TALLER DE ROBÒTICA

L’alumnat del Cicle Superior ha començat un taller de robòtica on podran veure en directe com funciona una impressora 3D, aprendre a dissenyar objectes tridimensionals i a crear un objecte personalitzat.

Festival de Nadal 2017

Com ja és tradicional, la nostra escola ha celebrat el Festival de Nadal.
El nostre alumnat ha interpretat diverses nadales populars i ens ha emocionat amb els seus poemes.
Hem cantat, hem recitat, hem ballat i … en aquest curs, hem introduït, gràcies a la nostra AMPA,… Llegeix més»

Els alumnes dels Cicle Mitjà i Superior visiten les Residències Sant Antoni i del Carme

El dia 18 de desembre, una representació d’alumnes del Cicle Mitjà va anar a cantar unes nadales i a recitar uns poemes a la gent gran de la Residència Sant Antoni. L’endemà, els alumnes del Cicle Superior van anar a la Residència del Carme amb la mateixa finalitat. Han estat unes experiències molt emotives, ja que totes i tots estaven molt emocionats i … nosaltres també !!!
Esperem poder repetir aquesta activitat que ens omple de felicitat. Molts petons per tots els nostres avis !!!

Setmana Europea Prevenció Residus

Són alumnes de l’escola Àngel Guimerà de Tàrrega que han participat en el mercat d’intercanvi, organitzat pel claustre de professorat i per la junta de l’AMPA, dins de la setmana de la sostenibilitat

Ells i les seves famílies han aportat articles que ja no utilitzen, però que es poden aprofitar, com ara roba, sabates, joguines i llibres, i que s’han posat a la venda en aquest mercat. A canvi han rebut guimis, una moneda creada expressament per poder adquirir aquells articles que els poden ser útils. Tot amb una finalitat

La roba que sobri es donarà a una ONG amb destí a Síria. Durant tota la setmana a l’escola s’han fet activitats relacionades amb la sostenibilitat com per exemple la recollida de piles.

FONT: TÀRREGA TV

Setmana Europea Prevenció Residus

Setmana Europea de la Prevenció de Residus

En un ambient totalment festiu, a prop de 450 persones han participat en el “1r. Mercat d’Intercanvi de Productes de 2a. Mà”, celebrat a la nostra escola, com a cloenda de la “Setmana Europea de la Prevenció de Residus”.
L’activitat ha consistit en l’intercanvi de productes classificats en: joguines (producte estrella !!!), llibres, CD originals, roba i sabates. Cal destacar que tot el material s’ha supervisat per constatar el seu bon estat.
També s’ha realitzat un taller de moneders fets amb tetrabikcs per poder guardar els “guimis”, moneda d’intercanvi inspirada en els capgrossos de l’escola. Els objectius principals del mercat han estat:
• Canviar la visió de: “Comprar, usar, llençar”
• Reutilitzar els productes abans de llençar-los.
• Conscienciar en la reutilització (donar una nova vida als objectes)
• Reduir la quantitat de residus.
Tota la comunitat educativa ha valorat molt positivament l’activitat, demanant que tingui continuïtat.
L’activitat ha estat organitzada i dirigida per la Junta de l’AMPA i el Claustre de professorat. Cal fer menció especial a l’Anne Sophie Oriola, mestra de l’escola, que s’ha encarregat de la coordinació general.

Supervisió del gimnàs

Avui hem rebut la visita del Sr. Miquel Àngel Cullerés, Director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida; de la Sra. Esther Bañeres, Directora adjunta; dels tècnics d’obres de l’Ajuntament encapçalats pel Sr. Martí Pijuan, regidor d’urbanisme; del Sr. Esteve Niubó, director d’obres de l’empresa constructora. Han exercit com a amfitrions la Sra. Anna Domenjó, presidenta de l’AMPA i el Sr. Víctor Valero, director de l’escola.

Tots han valorat molt positivament el ritme de les obres i els seus acabats. Si no hi ha imprevists, al desembre estarà acabat i al gener del 2018 ja podrem fer ús de les instal·lacions.

