L’IPM a Ràdio Premià: El pas de primària a secundària

El dia 20 d’octubre, dimecres, es va reprendre el programa “La Ràdio a les escoles”, de Ràdio Premià, després d’haver estat hivernat arran de la pandèmia. Al programa participen tots els centres educatius de Premià de Mar juntament amb l’institut-escola Santa Anna de Premià de Dalt. El nostre centre va ser l’encarregat d’obrir la nova etapa amb l’emissió d’un programa sobre el pas de primària a secundària. Hi van participar els nostres alumnes Blai Silvestre, Enzo Romero i Maia Kutrodimos, amb la presència d’en Joan Pons, coordinador de 1r d’ESO.  Va ser molt il·lusionant tornar a la ràdio després de tant de temps, i una gran experiència que repetiran les seves companyes de 3r, Lola Carballo i Mariona Herrera, la setmana vinent participant a un programa sobre els Clubs de lectura dels centres educatius.

Per escoltar el podcast (el tall d’Escoles comença cap el minut 15):

 

La Biblioteca de l’Institut al programa Info K

El passat dimecres un equip del programa Info K del Canal Súper 3 es va desplaçar fins al nostre centre per enregistrar un reportatge sobre la biblioteca per commemorar el dia de les Biblioteques, que se celebra el dia 24 d’octubre de cada any. Van participar-hi la bibliotecària de l’institut i cinc alumnes de diferents grups de 1r d’ESO.

El reportatge final es podrà veure el dilluns 25 d’octubre a les 20h.

Repte Lector a la Biblioteca de l’IPM

Aquest curs de la biblioteca hem iniciat el Repte Lector: una proposta oberta a tothom que tingui ganes de llegir i descobrir noves històries. El funcionament és ben senzill: cal inscriure’s en un formulari, passar a recollir la targeta de participació per la biblioteca i venir cada mes a triar una lectora. Totes aquelles persones que completin el repte, rebran un petit obsequi de regal.

Inscripcions aquí

“Dones, arbres i poesia” a L’irradiador iCat

El periodista Adof Beltrán del programa L’irradiador de David Guzmán, a iCat de Catalunya Ràdio, va fer trobar arbres, recitar sense previ avís poemes en grec (a peu dret i sense ulleres!) a la nostra professora Margalida Capellà, en una presentació del llibre Dones, arbres i poesia, fill d’un projecte encetat a l’IPM que també va ser presentat a la Biblioteca Sagrada Família de Barcelona el dia 5 d’octubre.

Més informació:

Club de lectura de l’IPM

Després de l’èxit del curs passat, reprenem el club de lectura per a l’alumnat des de la biblioteca del centre.

Per participar, només cal inscriure’s (presencialment durant l’hora del pati o bé per correu electrònic), tenir disponibilitat el dia de la sessió i moltes ganes de participar (tot respectant les normes de prevenció per la Covid: mascareta obligatòria, distància personal, etcètera).

Volem agrair a la biblioteca pública Martí Rosselló la seva col·laboració, ja que a través seu, els participants al club podran disposar en préstec dels exemplars dels llibres seleccionats.

Horaris d’inici de curs i dates de reunions informatives amb les famílies

  1. PROCEDIMENT GENERAL:

a) A sota es pot veure el quadre de d’acollida del primer dia. Prèviament, l’alumnat haurà rebut un correu electrònic de tutoria amb informació diversa i l’adscripció als diferents grups. No es preveu que s’hagi de portar material específic més enllà de paper i bolígraf per prendre notes, a més de la preceptiva mascareta).

b) L’alumnat arribarà al centre a l’hora convinguda respectant les normes de prevenció davant la COVID-19 i accedirà al lloc de rebuda evitant possibles aglomeracions. En acabar les respectives sessions de rebuda (durada orientativa: entre 1’5 i 2 hores), les sortides del centre també es faran de forma esglaonada.

c) L’endemà de l’acollida es farà l’horari normal, matins i tardes.

