la seva història.

- 3r ESO: han visitat el diari Segre per veure el procés de creació d'una publicació periodística. Aquí en podreu veure algunes imatges!

depuradora
museu i seu vella segre

Notícies

Calendari 

Mes anterior Juliol 2015 Mes següent
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Properes 

En els propers 7 dies

Xarxes socials 

Mediació 

Web feta amb el Zikula
Logo &Agrava;gora
Logo Intraweb