Departament d'Ensenyament

Control de faltes d'assistència 

Justificació faltes assistència 

Treball de recerca 


Treballem per projectes 

Més projectes 

Notícies des de Torrefarrera 

El nostre blog 

Quiero ser escritor 

Lipdub i flashmob 

Moodle 2.0 

Qui hi ha? 

8 convidats anònims en línia.

Sou un convidat/da anònim.

Les imatges de l'esquada a Portainé!!

Alumnes de 2n i 3r d'ESO de l'Institut van fer una estada de 3 dies a Portainé, i aquí us volem deixar unes fotos que mostren el grup dels nostres esquiadors i esquiadores i les vistes que van gaudir.

Les imatges del Treball de Síntesi a l'Empordà!!

Ja podeu veure les imatges del treball de síntesi de 1r ESO a l'Empordà, el març del 2015. Cliqueu a la imatge per veure-les!

Van ser un dies amb activitats diverses (el mar, la civilització grega...) i molt especialment, vivències amb el grup per recordar durant molt de temps!

Fomentem el reciclatge!!

Des del Comitè ambiental de l'Escola Verda Joan Solà us volem convidar a participar en 3 iniciatives diferents relacionades amb el reciclatge:

Recollida de taps de plàstic

Els diners recaptats del procés industrial dels taps serà utilitzat per ajudar a facilitar la vida a una nena, la Daniela, que té una malaltia degenerativa, la síndrome d'Apert.

Ja hem recollit uns quants quilos de taps!!

Mireu al nostre Comitè Ambiental preparant l'enviament! AQUÍ

http://residus.gencat.cat/web/.content/home/actualitat/2014/12-19_apilo_XII/CONTENIDOR-APILO.png_1671503758.png Recollida de mòbils vells

Els mòbils vells poden ser reciclats i obtenir el valor dels materials dels que estan fabricats. El seu reciclatge, a més a més, contribueix a reduir l'explotació de la selva africana i els perills per la seva fauna.
Unint-nos a la campanya de la Fundació Jane Goodall, podrem apadrinar un ximpanzè per cada 30 mòbils vells que recollim.
Recollida de piles

Com tots sabem, les piles tenen components altament tòxics i cal reciclar-les adequadament.
Per això tenim un contenidor especial al centre, que us convidem a utilitzar
I el mes d'abril participarem en la campanya "Apilo XII", en la qual, tenint un contenidor especial per a piles, participarem en una competició amb altres centres de Catalunya per veure qui en recull més.
Mobilitza't per la selva

Entrega de notes 2n Trimestre

Benvolgudes famílies,

Us informem de les dates d'entrega de notes de la 2a avaluació:

 • L'alumnat de 2n i 3r d'ESO rebrà les notes divendres 20 de març.
 • L'alumnat de 1r i 4t d'ESO i 1r de Batxillerat rebrà les notes dimecres 25 de març.

En cas d'alumnes que tinguin matèries pendents del 1r o del 2n trimestre, rebran adjunt un informe amb la relació de les tasques a fer per a recuperar-les. Recordem que durant la setmana del 13 al 17 d'abril, el professorat de les diferents matèries recollirà les tasques encomanades i farà els exàmens corresponents.

El nostre agraïment a tothom qui va participar a la Jornada de Portes Obertes de l'Institut!

Volem agrair a alumnes, professorat i famílies que van participar i assistir a la Jornada de Portes obertes del passat 26 de febrer a l'Institut Joan Solà. Amb alumnes disposats a explicar detalls sobre la seva activitat al centre, amb professorat disposat a aclarir qualsevol dubte sobre les nostres accions educatives, i amb pares i mares interessats en l'educació dels seus fills i filles.