2. ESO i BATXILLERAT:

L’entrada prevista és la porta de vehicles darrere del gimnàs de l’edifici Serra de Marina, accedint a les pistes esportives on l’alumnat hi trobarà un cartell amb la lletra corresponent al seu grup. Aquí el rebrà el seu tutor/a, es passarà llista i, posteriorment, els grups es dirigiran de forma ordenada cap a les seves respectives aules per acabar de rebre tota la informació necessària per encetar el curs.

3. CICLES FORMATIUS, Grau Bàsic (FPB) i PFI:

Aquest alumnat, en presentar nombres no tan elevats d’agrupament, seran dirigits directament a la sala d’actes de l’edifici Serra de Marina i, posteriorment, a la seva aula de grup.

4. REUNIONS INFORMATIVES AMB FAMÍLIES:

Us convidem a participar en les properes reunions telemàtiques -per raons de prevenció de riscos- que es celebraran segons el calendari inferior. Us explicarem la proposta organitzativa i educativa per al curs 2021-22. Per accedir a la sala només cal introduir a un navegador d’Internet l’enllaç indicat (si es fa des d’un telèfon és precís tenir-hi instal·lada l’aplicació Jitsi Meet, la qual és perfectament confiable).

GRUP DIA HORA LLOC DE REBUDA
Guia Medi Natural 13 8h Sala d’actes edifici

Serra de Marina

2n BTX 13 8:30h Pistes Serra de Marina

(accés darrere gimnàs)

1r BTX 13 9h Pistes Serra de Marina

(accés darrere gimnàs)

4t ESO 13 9:30h Pistes Serra de Marina

(accés darrere gimnàs)

3r ESO 13 10h Pistes Serra de Marina

(accés darrere gimnàs)

PFI-FPB 13 10:30h Sala d’actes edifici

Serra de Marina

2n ESO 13 11:30h Pistes Serra de Marina

(accés darrere gimnàs)

1r ESO 13 12h Pistes Serra de Marina

(accés darrere gimnàs)

1r AUTOMOCIÓ 13 12:30h Sala d’actes edifici

Serra de Marina

1r-2n

JARDINERIA

13 13h Sala d’actes edifici

Serra de Marina

2n

AUTOMOCIÓ

13 15:30h Sala d’actes edifici

Serra de Marina

1r-2n

GESTIÓ ADMINISTRATIVA

13 16h Sala d’actes edifici

Serra de Marina

1r-2n

ELECTRICITAT

13 16:30h Sala d’actes edifici

Serra de Marina

1r-2n

ACT. COMERCIALS

13 17h Sala d’actes edifici

Serra de Marina

CFGS ADMINISTRACIÓ 20 15:30h Sala d’actes edifici

Serra de Marina

CFGS

MÀRQUETING

20 16:30h Sala d’actes edifici

Serra de Marina

CURS DATA HORA SALA VIRTUAL DOSSIERS INFORMATIUS (pendents d’actualització)
1r ESO 6 de set. 18 Tancada Dossier 1r ESO
2n ESO 16 de set. 18 https://meet.jit.si/2nESO (tancada) Dossier 2n ESO
3r ESO 16 de set. 19 https://meet.jit.si/3r ESO (tancada) Dossier i presentació 3r ESO
4t ESO 23 de set. 18 https://meet.jit.si/4tESO (tancada) Dossier i presentació 4t ESO
1r i 2n Grau Bàsic 21 de set. 18:30 https://meet.jit.si/GrauBasic (tancada) Dossier i presentació Grau Bàsic
PFI (admin. i jard.) 21 de set. 19:15 https://meet.jit.si/ccffIPM (tancada)
1r BATX 15 de set. 18 https://meet.jit.si/1rBATX (tancada) Presentació 1r BATX
2n BATX 15 de set. 19 https://meet.jit.si/2nBATX (tancada) Presentació 2n BATX
1r CFGM 18 d’oct. 19 https://meet.jit.si/ccffIPM (tancada)

NOVETAT! Procés extraordinari d’admissió als cicles formatius

A partir del dia 8 de setembre (no del 13 com estava previst), el centre publicarà el nombre de places vacants a cicles formatius.

