Departament d'Ensenyament

Control de faltes d'assistència 

Justificació faltes assistència 

Treball de recerca 


Treballem per projectes 

Més projectes 

Notícies des de Torrefarrera 

El nostre blog 

Quiero ser escritor 

Lipdub i flashmob 

Moodle 2.0 

Qui hi ha? 

5 convidats anònims en línia.

Sou un convidat/da anònim.

1a Cursa de Gravetat amb Cotxes de fusta

El proper 17 de juny al matí està prevista la "1a Cursa de Gravetat amb cotxes de fusta", organitzada des del Departament de Tecnologia, on hi participen equips d'alumnat de 3r ESO, que han recollit els materials, estan construint els vehicles i els pilotaran.

Si en voleu saber més detalls aneu al bloc de la Cursa, amb aportacions d'alumnes de 3r ESO i gestionat pel seu professor, en Jordi Jordan http://cursacotxesfusta.<wbr />blogspot.com.es/

Ben segur que serà divertida i emocionant!

EN MEMÒRIA D'ADRIAN VÉLIZ

La comunitat educativa de l'Institut Joan Solà vol expressar la seva consternació davant la trista pèrdua del nostre exalumne Adrian Véliz i volem transmetre el nostre sentit condol a la família i amics.

"Parlem de tu, però no pas amb pena.
Senzillament parlem de tu, de com
ens vas deixar, (...) , de les teves
coses, parlem i també dels teus gustos,
del que estimaves i el que no estimaves,
del que feies i deies i senties;

(...)
per recordar-te; a poc a poc seràs
un gest, un mot, un gust, una mirada
que flueix sense dir-lo ni pensar-lo".

Miquel Martí i Pol

Ciència al Carrer 2015

El proper dissabte 23 de maig de 16 a 20h es celebrarà a l’Eix Comercial de Lleida una nova edició de la Ciència al Carrer. Es tracta d’una fira organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics del Segrià en la qual nombrosos divulgadors científics, empreses, docents i alumnat de tots els nivells mostren experiments de diverses disciplines. Durant tota la tarda us podreu apropar a veure centenars de demostracions científiques amb tota la família.

El nostre Institut hi participarà amb una parada amb diversos treballs i experiments.

Paral·lelament a la fira, els organitzadors han programat altres activitats científiques molt interessants per a tota la família. Si voleu tenir-ne més informació, podeu consultar el web: http://crp-segria.xtec.cat/cienciacarrer/

Us hi esperem a tots!

Departament de Ciències de la Naturalesa de l'Institut Joan Solà

La diada de Sant Jordi 2015 a l'Institut

Com és ja tradició, hem fet una colla d'activitats per Sant Jordi al Joan Solà. L'alumnat de 3r ESO va estar molt ocupat preparant i venent roses, i alumnes de 4t van vendre coques i pastissos. L'alumnat de 1r ESO van fer tallers de pastissos i de dracs, i després una gimcana. La gent de 2n va fer roses, haikus i cal·ligrames i va participar en el concurs "rebot i punt". L'alumnat de 3r i 4t van participar en un certamen literari i els de 4t van fer després un taller de Corfball al Pavelló. L'alumnat de 1r Batxillerat va anar a veure l'obra de teatre "El Cafè de la Granota" a Alcarràs. I també vam donar els premis, és clar, dels concursos literaris. Un dia molt mogut, del que podeu veure'n imatges.

Alumnes de 1r Batxillerat del Joan Solà fent classe en escoles de primària

Durant el mes d’abril, un grup d’alumnes de 1r de batxillerat han dinamitzat unes classes de diferents escoles de primària. L’activitat consistia en preparar una sessió d’una unitat didàctica, tot relacionant el contingut curricular de 1r de batxillerat de l’assignatura d’història del món contemporani amb l’assignatura de Medi de 6è de primària.

Així doncs, vam posar-nos en contacte amb les escoles de La Creu de Torrefarrera, La Rosella de Rosselló i L’Ignasi Peraire de Mollerussa  i vam poder ser “mestres per una dia “. Els nostres alumnes es van preparar unes classes força dinàmiques i entretingudes que va agradar força als alumnes més petits.

