Departament d'Ensenyament

Control de faltes d'assistència 

Justificació faltes assistència 

Programa Salut i Escola 

Previsió de sortides 

Documents de centre 

Treballem per projectes 

Les nostres activitats 

Programes i projectes 

Erasmus +(Comenius)

Treball de recerca de Batxillerat 


Moodle 2.0 

Festivals, Lipdub, Flashmob... 

(Curs 2010-11)

(Curs 2010-2011)

(Curs 2011-12)

Qui hi ha? 

5 convidats anònims en línia.

Sou un convidat/da anònim.

Presentem el nostre projecte de 3r ESO READY TO TRAVEL a la Jornada de la Xarxa CB

El passat 21 de maig del 2016 es va cel·lebrar la XIV Jornada Anual de la Xarxa de Competències Bàsiques. El nostre centre va portar l'experiència del projecte "Ready to Travel" treballat el 2n trimestre de 3r ESO. Per futurs projectes, la Trobada va mostrar les experiències de molts centres catalans per aconseguir alumnes més competents. Aquí podeu veure el bloc del nostre projecte i un vídeo on participen els nostres alumnes.

Alumnes finalistes del IV Concurs FotoMath de la UdL

Aquest any hem realitzat el primer concurs de fotografia matemàtica a l’institut i com ens han semblat tan bones les fotografies hem decidit participar al IV concurs de fotografia matemàtica FotoMath patrocinat per la Universitat de Lleida. El concurs FotoMath s’ha resolt amb tres dels nostres alumnes com a finalistes: 3,141592…de Mar Moliné Melgosa, Cercles lluminosos de Lleida de Carla Font Sales i Línia creixent i decreixent de Laia Berenguer Lumbierres. Veure fotos

Tria de matèries optatives de 4t E.SO pel curs 2016-17

Els alumnes de 3r d'ESO heu de triar les matèries optatives que voldreu cursar a 4t d'ESO el curs vinent. Adjuntem el dossier on hi ha la descripció de totes les que oferim i l'enllaç al formulari de tria. A la propera sessió de tutoria rebreu tota la informació sobre el procés. Teniu temps fins el 31 de maig.

Accés al dossier

Visita al Museu de les Matemàtiques i al Parlament de Catalunya de 3r ESO i 1r Batxillerat

El passat 26 d'abril els alumnes de 3r d’ESO van visitar el Museu de Matemàtiques de Catalunya a Cornellà. En la visita van poder veure l’exposició que hi ha permanentment i van realitzar un taller, on van haver de demostrar la seva lògica i ingeni. Al museu es poden treballar les matemàtiques d’una manera diferent a l’aula, ja que els alumnes poden veure , tocar, experimentar, jugar, provar... per resoldre els problemes plantejats. En aquesta sortida, els alumnes de 3r ESO i 1r Batxillerat van visitar també el Parlament de Catalunya, on els van explicar la composició i el funcionament d’aquesta institució. També van poder veure alguns diputats que es trobaven al Parlament en aquell moment.

La valoració de la sortida per part dels alumnes ha sigut molt positiva.

Participem a la final del V Concurs de Cristal·lització a les escoles a Catalunya

El passat divendres dia 6 de maig, els alumnes de 4t d'ESO i de 1r de batxillerat van assistir a la final del concurs de cristal·lització a l'escola; es tracta d'un projecte de divulgació científica organitzat per  les universitats de Barcelona, Autònoma de Barcelona i Rovira i Virgili, juntament amb l’Obra Social “La Caixa”. La jornada va tenir un format de congrés científic, en el qual ens van representar les alumnes de 1r de Batxillerat: Meritxell Artero, Júlia Bertran i Aline López.

Visita d'alumnes de 2n Batxillerat a la seu central l'empresa ICG a Torrefarrera

Alumnes de les especialitats de Batxillerat Tecnològic i Social han visitat les instal·lacions de la seu central de l'empresa ICG, capdavantera a nivell mundial en el disseny de software per establiments d'hostaleria i retail. Van conéixer la seva evolució i estructura empresarial, els seus productes més innovadors, i van poder visitar el Museu de la informàtica, on es podia veure l'evolució de les màquines de calcular des dels inicis de la història fins l'actualitat.

