Publicació de llistes amb el barem definitiu un cop resoltes les reclamacions.  10 de maig

L’Oriol Vidal apadrina als periodistes d’Educació Infantil

L'Oriol Vidal apadrina els periodistes d'Educació Infantil

Aquesta tarda ens ha visitat l’Oriol Vidal Aixalà, periodista i reporter de TV3. Ha fet un perfecte apadrinament periodístic de l’alumnat d’Educació Infantil.
Amb una gran paciència, ha explicat als més menuts l’ús de la càmera de vídeo i ha realitzat una sèrie d’entrevistes als nens i a les nenes que han destacat per la seva improvisació i saber estar.
Moltes gràcies Oriol !!! Esperem que aquesta no sigui la última vegada que col·labores amb la nostra Escola !!!

EIXIDETA 2018

Eixideta 2018

Aquest divendres, 11 de maig de 2018, a la tarda s’han iniciat els actes de cultura popular de la festa major de Tàrrega dedicats als més petits que rep el nom de l’Eixideta, organitzat per Guixanet.

Més de 200 infants han actuat en una desena de grups folklòrics. : la Coral Infantil Mestre Güell, Diables BAT, Targalets de Guixanet, Ball d’Arquets Infantil de Guixanet, el Ball de Bastonets de l’Esbart Albada, alumnes i gegantons de les cinc escoles de Tàrrega i el Gegants Tararots i la Fal.lera Gegantera. En aquesta ocasió, l’Àliga Petita presentada l’any passat ha estrenat la seva dansa amb una coreografia a càrrec de Ton Farran. A més, també i per primer cop hi ha participat l’Home de la Barra. Tot amenitzat pels Grallers de la Barra i els Corral Nou.
La festa s’ha iniciat amb l’encensa, de la recuperada tronada, i el pregó a cavall seguit d’una cercavila i una mostra de balls infantils.

Guanyem el concurs de contes que convoca Guixanet

Els alumnes de 6è de primària de la nostra escola han estat els guanyadors del concurs de contes “Els nostres nans ens expliquen un conte” que des de fa sis anys organitza l’Associació Guixanet. Com cada any, el conte està dedicat a una figura del folklore targarí, i aquest any els protagonistes han estat el Cacauero i la Rubinada.

INAUGURACIÓ DEL GIMNÀS DE L’ESCOLA

Tàrrega ha inaugurat avui el nou gimnàs del col·legi públic Àngel Guimerà, inversió llargament esperada que millora la dotació d’instal·lacions del centre. A banda d’activitat física impartida dins el programa lectiu, l’edifici també acollirà altres celebracions, actes i trobades escolars. La materialització de l’equipament ha tingut un cost de 199.423 euros, finançats pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el consistori targarí. L’obra constitueix una de les principals inversions en equipaments del present mandat. L’empresa Serboniu SL s’ha encarregat dels treballs sota la direcció tècnica de la Regidoria d’Urbanisme. D’altra banda, la Diputació de Lleida ha sufragat la instal·lació d’un mòdul destinat a lavabos. Per la seva part, l’AMPA de l’escola ha habilitat un magatzem annex que comunica directament amb la sala del gimnàs.… Llegeix més»

Carnaval 2018


Font Tàrrega TV
Enguany s’hauran complert 40 anys de Carnaval a Tàrrega d’ençà que es van tornar a fer al carrer després de la dictadura!
Amb una participació que ha superat els 1.400 inscrits en 67 comparses, “Esbojarrats” (basada en el conte Alícia al país de les meravelles) la carreta de la nostra AMPA acompanyada de tota la seva comparsa,124 persones en total, ha obtingut el 1r. Premi en la categoria de Carretes.
Enhorabona per ser tal com sou … sobren els qualificatius !!!

Dia MUNDIAL CONTRA EL CÀNCER

El dia 4 de febrer es celebra el dia mundial contra el càncer.
Aquest dia es pretén donar a conèixer com podem ajudar a lluitar contra aquesta malaltia. Hi ha atenció psicològica, atenció social i mèdica, tallers, tallers per a nens i nenes amb càncer, etc. També hi ha campanyes preventives i de conscienciació envers a l’alimentació, el tabac, la prevenció solar …
Hem participat amb el CAP de Tàrrega en una activitat dirigida per la Sra. Maria-Cinta Balagué.
Però el més important és saber que no lluitem contra una malaltia invencible … ET GUANYAREM !!!

Arriba l’Hora del Conte !!!

Vine a compartir una estona en la qual les paraules, els personatges i les històries s’escapen dels llibres i s’instal·len en la veu i en les mans d’uns narradors.
L’Hora del conte és una activitat recomanada per a infants a partir de 3 anys. Es realitza els dimarts a les 16:30 hores.  Els títols de les sessions i els noms dels narradors que les realitzen s’anuncien a l’Agenda publicada a l’entrada de la biblioteca.
Qui pot ser narrador/a de un conte? Doncs és l’alumnat de 4t, 5è, 6è i tots els pares, mares, avis, amics que vulguin compartir amb nosaltres la seva il·lusió.
Ànim, us necessitem !!!

