Departament d'Ensenyament

Control de faltes d'assistència 

Justificació faltes assistència 

Treballem per projectes 

Més projectes 

Notícies des de Torrefarrera 

El nostre blog 

Lipdub i flashmob 

Moodle 2.0 

Qui hi ha? 

0 usuaris registrats i 9 usuaris anònims connectats

Sou un convidat/da anònim.

Idiomes 

Venda de roses de Sant Jordi a l'institut

El dia 23 d'abril, els alumnes de 3r d'ESO vendran roses de Sant Jordi per tal de recaptar diners per al viatge de final de curs de 4t. Seran roses amb un toc personal del nostre centre i la venda es farà a l’institut.

Perquè pugueu fer la vostra comanda, han creat una adreça de correu a la qual podeu escriure tot indicant quantes roses voleu i el nom de l’alumne que les recollirà. Aquestes comandes les podeu fer a partir d'ara i fins el 22 d'abril a: comissiodeviatge2015@gmail.com. El preu de les roses és de 3€ i caldrà pagar-les per avançat als alumnes de la comissió de viatge 2015, que recolliran els diners durant les hores del primer pati a la biblioteca. Esperem el vostre suport i us l'agraïm per endavant.

Trobada final de Comènius a Torrefarrera

Aquesta setmana estem celebrant a Torrefarrera la darrera trobada del projecte Comenius "Do you think I'll fit in?" Diversos professors i alumnes de Lampedusa, Istanbul i Teltow han vingut a visitar-nos per tal de posar el punt i final a un projecte que va començar ara fa dos anys.

S'han organitzat moltes activitats com una paella popular a l'institut, visites a la Seu Vella i als castellers, una excursió a Tarragona i diverses xerrades, exhibicions i tallers relacionats amb el tema del projecte i amb tradicions populars com les sardanes i el ball de bastons.

Certamen de lectura en veu alta

Diversos alumnes del nostre centre han participat al X Certamen infantil i juvenil de lectura en veu alta.

Aquí teniu l'enllaç a un petit vídeo informatiu de com va anar la jornada del passat dijous:

Fotos de la jornada

2ª convocatòria de recuperació de matèries pendents de cursos anteriors

Aquesta setmana farem la 2ª convocatòria de recuperació de matèries pendents de cursos anteriors.

L’horari que hem establert per fer els exàmens de recuperació és el següent:

- Dilluns 7 d'abril de 2014 de 10.40h a 12.40h a l’aula de 1rB: Alumnes que cursen 4t d’ESO amb matèries pendents de 3r.

- Dimarts 8 d'abril de 2014 de 10.40h a 12.40h a l’aula de 1rC: Alumnes que cursen 2n o 3r d’ESO amb matèries pendents de 1r.

- Dimecres 9 d'abril de 2014 de 10.40h a 12.40h a l’aula de 2nD: Alumnes que cursen 3r o 4t d’ESO amb matèries pendents de 2n.

Els alumnes que hagin de fer els exàmens aniran a l’aula corresponent, cada alumne farà els exàmens de les matèries que tenia pendents i, en acabar tornaran a la seva aula ordinària per continuar les classes amb normalitat.

Concurs de fotografia "Sant Jordi des del mòbil"

Treball de síntesi de 1r d'ESO

Durant aquesta setmana, els alumnes de 1r, 2n i 3r estem fent els treballs de síntesi. Els alumnes de 1r d'ESO han anat a l'Escala a fer el treball de síntesi "L’Empordà: itinerari per mar i terra”. Han fet moltes activitats diferents i, com podeu veure a les fotos s'ho han passat d'allò més bé!


Sortida a Mollerussa

El passat dimecres dia 19 de març, festivitat de Sant Josep, els alumnes de 3r d'ESO van fer una sortida a Mollerussa per tal de visitar l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell. També van fer una gimcana buscant codis QR per Mollerussa i un tomb per la fira. Tothom va tornar molt content!

Si voleu veure la notícia ampliada, feu clic aquí.

Hem participat al Picalletres

El passat dimarts 18 de març, Laia Marimon, Abril Domingo i Laia Berenguer van participar al concurs radiofònic Picalletres, a l'emissora de Rosselló. La postal de l'institut la va presentar Laura Torrelles i també ens hi van acompanyar Mafalda Torrent i Laura Gonzàlez.

Ens ho vam passar molt bé i esperem repetir l'any vinent!

Finalistes del 3r Concurs de teatre TRINITY COLLEGE LONDON

Els alumnes de 2n d'ESO de l’optativa “Enjoy Drama” de primer trimestre han quedat finalistes del 3r Concurs de teatre Trinity College London. El proper 24 d’abril aniran a Barcelona a representar l’obra que han presentat al concurs: Much Ado About Nothing (Molt Soroll per no res) de William Shakespeare juntament amb els altres dos instituts finalistes. Des d'aquí els volem desitjar molta sort!!!


