Reunions famílies / tutories

Benvolgudes famílies,
Els vostres fills/es us portaran avui una circular en què us comuniquem que la setmana vinent portarem a terme les reunions de tutors/es amb les famílies. Us encoratgem a què vingueu, perquè la col·laboració de les famílies en l’èxit acadèmic i personal del vostre… Llegeix més»

Comencem el curs 2021-22!

Benvolgudes famílies,
Dilluns, dia 13, iniciem el curs 2021-22. Durant els dies 13, 14 i 15 s’aniran incorporant els diferents nivells per fer un acompanyament tutorial durant aquests tres dies. Les classes lectives de 8:30 a 15:00 començaran dijous 16. Cal portar només llibreta i bolígraf.
Seguim… Llegeix més»

Activitats estiu curs 2020-21


Durant aquests mesos d’estiu és convenient no perdre els hàbits de treball i seguir interessant-se per aprendre. Ho podeu fer de mil maneres: anant d’excursió, llegint, mirant bones pel·lícules, parlant amb els avis, fent esport…
Des de l’Institut, els departaments han preparat activitats per treballar… Llegeix més»

Quotes curs 2021-2022

Us informem que ja està obert el període de pagament de les quotes per al curs 2021-22

 • Cal fer efectiva tant la quota de centre, com la quota de participació al programa de llibres de l’Institut de Constantí abans del 20 de juliol.
 • Els pagaments es podran fer:
   Llegeix més»

Acte de lliurament de les orles

L’acte de lliurament d’orles als estudiants de 2n de batxillerat i de 4t d’ESO es va poder celebrar, amb la presència de les autoritats municipals i la col·laboració de l’Associació de Famílies d’Alumnes, al gimnàs del centre.

Va ser un acte marcat encara per les mesures de prevenció de la pandèmia, però amb l’emoció de poder recuperar escenaris i un cerimonial tan assenyalat.

Aquí teniu l’acte enregistrat en vídeo:

COMUNICAT DE DEFUNCIÓ


Lamentem comunicar-vos la mort de Carmen Hernández, mare del nostre alumne Aimar Díaz.
Volem expressar el nostre sincer condol a la seva família.
Constantí, 23 de juny de 2021

Estades d’immersió lingüística en llengua anglesa

Han estat assignades 25 places per a l’alumnat del nostre centre per tal que pugui prendre part en les estades d’immersió lingüística en llengua anglesa que es duran a terme en el mes de juliol en albergs socials de la xarxa pública XANASCAT i que oferiran, als participants, un programa d’activitats didàctiques i lúdiques vehiculades anglès.

Aquestes estades estan finançades pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i cofinançades pel Fons Social Europeu (FSE) en el marc de les línies d’actuació previstes en el Programa operatiu d’ocupació, formació y educació 2014-2020 (POEFE)

Embolcalls. Queda molta feina per fer

La comissió de resiliència ambiental, impulsora de pràctiques mediambientals sostenibles al centre, ha fet una anàlisi dels embolcalls de l’esmorzar que l’alumnat duu a l’hora de l’esbarjo.


L’enquesta es va fer dos cops, al març i al maig. Els resultats mostren que encara… Llegeix més»

Decoració amb anunci


L’alumnat de 3r d’ESO, en una de les activitats del seu treball de síntesi, ha fet una decoració amb la xifra 25 com a protagonista. Recordem que el fil conductor dels treballs de síntesi és el 25è aniversari de l’institut, efemèride que està cada… Llegeix més»

Els exalumnes ens visiten!


Durant les últimes setmanes, de ben segur que heu notat més moviment pel centre, fins i tot, semblava que viatjàvem uns anys enrere…! Ha estat la Comissió d’Entorn, que ha convidat a tots els nivells de la ESO i Batxillerat a antics exalumnes de… Llegeix més»

Tarracone adsumus


Hodie els humanistes de llatí de 4t d’ESO han anat a veure la Colonia Iulia Vrbs Triumophalis Tarraco, actualment coneguda com a Tarragona. Hem fet una ruta arqueològica per les muralles, hem continuat més endavant pel fòrum provincial, el circ i hem acabat veient… Llegeix més»

COMUNICAT DE DEFUNCIÓ

Lamentem comunicar-vos la mort de José Luís Doyle, pare del nostre alumne Dylan Joel.
Volem expressar el nostre sincer condol a la seva família.
Constantí, 22 de maig de 2021

Taller de zumba al pati de 3r d’ESO


Èxit de participació en la primera sessió del taller de zumba en l’esbarjo de 3r d’ESO, una altra de les activitats del pla de dinamització d’aquesta estona de l’horari. En les properes setmanes, també hi haurà sessions per a l’alumnat de 1r i 2n… Llegeix més»

Taller de henna a 1r d’ESO


Una nova activitat en la dinamització de l’esbarjo de 1r d’ESO. Amb la col·laboració de la Latifa, s’ha realitzat el taller de decoració de henna, amb resultats ben vistosos.

