SEGON A EDUCACIÓ VIÀRIA

El passat dilluns els nens i nenes de 2on A van poder conèixer les funcions d’un Policia i, a més a més, van aprendre com funcionen les multes, què s’ha de fer quan es perden i moltes coses més. Van gaudir molt de la visita i de segur que us transmetran tot allò que han après!

IMATGES

CINQUÈ i LA PREHISTÒRIA

Avui, dijous 18 de gener, hem anat a les Mines de Gavà. Daten de fa 6.000 anys. Es tracta del conjunt de mines en galeria mes extens i antic d’Europa i l’únic del Neolític dedicat a l’extracció de variscita, un mineral universal de color verd utilitzat per elaborar ornaments corporals i per l’aixovar funerari. La comunitat que hi vivia estava formada per grups familiars integrats per infants, homes i dones, adults i vells. L’esperança mitjana de vida estava al voltant dels 30 anys. Les restes botàniques i de fauna així, com la tecnologia ( puntes de fletxa, molins de mà, fulles d’aixada i destral, dents de falç… mostren que també  es dedicaven a l’agricultura i la ramaderia. Conreaven, principalment, ordi, blat, civada, llenties , faves i pèsol (adients al clima Mediterrani) S’explotaven recursos animals, principalment ramats bovins, porcs, ovelles i cabres. També es caçava i es pescava.     Troballes Significatives: Venus de Gavà, Crani trepanat, Collaret de corall vermell, Vas de boca quadrada, etc.     IMATGES

L’AUXILIAR DE CONVERSA

La setmana passada va arribar a la nostra escola l’auxiliar de conversa. Es diu Mia Kennedy (Houston-Texas-) i ve amb molta il•lusió i moltes ganes de fer una bona tasca de suport a la nostra escola, motivant l’alumnat i professorat en l’aprenentatge i l’ensenyament de l’anglès…. Tota l’escola l’hem rebut amb molta alegria!