Departament d'Ensenyament

Control de faltes d'assistència 

Justificació faltes assistència 

Programa Salut i Escola 

ecobooks 

Documents de centre 

Treballem per projectes 

Les nostres activitats 

Programes i projectes 

Erasmus +(Comenius)

Treball de recerca de Batxillerat 


Moodle 2.0 

Festivals, Lipdub, Flashmob... 

(Curs 2010-11)

(Curs 2010-2011)

(Curs 2011-12)

Previsió de sortides 

Qui hi ha? 

5 convidats anònims en línia.

Sou un convidat/da anònim.

Tria d'optatives pel curs 2016-17 per 1r, 2n i 3r ESO

Els alumnes de 1r, 2n i 3r d'ESO ja podeu triar les matèries optatives per al curs vinent. A cadascun dels llibrets en trobareu les descripcions. L'elecció s'ha de fer a través d'un formulari online fins el 2 de setembre. En cas de no tenir accés a internet, podeu venir a l'institut i fer la tria en paper, en el mateix termini.

Llibrets d'oferta d'optatives

optatives1eso optatives2eso optatives3eso

Formularis de tria

1r d'ESO / 2n d'ESO / 3r d'ESO

Modificació marc horari pel curs 2016-2017

Us notifiquem el nou marc horari del centre, modificat en el Consell Escolar ordinari del dia 30 de juny de 2016, per tal d'adaptar-lo a la normativa específica de renovació de la jornada contínua per al curs 2016/17.
El proper curs 2016-17 les classes començaran a les 8.10 h i finalitzaran a les 14.45 h.

(Accés al Document)

Matrícula Batxillerat 2016-2017 a l'Institut Joan Solà

Volem recordar-vos que del 5 al 12 de juliol és el període de Matrícula de Batxillerat pel curs 2016-2017. Podeu tramitar-la a la secretaria de l'Institut de 9 a 14h.

Activitats del Grup d'Ampliació en anglès: Visita a les Escoles i darreres produccions

La darrera setmana de curs, els alumnes del grup d'Ampliació han visitat les Escoles La Creu, La Rosella i Teresa Bergadà per explicar el treball en el projecte internacional Euroschool TV en el qual han participat durant aquest curs. En aquesta web hi podeu veure els materials treballats durant el curs des de tots els països.

Us adjuntem també una presentació col·laborativa sobre França i l'activitat musical internacional de comiat (videoclip)

Visita escoles Happy video Presentation France

Llibres de text 2016-17 i recordatori de reunió per 1r ESO

1. Llibres de text: ja podeu consultar el Llistat de llibres de text de cada curs.

2. Us recordem que dilluns 27 de juny a les 19.30 h farem una reunió informativa pels pares/mares dels nous alumnes de primer d’ESO al local social de l’Ajuntament de Torrefarrera.

Recordeu que el mateix dia hi ha convocada, per part de l’AMPA, una reunió al mateix lloc a les 21 h per informar-vos del Projecte de Reutilització de llibres de text amb l’empresa IDDINK.

Viatge Final de Curs de 4t ESO a Praga (Juny 2016)

Dels dies 13 al 17 de juny, un grup de 36 alumnes de 4t d'ESO acompanyants pels respectius tutors, van fer el viatge de final de curs a la ciutat de Praga.

Al llarg de la seva estada van fer diferents activitats com ara una visita panoràmica guiada per la ciutat nova i la ciutat vella. També van visitar el castell de Mala Strana i el jardí botànic. A les tardes, van poder caminar per la ciutat i fins i tot fer algunes compres.. En podeu veure imatges, és clar!

Festa de les Orles de 4t ESO

El passat 10 de juny vam cel·lebrar la festa de les Orles de 4t ESO al local social de l'Ajuntament de Torrefarrera. Va ser un acte emotiu i lluït per alumnes (especialment elegants tots ells), famílies i professorat, amb moments pel record. En podeu trobar totes les imatges aquí.