Us adjuntem un vídeo de nivell professional que han preparat alumnes de 4t ESO, Aline López i Alícia Llaràs, que inclou imatges de la Jornada, afegint les opinions de participants dels diferents sectors. Una gran producció. També podreu veure algunes fotos.

portes obertes

Sortides de gener i febrer del 2015

Hem començat el 2015 amb sortides a diferents cursos i amb objectius diversos:

- 1r ESO: han visitat la depuradora de Lleida per conèixer el procés que s'hi realitza i entendre la complexitat d'una part de la gestió dels residus. També han fet una sortida al Camp d'aprenentatge de la Noguera (Sant Llorenç de Montgai) on, entre altres activitats, han conegut diversos aspectes sobre la prehistòria i el seu estudi.

- 2n ESO: han visitat la Seu Vella i el Museu Diocesà de Lleida, per conèixer millor aquests dos llocs emblemàtics per la ciutat i la seva història.

- 3r ESO: han visitat el diari Segre per veure el procés de creació d'una publicació periodística. Aquí en podreu veure algunes imatges!

depuradora
museu i seu vella segre

Jornada de portes obertes

Esteu pensant en venir el curs vinent al nostre institut?

Us informem que el proper dijous 26 de febrer tindrà lloc la jornada de portes obertes a l’institut Joan Solà.

Aquesta jornada està destinada a totes aquelles famílies que estiguin interessades en portar els seus fills/es el curs vinent al nostre centre. Per una millor organització farem dos torns:

 1. Famílies de Torrefarrera a les 19.00 h
 2. Famílies de Rosselló i Alguaire a les 20.00 h

Us hi esperem!

Aquí teniu la carta informativa

Accions del nostre projecte d'escola verda

Aquest inici de curs hem fet, entre tots, diverses actuacions relacionades amb el nostre projecte d'Escola verda. Aquí en teniu el lloc web Escola Verda Joan Solà si en voleu conèixer els objectius i les nostres accions. I la pàgina del nostre Comitè Ambiental, on s'hi resumeixen els temes que tractem a les reunions que anem fent. Hi voleu prendre part?

Aquest primer trimestre hem fet sortides dels grups d'ESO a entorns naturals, hem fet activitats diverses a la II Setmana del Medi Ambient per afavorir la conscienciació ambiental, i hem premiat a la classe de 1r ESO B amb un esmorzar especial (brotxetes de fruita, galetes ecològiques i de comerç just i sucs de fruita) per ser la que més va utilitzar embolcalls reciclables pels seus esmorzars durant aquella setmana. Si voleu en podeu veure més informació i les imatges.

També aprofitem per comunicar-vos que comencem de nou la campanya de recollida de taps de plàstic, amb el lloc de recollida davant la cantina, ara per ajudar a la Daniela, amb la síndrome d'Apert.


1b
daniela
Sortides de tutoria: 1r ESO a Butsènit/Rufea, 2n ESO al pantà de Santa Anna, 3r ESO a Alquézar, 4t ESO a Àger
 Premi a la classe de 1r ESO B amb un esmorzar saludable
Recollida de taps de plàstic a l'Institut

No només això, hem fet altres accions, que ja han sortit en notícies anteriors: Activitat esportiva solidària, creacions artístiques amb materials reciclables, realització de vídeos per part d'alumnat de 4t pel concurs StopAluminio. N'anirem fent, aneu consultant el nostre web d'Escola Verda Joan Solà.

Les darreres activitats del 2014 al Joan Solà en imatges

Perquè gaudim dels moments del final del 2014 a l'Institut, us adjuntem imatges de dues activitats "estrella":

 • L'entrenament solidari per recollir aliments o estris per l'activitat escolar, amb gran col·laboració de tots, amb quasi 100 participants.

 • El festival de Nadal, que curs a curs millora la seva qualitat. Podeu veure les imatges del magnífic reportatge que en va fer l'Alícia. Hi incloem un excel·lent videoclip fet per alumnes de francès de 4t ESO i editat per l'Aline, per si no el vau veure prou bé el dia del festival. Val molt la pena!
festival ça ira

Voleu gaudir de la creativitat del nostre alumnat en arts plàstiques?

