Departament d'Ensenyament

Control de faltes d'assistència 

Justificació faltes assistència 

Programa Salut i Escola 

Documents de centre 

Perfil de contractant 

Treballem per projectes 

Programes i projectes 

Erasmus +
(Comenius)

Treball de recerca de Batxillerat 


Moodle 2.0 

Festivals, Lipdub, Flashmob... 

(Curs 2010-11)

(Curs 2010-2011)

(Curs 2011-12)

Qui hi ha? 

4 convidats anònims en línia.

Sou un convidat/da anònim.

El Grup d'Ampliació treballa al projecte Euroschool TV

El grup d'alumnes inscrits al grup d'ampliació curricular desenvolupen les activitats del projecte ESTV (Euroschools TV), que té com a objectius relacionar alumnat de diferents països, donar a conèixer els nostres països i els nostres instituts, i treballar temes relacionats amb ciències naturals, tot compartint coneixements.

En el moment actual estem ultimant les primeres "interviews" (entrevistes) entre alumnes de l'Institut Joan Solà i altres de Polònia, Letònia, Lituània, França i Portugal. I continuarem avançant amb el projecte! Podeu veure el pla de treball del projecte aquí (en anglès)

Podeu veure un vídeo que indica d'on són els centres participants, i un vídeo simpàtic de presentació d'alumnes de l'Institut Joan Solà extret de les entrevistes fetes amb els centres estrangers.

Acció al pati al Dia Internacional contra la violència de gènere

Avui 25 de novembre del 2015, a l'hora del nostre primer pati, tres alumnes de l'Institut han llegit un manifest davant els seus companys i el professorat, per manifestar la seva repulsa front la violència de gènere. Abans hem col·laborat tothom a la preparació de la decoració en taronja. Cal agrair la implicació de tothom, i especialment de l'alumnat i l'equip de tutoria de 4t d'ESO en l'organització d'aquest acte. Felicitats també a l'Aran i la Sandra pel seu bloc http://orangejoansola.<wbr />blogspot.com/

CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

L’institut Joan Solà de Torrefarrera hem decidit sumar-nos a la campanya ORANGE THE WORLD:END VIOLENCE AGAINST WOMEN AND GIRLS. Per tant, el dimecres 25 de novembre, a l’hora del primer pati, commemorarem el DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE. I ho farem a partir d’un acte simbòlic que consistirà en la lectura d’un manifest que llegiran un noi i una noia representants de 4t d’ESO. Després escoltarem una cançó sobre el tema a l’hora que aixequem una mà de cartolina de color taronja representativa de la nostra oposició a la violència de gènere.

Tant les mans de cartolina com les pancartes creades es penjaran a la tanca de l’institut.

Ens agradaria que volguéssiu sumar-vos a la nostra activitat. Ho podeu fer vestint de color taronja edificis i també  a través dels hashtags   #orangetheworld #16days.

Podeu visitar també el Blog d'alumnes per la commemoració del DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE.

 

Visita d'alumnes d'Història de l'Art al CAEM

Els alumnes d’HISTÒRIA DE L’ART de 2n de Batxillerat han visitat el CAEM, un laboratori de recerca singular i únic a nivell estatal. El centre recull tot tipus d’encàrrecs, ja siguin institucionals, públics o privats del món de l'art. El seu objectiu fonamental és el coneixement i l'estudi rigorosament científic i ètic del patrimoni artístic del món. Els alumnes van poder veure algunes de les obres que actualment estan sent objecte d’estudi i recorre els diferents espais del laboratori. A més a més van rebre informació molt interessant i detallada de les tècniques que s’apliquen per determinar l’autenticitat de les obres artístiques que són dipositades en aquest centre. Una experiència que les alumnes van valorar molt positivament.

En marxa la tutoria entre iguals a l'Institut Joan Solà!

Els dies 3 i 5 de Novembre vam començar el programa “tutoria entre iguals”. L'alumnat de 3r i alguns alumnes de 4t van conèixer els seus tutorants i tutorandes de 1r de la ESO. El balanç ha estat molt positiu. Tothom s'ha mostrat encantat amb la trobada. Els principals objectius del programa són: Facilitar el procés d'integració dels nous alumnes, afavorir la integració i l'autoestima, compensar el desequilibri de poder i de forces, sempre presents a l'assetjament, entre agressor i víctima, des d'una perspectiva preventiva i dissuasòria. Igualment, cohesionar la comunitat educativa i contribuir a crear un bon ambient de convivència i treball.