Visita dels alumnes de biologia de 1r batxillerat al IRB Lleida (Institut de Recerca Biomèdica)

Els alumnes van conèixer de la mà dels principals investigadors del centre les línies de recerca que duen a terme i van recórrer les instal.lacions de l'IRB, on van poder observar el funcionament dels aparells i laboratoris i van assistir a l'operació en viu d'un ratolí, animal d'experimentació que s'utilitza en la recerca sobre la malaltia renal crònica.

Alumnes de 2n ESO participen al Concurs Estadístic de la UPC

Sis grups d’alumnes de 2n d’ESO han participat a la 7a edició del concurs estadístic de la Universitat Politècnica de Catalunya; Planter de sondeig i experiments 2016.Els treballs presentats han estat els següents: Influeix el nombre d’or en la nostra vida quotidiana?; L’impuls dels colors; Pedra, paper, tisora. Podem predir el resultat?; Què busques en una parella?; Sóc noi nascut a l’octubre, sóc més baixet que els meus companys?; La gent amb ulls clars, tenen més tendència a portar ulleres?

Felicitem a aquests alumnes per la feina feta i la responsabilitat i el compromís en realitzar-la.

El nostre Comitè Ambiental a la tobada de la XESC, i propostes de futur per a tothom!!

El passat 21 d'abril, 5 alumnes i 2 professors representant al Comitè Ambiental de l'Institut Joan Solà van assistir a la trobada de la XESC (Xarxa d'Escoles per la sostenibilitat) al Caixafòrum de Lleida. Van compartir diferents iniciatives amb altres centres i van recollir idees per millorar en la sostenibilitat del nostre centre. En podeu veure imatges.

I de cara als propers cursos, volem continuar amb el nostre projecte d'Escola Verda, i per això també volem compartir les iniciatives que tota la comunitat educativa de l'Institut Joan Solà teniu en relació a la sostenibilitat i a la millora del nostre entorn natural. Si vosaltres, ja sigueu alumnes, famílies o professorat del nostre Institut, voleu compartir les vostres propostes o unir-vos al nostre Comitè Ambiental, només cal que contacteu amb projectesjoansola@gmail.com. Amb la vostra participació només podem millorar. Gràcies per endavant!

Reunió informativa per a famílies sobre el Batxillerat

El proper dimecres 11 de maig tindrà lloc una reunió informativa sobre el Batxillerat al nostre centre.
Us esperem a tots i a totes a les 19:30h a l'Institut.
Per tal de fer una previsió més acurada dels espais, us demanem que confirmeu la vostra assistència a través del següent formulari.

Exposem i visitem el Mercat de Tecnologia a la UdL

Hem exposat, amb 17 alumnes representant-nos, al Mercat de Tecnologia 2016 alguns productes dels projectes "Fem un tomb per les civilitzacions" de 1r ESO i "L'energia que ens mou" de 2n ESO. Igualment, l'alumnat de 1r ESO va visitar l'exposició de projectes i algun dels tallers que s'hi feien. A la tarda, els expositors van poder veure el Dani Jiménez en acció! La visita fa veure la importància de la Tecnologia en l'educació i el futur de tothom.

Xerrada de Jordi Suïls a 1r Batxillerat sobre llengües romàniques

El passat dilluns 2 de maig ens va visitar el professor de la Universitat de Lleida Jordi Suïls. Va impartir una xerrada a l'alumnat de primer de batxillerat que tractava sobre l'origen i la diversitat de les llengües romàniques. Vam llegir i analitzar dos textos, un en occità i l'altre en romanès.

Participació al programa "Bojos per l'Economia"

El passat 15 d’abril en l’acte de cloenda de la segona edició del programa “Bojos per l’Economia”, l’alumna de 2n de Batxillerat Mireia C. T., va rebre de mans de l’exconseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Andreu Mas-Colell, un diploma acreditatiu d’aprofitament i participació en el programa consistent en la realització d’un total de vuit tallers, dirigits per professors del Centre de Recerca en Economia i del Departament d’Economia de la UPF, per a l’aprofundiment en conceptes, tècniques i mètodes utilitzats pels economistes en l’anàlisi dels fenòmens econòmics.

Competició Trivial 2016 per 4t ESO!