Aquest primer trimestre alumnes de 1r, 2n i 4t d'ESO han fet diverses activitats creatives que han servit, a banda de poder aprendre diverses tècniques creatives, per ambientar l'interior del nostre institut amb les seves produccions, amb l'ajut de la professora, la Conxita. Aquí teniu imatges de: Tallers creatius a 2n ESO, mural per la recollida del Banc d'aliments, còmic a 2n ESO sobre la Nàdia, disseny de sabates amb textures, elements de llenguatge plàstic i decoració per la Castanyada, del pla al volum a 4t ESO, creació de carpetes d'artista amb brics reciclats, disseny de rajoles, disseny de màscares a 1r ESO... i a partir d'ara, esperem més...

Cadascuna de les imatges us portarà a activitats diferents:

mickey mural banc aliments nadia sabates elements 4t ESO tetra rajoles mask

Per altra banda, sapigueu que podeu veure aquestes i moltes altres imatges de les nostres activitats en aquest espai 

Ja podem veure els vídeos del Festival de Nadal de l'Institut!!

El passat 23 de desembre vam poder veure un dels millors festivals de Nadal que es recorden a l'Institut, tant per l'alt nivell de les actuacions, algunes d'elles extraordinàries, com per l'excel·lent organització de 1r Batxillerat, amb la Martina al capdavant. Volem agrair l'esforç a tothom que hi va participar. També vam poder veure l'actuació del grup de música que cada dilluns assaja a l'Institut, amb l'assessorament dels professors Anna Gassiot i Juanjo Falcó.

Aprofitem per desitjar unes bones festes i un Feliç 2015 a tothom!!


1ª convocatòria de recuperació de matèries pendents de cursos anteriors

En tornar de les vacances de Nadal, farem la 1ª convocatòria de recuperació de matèries pendents de cursos anteriors.

L’horari que hem establert per fer els exàmens de recuperació és el següent:

- Dilluns 12 de gener de 2014 de 10.40h a 12.40h a l’aula de 3rC: Alumnes que cursen 2n o 3r d’ESO amb matèries pendents de 1r.

- Dimarts 13 de gener de 2014 de 10.40h a 12.40h a l’aula de 1rC: Alumnes que cursen 3r o 4t d’ESO amb matèries pendents de 2n.

- Dimecres 14 de gener de 2014 de 10.40h a 12.40h a l’aula de 4tA: Alumnes que cursen 4t d’ESO amb matèries pendents de 3r.

Els alumnes que hagin de fer els exàmens aniran a l’aula corresponent, cada alumne farà els exàmens de les matèries que tenia pendents i, en acabar tornaran a la seva aula ordinària per continuar les classes amb normalitat.

Us informem que els dilluns del mes de gener no farem les classes de suport dels dilluns a la tarda. Aquestes classes tornaran a fer-se a partir de dilluns 2 de febrer, fins a la segona convocatòria de recuperació prevista per al mes de maig.

Activitat esportiva solidària a l'Institut Joan Solà

Com a novetat d’aquest 2014, hem decidit iniciar una activitat de caire esportiu i solidari obert no només al nostre alumnat sinó a totes les famílies i a tothom en general. Es tracta de realitzar, el proper dia 18 de desembre a les 16.30 h, una activitat física que consistirà en un recorregut d’uns 5 kilòmetres. Hi haurà diferents ritmes de cursa per a que l’entrenament estigui a l’abast de tothom.

La idea és que tots els que hi participin aportin qualsevol d’aquests productes: roba esportiva usada en bon estat, material escolar (motxilles, estoigs, etc) usat però en bon estat, o aliments pel Banc d’Aliments. Ho podeu portar el dia de l’activitat o bé durant tota la setmana del 15 al 19 de desembre. Adreceu-vos a qualsevol membre del departament d’Educació Física, o bé a consergeria.

ANIMEU-VOS A PARTICIPAR-HI! FEM SALUT I SIGUEM SOLIDARIS!