Diada de Sant Jordi a l’institut


Els actes de la Diada de Sant Jordi a l’institut s’han adaptat a les condicions imposades per la pandèmia de la Covid-19. Així, l’acte de lliurament de premis dels diferents concursos convocats va esdevenir una gala retransmesa en streaming per youtube.
Els tres presentadors van… Llegeix més»

Xerrada de l’escriptor Àngel Burgas


Avui l’alumnat de 2nA i de 2nB ha rebut la visita de l’escriptor empordanès Àngel Burgas. L’autor ens ha delectat amb tot d’aspectes referits al llibre “Noel et busca”, llegit durant el segon trimestre. Els/les nostres alumnes han pogut fer preguntes sobre el… Llegeix més»

Dia de la fundació de Roma


Hodie est celebratio maximi momenti: Feria de urbe condita. Die XXI Aprile Romulus dedit nomen suum paruo oppido, quod in temporibus futiris erit Roma.
Alumnes i professorat de 4t d’ESO de llatí i de Batxillerat Humanístic han celebrat la diada de la fundació de… Llegeix més»

Avança el grafiti de 2n d’ESO


Els treballs per l’elaboració del grafiti de 2n d’ESO, amb la col·laboració de @adria_ramirez i @dawdraw, a la dinamització de l’estona d’esbarjo ja “toquen paret”. Aviat se’n podrà veure el resultat final

Taller d’afectivitat i gènere


L’alumnat d’ESO de l’institut ha realitzat un taller d’afectivitat i gènere per treballar el respecte en les relacions afectives i la igualtat de gènere i prevenció de la violència masclista.

Grafiti enllestit


El grafiti de la dinamització de l’esbarjo de 1r d’ESO, amb la col·laboració de @adria_ramirez i @dawdraw, ha quedat enllestit. Bona feina!

Participació a les Proves Cangur


L’alumnat de diferents grups d’ESO de l’institut ha participat en una nova edició, aquest any s’arribava a la vint-i-sisena, de les Proves Cangur, concurs matemàtic coordinat per la Societat Catalana de Matemàtiques.

Lliurament dels premis de Carnaval


S’han lliurat els premis de Carnaval. Recordem els guardonats:
Categoria de grups:
1r PREMI: 3r A
2n PREMI: 2n C
3r PREMI: 2n B
ACCÈSSIT: 2n D


Categoria individual:
1r PREMI: Maria Belando (1r C)
2n PREMI: Adrià Mesas (1r C)
3r PREMIS: Abdenour Ezzaim (1r D), Paula Valero (1r C),… Llegeix més»

Idus Martii


En l’aniversari de la mort de Juli César, els alumnes de 4t d’ESO han fet de romans i s’han posicionat a favor o en contra del dictador de l’Antiga Roma. A través del joc Liberatores: The Conspiracy to Liberate Rome, els estudiants han representat… Llegeix més»

Caixes de jocs al pati

Amb @elfarcooperatiu , @drakkarllibreria i l’alumnat de 1r i 2n s’han creat les capses de jocs per l’estona de l’esbarjo. Aquestes capses pugen i baixen del pati gràcies a la responsabilitat de l’alumnat i, de moment, contenen el #rinhohero , el #sushigo i el #hanabijuego . Ara l’estona de pati és més entretinguda!
Més fotos d’aquestes estones a: https://www.flickr.com/gp/149201142@N04/CCHQ28

Dinamització de l’esbarjo

Les activitats per tal de dinamitzar l’estona d’esbarjo han començat per a primer d’ESO. Amb la participació de @adria_ramirez i @dawdraw s’han iniciat els preparatius per pintar el primer grafiti del pati. De moment, es treballen les tipografies i en un parell de setmanes començaran les tasques al mur. Hi ha il·lusió per veure’n el resultat.
La dinamització està coordinada per @elfarcooperatiu

Més imatges de l’activitat a: https://www.flickr.com/gp/149201142@N04/rbc894

Xocolatada solidària


El passat dia 15 de febrer es va celebrar una nova edició, aquest any n’era la quarta, de la Xocolatada solidària per recaptar fons en el Dia Internacional del càncer infantil.
Amb l’adopció de les mesures en prevenció de la pandèmia, es va lliurar un… Llegeix més»

La llista musical de l’Institut

Les novetats han arribat a la selecció de peces musicals que indiquen l’entrada i la sortida del centre així com el canvi d’hora de classe.