Felicitem, doncs a l'alumnat i al Xavier, que ha coordinat l'activitat, per l'èxit de la iniciativa.

Reunió informativa sobre el Batxillerat 2015/2016

El proper dijous dia 7 de maig a les 19:30h farem una reunió informativa sobre l’oferta de Batxillerat a l’Institut Joan Solà destinada a pares i mares.

L’ordre del dia serà:

  • Nou currículum del Batxillerat
  • Organització dels itineraris a l’Institut Joan Solà.
  • Calendari de matriculació
  • Precs i preguntes

Activitats per millorar el domini de l'economia a 1r Batxillerat i 4t ESO

L'alumnat de primer de batxillerat que cursa la matèria d’Economia de l’empresa ha participat en un taller, dins del programa Fescoop promogut pel Departament d’Empresa i Ocupació en el context de Catalunya Emprèn, orientat a que coneguin i aprenguin el model de l’economia social i cooperativa com a fórmula per crear i gestionar una empresa. Igualment, a 4t ESO es van fer unes activitats per dominar conceptes que els poden ajudar a gestionar la seva pròpia economia domèstica. Agraïm molt als especialistes que ens han visitat el seu assesorament en aquestes activitats, gestionades pel nostre professorat de matemàtiques i economia.

Participació d'alumnes del Joan Solà en concursos de llengua catalana

Certamen de lectura en veu alta

El passat dia 9 de maig una representació d'alumnes del centre van participar en aquest certamen a Lleida. Ho van fer realment bé i van deixar molt alt el llistó per properes participacions.

Participació al Concurs Picalletres d'EMUN FM ràdio

El 10 d'abril van anar als estudis de ràdio EMUN FM per iniciar el concurs Picalletres en aquesta emissora. Podeu també veure la notícia que surt al web CLICANT AQUÍ

Les imatges de l'esquada a Portainé!!

Alumnes de 2n i 3r d'ESO de l'Institut van fer una estada de 3 dies a Portainé, i aquí us volem deixar unes fotos que mostren el grup dels nostres esquiadors i esquiadores i les vistes que van gaudir.

Les imatges del Treball de Síntesi a l'Empordà!!

Ja podeu veure les imatges del treball de síntesi de 1r ESO a l'Empordà, el març del 2015. Cliqueu a la imatge per veure-les!

Van ser un dies amb activitats diverses (el mar, la civilització grega...) i molt especialment, vivències amb el grup per recordar durant molt de temps!

Fomentem el reciclatge!!

Des del Comitè ambiental de l'Escola Verda Joan Solà us volem convidar a participar en 3 iniciatives diferents relacionades amb el reciclatge:

Recollida de taps de plàstic

Els diners recaptats del procés industrial dels taps serà utilitzat per ajudar a facilitar la vida a una nena, la Daniela, que té una malaltia degenerativa, la síndrome d'Apert.

Ja hem recollit uns quants quilos de taps!!

Mireu al nostre Comitè Ambiental preparant l'enviament! AQUÍ

http://residus.gencat.cat/web/.content/home/actualitat/2014/12-19_apilo_XII/CONTENIDOR-APILO.png_1671503758.png Recollida de mòbils vells

Els mòbils vells poden ser reciclats i obtenir el valor dels materials dels que estan fabricats. El seu reciclatge, a més a més, contribueix a reduir l'explotació de la selva africana i els perills per la seva fauna.
Unint-nos a la campanya de la Fundació Jane Goodall, podrem apadrinar un ximpanzè per cada 30 mòbils vells que recollim.
Recollida de piles

Com tots sabem, les piles tenen components altament tòxics i cal reciclar-les adequadament.
Per això tenim un contenidor especial al centre, que us convidem a utilitzar
I el mes d'abril participarem en la campanya "Apilo XII", en la qual, tenint un contenidor especial per a piles, participarem en una competició amb altres centres de Catalunya per veure qui en recull més.
Mobilitza't per la selva

Entrega de notes 2n Trimestre

Benvolgudes famílies,

Us informem de les dates d'entrega de notes de la 2a avaluació:

  • L'alumnat de 2n i 3r d'ESO rebrà les notes divendres 20 de març.
  • L'alumnat de 1r i 4t d'ESO i 1r de Batxillerat rebrà les notes dimecres 25 de març.

