Inici del Projecte d’Immersió Lingüística

Hola a totes i tots!!

El departament d’anglès ens hem proposat compartir amb vosaltres una proposta diferent de tant en tant per animar-vos a participar en el Projecte d’immersió lingüística. Aquesta setmana us suggerim una pel·lícula en anglès. Heu vist Jungle Cruise? Quina pel·lícula mirareu? Us llegim al post d’instagram @inssantramon 😛

Ajuts de l’Ajuntament de Cardona

Informar-vos que  fins el dimecres 20 d’octubre podeu presentar sol·licituds pels ajuts per material escolar, quotes de reutilització de llibres, quota AMPA i llibres escolars per al curs 2021/2022.
Les sol·licituds s’han de presentar a l’Oficina de Serveis Socials (Centre Cívic ubicat a la Fira de Baix, planta -1) en horari de 8.30 a 13.30 h, de dilluns a divendres, o a través del correu electrònicserveissocials@cardona.cat
L’ajut màxim per alumne i curs és de 70 €. Només hi poden optar les famílies empadronades al municipi de Cardona (sempre hi quan portin un mínim de 6 mesos empadronats al municipi) amb fills o filles que estiguin cursant des de P3 fins a 4t d’ESO, en qualsevol centre educatiu del municipi.
Us adjuntem la convocatòria de les subvencions i la sol·licitud amb la documentació que cal aportar. Si teniu qualsevol dubte o aclariment, us podeu adreçar a Serveis Socials al 93 869 21 47 o serveissocials@cardona.cat

 

Informació d’inici de curs enviada a les famílies

Informació d’inici de curs

Estem a punt de començar el curs escolar 2021-2022.  Esperem que no sigui un curs complicat a causa de la pandèmia. Anirem actuant sempre segons les indicacions que ens marqui els Departaments de Salut i Educació per protegir-nos i protegir-vos.

 

PRIMER DIA DE CLASSE

 1. Les classes comencen el dia 15 de setembre, tal com marca el calendari municipal.

 2. Aquest primer dia l’horari serà diferent: 9:00 a 14:30. Aquest primer dia, a les 9:00 del matí, els alumnes aniran entrant per la porta reixada del pati i es col·locaran a l’espai que haurem destinat a cada grup. El tutor de cada grup els acompanyarà a cada classe.

 3. Demanem a l’alumnat que aquest dia vinguin puntuals.

 4. La sortida serà a les 14:30, com sempre.

 5. Durant aquest primer dia es faran activitats diferents: s’explicarà l’organització del curs i la normativa d’actuació, els entregarem la documentació (molt important!) que caldrà que retornin degudament signada, i faran una activitats d’acollida.

 6. És molt necessari que aquest primer dia els alumnes d’ESO i Batxillerat portin l’estoig i el material que considerin necessari. Se’ls regalarà a cadascun d’ells la carpeta i l’agenda. Entregarem els portàtils a aquells alumnes que el Departament d’Educació, en la primera fase de digitalització del centre, els els cedeix. Recordar-vos que els alumnes de 2n d’ESO, de moment, encara no tenen l’ordinador del Departament fins que Educació desplegui totalment el Pla Digital dels centres, per tant han de portar el seu que van comprar el curs passat.

 7. Els alumnes de Batxillerat, després del primer pati, faran classe normal.

 

RECORDATORIS IMPORTANTS

 1. Preguem que tant al primer dia com al llarg del curs els alumnes siguin puntuals. L’institut obrirà les portes a les 7:50, així doncs, deu minuts abans de començar, per evitar aglomeracions, l’alumnat pot començar a pujar cap a les seves aules, tranquil·lament.

 2. La mascareta és d’ús obligatori i s’ha de dur de casa.

 3. Si un alumne, al matí abans d’entrar al centre, es troba malament, no pot venir. La família ha de telefonar a l’institut, i, a continuació, posar-se en contacte amb el seu metge. Serà el metge qui indicarà a la família el que ha de fer, i si cal que es faci les proves i es confini, o no.

 4. En aquest mateix correu us adjuntem una carta que ens ha fet arribar el Departament d’Educació.

 5. L’institut no té cap poder per confinar un alumne, un grup o tot el centre. El confinament depèn del Departament de Salut i del Departament d’Educació, mai de la direcció de l’institut.

 6. És important que les famílies estigueu pendents del correu electrònic i de l’aplicació del mòbil (ComunicAppEdu).

 7. Aquest curs farem dos patis: a les 10:20 i a les 12:30.  Demanem que els alumnes abans de venir al centre facin un primer esmorzar. Si no mengen res, i han de dur mascareta tot el dia, poden trobar-se malament. També és important que portin un esmorzar per les hores del pati i una cantimplora (o ampolla) d’aigua individual.