Vídeos participants al concurs "Stop Aluminio"

Els alumnes de 4t d'ESO d'informàtica han creat uns vídeos molt originals per reduir la utilització d'alumini. Dels vídeos que es van presentar al concurs "Stop aluminio", han estat finalment seleccionats aquests tres. El concurs el guanyarà el vídeo que hagi rebut més visites; per tant, us animem a veure'ls! Cliqueu-hi!

Recordatoris de pagaments de diverses sortides

Us recordem que el dimarts dia 9 de desembre és l'últim dia per fer la paga i senyal de l'esquiada (60€) dels alumnes de 2n i 3r d'ESO. També us recordem que durant aquest mes de desembre cal fer el segon pagament de la sortida del treball de síntesi a l'Escala de 1r d'ESO.

2ª convocatòria d'accés al Grup d'Ampliació Curricular

Us informem que està oberta la 2ª convocatòria d’accés al Grup d’Ampliació Curricular 2014-15.

El Grup d’Ampliació Curricular està format per nois i noies de primer a quart d’ESO amb un bon expedient acadèmic i que estiguin disposats a treballar en projectes d’ampliació en anglès. En aquest curs, l’objectiu és que els estudiants plantegin i responguin preguntes relacionades amb diferents aspectes de les ciències naturals, a estudiants d’altres centres europeus, amb els que ens relacionem, utilitzant la llengua anglesa, mitjançant la plataforma europea d’intercanvis entre centres “eTwinning”. Les preguntes es plantegen o es responen mitjançant vídeos explicatius o creatius que prepararem i anem intercanviant.

És important tenir en compte que:

- L'alumnat que ja està inscrit des d'inici de curs NO necessita tornar a demanar l'accés al grup.

- El criteri per acceptar nou alumnat serà que la nota global del primer trimestre sigui superior a 8. Tot i que no sabeu ara la nota mitjana del primer trimestre, podeu fer igualment la sol·licitud. La direcció s'encarregarà posteriorment de verificar si la nota mitjana permet l'accés a aquest grup.

- El termini de sol·licitud és fins al 19 de desembre

Teniu més informació sobre aquesta convocatòria i la sol·licitud en aquest document.

Viatge a Londres (alumnes de 2n i 3r d'ESO)

Com sabeu, aquest curs els alumnes de 2n i 3r d’ESO no faran sortida de treball de síntesi. En canvi, s’han organitzat diverses sortides per la setmana del 23 al 27 de març de 2015. Una d’aquestes sortides és un viatge educatiu a Londres de 5 dies organitzat per l’empresa Home to Home. Aquí teniu tota la informació de la sortida:

Renovació dels membres del Consell Escolar

Us informem que el dia 4 de novembre s’inicia el procés per dur a terme la renovació dels membres del Consell Escolar.

El nostre Consell Escolar ha ampliat el nombre de membres del sector de pares i mares, alumnes i professorat d’acord amb les normes d’organització i funcionament del centre aprovades el dia 30 de juny de 2014 pel Consell Escolar. Així doncs, el Consell Escolar de l’institut Joan Solà estarà format a partir de les presents eleccions per:

 • Director/a que el presideix 
 • Cap d’estudis 
 • Secretari/a amb veu però sense vot 
 • Dos representants del sector alumnes 
 • Un/a representant del PAS 
 • Tres representants del sector pares i mares. Un d’ells designat per l’AMPA. 
 • Cinc representants del professorat 
 • Una representant de l’Ajuntament de Torrefarrera. Es convidarà a assistir a les sessions del Consell Escolar un representant de l’Ajuntament d’Alguaire i un de l’Ajuntament de Rosselló, aquests dos últims tenen veu però no vot. 

Pel que fa referència al sector pares i mares, enguany caldrà elegir 2 membres. Tots els pares i les mares, així com els tutors legals de l’alumnat matriculat al centre, poden presentar-se com a candidats o candidates i poden votar. També caldrà elegir 2 membres del sector alumnes. Trobareu penjat el cens provisional al tauler del vestíbul. 

Us animem a participar-hi!