Destinataris 

Poden participar-hi tots els alumnes que acreditin els requisits d’accés a l’ensenyament, independentment que hagin participat o no en el procés ordinari de preinscripció i hagin obtingut o no una assignació (inicial, de llista d’espera o de segona fase d’admissió).

Presentació de sol·licituds

Dins el termini previst, les persones interessades poden presentar una sol·licitud d’admissió a cadascun dels centres del seu interès. S’han de descarregar el formulari de sol·licitud que trobaran a la web preinscripció.gencat.cat. L’han d’emplenar i demanar fins a cinc peticions, cicles i torns, ordenades per prioritat i adjuntar la documentació acreditativa.

– Termini presentació sol·licituds Grau Mitjà: 8 al 10 de setembre

– Termini presentació sol·licituds Grau Superior: 8 al 14 de setembre

Llista d’alumnes assignats al Grau Mitjà 

Llista d’alumnes exclosos al Grau Mitjà

Els alumnes assignats al Grau Mitjà, han de realitzar la matrícula fins el dia 17/09 a les 14h. Aquí us podeu descarregar els fulls de matrícula amb la informació.

Llista d’alumnes assignats al Grau Superior

Els alumnes assignats al Grau Superior, han de realitzar la matrícula fins el dia 20/09 a les 14h. Aquí us podeu descarregar els fulls de matrícula amb la informació.

Per demanar cita prèvia, truqueu al 937549282. (No s’atendrà sense cita prèvia).

Reunió informativa 1r ESO: 6 set, 18h

Benvolgudes famílies,

Aquest mes de setembre s’esdevindrà el primer curs de l’Ensenyament Secundari Obligatori per al vostre fill o la vostra filla, en un context encara enrarit per la presència de la COVID-19. Heu triat el nostre centre per encetar aquesta etapa i som conscients de la importància del moment per a vosaltres. Com a docents i responsables del centre, volem acompanyar-vos i tractar d’orientar-vos el millor possible.

Amb aquesta finalitat us convidem a una reunió informativa telemàtica que es celebrarà el dilluns 6 de setembre a les 18h. A la sessió us explicarem la proposta organitzativa i educativa per al curs 2021-2022. Per accedir a la sala només cal introduir l’enllaç a un navegador d’Internet (si es fa des d’un telèfon és precís tenir l’aplicació Jitsi Meet instal·lada): https://meet.jit.si/reunionsIPM1rESO

Aprofitem per dir-vos que els pagaments de les diferents activitats  (materials, sortides, tallers…) es faran únicament des d’una plataforma (TPV) disponible al nostre web o amb l’aplicació per a dispositius mòbils que podeu descarregar amb els codis QR adjunts (l’aplicació no s’activarà plenament fins ben entrat el mes de setembre):

També trobareu a la portada del web els diversos enllaços del centre a xarxes socials.

Dossier informatiu:

Cooperació per a la immunització de l’alumnat. Nova vacunació sense cita prèvia el 10 de setembre a Premià

Els consellers de Salut i d’Educació han fet arribar una circular als centres educatius en la que demanen un esforç col·lectiu per assegurar la màxima immunització de les persones a partir de 12 anys. Ens recorden que la vacunació és la única sortida davant la crisi sanitària i com és d’important per assegurar la presencialitat a les aules. L’adreça per demanar cita prèvia és https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat/

Per llegir la carta sencera:

El divendres dia 10 de setembre, entre les 16h i les 20h, ens podrem vacunar sense necessitat de cita prèvia a l’antic ajuntament de Premià de Mar i així es podrà avançar en la campanya de vacunació contra la Covid-19.

Gràcies per la vostra col·laboració!