Reunió informativa per a famílies sobre 1r ESO

Benvolguts pares i mares,
Us informem que dilluns 27 de juny a les 19.30 h farem una reunió informativa pels pares/mares dels nous alumnes de primer d’ESO al local social de l’Ajuntament de Torrefarrera.

Recordeu que el mateix dia hi ha convocada, per part de l’AMPA, una reunió al mateix lloc a les 21 h per informar-vos del Projecte de Reutilització de llibres de text amb l’empresa IDDINK.

Us adjuntem la carta de convocatòria de reunió

Compra de llibres pel curs 2016-17

Aquest curs, l’AMPA, conjuntament amb la direcció del centre, oferirà el Projecte de Reutilització de llibres de text amb l'empresa IDDINK. Els avantatges que ofereix són, en resum:

  • Estalvi del 55% respecte el PVP en l’adquisició dels llibres reutilitzables (ecoBooks*).
  • *Els ecoBooks de noves edicions seran nous a estrenar i amb el mateix estalvi. Aquest proper curs està previst per la majoria de llibres de 2n i 4t ESO.
  • Comanda unificada amb sistema flexible: es pot triar comprar llibres nous, reutilitzables, de lectura, quotes, dossiers, material de papereria, etc.
  • Les comandes es lliuraran a DOMICILI.
  • La comanda es podrà fer:
Al web d’Iddink (www.iddink.cat),
Per telèfon trucant al 902 565 411
Presencialment al Centre el dia 06 de juliol de 10h-14:30h.

Us animem a utilitzar aquest innovador sistema que redueix els costos mediambientals i aconsegueix un gran estalvi econòmic.

REUNIÓ INFORMATIVA SOBRE LLIBRES: 27 DE JUNY a les 21h

També podeu trobar el documents informatius des de l'enllaç "ecobooks" d'aquesta Intranet.

ATENCIÓ: SETMANA DE MATRICULACIÓ 1r ESO (del 13 al 17 de juny)

Us informem que durant la setmana que dura la matriculació de nous alumnes d'ESO, estarem a la vostra disposició de 8.30h a 14.30h a l’institut Joan Solà perquè ens porteu la documentació i poder matricular els vostres fills/filles.

Participació en la Jornada Donostia, sobre noves tecnologies i educació

L'institut Joan Solà ha estat seleccionat per participar en la Jornada de "Programació, robòtica i impressió 3D", que es realitzarà a Donostia el proper 17 de juny, on ens representarà el professor Xavier Piñol del Departament de Ciències Socials. El projecte s'anomena "Encunyem la nostra moneda. 3D + gamification". Aquí en podeu trobar la descripció del projecte per la Jornada:
En el projecte seleccionat hi participen les assignatures de Llatí, Literatura Catalana, economia i història del món contemporani,  totes de 1r de batxillerat, a més de l'assignatura d'informàtica de 4t d'ESO.

IV Centenario de la muerte de Cervantes

En 2016 se cumplen 400 años de la muerte de Miguel de Cervantes. Con este motivo, desde el Departamento de Lengua y literatura castellana del IES Joan Solà, hemos querido rendirle un personal homenaje a partir de diferentes ediciones de El Quijote y otras de sus obras que hemos encontrado por nuestras casas y la biblioteca del Instituto. Además, los alumnos de 1º de bachillerato se han leído, durante este 3r trimestre, la primera parte de El Quijote. Para nuestra exposición sobre Cervantes hemos recogido información sobre el autor y sus obras y hemos contado con la magnífica colaboración de la dibujante Mar Cases de 1º de la ESO que ha hecho un inmejorable dibujo de El caballero de la triste figura.

Miguel de Cervantes, el personaje real, ha quedado con frecuencia ocultado por la proyección de la figura quijotesca protagonista de su gran creación literaria. El Centenario pretende analizar y difundir la extraordinaria trayectoria vital del genial escritor y de su obra. Un homenaje al hombre y su devenir detrás de la obra.

Projecte sobre escacs durant el 3r Trimestre

Al Joan Solà hem realitzat un projecte transversal, coordinat des de l'optativa de 2n ESO d'enigmes, per a treballar el joc dels escacs.

