VAGA D'ALUMNAT DEL DIA 26 D'OCTUBRE

VAGA D'ALUMNAT DEL DIA 26 D'OCTUBRE

per S'ha esborrat l'usuari -
Nombre de respostes: 0

Benvolgudes famílies,

 

Us informem que el dia 26 d’octubre el Sindicat d’Estudiants de l’Estat Espanyol ha convocat una vaga com a protesta en contra de les revàlides que preveu la LOMCE (revàlida a 4t d’ESO, revàlida a Batxillerat i revàlida a la Universitat).

Des del Departament d’Ensenyament la Consellera ha informat que aquest curs les revàlides no s’aplicaran a Catalunya.

 

Segons les Normes d’Organització i Funcionament del Centre, els alumnes de 1r i 2n d’ESO no estan autoritzats a secundar cap vaga. Els alumnes de 3r i 4t d’ESO es poden acollir a una vaga, prèvia autorització dels seus pares o tutors legals, sempre i quan l’hagin sol·licitat a l’equip directiu 3 dies abans, i el Consell Escolar ho hagi aprovat.

 

Els alumnes de Batxillerat, estan autoritzats a fer vaga si avisen amb un dia d’antelació i el Consell Escolar hagi aprovat la vaga.

 

Seguint aquest procediment us indiquem el següent:

 

  • Des de l’equip directiu no s’autoritzarà la vaga si no es compleixen les condicions anteriorment esmentades, per aquest motiu si aquest dia es produeixen absències d’alumnes no autoritzars, es comptabilitzaran com a faltes injustificades. De tots els grups d’E.S.O. que ho han sol·licitat, només 4C compleix les condicions prèviament esmentades, pel que fa Batxillerat, a hores d’ara disposem de la sol·licitud de 1A, 1B, 1C i 2C.
  • El professorat no fa vaga, per tant, serà al centre complint el seu horari habitual i atenent els alumnes.
  • Molts alumnes no coneixen ni qui convoca ni el motiu de la vaga. Des del professorat i l’equip directiu es procura que l’alumnat en conegui les causes i que s’informi per saber si ha de donar-hi  o no suport. Fora interessant que des de les famílies es continués aquesta reflexió perquè la decisió fos meditada  i suspesada prèviament.

 

Aprofitem l’avinentesa per saludar-vos cordialment,

 

EQUIP DIRECTIU