Les actrius i actors són: Aran Patiño, Laura Torrelles, Llenabu Touray, Carla Barbé, Carla Font, Laura González, Abril Domingo, Sònia Llobet, Àlvaro Martin, Sergi Montero, Mar Moliné i Lídia Peregrino.

Taller de veu de la Txell Sota

El passat dimecres, l'actriu Txell Sota (El cor de la ciutat i Mamma Mia) ens va oferir un taller de veu a l'institut. Com que l'any anterior ja n'havíem fet un amb ella i havíem après molt, vam decidir repetir. Evidentment, no ens va defraudar i, a més, ens ho vam passar molt bé!

Si voleu informació pràctica per no patir afonies, us ho explica al seu blog: http://txellsota.wix.com/bioveu

Concurs d'anglès interescolar de Catalunya "The Fonix"

Els alumnes Jordi Garrié (1r d'ESO), Abril Domingo (2n d'ESO) , Meri Artero (3r d'ESO) i Iria Agustí (4t d'ESO) ens van representar al 7è Concurs d’Anglès Interescolar de Catalunya" (THE FONIX 2014) a nivell comarcal.

Esperem veure'ls a la final a Barcelona.

Sortida a la depuradora de Lleida

Els alumnes de 1r ESO han visitat la depuradora que tracta les aigües residuals procedents de Lleida i Alpicat, amb un volum diari de 70.000.000 litres diaris tractats. Han vist quins tipus de tractaments s'hi fan per eliminar els diferents tipus de residus, tant físics com biològics, i les instal·lacions on es porten a terme. I ens n'hem adonat de quins residus són més complicats de tractar a la planta depuradora.

Jornada de portes obertes

Esteu pensant en venir el curs vinent al nostre institut?

Us informem que el proper dijous 27 de febrer tindrà lloc la jornada de portes obertes a l’institut Joan Solà.

Aquesta jornada està destinada a totes aquelles famílies que estiguin interessades en portar els seus fills/es el curs vinent al nostre centre. Per una millor organització farem dos torns:

  1. Famílies de Torrefarrera a les 19.00 h
  2. Famílies de Rosselló i Alguaire a les 20.00 h

Us hi esperem!

Aquí teniu la carta informativa

Activitats dels alumnes del grup d'ampliació curricular

La setmana passada els alumnes d’ampliació de 4t d’ESO van visitar el Caixafòrum de Lleida per realitzar l’activitat “Investiga la vacuna del VIH”. El seu repte consistia en investigar amb una proteïna del VIH i esbrinar, tot seguint les etapes de la metodologia científica i emprant les tècniques de laboratori que s'utilitzen en aquest camp de recerca, si la proteïna podria ser eficaç per eliminar la infecció causada per diferents variants del VIH.

Des de l’àmbit més humanístic i social, els alumnes d’ampliació de 1r i 2n d’ESO van fer un itinerari educatiu pel Museu de Lleida que els va permetre descobrir les col·leccions que conserva de la mà d’uns curiosos personatges: els animals. L’activitat estava monitoritzada en anglès, cosa que va permetre que els alumnes utilitzessin aquesta llengua durant la sortida.

Les activitats van ser molt profitoses i els alumnes s'ho van passar d'allò més bé.

Visita a l'exposició "Wim Wenders photographs"

L'alumnat de 4t ESO va visitar el passat dilluns 27 de gener a la Fundació Sorigué l'exposició "Wim Wenders photographs", del conegut cineasta alemany. La visita guiada amb interpretació de les instantànies en anglès va servir per comprendre millor el significat i el valor artístic de cada imatge.

L'exposició estava dividida en 3 espais: Ground Zero (Nova York, desprès de la caiguda de les Torres Bessones), The silence of the Earth (Austràlia), i Fukushima. Nois i noies van valorar la qualitat de les imatges i la claredat de les explicacions en llengua estrangera.


Festival de Nadal

Aquí teniu els vídeos del festival de Nadal que vam celebrar el passat divendres 20 de desembre al local social de l'ajuntament de Torrefarrera. Enhorabona a tothom que hi va participar, com veureu als vídeos les actuacions es van superant any rera any.


Nadal Joan Solà 2013 - Part 1 on Vimeo.

Nadal Joan Solà 2013 - Part 2 on Vimeo.

Bones festes!!

La Comunitat educativa de l'Institut Joan Solà us desitgem unes bones festes i un feliç any nou!

Recapte d'aliments a l'institut

Els alumnes de 2n d’ESO han dut a terme aquest trimestre un projecte sobre la celiaquia i l’alimentació. En el marc d’aquesta activitat, s’ha organitzat un recapte solidari d’aliments per al Banc dels Aliments que tindrà lloc del dilluns 16 al dijous 19 de desembre, ambdós inclosos.

