Departament d'Ensenyament

Qui hi ha? 

12 convidats anònims en línia.

Sou un convidat/da anònim.

Benvinguts i benvingudes a la Intranet de Les Escoles de Gurb


Notícies

Comunitat: L'Educació en Valors Socials i Cívics o Religió.

Enviada per admin el 24/Mai/2016 - 14:25

Benvolgudes famílies, 

Quan es comença l’etapa de Primària cal optar entre dues àrees optatives: l’educació en valors socials i cívics o religió.

L’opció feta és vàlida per a tota l’etapa de primària. Des de l’escola es dóna l’opció de canviar d’àrea un cop, notificant-ho a l’escola per escrit omplint la butlleta que us podeu descarregar a Documents per a les famílies, Documents generals d’escola, abans del 17 de juny.

Les característiques d’aquestes dues àrees són:

·        EDUCACIÓ EN VALORS SOCIALS I CÍVICS : en aquesta àrea es treballen tres aspectes fonamentals al llarg de la primària.

Ø  Els valors i les emocions

Ø   Les tradicions i les festes culturals

Ø   La història de les religions (creences i tradicions)

                        RELIGIÓ: s’imparteixen continguts específics de la religió catòlica

Informacions: ENTEROVIRUS

Enviada per admin el 20/Mai/2016 - 14:38

Fem referència a la alarma que s'ha generat per la informació apareguda als mitjans de comunicació en relació a quadres neurològics per enterovirus.

Us informem que la Subdirecció General de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública del Departament de Salut ha difós el full informatiu que podeu descarregar a Documents per a les famílies, Documents generals d’escola.

Els enterovirus són un gènere de virus ARN que circulen àmpliament entre la població i afecten milions de persones en tot el món cada any. Aquest gènere de virus inclou més de 100 serotips diferents que són responsables de quadres diversos, comuns en la població infantil. Majoritàriament produeixen quadres lleus i autolimitats i sovint les infeccions són asimptomàtiques.

Les infeccions per enterovirus es transmeten fonamentalment per via fecal-oral i respiratòria i predominen durant l’estiu i la tardor. Les persones amb infeccions asimptomàtiques també poden excretar el virus.

Símptomes

Aquests virus causen amb freqüència una malaltia febril inespecífica lleu i autolimitada que sovint acaba produint infeccions asimptomàtiques.
Els símptomes dels quadres que ocasionen més freqüentment poden incloure:

• febre
• secreció nasal, esternuts, tos
• erupcions a la pell
• butllofes a la boca
• malestar general i dolors musculars

També poden causar altres quadres que són: faringitis, símptomes gastrointestinals i meningitis asèptica. En ocasions, s’ha observat l’aparició de quadres neurològics més greus. 

Tractament

Les persones amb malaltia lleu causada per enterovirus normalment només necessiten tractament dels símptomes. Generalment, es recuperen completament. No obstant això, algunes malalties causades per enterovirus poden requerir hospitalització i administració del tractament recomanat en cada cas.

Prevenció i control

És molt important el manteniment de mesures higièniques estrictes, amb atenció especial al rentat de mans i la higiene dels infants i d’altres persones infectades i de les convivents.

Rentar-se freqüentment les mans amb aigua i sabó o solucions alcohòliques, especialment després d’anar al lavabo i canviar bolquers

Evitar contacte estret amb persones infectades.

Evitar la transmissió respiratòria del virus cobrint-se en tossir o esternudar amb un mocador d’un sol ús o la part interna del colze, i no amb les mans.

Netejar i desinfectar freqüentment les superfícies que puguin haver estat contaminades.

Romandre a casa durant la malaltia i evitar que els nens malalts assisteixin a l'escola.

 


Aquest document també es pot trobar a la pàgina web del Departament de Salut: http://canalsalut.gencat.cat/ca/home_ciutadania/salut_az/e/enterovirus/

Moltes gràcies.

Alumnat: Recapte d’aliments

Enviada per admin el 20/Mai/2016 - 07:48

Benvolgudes famílies,

Els alumnes de 6è a l’àrea d’Educació en valors socials i cívics, hem convidat diferents entitats de la comarca per conèixer la tasca de voluntariat que fan.

L’última visita va ser l’entitat del Tupí, un menjador social situat a Vic, gestionat per voluntaris on es serveixen dinars de dilluns a divendres i de manera gratuïta a totes les persones necessitades que hi vagin, sense tenir en compte la seva religió o país d’origen. També cada dia els usuaris del menjador s’emporten una bossa amb aliments per poder sopar i esmorzar a casa seva i els divendres a la tarda una altra amb el menjar necessari per passar tot el cap de setmana.