Aquest joc permet desenvolupar múltiples habilitats: treballar la presa de decisions i les conseqüències abans de fer els actes; treballar la codificació i l'abstracció (anotació de jugades, lectura de partides i textos); despertar la imaginació; afavorir la capacitat de concentració; reforçar les actituds de silenci, tranquil·litat, quietud; reforçar les actituds personals de respecte davant el comany/a i el material necessari per al joc ( tauler, peces, mobiliari, rellotge...); treballar la igualtat de sexes, cultures,..: és un joc que es practica a diferents cultures, països, estrats socials, sexes, edats..; desenvolupa la paciència i la perseverança; incrementa l'atenció i l'autoestima.


En concret, en el projecte els alumnes han fabricat ells mateixos les peces del joc, per ser conscients de les diferents etapes que són necessàries per aconseguir-lo, i per entendre que tot allò que comprem ve d'algun lloc i no surt del no res. En podeu veure imatges.

Cartells d'alumnes de 2n ESO a l'Arnau de Vilanova sobre el Dia Mundial sense Tabac

Els alumnes de 2n ESO de l'Institut, durant les classes de tutoria, han creat rètols pel Dia Mundial sense Tabac, el 31 de maig, que han estat exposats a l'Hospital Arnau de Vilanova. Aquí podeu trobar-ne les fotos, i un vídeo que els resumeix tots.

Relació de textos que van ser premiats al Certamen Literari de la Diada de Sant Jordi a l'Institut

PREMIS DEL CERTAMEN LITERARI DE SANT JORDI 2016

Aquí teniu els noms i els relats que van ser premiats a la Diada de Sant Jordi a l'Institut Joan Solà. Ben segur que trobareu els relats curts molt interessants!

Podeu tornar a veure les imatges de la Diada que inclouen l'entrega de premis.

MODALITAT: LLENGUA CATALANA. TEMA: El microrelat

LLISTA D'ALUMNES PREMIATS

TEXTOS PREMIATS

MODALITAT: LLENGUA CASTELLANA. TEMA: El microrelat

LLISTA D'ALUMNES  PREMIATS I TEXTOS

MODALITAT: LLENGUA ANGLESA. TEMA: Comics

Alumna premiada: Rosa Martin (4t ESO)

Alumnes de 4t ESO i professors ens representen a l'Erasmus+ Meeting a Berlin del 23 al 27 de maig

Nou alumnes de 4t ESO i 2 professors de l'Institut Joan Solà estan fent tota una colla d'activitats en la primera trobada internacional del projecte Erasmus "Skills for Success", centrat en l'adquisició de competències per part de tot l'alumnat i les estratègies per millorar-les. Aquesta setmana, a banda de conéixer Berlin, els nostres representants estan fent de manera molt destacada la seva tasca en les presentacions orals i les diverses activitats organitzades. Anirem afegint imatges a aquest enllaç a mesura que ens vagin arribant des de profes i alumnes. És tota una experiència!

  

Presentem el nostre projecte de 3r ESO READY TO TRAVEL a la Jornada de la Xarxa CB

El passat 21 de maig del 2016 es va cel·lebrar la XIV Jornada Anual de la Xarxa de Competències Bàsiques. El nostre centre va portar l'experiència del projecte "Ready to Travel" treballat el 2n trimestre de 3r ESO. Per futurs projectes, la Trobada va mostrar les experiències de molts centres catalans per aconseguir alumnes més competents. Aquí podeu veure el bloc del nostre projecte i un vídeo on participen els nostres alumnes.