El dia 22 d’abril es va celebrar la final de la primera competició de TRIVIAL del nostre Institut.  Després de la fase eliminatòria a cada grup de quart d’ESO, els alumnes finalistes van poder demostrar els seus coneixements referents  a la Primera Guerra Mundial, la URSS, el nazisme i el feixisme. Felicitats a tots els alumnes de 4t d’ESO. Els grup guanyador i el segon classificat van rebre, respectivament, el Solanet d’Or i el Solanet d’Argent.

Hem celebrat Sant Jordi a l'Institut Joan Solà

Com és tradició, hem celebrat la festa de Sant Jordi a l'Institut, amb activitats relacionades amb concursos de producció literària d'alumnes de l'institut dels diferents nivells, amb intercanvi de llibres, la preparació i venda de roses de l'alumnat de 3r ESO de cara al seu viatge el curs vinent, amb la Gimcana de l'alumnat de 1r ESO, el concurs "Rebot i punt" per l'alumnat de 2n ESO... I també tallers creatius, el Joc del Trivial de 4t ESO... i ens en deixem encara! Mireu les imatges!

I si voleu imatges de la Batucada i de les Sardanes on van participar 3r i 4t ESO i 1r Batxillerat, mireu-les aquí!

Visita a la Fira de la Formació Professional

El divendres 15 d'abril, l'alumnat de 4t d'ESO i un petit grup de 3r d'ESO han visitat la Fira de la Formació professional.
Aquesta activitat ha estat organitzada des de la Coordinació d'ESO dins el programa d'orientació professional i acadèmica. Els nois i les noies han pogut recórrer els diferents estands de la fira i informar-se sobre els diferents cicles formatius que s'imparteixen a les terres de Ponent.

Visita d'emprenedoria (3r ESO) a Gardeny i el ceei

L'alumnat de 3r d'ESO que cursa la matèria d'Emprenedoria visiten el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Gardeny, així com el Centre Europeu d'Empreses i Innovació de La Caparrella. 
Durant la visita al parc se'ls ha explicat la funcionalitat i la importància d'aquest per a la ciutat de Lleida i, posteriorment, han realitzat una visita guiada per les seves instal·lacions. Després, en la visita al CEEI l'alumnat ha rebut informació sobre els serveis, suport i acompanyament que ofereix als emprenedors que aposten per implementar la seva idea empresarial i innovadora en els seus vivers d'empreses.

Visita de 1r ESO a Santa Oliva (empresa Germans Boada d'eines per la construcció)

Els alumnes de 1r ESO han visitat en dos grups, els dies 13 i 14 d'abril, l'empresa Germans Boada, situada a Santa Oliva (El Vendrell). A la visita han pogut veure el museu de les eines de la construcció, que s'inicia amb l'eina de tall de ceràmica que ha marcat el desenvolupament de l'empresa, que ha ampliat la seva producció amb altres eines. També han pogut treballar amb l'eina de tall de ceràmica, tot creant un mosaic.

Finalment hem dinat a Comarruga, vora el mar, gaudint d'un dia fantàstic. Vegeu-ne les imatges!

El Cafè de la Granota a Mequinensa (1r i 2n Batxillerat)

El passat dia 13 d'abril, l'alumnat de 1r i 2n de Batxillerat van participar en una sortida a Mequinensa, organitzada pel Departament de Llengua i Literatura Catalanes.
En primer lloc van assistir a la representació teatral de quatre contes d'El Cafè de la Granota, de Jesús Moncada, a càrrec de la companya Mea Culpa.
Més tard van fer una visita guiada pel "poble vell" on van llegir textos de l'esmentat autor al mateix temps que van fer una ofrena floral a la seva casa natal.

Participacions de l'Institut Joan Solà al Picalletres i al Concurs de Lectura en Veu Alta

Dimecres 6 d'abril, alumnes de 4t i de 2n d'ESO van participar al Certamen de Lectura en Veu Alta que es va celebrar al CaixaForum de Lleida. En la categoria de "corsaris" va llegir la Júlia de 2n d'ESO i en la de "tropa de corsaris", la Carla, l'Aida i l'Abril de 4t d'ESO. Ho van fer molt bé. Felicitats a tots!!!