Recomanacions literàries per a l’estiu 2021

Semblava que no pogués ser, però hem aconseguit de superar un altre curs pandèmic difícil i complicat. Ens queden ja molts pocs dies per a poder gaudir d’unes merescudes vacances.

Per aquesta raó, i tal i com venim fent amb motiu d’alttres dates assenyalades, la Marta Cava i l’Esther Farriols ens proposen un seguit de lectures per a joves i no tan joves per si no en teniu encara cap de triada.

Molt bones vacances a tothom!

Premiats a mSchools Student Awards amb “Dones, arbres i poesia”

El projecte interdisciplinari Dones, arbres i poesia ha estat guanyador en la modalitat Mobile History Map dins la categoria interetapes/intercentres a la darrera edició dels mSchools Student Awards que s’ha realitzat en un espai firal virtual.

Els alumnes de 4t B han posat veu als versos de les poetes, n’han fet els codis QR per georeferenciar els arbres en les diferents rutes poètiques pels jardins de l’IPM, mantinguts pels alumnes del CFGM Jardineria i floristeria.

Felicitem a tots els companys que han participat al projecte per fer-lo possible.

Més informació al bloc El Fil de les Clàssiques de la professora Margalida Capellà.

Gala a l’Amistat de 3r d’ESO

 

El dimecres 16 de juny l’alumnat de 3r d’ESO ha celebrat la gala per premiar els curtmetratges fets durant el treball de síntesi. Ells i elles han muntat l’escenari, han presentat la cerimònia, han fet gags humorístics per entretenir els companys i companyes que gaudien de l’espectacle, i ,a més a més, han pogut veure les seves produccions a una sala de cinema.

Durant l’acte, diversos treballs han aconseguit un reconeixement per la feina ben feta. Especial menció mereix el guanyador del premi al millor curtmetratge: “Els somriures”, una pel·lícula feta per Andrea Campos, Noa Cantero, Jue El Khrif i Helga Muñoz. Felicitats!

Quarta posició al Catskills21 de Floristeria

Enhorabona a l’alumne Alfonso Reyes, de 2n curs del CFGM Jardineria i floristeria, que va participar amb èxit la setmana passada en aquest campionat Catskills a la Llotja de Reus.

L’Alfonso va finalitzar en quarta posició i el volem felicitar per la seva feina i la seva constància, doncs van estar 5 hores treballant, 3 hores al matí fent 3 composicions florals i 2 hores a la tarda amb una composició floral i decoració de la parada.

El resultat ha estat genial, utilitzant la tècnica de forma exquisida i sent molt fidel en la decoració de la parada en el tema seleccionat en el concurs “Gaudí i la seva arquitectura”.

Ha estat una experiència increïble participar en aquest concurs, esperem amb ganes les pròximes edicions del Catskills. Aquest campionat de Catalunya de formació professional, que es celebra cada dos anys, permet mostrar les habilitats i les competències professionals dels alumnes que hi participen. Les proves estan inspirades en les descripcions tècniques que regeixen la competició internacional WorldSkills Competition.

Aquí us deixem unes imatges dels treballs que va realitzar Alfonso i d’altres concursants així com enllaç per si voleu veure l’esdeveniment per Youtube.

Projecte de Reutilització de Llibres i Ordinadors. Retorns del curs 2020-21. Llistats del 2021-22

Alta del programa de reutilització (comandes)

Llistat de llibres 1r ESO
Llistat 2n ESO
Llistat 3r ESO
Llistat 4t ESO
Llistat 1r Batxillerat
Llistat 2n Batxillerat
Llistat CFGM Electromecànica de vehicles
Llistat CFGM Gestió administrativa
Llistat CFGM Activitats Comercials
Llistat CFGM Guia en el medi natural
Llistat CFGM Jardineria i floristeria
Llistat CFGM Instal·lacions elèctriques i automàtiques
Llistat CFGS Administració i finances
Llistat CFGS Màrqueting i publicitat

Per als estudis no esmentats no s’ha previst l’ús de llibres.