Alumnes finalistes del IV Concurs FotoMath de la UdL

Aquest any hem realitzat el primer concurs de fotografia matemàtica a l’institut i com ens han semblat tan bones les fotografies hem decidit participar al IV concurs de fotografia matemàtica FotoMath patrocinat per la Universitat de Lleida. El concurs FotoMath s’ha resolt amb tres dels nostres alumnes com a finalistes: 3,141592…de Mar Moliné Melgosa, Cercles lluminosos de Lleida de Carla Font Sales i Línia creixent i decreixent de Laia Berenguer Lumbierres. Veure fotos

Tria de matèries optatives de 4t E.SO pel curs 2016-17

Els alumnes de 3r d'ESO heu de triar les matèries optatives que voldreu cursar a 4t d'ESO el curs vinent. Adjuntem el dossier on hi ha la descripció de totes les que oferim i l'enllaç al formulari de tria. A la propera sessió de tutoria rebreu tota la informació sobre el procés. Teniu temps fins el 31 de maig.

Accés al dossier

Visita al Museu de les Matemàtiques i al Parlament de Catalunya de 3r ESO i 1r Batxillerat

El passat 26 d'abril els alumnes de 3r d’ESO van visitar el Museu de Matemàtiques de Catalunya a Cornellà. En la visita van poder veure l’exposició que hi ha permanentment i van realitzar un taller, on van haver de demostrar la seva lògica i ingeni. Al museu es poden treballar les matemàtiques d’una manera diferent a l’aula, ja que els alumnes poden veure , tocar, experimentar, jugar, provar... per resoldre els problemes plantejats. En aquesta sortida, els alumnes de 3r ESO i 1r Batxillerat van visitar també el Parlament de Catalunya, on els van explicar la composició i el funcionament d’aquesta institució. També van poder veure alguns diputats que es trobaven al Parlament en aquell moment.

La valoració de la sortida per part dels alumnes ha sigut molt positiva.

Participem a la final del V Concurs de Cristal·lització a les escoles a Catalunya

El passat divendres dia 6 de maig, els alumnes de 4t d'ESO i de 1r de batxillerat van assistir a la final del concurs de cristal·lització a l'escola; es tracta d'un projecte de divulgació científica organitzat per  les universitats de Barcelona, Autònoma de Barcelona i Rovira i Virgili, juntament amb l’Obra Social “La Caixa”. La jornada va tenir un format de congrés científic, en el qual ens van representar les alumnes de 1r de Batxillerat: Meritxell Artero, Júlia Bertran i Aline López.

Visita d'alumnes de 2n Batxillerat a la seu central l'empresa ICG a Torrefarrera

Alumnes de les especialitats de Batxillerat Tecnològic i Social han visitat les instal·lacions de la seu central de l'empresa ICG, capdavantera a nivell mundial en el disseny de software per establiments d'hostaleria i retail. Van conéixer la seva evolució i estructura empresarial, els seus productes més innovadors, i van poder visitar el Museu de la informàtica, on es podia veure l'evolució de les màquines de calcular des dels inicis de la història fins l'actualitat.

Visita dels alumnes de biologia de 1r batxillerat al IRB Lleida (Institut de Recerca Biomèdica)

Els alumnes van conèixer de la mà dels principals investigadors del centre les línies de recerca que duen a terme i van recórrer les instal.lacions de l'IRB, on van poder observar el funcionament dels aparells i laboratoris i van assistir a l'operació en viu d'un ratolí, animal d'experimentació que s'utilitza en la recerca sobre la malaltia renal crònica.

Alumnes de 2n ESO participen al Concurs Estadístic de la UPC

Sis grups d’alumnes de 2n d’ESO han participat a la 7a edició del concurs estadístic de la Universitat Politècnica de Catalunya; Planter de sondeig i experiments 2016.Els treballs presentats han estat els següents: Influeix el nombre d’or en la nostra vida quotidiana?; L’impuls dels colors; Pedra, paper, tisora. Podem predir el resultat?; Què busques en una parella?; Sóc noi nascut a l’octubre, sóc més baixet que els meus companys?; La gent amb ulls clars, tenen més tendència a portar ulleres?

Felicitem a aquests alumnes per la feina feta i la responsabilitat i el compromís en realitzar-la.

El nostre Comitè Ambiental a la tobada de la XESC, i propostes de futur per a tothom!!