PROJECTE “TAPEJA”

Ja fa uns 2 anys que la nostra escola col·labora amb el projecte TAPEJA que du a terme l’Escola Alba de Tàrrega. Consisteix en la recollida de taps de plàstic. Amb aquesta iniciativa, es vol generar ocupació terapèutica per persones amb discapacitat i ajudar a finançar activitats de lleure i material específic de l’Escola Alba de Tàrrega.… Llegeix més»

Gimnàs

Les obres del nostre gimnàs es reprenen a ritme accelerat !!!

A pesar de la pluja, per cert molt benvinguda, el nostre gimnàs va prenent forma.

#aquiproubullying

El Departament d’Ensenyament ha seleccionat la nostra sol·licitud per a formar part del Programa d’innovació pedagògica #aquiproubullying de prevenció, detecció i intervenció enfront l’assetjament entre iguals.

La finalitat del Programa #aquiprobullying és estimular els centres educatius a elaborar un projecte que els permeti assolir els objectius generals següents:… Llegeix més»

El Ple de Tàrrega aprova construir el gimnàs de la nostra Escola

L’Ajuntament i el Departament d’Ensenyament dotaran a la nostra Escola d’un gimnàs, satisfent així una vella demanda de tota la comunitat educativa. L’edifici ocuparà una superfície de 430 m2 dins el recinte de l’escola i suposarà la primera fase d’un futur pavelló poliesportiu. Per a materialitzar el projecte, el Ple de l’Ajuntament de Tàrrega aprovà anit per unanimitat un conveni de col·laboració amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, segons el qual el Govern català farà una aportació econòmica per ajudar a finançar les obres. En concret, es preveu una inversió total de 201.000 euros, dels quals Ensenyament aportaria fins un màxim de 108.000 euros i la resta seria sufragat pel consistori. El projecte constructiu de l’equipament ja ha estat aprovat per la Junta de Govern Local i aviat es procedirà a la licitació de les obres, les quals s’iniciaran al setembre.… Llegeix més»

Valentí Gubianas anima la nostra escola !!!

Aquesta tarda ens ha visitat l’il·lustrador Valentí Gubianas. Els nens de l’escola li han anat fent diverses preguntes, a les quals ha respost mentre pintava.
El Valentí ha dissenyat l’anagrama del nostre xandall, la portada de la nostra agenda i el nou logo dels nostres documents. Estem molt agraïts per la seva simpatia i la seva dedicació a la nostra escola. Us deixem la seva biografia.
Vaig néixer davant de l’estació d’un tren que no tenia pressa. En tenia tan poca que el van treure del tot al cap de poc temps. Tot anava ràpid i el pobre tren ja no el volia ningú. Vaig créixer fent cabanes a l’Alzineta quan encara hi havia molts pins grans i preciosos, focs de Sant Joan al Pla del Gubianas, jugant al campanar quan la porta estava sempre oberta, fent els millors paquets de regal del món a la botiga de casa, jugant a futbol amb els amics tots els dies de la setmana i mirant com passava el ramat per davant de casa. Dibuixava, pintava, com tothom a casa meva. Una mestra em va dir un dia que ja no dibuixaríem més a classe, perquè ja teníem 9 anys. Més tard vaig descobrir que hi havia gent que es dedicava professionalment a fer il·lustracions i eren persones adultes.… Llegeix més»

Reanimació cardiopulmonar

cardio

Avui han vingut quatre infermeres i dos noies del DYA per a ensenyar-nos les tècniques bàsiques cardiopulmonars.
1-Ens han explicat la teoria i, a més a més, han repartit a tothom un full de teoria.
2-Hem dividit el taller en quatre parts.
3-Han tret un maniquí per cada grup.
4-Estavem dividits amb grups de vuit persones.
5-Hem fet parelles i fèiem veure que salvàvem a una persona i ho fèiem així: un/a trucava al 112 mentre que l’altre/a anava fent el massatge cardiopulmonar i el “front-mentó”.
6-Finalment han tornat a repartir el full de teoria per a veure el que havíem après.

Aquest taller ha estat molt divertit i interessant !