 8. Abans del primer pati, de 9:50 a 10:20, els alumnes d’ESO i Batxillerat faran el Pla de Lectura. Un projecte impulsat per crear l’hàbit lector entre l’alumnat i millorar la seva competència en comprensió lectora i expressió.

 9. Pel dimecres 3 de novembre de 2021, a les 17:30, hi ha prevista la reunió d’inici de curs. Quan tinguem clares les indicacions sobre reunions establertes per Educació i Salut, us farem arribar la informació per tal que sapigueu com l’hem organitzada. De totes maneres, un cop iniciat el curs, els tutors i/o tutors individuals dels vostres fills es posaran en contacte amb vosaltres a través del correu electrònic.

 

Esperem que hàgiu passat un bon estiu. Restem a la vostra disposició per resoldre els dubtes que puguin sorgir.

Gràcies AMPA INS Sant Ramon per la renovació de la biblioteca

Volem agrair l’aportació de l’AMPA INS Sant Ramon per la renovació de la biblioteca de l’Institut. La nostra biblioteca és ara molt més acollidora i adaptada al moment. Volem que sigui un espai d’ús habitual i que formi part de la rutina del nostre alumnat.

Gràcies mares i pares implicats a l’AMPA per donar-nos suport en el camí de creixement dels vostres fills.

BEQUES NECESSITAT ESPECÍFICA DE SUPORT EDUCATIU. Termini portar documentació al centre: 24 de setembre de 2021

Us informem que ja és obert el termini per sol·licitar la beca per necessitats específiques de suport educatiu.  Poden sol·licitar la beca aquells alumnes que puguin acreditar una necessitat específica derivada de discapacitat, trastorn greu de conducta (inclòs TDH), trastorn de la comunicació o llenguatge,  trastorn de l’espectre autista i alumnes amb necessitats associades a alta capacitat intel·lectual. En cas que estigueu interessats en sol·licitar-la, cal fer-ho de forma telemàtica: https://educacio.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/358-ajuts-ministerio-NEE

Documentació necessària a tenir en el moment de fer la sol·licitud:
· Llibreta de compte corrent de l’alumne/a (ha de ser de l’alumne/a).
· Documents d’identitat (DNI) del sol·licitant i de tots els membres majors de 14 anys.
· Certificat de minusvalidesa o de l’equip d’orientació educativa i psicopedagògica.
· Carnet de família nombrosa o monoparental o altre documentació que generi un dret de
deducció.

Un cop realitzada la sol·licitud caldrà que tots els membres de la família majors de 14 anys la  signin i que el centre de reeducació (logopeda o psicopedagog/a) l’ompli. Si us fan un informe, també cal adjuntar-lo.

 

És important que un cop ho tingueu tot, truqueu al centre perquè us indiquem quan vindrà  l’educadora de l’EAP a signar la sol·licitud.

 

Termini: 24 de setembre de 2021

Si teniu algun dubte, ens podeu trucar o enviar un correu a 93 868 47 08 o secretaria@inssantramon.cat, preferentment els dimecres i divendres (horari matí) que són els dies d’atenció administrativa.

BEQUES PER ENSENYAMENTS POSTOBLIGATORIS: BATXILLERAT. Termini: 30 de setembre de 2021

Us informem que ja podeu sol·licitar la beca per ensenyaments postobligatoris: batxillerat.

Poden demanar beca els alumnes de Batxillerat que compleixin els següents requisits:

Requisits acadèmics
· Estudiants de 1r de BAT: acreditar nota mitjana de 5 punts a 4t d’ESO.
· Estudiants de 2n de BAT: acreditar la superació de totes les assignatures de 1r de BAT, amb excepció d’una.

Requisits econòmics
· No superar les rendes familiars que estableix la convocatòria.

 

Passos per sol·licitar la beca:
·Emplenar i enviar la sol·licitud mitjançant el formulari de la web: https://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/247-beques-ministerio-postobligatoris?category=

 

Si mai heu sol·licitat cap beca del Ministeri, cal que us registreu i guardeu molt bé l’usuari (DNI alumne/a) i la contrasenya per a futures sol·licituds de beques.

· Cal que tingueu en mà la llibreta del compte corrent de l’alumne/a i els DNI’s de tots els membres de la unitat familiar.

 

Quantia a percebre

· Beca bàsica: 300 €
· Beca general: 1.700 €

· Quantia lligada a l’excel·lència: 50 – 125 € (nota mitjana curs anterior igual o superior a 8).