Els fundadors, en Marià i la Núria, i una cinquantena de voluntaris més,  estan molt contents de poder ajudar a l’altra gent. A partir de sentir la seva experiència,  al nostre curs  ha sorgit la proposta de fer un recapte d’aliments per poder-hi  col·laborar.

Del proper dilluns fins  al dijous 26 de maig, trobareu unes caixes al vestíbul on hi podreu deixar els diferents aliments.

Els aliments més adequats per tal de completar la dieta dels usuaris i que  no els calgui utilitzar foc per cuinar són:

-          Galetes

-          Llegums cuits

-          Oli

-          Llet

-          Llaunes: de tonyina, de sardines, d’anxoves... 

Moltes gràcies per la vostra col·laboració i us animem a portar molts aliments per ajudar a la gent que més ho necessita.

Els nens i nenes de 6è.

HORARI PER EL PROJECTE D'ACONDICIONAMENT DE LA BIBLIOTECA

Enviada per admin el 12/Mai/2016 - 14:34

Benvolguts pares i mares,

Ens posem en contacte amb vosaltres per explicar-vos que ens fa molta il·lusió anar avançant en el projecte d’acondicionament  de la biblioteca i per això us informem que les famílies (pares, mares, avis, germans...) que estigueu interessades a col·laborar en folrar i etiquetar els llibres, posem a disposició un horari per tal que pugueu venir al centre a fer aquesta tasca.

La BIBLIOTECA de l’escola estarà oberta

·        DILLUNS  de 9 a 12:30h 

·        DIMECRES  de 9 a 17:00h

·        DIJOUS  de 14:30 a 17:00h

·        DIVENDRES de 14:30 a 17:00h

Les persones interessades a col·laborar cal que us poseu en contacte directament amb l’equip directiu del centre, o bé per correu electrònic  a8018029@xtec.cat

Aprofitem l’ocasió per agrair la vostra predisposició, i confiem en poder tenir ben aviat la biblioteca en funcionament!

L’EQUIP DIRECTIU

Informacions: TERMINI BEQUES DE MENJADOR 20 DE MAIG

Enviada per admin el 11/Mai/2016 - 14:38

Benvolguts pares,

 

Ens adrecem a vosaltres per recordar-vos que el proper 20 de maig acaba el termini per presentar les beques de menjador i transport.

Atentament,

L’equip directiu

Informacions: DIVENDRES 13 I DILLUNS 16 DE MAIG FESTIUS

Enviada per admin el 11/Mai/2016 - 14:15

Benvolguts pares,

Ens adrecem a vosaltres per recordar-vos que el proper divendres dia 13 de maig i dilluns 16 de maig, l’escola romandrà tancada degut a la festa de segona pasqua i festa de lliure disposició.

Atentament,

L’equip directiu

 

 

Benvolguts pares i mares,

Ens adrecem a vosaltres per informar-vos que estem en procés de remodelació de la Biblioteca escolar de l’escola.

Per aquesta raó, des de l’AMPA i l’Escola us convidem a fer una JORNADA FAMILIAR  el proper DISSABTE 7 DE MAIG, a partir de les 10:00 h del matí fins les 14:00h per tal de col·laborar en el procés de folrar  i etiquetar una part dels llibres de la Biblioteca.

Tanmateix aprofitarem a mig matí per fer un petit esmorzar conjuntament. No cal que porteu res!!

Aprofitem per donar-vos les gràcies per avançat!

El vostre suport ens ajudarà a poder començar a utilitzar la biblioteca ben aviat!!

 

Atentament,

 

L’equip directiu i AMPA

 

AMPA: FESTA FINAL CURS

Enviada per admin el 02/Mai/2016 - 16:13

Informacions: BEQUES TRANSPORT, MENJADOR I LLIBRES 2016-17

Enviada per admin el 26/Abr/2016 - 15:56

Benvolgudes Famílies:

Ja han sortit les sol.licituds per demanar l’ajut de menjador i transport per al curs 16-17. Aquest any, com a novetat, també es podrà sol.licitar un ajut per a llibres, sortides i material.

Tota La informació la trobareu  a Documents per a les Famílies, Secretaria.

Podeu recollir les sol.licituds a la secretaria de l’escola.

ELS DRACS ENVAEIXEN LES ESCOLES DE GURB

Enviada per admin el 21/Abr/2016 - 14:07

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »

Calendari 

Mes anterior Maig 2016 Mes següent
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
       1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Properes 

En els propers 7 dies

NOTÍCIES 

Web feta amb el Zikula
Logo &Agrava;gora
Logo Intraweb