Divendres 8 d'abril, alguns alumnes de 2n d'ESO van participar, com cada any, al concurs radiofònic "PicaLletres" que es va enregistrar als estudis de ràdio Torrefarrera. Va ser una grata experiència i estan molt engrescats per participar el proper curs a la versió televisiva d'aquest mateix concurs. Clar que sí!

Alumnes del Joan Solà a Dublin

Del 15 al 18 de març, una colla d'alumnes de l'Institut Joan Solà van passar uns dies allotjats a llars de Dublin i fent activitats coneixent el país durant el dia. Va coincidir que es celebraven els actes de St Patrick, patró d'Irlanda. En tenim algunes imatges, si les voleu veure.

Participació en les Proves Cangur 2016

Quaranta alumnes de 2n i 3r d’ESO han participat en les Proves Cangur 2016. En aquest concurs matemàtic hi participen alumnes de tot Catalunya i els participants han de respondre 30 preguntes de diferents nivells de dificultat tot utilitzant la lògica, el raonament, el càlcul mental, la capacitat d’abstracció i els coneixements matemàtics que tenen.

Felicitem a tots els participants i esperem que el proper any en siguin molts més!

Sortida de 1r i 3r ESO al Teatre de l'Escorxador: "Pinocchio"

El passat dia 31 de març, el Departament de Llengua catalana va organitzar una activitat per a l'alumnat de 1r i 3r d'ESO. Vam anar al teatre de l'Escorxador de Lleida per assistir a la representació teatral de l'obra Pinocchio a càrrec de la companyia lleidatana La Baldufa. L'esmentada obra va aconseguir el Premi al Millor Espectacle i a la Millor Direcció a la Fira de FETEN de Gijón de l'any 2015.

Èxit de l'esquiada a Portainé!

Un bon grup d'alumnes i professors de l'Institut Joan Solà van estar del 16 al 18 de maig a Portainé aprenent o perfeccionant el seu esquí, a banda de viure uns dies d'excel·lent convivència amb els companys i amb la neu. Poc a poc ens van arribant imatges, cliqueu a la imatge i en trobareu més.

Les imatges del Treball de síntesi de 1r ESO

Del 16 al 18 de març, l'alumnat de 1r ESO va gaudir molt del Treball de Síntesi a l'Empordà, tot i que fos amb més pluja de la desitjada. Va ser una experiència enriquidora.

Per la seva banda, l'alumnat que es va quedar al centre va poder treballar els continguts amb altres activitats, i van acabar amb un joc per equips abans d'emprendre les vacances de Setmana Santa.

Ja en podeu veure les fotos!

Notícies

El passat 21 de maig del 2016 es va cel·lebrar la XIV Jornada Anual de la Xarxa de Competències Bàsiques. El nostre centre va portar l'experiència del projecte "Ready to Travel" treballat el 2n trimestre de 3r ESO. Per futurs projectes, la Trobada va mostrar les experiències de molts centres catalans per aconseguir alumnes més competents. Aquí podeu veure el bloc del nostre projecte i un vídeo on participen els nostres alumnes.

Alumnes finalistes al IV Concurs FotoMath de la UdL

Enviada per admin el 23/Mai/2016 - 20:20

Aquest any hem realitzat el primer concurs de fotografia matemàtica a l’institut i com ens han semblat tan bones les fotografies hem decidit participar al IV concurs de fotografia matemàtica FotoMath patrocinat per la Universitat de Lleida. El concurs FotoMath s’ha resolt amb tres dels nostres alumnes com a finalistes: 3,141592…de Mar Moliné Melgosa, Cercles lluminosos de Lleida de Carla Font Sales i Línia creixent i decreixent de Laia Berenguer Lumbierres. Veure fotos

El passat 26 d'abril els alumnes de 3r d’ESO van visitar el Museu de Matemàtiques de Catalunya a Cornellà. En la visita van poder veure l’exposició que hi ha permanentment i van realitzar un taller, on van haver de demostrar la seva lògica i ingeni. Al museu es poden treballar les matemàtiques d’una manera diferent a l’aula, ja que els alumnes poden veure , tocar, experimentar, jugar, provar... per resoldre els problemes plantejats. En aquesta sortida, els alumnes de 3r ESO i 1r Batxillerat van visitar també el Parlament de Catalunya, on els van explicar la composició i el funcionament d’aquesta institució. També van poder veure alguns diputats que es trobaven al Parlament en aquell moment.