 

Termini:
· El termini per entrar la sol·licitud telemàticament és el 30 de setembre de 2021 (no espereu a última hora per si sorgeixen dificultats tècniques).

 

 

Us animem a sol·licitar aquesta beca perquè val molt la pena! Qualsevol dubte, podeu trucar els dimecres o divendres (horari de matí) que són els dies d’atenció administrativa.

 

 

Llistat de llibres curs 2021-2022

Us adjuntem el llistat de llibres per cursos:

Llibres 1ESO INS_SANT_RAMON_LLIBRES 2020-21_1ESO_familia
Llibres 2 ESO INS_SANT_RAMON_LLIBRES 2021-22_2ESO_familia
Llibres 3 ESO INS_SANT_RAMON_LLIBRES 2021-22_3ESO_familia
Llibres 4 ESO INS_SANT_RAMON_LLIBRES 2021-22_4ESO_familia
Llibres 1 BAT INS_SANT_RAMON_LLIBRES 2021-22_1BAT_families
Llibres 2 BAT INS_SANT_RAMON_LLIBRES 2021-22_2BAT_famillies

Sol·licitud de transport escolar per l’alumnat de La Coromina.

L’alumnat de nova matrícula  o que continuarà el proper curs al nostre centre i que sigui usuari o vulgui ser usuari del servei de transport escolar de La Coromina – Cardona, cal que ho sol·liciti.
Termini alumnes del centre curs 20/21: 4 de juny.
Termini alumnes de nova matrícula 21/22: 18 de juny.
Recordeu que, en el cas dels alumnes d’ESO, el servei de transport és gratuït; si sou alumnes de batxillerat, també podeu sol·licitar aquest servei (el servei no és gratuït i no disposem de les tarifes d’aquest curs 21/22, però aproximadament sol ser 1,50 € per dia – 177 dies de curs).

Preinscripció del Batxillerat

De l’11 de maig al 17 de maig s’escau el període de preinscripció del Batxillerat. La sol·licitud pot ser amb els següents formats:

ENLLAÇ A LA SOL·LICITUD:          https://preinscripcio.gencat.cat/ca/estudis/batxillerat/preinscriute/sollicitud/

 • Sol·licitud electrònica:

Es realitza amb el DNI electrònic, el certificat digital, l’usuari GICAR o l’IdCat Mòbil. Cal tenir el número d’identificació de l’alumne i la nota mitjana dels cursos d’ESO ja avaluats. Us ho han de proporcionar el centre on està matriculat/da. També podeu trobar el número d’identificació de l’alumne a: http://ensenyament.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/identificador-alumne

Aquest tipus de sol·licitud no requeix enviar cap resguard al centre.

 

 • Sol·licitud en suport informàtic:

També hi ha l’opció de sol·licitud mitjançant suport informàtic, que en aquest cas caldrà enviar el reguard de la sol·licitud al correu a8042330@xtec.cat junt amb la documentació següent fotografiada o escanejada:

· DNI/NIE/Passaport de l’alumne/a

· DNI/NIE/Passaport del pare o mare sol·licitant

· Llibre de família on consti el pare/mare i l’alumne

Recordeu també que necessiteu el número d’identificació de l’alumne i la nota mitjana dels cursos d’ESO avaluats fins ara.

 

PORTES OBERTES

Us adjuntem un formulari google per si us voleu inscriure i rebre la informació de la data de Portes Obertes de Batxillerat i de preinscripció directament al vostre correu electrònicClica aquí

També hem fet arribar tota la informació a Vedruna Cardona.

 

A continuació us adjuntem tota la informació que heu de tenir:

 

CALENDARI – Els alumnes que ja són al nostre centre només hauran de confirmar la plaça, no han de fer preinscripció.

PORTES OBERTES (amb cita prèvia) 5 de maig
OFERTA DE PLACES 7 de maig

(es penjarà aquí)

PREINSCRIPCIÓ BATXILLERAT (alumnes que no són de 4t ESO del nostre centre) de l’11 al 17 de maig (presentació documentació addicional fins 18 de maig)
LLISTES AMB BAREM PROVISIONAL 8 de juny

(es penjaran aquí)

PRESENTACIÓ RECLAMACIONS del 9 al 15  de juny
PUBLICACIÓ LLISTES 23 de juny
MATRÍCULA del 12 al 16 de juliol
MATRÍCULA EXTRAORDINÀRIA (alumnes pendents de setembre) Del 7 al 10 de setembre

Informació del centre. Batxillerat

Si no veu poder venir a les portes obertes de l’institut i voleu més informació, podeu veure els genially adjunts

MATÈRIES DEL BATXILLERAT PEL PROPER CURS:

 

Clica  la doble fletxa per engrandir