PORTADA

VAGA DE PERSONAL DOCENT I PAS EL PROPER DIJOUS 28 D’OCTUBRE

Les organitzacions sindicals IAC, CGT, CO.BAS i COS han convocat una vaga per al dijous 28 d’octubre. Al nostre institut hi haurà classes afectades a causa d’aquesta convocatòria de vaga. En tot cas, es garanteixen els serveis mínims i l’atenció a l’alumnat. El servei de menjador funcionarà amb normalitat.

10 ANYS D’HISTÒRIA EN 10 IMATGES – MES NOVEMBRE: CURS 2012/13

Continuen amb la iniciativa de mostrar 10 imatges, una per cada mes, que mostrin els 10 cursos que porta d’història l’Institut Torrent dels Alous. Aquest mes de novembre correspon al curs 2012/13. Un curs on per primer cop ens instal.làvem en un espai propi, els nostres estimats mòduls, i deixàvem enrere compartir l’espai amb l’Escola 25 de Setembre. També va ser el primer any on es va treballar el Projecte Transversal, amb l’espectacle GREASE. El projecte transversal és un projecte internivells (es barregen alumnes de 1r a 3r ESO) i on es treballen els objectius de fomentar la cohesió social, entre l’alumnat del centre, i la creativitat. Portem realitzant-lo cada any de forma ininterrumpuda fins a l’actualitat, ni tan sols la pandèmia per COVID-19 ha pogut amb ell, tot i que l’hem hagut de redefinir una mica.

El projecte transversal ens ha donat l’oportunitat de treballar els espectacles com ara el ja mencionat Grease, però també el Cafè-teatre, Torrent Magazine, a més hem creat un espai artísic en transformar el nostre centre en un museu que Volava pel Món, hem viatjat en el temps a l’Edat Mitjana, les Dècades del Segle XX, hem treballat aspectes socials amb el projecte Millorem el Nostre Entorn, ens hem dedicat a l’esport amb els primers Jocs Olímpics del Torrent, o aquest any que treballarem els Contes. En fi, un munt d’oportunitats de treballar situacions diverses i aprendre de totes aquestes experiències!

Esperem doncs poder continuar amb el Projecte Transversal i molts altres projectes en els propers anys. Donar les gràcies als docents, alumnat, famílies i personal PAS que l’han fet possible any rera any!

Imatges corresponents a la realització Projecte Transversal GREASE, curs 2012/13.

Setmana Internacional de l’Espai

El divendres dia 15 d’octubre, l’alumnat de 4t ESO va utilitzar el context d’exoplanetes i l’univers per seguir els passos del mètode científic. I es va acabar la unitat utilitzant el temps de lectura per celebrar la Setmana Internacional de l’Espai: www.worldspaceweek.org  🚀🚀

 

10 ANYS D’HISTÒRIA DE L’INSTITUT EN 10 IMATGES…

Imatge del curs 2011/12

Comencem amb iniciatives diverses de celebració dels 10 anys de vida del nostre institut. Una d’elles serà publicar al llarg dels 10 mesos del curs 2021/22, 10 imatges sobre la història del nostre centre, una imatge per cada curs.

Així, en aquest mes de setembre publiquem la primera fotografia que correspon al curs 2011/12 amb la representació del claustre de professors, amb només 7 docents. Ells/es són els primers professors i professores que va tenir l’institut! Només dues persones continuen al nostre centre: l’Anna Malonda i l’Ana Colomina. La resta, alguns estan ja jubilats i d’altres continuen treballant a altres centres.

RECONEIXEMENT A LES MILLORS NOTES ACCÉS A LA UNIVERSITAT I PREMIS MIQUEL SEGURA A TREBALLS DE RECERCA

El passat dimecres 22 de setembre es va celebrar l’acte de reconeixement a les millors notes d’accés a la universitat i els premis Miquel Segura als millors treballs de recerca. Aques acte se celebra cada any organitzat per l’Ajuntament de Rubí.

Volem aprofitar per donar l’enhorabona als nostres alumnes: Jordi Guerrero, Sergi Melero i Víctor Patilla per aquests bons resultats!

Com ja es va destacar en la cerimònia, actes com aquests volen reconèixer l’esforç i dedicació dels alumnes de Rubí durant els seus estudis de batxillerat i les proves PAU. Encara amb més valor per haver afrontat aquest període en plena pandèmia COVID!

Per part de l’Institut Torrent dels Alous, van estar presents els alumnes Jordi Guerrero, Víctor Patilla i les seves famílies respectives, així com la directora del centre, Teresa Pardo.

 

REUNIONS AMB LES FAMÍLIES

S’apropen els dies de trobada amb les famílies. Us passem el calendari:

  • Dilluns 4 octubre2n ESO
  • Dimarts 5 octubre1r, 3r i 4t ESO
  • Dimecres 6 octubreBatxillerat

Totes les reunions tindran lloc a les 17:30h i seran per videoconferència. Els tutors i tutores dels vostres fills/es us enviaran una carta informativa on s’inclourà el link per accedir a la reunió telemàtica.

En aquesta trobada coneixereu el tutor/a del grup, us donarem informació bàsica de funcionament del nostre centre i també podreu aprofitar per plantejar qualsevol dubte que tingueu. Us hi esperem!

 

(Imatge d’Alexandra Koch en Pixabay)