Dia Escolar de la No Violència i la Pau

Des de 1964, per commemorar la mort de Gandhi, se celebra el 30 de gener el Dia Escolar de la No Violència i la Pau, reconegut per la UNESCO en 1993.
En aquesta data es recorda la necessitat de l’educació per a la tolerància, la solidaritat, el respecte als Drets Humans, la no violència i la pau.
La nostra escola ha elaborat un trencaclosques i una sèrie de oracions amb temàtica sobre la pau.
Esperem que els nostres desitjos arriben a TOT EL MÓN !!!

Els TRES TOMBS

Els Tres Tombs de Sant Antoni Abat han renovat avui diumenge a Tàrrega el seu poder de convocatòria. Milers d’espectadors han omplert un any més la Plaça del Carme per gaudir d’una tradició centenària que es manté ben viva gràcies a la participació de centres escolars i entitats. El bon temps també ha propiciat l’elevada afluència de públic.… Llegeix més»

TALLER DE ROBÒTICA

L’alumnat del Cicle Superior ha començat un taller de robòtica on podran veure en directe com funciona una impressora 3D, aprendre a dissenyar objectes tridimensionals i a crear un objecte personalitzat.

Festival de Nadal 2017

Com ja és tradicional, la nostra escola ha celebrat el Festival de Nadal.
El nostre alumnat ha interpretat diverses nadales populars i ens ha emocionat amb els seus poemes.
Hem cantat, hem recitat, hem ballat i … en aquest curs, hem introduït, gràcies a la nostra AMPA,… Llegeix més»

Els alumnes dels Cicle Mitjà i Superior visiten les Residències Sant Antoni i del Carme

El dia 18 de desembre, una representació d’alumnes del Cicle Mitjà va anar a cantar unes nadales i a recitar uns poemes a la gent gran de la Residència Sant Antoni. L’endemà, els alumnes del Cicle Superior van anar a la Residència del Carme amb la mateixa finalitat. Han estat unes experiències molt emotives, ja que totes i tots estaven molt emocionats i … nosaltres també !!!
Esperem poder repetir aquesta activitat que ens omple de felicitat. Molts petons per tots els nostres avis !!!

Setmana Europea Prevenció Residus

Són alumnes de l’escola Àngel Guimerà de Tàrrega que han participat en el mercat d’intercanvi, organitzat pel claustre de professorat i per la junta de l’AMPA, dins de la setmana de la sostenibilitat

Ells i les seves famílies han aportat articles que ja no utilitzen, però que es poden aprofitar, com ara roba, sabates, joguines i llibres, i que s’han posat a la venda en aquest mercat. A canvi han rebut guimis, una moneda creada expressament per poder adquirir aquells articles que els poden ser útils. Tot amb una finalitat

La roba que sobri es donarà a una ONG amb destí a Síria. Durant tota la setmana a l’escola s’han fet activitats relacionades amb la sostenibilitat com per exemple la recollida de piles.

FONT: TÀRREGA TV

Setmana Europea Prevenció Residus

Setmana Europea de la Prevenció de Residus

En un ambient totalment festiu, a prop de 450 persones han participat en el “1r. Mercat d’Intercanvi de Productes de 2a. Mà”, celebrat a la nostra escola, com a cloenda de la “Setmana Europea de la Prevenció de Residus”.
L’activitat ha consistit en l’intercanvi de productes classificats en: joguines (producte estrella !!!), llibres, CD originals, roba i sabates. Cal destacar que tot el material s’ha supervisat per constatar el seu bon estat.
També s’ha realitzat un taller de moneders fets amb tetrabikcs per poder guardar els “guimis”, moneda d’intercanvi inspirada en els capgrossos de l’escola. Els objectius principals del mercat han estat:
• Canviar la visió de: “Comprar, usar, llençar”
• Reutilitzar els productes abans de llençar-los.
• Conscienciar en la reutilització (donar una nova vida als objectes)
• Reduir la quantitat de residus.
Tota la comunitat educativa ha valorat molt positivament l’activitat, demanant que tingui continuïtat.
L’activitat ha estat organitzada i dirigida per la Junta de l’AMPA i el Claustre de professorat. Cal fer menció especial a l’Anne Sophie Oriola, mestra de l’escola, que s’ha encarregat de la coordinació general.

Supervisió del gimnàs

Avui hem rebut la visita del Sr. Miquel Àngel Cullerés, Director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida; de la Sra. Esther Bañeres, Directora adjunta; dels tècnics d’obres de l’Ajuntament encapçalats pel Sr. Martí Pijuan, regidor d’urbanisme; del Sr. Esteve Niubó, director d’obres de l’empresa constructora. Han exercit com a amfitrions la Sra. Anna Domenjó, presidenta de l’AMPA i el Sr. Víctor Valero, director de l’escola.

Tots han valorat molt positivament el ritme de les obres i els seus acabats. Si no hi ha imprevists, al desembre estarà acabat i al gener del 2018 ja podrem fer ús de les instal·lacions.