En cas d'alumnes que tinguin matèries pendents del 1r o del 2n trimestre, rebran adjunt un informe amb la relació de les tasques a fer per a recuperar-les. Recordem que durant la setmana del 13 al 17 d'abril, el professorat de les diferents matèries recollirà les tasques encomanades i farà els exàmens corresponents.

El nostre agraïment a tothom qui va participar a la Jornada de Portes Obertes de l'Institut!

Volem agrair a alumnes, professorat i famílies que van participar i assistir a la Jornada de Portes obertes del passat 26 de febrer a l'Institut Joan Solà. Amb alumnes disposats a explicar detalls sobre la seva activitat al centre, amb professorat disposat a aclarir qualsevol dubte sobre les nostres accions educatives, i amb pares i mares interessats en l'educació dels seus fills i filles.

Us adjuntem un vídeo de nivell professional que han preparat alumnes de 4t ESO, Aline López i Alícia Llaràs, que inclou imatges de la Jornada, afegint les opinions de participants dels diferents sectors. Una gran producció. També podreu veure algunes fotos.

portes obertes

Sortides de gener i febrer del 2015

Hem començat el 2015 amb sortides a diferents cursos i amb objectius diversos:

- 1r ESO: han visitat la depuradora de Lleida per conèixer el procés que s'hi realitza i entendre la complexitat d'una part de la gestió dels residus. També han fet una sortida al Camp d'aprenentatge de la Noguera (Sant Llorenç de Montgai) on, entre altres activitats, han conegut diversos aspectes sobre la prehistòria i el seu estudi.

- 2n ESO: han visitat la Seu Vella i el Museu Diocesà de Lleida, per conèixer millor aquests dos llocs emblemàtics per la ciutat i la seva història.

- 3r ESO: han visitat el diari Segre per veure el procés de creació d'una publicació periodística. Aquí en podreu veure algunes imatges!

depuradora
museu i seu vella segre

Jornada de portes obertes

Esteu pensant en venir el curs vinent al nostre institut?

Us informem que el proper dijous 26 de febrer tindrà lloc la jornada de portes obertes a l’institut Joan Solà.

Aquesta jornada està destinada a totes aquelles famílies que estiguin interessades en portar els seus fills/es el curs vinent al nostre centre. Per una millor organització farem dos torns:

  1. Famílies de Torrefarrera a les 19.00 h
  2. Famílies de Rosselló i Alguaire a les 20.00 h

Us hi esperem!

Aquí teniu la carta informativa

Accions del nostre projecte d'escola verda

Aquest inici de curs hem fet, entre tots, diverses actuacions relacionades amb el nostre projecte d'Escola verda. Aquí en teniu el lloc web Escola Verda Joan Solà si en voleu conèixer els objectius i les nostres accions. I la pàgina del nostre Comitè Ambiental, on s'hi resumeixen els temes que tractem a les reunions que anem fent. Hi voleu prendre part?

Aquest primer trimestre hem fet sortides dels grups d'ESO a entorns naturals, hem fet activitats diverses a la II Setmana del Medi Ambient per afavorir la conscienciació ambiental, i hem premiat a la classe de 1r ESO B amb un esmorzar especial (brotxetes de fruita, galetes ecològiques i de comerç just i sucs de fruita) per ser la que més va utilitzar embolcalls reciclables pels seus esmorzars durant aquella setmana. Si voleu en podeu veure més informació i les imatges.

També aprofitem per comunicar-vos que comencem de nou la campanya de recollida de taps de plàstic, amb el lloc de recollida davant la cantina, ara per ajudar a la Daniela, amb la síndrome d'Apert.


