Portada

“No jutgis cada dia per la collita que reculls, sinó per les llavors que plantes.

(Louis Robert Stevenson 1850-1894, escriptor)

Valor treballat a 3rC

 

Tallers de creativitat i autoconeixement

Tot l’alumnat de l’Institut de Sils ha assistit als tallers de creativitat i autoconeixement de la mà de l’@equipseer, organitzats per l’@ajuntamentesils i amb el suport de la @diputaciogirona. L’objectiu és conèixer-nos i enfortir els vincles entre nosaltres, així com posar en joc la creativitat. Aquí podeu veure més imatges.

La tradicional sortida de Tutoria

Com cada any, l’alumnat de l’Institut de Sils ha fet la sortida de tutoria per encetar el nou curs escolar. L’alumnat de 1r d’ESO va visitar Can Fornaca. Vam fer una caminada i vam realitzar dinàmiques per conèixer-nos millor i cohesionar-nos com a grup. Aquí podeu veure més imatges.

Tallers de Bàsquet Beat

L’alumnat de l’Institut de Sils ha pres consciència de com funciona com a grup classe a través de ritmes amb les pilotes de bàsquet. El @basketbeat és un projecte educatiu que ha estat possible gràcies a l’Ajuntament de Sils. Aquí podeu veure més imatges.

La Crosa

El passat 7 i 8 d’octubre els alumnes de 2n d’ESO vam visitar el volcà La Crosa de Sant Dalmai. És una sortida vinculada al projecte del mes d’octubre titulat: “La Crosa: Els volcans i l’art de canviar de perspectiva“. En el moment actual que estem vivint amb l’erupció de la Palma, la sortida ens ha permès anar assentant les bases teòriques de com funcionen els volcans i començar a intuir la resposta a la pregunta “Estem en perill tenint en compte que tenim zones volcàniques a prop?“. Si també us ho heu preguntat, els alumnes de 2n d’ESO segurament podran orientar-vos en la resposta. Aquí podeu veure més imatges.

 

 

 

Un poema col·lectiu amb Enric Casasses

El passat 12 de juny al Centre Artesà Tradicionarius de Barcelona, el poeta Enric Casasses, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, va iniciar el seu recital “Marramaus” amb el text que havia escrit de manera col·lectiva l’alumnat de 1D prenent com a estructura el seu poema “El vers d’abans-d’ahir”. En aquest vídeo podeu veure el moment del recitat i l’explicació d’en Casasses (5′ 16’’).

Internet Segura de tu a tu

Els alumnes de 4t d’ESO han finalitzat la formació d’ Internet segura de tu a tu. Un projecte on els alumnes han estat formats pels Mossos d’Esquadra, en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament, sobre l’ús responsable d’internet i de les xarxes socials amb l’objectiu d’actuar com a referents per l’alumnat de 1r d’ESO.

Comiat de 4t

El divendres 18 de juny vam acomiadar els alumnes de 4t d’ESO de la promoció 2017-2021. Una promoció molt col·laboradora, molt implicada, molt generosa i amb un gran esperit d’equip tant de grup-classe com d’institut. Han sabut apropar-se al professorat per fer-se conèixer i sobretot per fer conèixer les seves idees. Un grup de joves amb empatia, amb energia, amb constància, amb rigor i coratge. Els desitgem molt bona sort en el nou camí que comencen.

Podeu veure les imatges aquí.

Podeu veure vídeo del comiat aquí:

Vídeos cooperatives curs 20/21

Els alumnes de 4t ESO durant aquest curs, han participat a l’Emprengi, on han fet tot el procès necessari per crear una cooperativa. Degut a la situació de la COVID-19 no s’ha pogut fer la cloenda presencial a Girona i Emprengi ens ha regalat aquest recull en format vídeo.

RECICLETA EMPRENGI 2021 https://youtu.be/paU3AmpT6Yo

TECNOLOGIA I AJUDA EMPRENGI 2021 https://youtu.be/4IB39jZUsaI

JUNTS PER L’EDUCACIÓ EMPRENGI 2021 https://youtu.be/f4F-MtQgp-I

Projecte Amphibia

Durant el mes de juny, l’alumnat de 3r d’ESO ha col·laborat amb el Projecte Amphibia a les hores de CiT. Aquest projecte d’educació ambiental és una proposta de conservació dels amfibis a través de la divulgació. Es classifica dins els projectes de Servei Comunitari de l’àmbit del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Una de les accions del projecte és fer una bassa i entre tots els grups classe, s’han destinat 4 jornades de 4 hores en fer una bassa a Sils. Podeu veure fotos de la sortida fent clic aquí.