Aquí teniu el document amb tota la informació i el calendari electoral

Setmana del medi ambient

Aquesta setmana, del 27 al 30 d'octubre, dediquem diverses activitats al medi ambient.

Desenvoluparem activitats de matèries diverses per ajudar-nos a pensar en...

 • Per què és tan negatiu utilitzar paper d'alumini?
 • Per què cal reduir, reutilitzar i reciclar paper o plàstic?
 • Què fem per reduir el nostre impacte sobre el medi des de l'institut?
 • Podem fer més?
 • Quin món ens quedarà si no respectem els recursos naturals?
 • Com seria un món amb més consciència ambiental?


Durant tota la setmana, a l'hora del pati, els delegats i delegades de cada classe faran recompte dels embolcalls dels esmorzars. Prepareu-vos pel rànking d'utilització d'embolcalls sostenibles per classes!!

Lloc web: https://sites.google.com/site/escolaverdainstitutjoansola/altres-accions

Aprofitem aquesta setmana per introduir al centre un contenidor de reciclatge de taps de plàstic, per ajudar a diversos nens a paliar els efectes negatius de les malalties que pateixen. Ara ens toca ajudar a la Keira!

https://drive.google.com/file/d/0B1hNnqlT-ekWQ2c1SHJRM1lSWjQ/edit Siguem sostenibles i solidaris!!

Butlletins de notes de preavaluació

Dijous16 i divendres 17 d'octubre, entregarem als alumnes els butlletins de notes de preavaluació. Us recordem que aquestes notes són orientatives, resultat d’una avaluació inicial del que hem treballat fins ara a l’institut.

Roba perduda

Us informem que al llarg del curs passat es va anat acumulant a l'institut molta roba perduda que ningú ha vingut a reclamar.

S'ha decidit que es guardarà a l'institut  fins el dia 30 d'octubre per tal que els propietaris la vinguin a buscar. La roba que quedi al centre a partir d'aquest dia, es donarà a una entitat benèfica.Inici del suport per als alumnes amb matèries pendents de cursos anteriors

Com sabeu, cada any el nostre centre ofereix un suport per als alumnes que tenen matèries pendents de cursos anteriors. Començarà el proper dilluns dia 13 d'octubre a les 15:45h i continuarà fins la primera convocatòria de recuperació, al mes de gener de 2015. L'alumnat que hi estigui interessat ha de portar l'autorització que vam repartir a classe i que també vam enviar per correu electrònic, signada pels pares.

Informació per als alumnes de 1r de Batxillerat

Us informem que al BOE nº 191 ha sortit publicada la Resolució de 28 de juliol de 2014 per la qual es convoquen beques de caràcter general per al curs acadèmic 2014-2015 destinades a alumnes d'ensenyaments postobligatoris.

En aquest altre enllaç trobareu informació del Consell Comarcal referida al transport escolar per al curs 2014-2015 per als alumnes de 1r de Batxillerat.

Entrega de notes de l'avaluació final extraordinària

Us recordem que el proper dimarts 9 de setembre a les 10:00h, podeu passar a recollir els butlletins de notes de l'avaluació final extraordinària a l'institut. A la mateixa hora atendrem les possibles reclamacions.

Matèries optatives i alternatives a la religió

Aquí teniu la informació sobre les matèries optatives i alternatives a la religió que el centre ofereix per al curs vinent. Per tal de fer l’elecció caldrà que ompliu un formulari online, que trobareu al llibret del vostre curs. La data límit per fer la tria és el 2 de setembre.


1r d'ESO


2n d'ESO


3r d'ESO

Si no disposeu de connexió a internet, podeu atansar-vos al centre per recollir presencialment la documentació i retornar el formulari que us facilitarem com a molt tard el dia 2 de setembre al matí.

Notícies

Calendari 

Mes anterior Abril 2015 Mes següent
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Properes 

En els propers 7 dies

Xarxes socials 

Mediació 

Web feta amb el Zikula
Logo &Agrava;gora
Logo Intraweb