1b
daniela
Sortides de tutoria: 1r ESO a Butsènit/Rufea, 2n ESO al pantà de Santa Anna, 3r ESO a Alquézar, 4t ESO a Àger
 Premi a la classe de 1r ESO B amb un esmorzar saludable
Recollida de taps de plàstic a l'Institut

No només això, hem fet altres accions, que ja han sortit en notícies anteriors: Activitat esportiva solidària, creacions artístiques amb materials reciclables, realització de vídeos per part d'alumnat de 4t pel concurs StopAluminio. N'anirem fent, aneu consultant el nostre web d'Escola Verda Joan Solà.

Les darreres activitats del 2014 al Joan Solà en imatges

Perquè gaudim dels moments del final del 2014 a l'Institut, us adjuntem imatges de dues activitats "estrella":

  • L'entrenament solidari per recollir aliments o estris per l'activitat escolar, amb gran col·laboració de tots, amb quasi 100 participants.

  • El festival de Nadal, que curs a curs millora la seva qualitat. Podeu veure les imatges del magnífic reportatge que en va fer l'Alícia. Hi incloem un excel·lent videoclip fet per alumnes de francès de 4t ESO i editat per l'Aline, per si no el vau veure prou bé el dia del festival. Val molt la pena!
festival ça ira

Voleu gaudir de la creativitat del nostre alumnat en arts plàstiques?

Aquest primer trimestre alumnes de 1r, 2n i 4t d'ESO han fet diverses activitats creatives que han servit, a banda de poder aprendre diverses tècniques creatives, per ambientar l'interior del nostre institut amb les seves produccions, amb l'ajut de la professora, la Conxita. Aquí teniu imatges de: Tallers creatius a 2n ESO, mural per la recollida del Banc d'aliments, còmic a 2n ESO sobre la Nàdia, disseny de sabates amb textures, elements de llenguatge plàstic i decoració per la Castanyada, del pla al volum a 4t ESO, creació de carpetes d'artista amb brics reciclats, disseny de rajoles, disseny de màscares a 1r ESO... i a partir d'ara, esperem més...

Cadascuna de les imatges us portarà a activitats diferents:

mickey mural banc aliments nadia sabates elements 4t ESO tetra rajoles mask

Per altra banda, sapigueu que podeu veure aquestes i moltes altres imatges de les nostres activitats en aquest espai 

Ja podem veure els vídeos del Festival de Nadal de l'Institut!!

El passat 23 de desembre vam poder veure un dels millors festivals de Nadal que es recorden a l'Institut, tant per l'alt nivell de les actuacions, algunes d'elles extraordinàries, com per l'excel·lent organització de 1r Batxillerat, amb la Martina al capdavant. Volem agrair l'esforç a tothom que hi va participar. També vam poder veure l'actuació del grup de música que cada dilluns assaja a l'Institut, amb l'assessorament dels professors Anna Gassiot i Juanjo Falcó.

Aprofitem per desitjar unes bones festes i un Feliç 2015 a tothom!!


1ª convocatòria de recuperació de matèries pendents de cursos anteriors

En tornar de les vacances de Nadal, farem la 1ª convocatòria de recuperació de matèries pendents de cursos anteriors.

L’horari que hem establert per fer els exàmens de recuperació és el següent:

- Dilluns 12 de gener de 2014 de 10.40h a 12.40h a l’aula de 3rC: Alumnes que cursen 2n o 3r d’ESO amb matèries pendents de 1r.

- Dimarts 13 de gener de 2014 de 10.40h a 12.40h a l’aula de 1rC: Alumnes que cursen 3r o 4t d’ESO amb matèries pendents de 2n.

- Dimecres 14 de gener de 2014 de 10.40h a 12.40h a l’aula de 4tA: Alumnes que cursen 4t d’ESO amb matèries pendents de 3r.

Els alumnes que hagin de fer els exàmens aniran a l’aula corresponent, cada alumne farà els exàmens de les matèries que tenia pendents i, en acabar tornaran a la seva aula ordinària per continuar les classes amb normalitat.