Foto del recapte d'aliments del curs passat

Els productes més necessaris són:  

  • Llegums secs
  • Oli
  • Llet
  • Llaunes de conserva de peix
  • Aliments sense gluten (hi ha moltes persones celíaques que no tenen recursos per seguir la dieta que necessiten)
Podeu portar els aliments durant el primer pati (de 10:15h a 10:40h) a la taula que se situarà a davant de la cantina. Allà trobareu alumnes voluntaris, que recolliran i empaquetaran tot el que es reculli. Participar en iniciatives solidàries diu molt de les persones i transmet valors molt importants als joves. Per això ens agradaria aconseguir una gran resposta de la nostra comunitat educativa. Animeu-vos a col·laborar!

Trobada Comenius a Istanbul

La setmana de l'11 al 15 de novembre, un grup de professors/es i alumnes del centre van anar a Istanbul per tal de trobar-se amb la resta de participants al projecte Comenius "Do you think I'll fit in?". Aquí us deixem les fotos d'aquesta trobada. La propera serà la trobada final i tindrà lloc a Torrefarrera.


Fotos del dia de la castanyada

El passat dimecres 30 d'octubre vam celebrar la castanyada a l'institut amb un seguit d'activitats per tothom. Aquí podeu veure una mostra del que vam fer!

Setmana del Medi Ambient a l'institut

La setmana del 14 al 18 d’octubre hem preparat diverses activitats a l'institut, a fi de donar a conèixer el nostre projecte d’escola verda, que comença aquest curs 2013-2014.

La reutilització i el reciclatge, i també la reducció en l’ús de recursos, són un tema central en el programa d’activitats d’aquesta setmana. També volem crear un Comitè Ambiental on hi sigui representada tota la comunitat educativa del nostre institut, que tracti de les nostres accions en els àmbits del projecte: Estalvi, reutilització i reciclatge; relació amb l’entorn natural i l’entorn proper, i l’hort ecològic.

Us hi apuntareu?? Amb l'ajut de tots, des del Joan Solà volem ajudar una mica a millorar el planeta on vivim.

Si voleu saber tot el que estem preparant, visiteu el lloc web de la nostra Escola Verda.

Alumnes amb matèries pendents de cursos anteriors

Tots aquells alumnes (de 2n, 3r i 4t d'ESO) que tenen matèries pendents de cursos anteriors tenen la possibilitat de recuperar-les durant el present curs. Per això, hem organitzat les següents convocatòries de recuperació:

  • 1ª convocatòria: 13 - 15 de gener de 2014 
  • 2ª convocatòria: 7 - 9 d’abril de 2014

Com cada any, el nostre centre ofereix un suport destinat als alumnes amb matèries pendents de cursos anteriors. Aquest suport consistirà en una hora d’atenció setmanal els dilluns de 15:45 a 16:45h i permetrà que els alumnes acabin dossiers i treballs de les matèries pendents i que puguin preparar els exàmens de recuperació. Aquest suport addicional començarà el dilluns 14 d’octubre i continuarà fins la 1ª convocatòria de recuperació. En cas que no es recuperi la matèria pendent, es podrà continuar fins el 31 de març.

Per tal d'assistir-hi, cal que els pares/mares llegeixin les condicions i signin aquesta autorització.

Servei de transport escolar

Us informem que tots aquells/es alumnes que utilitzeu el servei d'autocar per venir a l'institut (alumnes d'Alguaire i Rosselló), podeu consultar les parades i l'horari en aquest document:

Aprofitem per recordar-vos que començarem les classes el proper dilluns dia 16 de setembre a les 8,15h.

Matèries optatives i alternatives a la religió

Aquí teniu la informació sobre les matèries optatives i alternatives a la religió que el centre ofereix per al curs vinent. Per tal de fer l’elecció caldrà que ompliu un formulari online, que trobareu al llibret del vostre curs. La data límit per fer la tria és el 3 de setembre.


1r d'ESO


2n d'ESO


3r d'ESO


4t d'ESO

Si no disposeu de connexió a internet, podeu atansar-vos al centre per recollir presencialment la documentació i retornar el formulari que us facilitarem com a molt tard el dia 3 de setembre al matí.

Matèries optatives específiques de 4t d'ESO

Informació important per als alumnes que cursaran 4t d’ESO el curs 2013-14:

A partir d’avui i fins el dia 19 de juliol podeu fer les comandes de llibres de text al web de l’AMPA.

Per poder demanar els llibres de les matèries optatives específiques, heu de consultar l’assignació definitiva a l’enllaç següent: Matèries optatives específiques curs 2013-2014

Tingueu en compte que només hi ha els alumnes que promocionen a l’avaluació de juny. Si teniu tres o més matèries per recuperar, heu d’esperar a l’avaluació extraordinària de setembre.

Calendari 

Properes 

En els propers 7 dies

Xarxes socials 

Mediació 

Web feta amb el Zikula
Logo &Agrava;gora
Logo Intraweb