La valoració de la sortida per part dels alumnes ha sigut molt positiva.

El passat divendres dia 6 de maig, els alumnes de 4t d'ESO i de 1r de batxillerat van assistir a la final del concurs de cristal·lització a l'escola; es tracta d'un projecte de divulgació científica organitzat per  les universitats de Barcelona, Autònoma de Barcelona i Rovira i Virgili, juntament amb l’Obra Social “La Caixa”. La jornada va tenir un format de congrés científic, en el qual ens van representar les alumnes de 1r de Batxillerat: Meritxell Artero, Júlia Bertran i Aline López.

Els alumnes van conèixer de la mà dels principals investigadors del centre les línies de recerca que duen a terme i van recórrer les instal.lacions de l'IRB, on van poder observar el funcionament dels aparells i laboratoris i van assistir a l'operació en viu d'un ratolí, animal d'experimentació que s'utilitza en la recerca sobre la malaltia renal crònica.

Alumnes de les especialitats de Batxillerat Tecnològic i Social han visitat les instal·lacions de la seu central de l'empresa ICG, capdavantera a nivell mundial en el disseny de software per establiments d'hostaleria i retail. Van conéixer la seva evolució i estructura empresarial, els seus productes més innovadors, i van poder visitar el Museu de la informàtica, on es podia veure l'evolució de les màquines de calcular des dels inicis de la història fins l'actualitat.

Sis grups d’alumnes de 2n d’ESO han participat a la 7a edició del concurs estadístic de la Universitat Politècnica de Catalunya; Planter de sondeig i experiments 2016.Els treballs presentats han estat els següents: Influeix el nombre d’or en la nostra vida quotidiana?; L’impuls dels colors; Pedra, paper, tisora. Podem predir el resultat?; Què busques en una parella?; Sóc noi nascut a l’octubre, sóc més baixet que els meus companys?; La gent amb ulls clars, tenen més tendència a portar ulleres?

Felicitem a aquests alumnes per la feina feta i la responsabilitat i el compromís en realitzar-la.

El passat 21 d'abril, 5 alumnes i 2 professors representant al Comitè Ambiental de l'Institut Joan Solà van assistir a la trobada de la XESC (Xarxa d'Escoles per la sostenibilitat) al Caixafòrum de Lleida. Van compartir diferents iniciatives amb altres centres i van recollir idees per millorar en la sostenibilitat del nostre centre. En podeu veure imatges.

I de cara als propers cursos, volem continuar amb el nostre projecte d'Escola Verda, i per això també volem compartir les iniciatives que tota la comunitat educativa de l'Institut Joan Solà teniu en relació a la sostenibilitat i a la millora del nostre entorn natural. Si vosaltres, ja sigueu alumnes, famílies o professorat del nostre Institut, voleu compartir les vostres propostes o unir-vos al nostre Comitè Ambiental, només cal que contacteu amb projectesjoansola@gmail.com. Amb la vostra participació només podem millorar. Gràcies per endavant!

Hem exposat, amb 17 alumnes representant-nos, al Mercat de Tecnologia 2016 alguns productes dels projectes "Fem un tomb per les civilitzacions" de 1r ESO i "L'energia que ens mou" de 2n ESO. Igualment, l'alumnat de 1r ESO va visitar l'exposició de projectes i algun dels tallers que s'hi feien. A la tarda, els expositors van poder veure el Dani Jiménez en acció! La visita fa veure la importància de la Tecnologia en l'educació i el futur de tothom.

El passat dilluns 2 de maig ens va visitar el professor de la Universitat de Lleida Jordi Suïls. Va impartir una xerrada a l'alumnat de primer de batxillerat que tractava sobre l'origen i la diversitat de les llengües romàniques. Vam llegir i analitzar dos textos, un en occità i l'altre en romanès.

« 1 2 3 4 5 6 »

Calendari 

Mes anterior Maig 2016 Mes següent
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
       1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Xarxes socials 

Mediació 

Web feta amb el Zikula
Logo &Agrava;gora
Logo Intraweb