Dos projectes de l'Institut Jaume Callís obtenen reconeixement internacional

Dos projectes de l'Institut Jaume Callís obtenen reconeixement internacional

per administrador INS Jaume Callis -
Nombre de respostes: 0

Els projectes eTwinning es van realitzar durant el passat curs 2014-15.

Aquests són projectes de col·laboració europeus en què participen centres escolars de diferents països utilitzant les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació).

Notícia als mitjans: http://educacio.vic.cat/noticies/dos-projectes-etwinning-de-linstitut-jaume-callis-obtenen-reconeixement-internacional

El projecte "Sharing Languages" va ser seleccionat com a finalista dels Premis eTwinning 2016 en la categoria de 15 a 19 anys d'edat, juntament amb d'altres nou treballs.

La selecció dels treballs que van participar en la final es va realitzar a partir dels 202 projectes remesos. El jurat, format per 35 experts de diversos països, ha destacat l'alt nivell dels treballs seleccionats i la dificultat de fer la selecció. 

"Sharing Languages" és un projecte dissenyat per treballar la influència entre llengües, especialment de l’anglès en la nostra llengua. Els alumnes han pogut comparar, contrastar i analitzar l’abast d’aquestes influències des d’una perspectiva històrica, però especialment en el dia a dia, en àmbits com el menjar, la tecnologia, l’esport, l’entreteniment, les tradicions...

Els alumnes de 4t ESO del curs 2014-15 de l’Institut J. Callís, dins del Projecte de Recerca, han treballat amb estudiants d’un centre de Gorizia (Itàlia) i un centre de Zúric (SuÏssa). Les llengües de comunicació han estat l’anglès i el castellà.

Les informacions obtingudes han servit per poder realitzar el Projecte de Recerca de 4t ESO: “Influenciats per l’anglès”.

Cal dir que el projecte ja va rebre els Segells de Qualitat Nacional i Europeu, requisits indispensables per poder presentar-se als Premis.

Més informació: https://www.etwinning.net/es/pub/news/news/etwinning_prizes_2016_shortli.htm

Bloc del projecte, on podeu veure les activitats col·laborat ives realitzades: http://etwinningsharinglanguages.blogspot.com.es/

Per altra banda, un altre projecte eTwinning: "Euroteachers Team Up" on prengueren part 10 professors del centre i 15 d'altres centres d'Espanya i Europa, li va ser otorgat un Premi Nacional a Itàlia.

L'Institut J. Callís va començar a treballar amb projectes eTwinning l'any 2007, i aquest curs es porten a terme 2 projectes (a 2n ESO i a 4t ESO), aquest últim integrat en una Associació Estratègica KA2 d' Erasmus+


Marta Pey Pratdesaba
Referent Territorial de Llengües Estrangeres
Secció de Serveis Educatius i Formació Permanent