La tutoria entre iguals té un caràcter institucional, és a dir, no es tracta només de fer un conjunt d'accions aïllades dutes a terme per l'alumnat, sinó que implica la creació d'una cultura general per la pau i la no-violència que afecta a tota la comunitat educativa i que requereix de la participació de tots i totes.

Les trobades del 3 i 5 de Novembre són la primera pedra d'aquest projecte que ens omple de satisfacció. Aquí en tenim imatges. Cliqueu per veure'n més.

Campanya solidària d'emergència per ajudar al poble Sahrauí

Us informem que des l'Institut Joan Solà s'inicia una campanya solidària d'emergència per ajudar al poble Sahrauí,  que està passant ara mateix per una situació molt precària a causa dels efectes de les darreres inundacions patides als campaments fa unes setmanes.
Així doncs, amb la intenció de col·laborar, s'efectuarà la recollida i posterior enviament als campaments de mantes o aliments no peribles com ara oli, llegums, conserves, arròs o pasta
 
La campanya amb caràcter urgent s'inciarà dijous 12 de novembre i finalitzarà dijous dia 19 de novembre.

Animeu-vos a col·laborar!!

Licitació del servei de neteja

Amb data 6 de novembre de 2015, iniciem el procés de licitació del servei de neteja de l’institut Joan Solà. Les persones o empreses que estigueu interessat en el concurs, heu de comunicar-ho a la secretaria del centre. Al perfil del contractant podeu accedir a tots els documents.

III Setmana del Medi Ambient a l'Institut Joan Solà

La setmana del 9 al 13 de novembre del 2015 hem preparat diverses activitats a l'institut, a fi de donar a conèixer el nostre projecte d’escola verda, que va iniciar-se el curs 2013-2014. Els eixos del nostre projecte són: Estalvi, reutilització i reciclatge; relació amb l’entorn natural i l’entorn proper, i l’hort ecològic.

La reutilització i el reciclatge, i també la reducció en l’ús de recursos, són un tema central en el programa d’activitats d’aquesta setmana, on té un paper important el nostre Comitè Ambiental. Per cert, si us hi voleu afegir, envieu un correu a projectesjoansola@gmail.com.

Es farà un concurs per classes d'utilització d'embolcalls reciclables per l'esmorzar. La classe que hagi utilitzat més Bocn'roll o altres envasos reciclables durant la setmana guanyarà un esmorzar saludable per tot el grup. Per altra banda, en diverses matèries es faran activitats per conscienciar sobre la importància de preservar el medi ambient.

Us convidem a que visiteu el lloc web de la nostra Escola Verda!

Hem celebrat la Castanyada i el Halloween a l'Institut Joan Solà!

Avui divendres 30 d'octubre hem dedicat les darreres hores de les classes a celebrar el Halloween i la Castanyada, fent activitats que surten de la rutina d'un dia normal de classes. Hem fet tallers de pintures terrorífiques, de polseres, d'esquelets, de música electrònica, relatos terroríficos, calfreds de cine, pòsters, dibuixos al pati, concurs de spelling...ah! i també hem cuit castanyes, és clar.

Si voleu veure'n imatges, cliqueu!

Sortida de Batxillerat a Barcelona

El passat dijous 22 d'octubre, l'alumnat de de 1r i 2n de batxillerat va anar a Barcelona dins una activitat proposada pel Departament de Llengua i Literatura Catalanes. L'objectiu de la sortida era assistir a la representació teatral Terra Baixa, basada en l'obra del dramaturg Àngel Guimerà que porta el mateix nom. L'esmentada representació es féu al Teatre Borràs. Cal destacar la magnífica interpretació de l'actor Lluís Homar i l'esplèndida direcció de Pau Miró.
Després de dinar vam anar al Centre d'Art Santa Mònica per veure l'exposició "En palabras de Jaime Gil de Biedma". Cliqueu per veure'n imatges!

JORNADA D’INTRODUCCIÓ AL MOODLE PER FAMÍLIES

Benvolguts pares i mares,

El proper dimecres 18 de novembre, de 18:30h a 20:30h farem una Jornada d’introducció al Moodle adreçada a famílies d’alumnes de l’institut. En cas que hi hagi moltes inscripcions, faríem 2 grups: el primer grup el dia 18 de novembre i el segon el 25 de novembre.

L’objectiu de la Jornada és donar una visió general d’aquest entorn d’aprenentatge digital que utilitzem habitualment al centre, a fi de què us hi familiaritzeu. Si us hi voleu inscriure, us preguem que ompliu la butlleta adjunta indicant quantes persones hi assistireu i que l’entregueu a Consergeria de l’institut abans del divendres 6 de novembre.