El passat 21 d'abril, 5 alumnes i 2 professors representant al Comitè Ambiental de l'Institut Joan Solà van assistir a la trobada de la XESC (Xarxa d'Escoles per la sostenibilitat) al Caixafòrum de Lleida. Van compartir diferents iniciatives amb altres centres i van recollir idees per millorar en la sostenibilitat del nostre centre. En podeu veure imatges.

I de cara als propers cursos, volem continuar amb el nostre projecte d'Escola Verda, i per això també volem compartir les iniciatives que tota la comunitat educativa de l'Institut Joan Solà teniu en relació a la sostenibilitat i a la millora del nostre entorn natural. Si vosaltres, ja sigueu alumnes, famílies o professorat del nostre Institut, voleu compartir les vostres propostes o unir-vos al nostre Comitè Ambiental, només cal que contacteu amb projectesjoansola@gmail.com. Amb la vostra participació només podem millorar. Gràcies per endavant!

Notícies

La darrera setmana de curs, els alumnes del grup d'Ampliació han visitat les Escoles La Creu, La Rosella i Teresa Bergadà per explicar el treball en el projecte internacional Euroschool TV en el qual han participat durant aquest curs. En aquesta web hi podeu veure els materials treballats durant el curs des de tots els països.

Us adjuntem també una presentació col·laborativa sobre França i l'activitat musical internacional de comiat (videoclip)

Visita escoles Happy video Presentation France

Viatge de 4t ESO a Praga (juny del 2016)

Enviada per admin el 21/Jun/2016 - 20:13

Del 13 al 17 de juny, alumnes de 4t ESO van passar uns dies a Praga, on van poder conéixer una de les ciutats més interessants del món i gaudir aquests dies amb els companys de classe. En podeu veure imatges, és clar!

Festa Orles 4t ESO juny 2016

Enviada per admin el 21/Jun/2016 - 19:57

El passat 10 de juny vam cel·lebrar la festa de les Orles de 4t ESO al local social de l'Ajuntament de Torrefarrera. Va ser un acte emotiu i lluït per alumnes (especialment elegants tots ells), famílies i professorat, amb moments pel record. En podeu trobar totes les imatges aquí.

Gran participació a l'Olimpída de l'Economia a la UdL

Enviada per admin el 10/Jun/2016 - 00:03

El 24 de maig un grup d’alumnes de 2n de Batxillerat es van presentar a la Olimpíada d’Economia, un concurs acadèmic creat amb l’objectiu d’estimular i fomentar l’estudi de l’economia i de l’empresa entre els joves estudiants de secundària. Aquesta experiència ha resultat molt satisfactòria per tots i especialment per l’alumna Mireia Carré, classificada en primera posició en la fase local entre gairebé un centenar d’alumnes de diversos centres de la província de Lleida. Però el seu pas per l’Olimpíada encara no acaba aquí, atès que els propers 22, 23 i 24 de juny es desplaçarà a la Universidad de Valladolid per competir en la fase estatal. Des del centre et desitgem molta sort, Mireia!!!!

Podeu veure un recull de fotografies del dia del concurs al Campus de Cappont, i la Notícia al web de la UdL

L'institut Joan Solà ha estat seleccionat per participar en la Jornada de "Programació, robòtica i impressió 3D", que es realitzarà a Donostia el proper 17 de juny, on ens representarà el professor Xavier Piñol del Departament de Ciències Socials. El projecte s'anomena "Encunyem la nostra moneda. 3D + gamification". Aquí en podeu trobar la descripció del projecte per la Jornada:
En el projecte seleccionat hi participen les assignatures de Llatí, Literatura Catalana, economia i història del món contemporani,  totes de 1r de batxillerat, a més de l'assignatura d'informàtica de 4t d'ESO.

IV Centenario de la muerte de Miguel de Cervantes

Enviada per admin el 01/Jun/2016 - 20:41

En 2016 se cumplen 400 años de la muerte de Miguel de Cervantes. Con este motivo, desde el Departamento de Lengua y literatura castellana del IES Joan Solà, hemos querido rendirle un personal homenaje a partir de diferentes ediciones de El Quijote y otras de sus obras que hemos encontrado por nuestras casas y la biblioteca del Instituto. Además, los alumnos de 1º de bachillerato se han leído, durante este 3r trimestre, la primera parte de El Quijote. Para nuestra exposición sobre Cervantes hemos recogido información sobre el autor y sus obras y hemos contado con la magnífica colaboración de la dibujante Mar Cases de 1º de la ESO que ha hecho un inmejorable dibujo de El caballero de la triste figura.