Us informem que els dilluns del mes de gener no farem les classes de suport dels dilluns a la tarda. Aquestes classes tornaran a fer-se a partir de dilluns 2 de febrer, fins a la segona convocatòria de recuperació prevista per al mes de maig.

Activitat esportiva solidària a l'Institut Joan Solà

Com a novetat d’aquest 2014, hem decidit iniciar una activitat de caire esportiu i solidari obert no només al nostre alumnat sinó a totes les famílies i a tothom en general. Es tracta de realitzar, el proper dia 18 de desembre a les 16.30 h, una activitat física que consistirà en un recorregut d’uns 5 kilòmetres. Hi haurà diferents ritmes de cursa per a que l’entrenament estigui a l’abast de tothom.

La idea és que tots els que hi participin aportin qualsevol d’aquests productes: roba esportiva usada en bon estat, material escolar (motxilles, estoigs, etc) usat però en bon estat, o aliments pel Banc d’Aliments. Ho podeu portar el dia de l’activitat o bé durant tota la setmana del 15 al 19 de desembre. Adreceu-vos a qualsevol membre del departament d’Educació Física, o bé a consergeria.

ANIMEU-VOS A PARTICIPAR-HI! FEM SALUT I SIGUEM SOLIDARIS!

Vídeos participants al concurs "Stop Aluminio"

Els alumnes de 4t d'ESO d'informàtica han creat uns vídeos molt originals per reduir la utilització d'alumini. Dels vídeos que es van presentar al concurs "Stop aluminio", han estat finalment seleccionats aquests tres. El concurs el guanyarà el vídeo que hagi rebut més visites; per tant, us animem a veure'ls! Cliqueu-hi!

Recordatoris de pagaments de diverses sortides

Us recordem que el dimarts dia 9 de desembre és l'últim dia per fer la paga i senyal de l'esquiada (60€) dels alumnes de 2n i 3r d'ESO. També us recordem que durant aquest mes de desembre cal fer el segon pagament de la sortida del treball de síntesi a l'Escala de 1r d'ESO.

2ª convocatòria d'accés al Grup d'Ampliació Curricular

Us informem que està oberta la 2ª convocatòria d’accés al Grup d’Ampliació Curricular 2014-15.

El Grup d’Ampliació Curricular està format per nois i noies de primer a quart d’ESO amb un bon expedient acadèmic i que estiguin disposats a treballar en projectes d’ampliació en anglès. En aquest curs, l’objectiu és que els estudiants plantegin i responguin preguntes relacionades amb diferents aspectes de les ciències naturals, a estudiants d’altres centres europeus, amb els que ens relacionem, utilitzant la llengua anglesa, mitjançant la plataforma europea d’intercanvis entre centres “eTwinning”. Les preguntes es plantegen o es responen mitjançant vídeos explicatius o creatius que prepararem i anem intercanviant.

És important tenir en compte que:

- L'alumnat que ja està inscrit des d'inici de curs NO necessita tornar a demanar l'accés al grup.

- El criteri per acceptar nou alumnat serà que la nota global del primer trimestre sigui superior a 8. Tot i que no sabeu ara la nota mitjana del primer trimestre, podeu fer igualment la sol·licitud. La direcció s'encarregarà posteriorment de verificar si la nota mitjana permet l'accés a aquest grup.

- El termini de sol·licitud és fins al 19 de desembre

Teniu més informació sobre aquesta convocatòria i la sol·licitud en aquest document.

Viatge a Londres (alumnes de 2n i 3r d'ESO)

Com sabeu, aquest curs els alumnes de 2n i 3r d’ESO no faran sortida de treball de síntesi. En canvi, s’han organitzat diverses sortides per la setmana del 23 al 27 de març de 2015. Una d’aquestes sortides és un viatge educatiu a Londres de 5 dies organitzat per l’empresa Home to Home. Aquí teniu tota la informació de la sortida:

Notícies

Calendari 

Mes anterior Maig 2015 Mes següent
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Properes 

En els propers 7 dies

Xarxes socials 

Mediació 

Web feta amb el Zikula
Logo &Agrava;gora
Logo Intraweb