Cliqueu aquí per veure FULL INFORMATIU I BUTLLETA D'INSCRIPCIÓ

Equip directiu de l’Institut Joan Solà

Sortides de 1r ESO a Butsènit, 2n ESO a Santa Anna i 3r ESO a Alquézar

Aprofitant un dia esplèndid, l'alumnat de 1r, 2n i 3r va participar en les sortides de tutoria. Experiències viscudes de les quals podeu veure imatges clicant sobre les fotos.

1r ESO (Butsènit) 2n ESO (Santa Anna) 3r ESO (Alquézar)

Llibrets de les reunions d'Inci de Curs 2015-16

Benvolgudes famílies,

us adjuntem els llibrets que vam donar els dies de reunió d'inici de curs de cadascun dels cursos d'ESO i Batxillerat, per si els voleu consultar.

Convocatòria d’accés al Grup d’Ampliació Curricular 2015-16

El Grup d’Ampliació Curricular està format per nois i noies de primer a quart d’ESO amb un bon expedient acadèmic i disposats a treballar en projectes d’ampliació en anglès. En aquest curs, l’objectiu serà que els estudiants plantegin i responguin preguntes relacionades amb diferents aspectes de l’àmbit científic-tecnològic utilitzant la llengua anglesa. Aquesta recerca de coneixement es compartirà amb altres centres europeus i de l’entorn proper. Les preguntes es plantegen o es responen mitjançant vídeos explicatius o creatius, i algunes es complementaran amb el disseny de maquetes o models per donar forma a les respostes.

Els criteris d’admissió seran els següents:

 • Pla Individualitzat que recomani l’ampliació curricular
 • Expedient acadèmic (nota mitjana de 8 com a mínim el curs anterior)

El termini de sol·licitud és fins al 22 d'octubre del 2015

Teniu més informació sobre aquesta convocatòria i la sol·licitud en aquest document.

Reunions de pares d'inici de curs

Us informem de les dates de les reunions d'inici de curs per als pares i mares dels alumnes del nostre centre:

 • Dilluns 5 d'octubre a les 20.15h: reunió de pares i mares d'alumnes de 1r d'ESO
 • Dimarts 6 d'octubre a les 20.15h: reunió de pares i mares d'alumnes de 2n d’ESO
 • Dimarts 6 d'octubre a les 19.45h: reunió de pares i mares d'alumnes de 3r d’ESO
 • Dilluns 5 d'octubre a les 19.45h: reunió de pares i mares d'alumnes de 4t d’ESO
 • Dimecres 7 d'octubre a les 19.45h: reunió de pares i mares d'alumnes de 1r de Batxillerat
 • Dimecres 7 d'octubre a les 20.15h: reunió de pares i mares d'alumnes de 2n de Batxillerat

L’ordre del dia serà:

 1. Benvinguda i presentació del curs.
 2. Aspectes generals del centre.
 3. Reunió informativa AMPA.
 4. Reunió dels pares i mares amb el seu tutor/a de grup.
 5. Precs i preguntes

Tria de matèries optatives de 1r, 2n i 3r ESO del curs 2015-16

Alumnes i famílies,

Us adjuntem els llibrets amb l'oferta de matèries optatives de 1r, 2n i 3r ESO pel curs vinent. Hi podeu trobar una descripció de cadascuna de les matèries que s'ofereixen i que podreu escollir. Podeu veure el dossier online o descarregar-vos el document.

1r ESO 2n ESO 3r ESO
Versió pdf del dossier d'optatives de 1r ESO per descarregar Versió pdf del dossier d'optatives i alternatives de 2n ESO per descarregar Versió pdf del Dossier d'optatives de 3r ESO per descarregar

Per fer la tria, un cop estudiades les opcions, ho heu de fer omplint els formularis online corresponents. Si teniu problemes o dubtes, ens ho podeu consultar a institut.torrefarrera@gmail.com. Recordeu que el termini de sol·licitud és fins el 2 de setembre.

Enllaç al formulari de tria d'optatives de 1r ESO Enllaç al formulari de tria d'optatives i alternatives de 2n ESO Enllaç al formulari de tria d'optatives de 3r ESO

Adjudicacions d'optatives i alternatives 4t d'ESO 15-16

Benvolgudes famílies,

Us informem de l'adjudicació definitiva de les matèries optatives i alternatives que faran els vostres fills a 4t d'ESO el curs vinent, per tal que pugueu encarregar els llibres de text.

En el cas dels alumnes que van fer la tria en el termini indicat (mes de maig), no hi ha hagut cap canvi en les adjudicacions; són les que us van informar els tutors en el moment de recollir les notes

I en el cas dels alumnes que no van realitzar cap tria durant el mes de maig i que van escollir en el moment de recollir les notes, poden venir al centre o trucar-nos al 973750358 i us informarem de quines matèries se us han adjudicat.