Miguel de Cervantes, el personaje real, ha quedado con frecuencia ocultado por la proyección de la figura quijotesca protagonista de su gran creación literaria. El Centenario pretende analizar y difundir la extraordinaria trayectoria vital del genial escritor y de su obra. Un homenaje al hombre y su devenir detrás de la obra.

Projecte sobre escacs durant el 3r trimestre

Enviada per admin el 01/Jun/2016 - 20:14

Al Joan Solà hem realitzat un projecte transversal, coordinat des de l'optativa de 2n ESO d'enigmes, per a treballar el joc dels escacs. Aquest joc permet desenvolupar múltiples habilitats: treballar la presa de decisions i les conseqüències abans de fer els actes; treballar la codificació i l'abstracció (anotació de jugades, lectura de partides i textos); despertar la imaginació; afavorir la capacitat de concentració; reforçar les actituds de silenci, tranquil·litat, quietud; reforçar les actituds personals de respecte davant el comany/a i el material necessari per al joc ( tauler, peces, mobiliari, rellotge...); treballar la igualtat de sexes, cultures,..: és un joc que es practica a diferents cultures, països, estrats socials, sexes, edats..; desenvolupa la paciència i la perseverança; incrementa l'atenció i l'autoestima.
En concret, en el projecte els alumnes han fabricat ells mateixos les peces del joc, per ser conscients de les diferents etapes que són necessàries per aconseguir-lo, i per entendre que tot allò que comprem ve d'algun lloc i no surt del no res. En podeu veure imatges.

Els alumnes de 2n ESO de l'Institut, durant les classes de tutoria, han creat rètols pel Dia Mundial sense Tabac, el 31 de maig, que han estat exposats a l'Hospital Arnau de Vilanova. Aquí podeu trobar-ne les fotos, i un vídeo que els resumeix tots.

Relació de premiats al Concurs Literari de Sant Jordi

Enviada per admin el 31/Mai/2016 - 20:05

PREMIS DEL CERTAMEN LITERARI DE SANT JORDI 2016

Aquí teniu els noms i els relats que van ser premiats a la Diada de Sant Jordi a l'Institut Joan Solà. Ben segur que trobareu els relats curts molt interessants!

LLISTA D'ALUMNES PREMIATS

MODALITAT: LLENGUA CATALANA. TEMA: El microrelat

TEXTOS PREMIATS EN CATALÀ

LLISTA D'ALUMNES  PREMIATS I TEXTOS

MODALITAT: LLENGUA CASTELLANA. TEMA: El microrelat

Nou alumnes de 4t ESO i 2 professors de l'Institut Joan Solà estan fent tota una colla d'activitats en la primera trobada internacional del projecte Erasmus "Skills for Success", centrat en l'adquisició de competències per part de tot l'alumnat i les estratègies per millorar-les. Aquesta setmana, a banda de conéixer Berlin, els nostres representants estan fent de manera molt destacada la seva tasca en les presentacions orals i les diverses activitats organitzades. Anirem afegint imatges a aquest enllaç a mesura que ens vagin arribant des de profes i alumnes. És tota una experiència!

  

« 1 2 3 4 5 6 7 »

Avisos 

ATENCIÓ
Des del 15 de juliol de 2016, aquest espai només permet visualitzar-ne els continguts existents per facilitar-ne el trasllat, però no és possible afegir-ne de nous.
L'espai es tancarà de forma definitiva el dia 2 de novembre
Més informació.

Calendari 

Mes anterior Octubre 2016 Mes següent
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
      1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Xarxes socials 

Mediació 

Web feta amb el Zikula
Logo &Agrava;gora
Logo Intraweb