Hem intentat respectar al màxim les vostres preferències, tot i que, en cas concurrència, hem donat prioritat als nois/es amb millors resultats acadèmics, tal com consta a les Normes d'Organització i Funcionament del centre.

Restem a la vostra disposició per a qualsevol dubte o consulta que pugui sorgir.

Atentament,

Equip directiu

Avís. Matèries optatives i alternatives 2015-2016 (1r, 2n i 3r ESO)

Benvolgudes famílies,

Ens dirigim a vosaltres per informar-vos que el llibret de matèries optatives i alternatives no sortirà publicat a la nostra intranet fins a finals de juliol

El motiu d'aquest retard és que encara no hem rebut confirmació del nombre de professors que tindrem el curs vinent i, per tant, no podem concretar les matèries optatives que oferirem.

Recordeu que, un cop publiquem el llibret, tindreu temps per fer la tria fins el 2 de setembre.

Aprofitem per dir-vos que, si teniu molt clar que el vostre fill/a triarà l'optativa de francès, podeu encomanar ja el llibre de text.

Quedem a la vostra disposició per qualsevol dubte que pugui sorgir.

Atentament,

Equip Directiu

Materials de la reunió de pares i mares de 1r ESO 2015-2016

El dia 25 de juny vam fer la reunió de pares i mares dels futurs alumnes de 1r, i volem agraïr la presència de les famílies d'aquest alumnat. Per si no vau poder venir, us adjuntem el llibret informatiu i el full d'informació sobre reserva de llibres a l'AMPA. Si necessiteu qualsevol informació addicional, no dubteu en contactar amb nosaltres.

Campionat de Calcio Storico Fiorentino a 2n ESO (març 2015)

Dins el Projecte "Edmund's Journey", ambientat a l'Edat Mitjana, que es treballa a 2n ESO, es va fer com a cloenda del projecte un campionat d'un esport d'aquella època, el Calcio Storico Fiorentino. El Departament d'Educació Física en va adaptar el reglament a l'ESO. La premsa local se'n va fer ressó. Alumnes d'informàtica de 4t ESO s'han encarregat d'unir els trossets de vídeo per si voleu veure com es juga a aquest esport. Esperem que us agradi.

Visita de 1r ESO al Mercat de Tecnologia

L'alumnat de 1r ESO va visitar el 15 de maig el Mercat de Tecnologia 2015, ubicat al Campus de Cap Pont de la UdL. L'objectiu de l'activitat és afavorir el contacte de l'alumnat amb la tecnologia, entesa com a eina per dissenyar i construir solucions per satisfer les necessitats que la Humanitat planteja. La electrònica hi té un paper cada cop més important. Podeu veure algunes fotos de la nostra visita.

Vídeo del Musical de final de curs 2015

Ja podeu veure en la seva totalitat el Musical 2015 de l'Institut Joan Solà, en el qual van participar alumnes de 1r fins a 3r d'ESO. La classe de 3r ESO B va ser responsable de coordinar l'espectacle. Va ser el tancament d'un nou curs on tots hem après i hem viscut noves experiències.

Visita al ceei Lleida i al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Gardeny

El passat 8 de maig, alumnes de 3r ESO van visitar aquestes dos llocs, en una sortida organitzada per la matèria d'Emprenedoria, amb la finalitat de donar a conèixer oportunitats de treball que poden disposar en un futur no gaire llunyà, i visitar les infrastructures creades per acollir empreses. Aquí podreu veure a l'alumnat fent la visita.

Participació de l'Institut Joan Solà a la Ciència al Carrer 2015

Aquest maig hem tornat a participar en l'esdeveniment de la Ciència al Carrer a Lleida, mostrant i explicant diferents experiments i troballes justificats amb la corresponent explicació científica. Agraïm molt a tot l'equip de voluntaris i voluntàries i al professorat implicat la seva participació en la trobada. Aquí en podreu trobar imatges!

Estada a London al Març 2015 - Resum de fotos

Encara que una mica tard, us volem mostrar algunes imatges de la setmana que un bon grup d'alumnes de 2n i 3r ESO, acompanyats de la Teresa, l'Anna i la Núria, va passar a London. Es van allotjar en cases de famílies de la ciutat i van visitar força llocs interessants. Va ser una gran setmana anglesa!

Notícies

Calendari 

Mes anterior Novembre 2015 Mes següent
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
       1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Xarxes socials 

Mediació 

Web feta amb el Zikula
Logo &Agrava;gora
Logo Intraweb