La feina dels D&J (Dani Mas i Joan García), amb el suport tècnic de l’Edgar Fargas, ha quedat recollida en la següent graella i en la llista de Spotify que apareix a la part inferior:

Concurs de Carnaval


El Carnaval d’aquest any a l’institut va ser molt diferent al d’anys anteriors, condicionat com a totes les activitats, per la situació derivada de la pandèmia.
En aquesta ocasió, l’acte central d’aquesta celebració va ser un concurs de TikToks, amb una votació per part de… Llegeix més»

Problemes a l’esprint


Alumnes de 2n d’ESO del nostre institut han participat en l’edició anual del concurs matemàtic “Problemes a l’esprint” que es desenvolupa en activitats per equips.

Taller de rap a 3r d’ESO


Avui els alumnes de 3r d’ESO han començat amb la primera de les tres sessions del Taller de Rap impartit per l’Associació Versembrant. En aquesta sessió s’ha realitzat una introducció sobre aquest gènere musical i quines són les seves principals característiques rítmiques i estructurals.… Llegeix més»

Inici de classes: 11 de gener

Benvolgudes famílies,
Us recordem que demà, dilluns 11 de gener, es reprenen les classes del segon trimestre. Cal seguir amb les mesures de seguretat establertes pel Salut: mans netes, mascaretes, distància i ventilació. Malgrat que la calefacció resta operativa, cal anar ben tapats, atès que cada… Llegeix més»

Felicitacions Nadalenques


Davant la impossibilitat d’anar personalment a la ràdio per la situació COVID-19 que vivim, enguany, a l’Institut, hem canviat el format de felicitació de Nadal.
Cada classe ha enregistrat la seva felicitació i s’han fet fotografies de l’alumnat que les ha llegides.
Aquestes felicitacions s’han enviat… Llegeix més»

Final d’any


La situació derivada de la pandèmia ha condicionat tot el trimestre i avui, darrer dia abans de l’aturada nadalenca no ha estat una excepció. El claustre de professors, al pati, ha fet un petit acte conjunt per transmetre els bons desitjos per les Festes… Llegeix més»

Per litteras ad amicitiam 2020-2021


L’alumnat de llatí de 1r de Batxillerat ha enviat postals de Nadal a alumnes de 4t d’ESO de l’Institut de Cambrils. Així han pogut iniciar una relació epistolar que continuarà durant el curs.
Io Saturnalia! Bonum diem Nativitatis et felicem faustumque annum novum!

La Marató, a l’institut


Un any més, s’han desenvolupat diferents activitats a l’institut relacionades amb La Marató de TV3 i de Catalunya Ràdio, que es celebrarà el dia 20 de desembre i que, en aquesta edició, recaptarà fons per lluitar contra la COVID-19.
Precisament, la situació generada per la… Llegeix més»

25N al centre


El 25 de Novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, ha estat recordat al centre amb el desenvolupament de diferents activitats, condicionades, això sí, per la situació de la pandèmia de la COVID-19.
Així, a l’entrada del centre hi havia… Llegeix més»

Es busquen Eco-influencers


La comissió de resiliència ambiental del centre ha engegat la campanya per trobar eco-influencers. Així, s’han penjat a les parets dels passadissos de l’institut imatges i missatges que recorden la difícil situació mediambiental del planeta amb la voluntat d’interessar els possibles candidats.
Els eco-influencers participaran,… Llegeix més»

Castanyada 2020


La situació de la pandèmia no permetia les celebracions d’altres anys, però tot i així al llarg del matí hi ha hagut diverses activitats en motiu de la Castanyada.
Així, per a l’alumnat d’ESO, hi ha hagut la projecció de vídeos explicant l’origen de la… Llegeix més»

Participació plataforma Jamboard


L’alumnat de 4t d’ESO del centre col·labora amb l’alumnat de dos centres més: el Baix Camp i el Josep Tapiró, tots dos de Reus, en l’elaboració d’unes pissarres digitals amb l’app de Google Jamboard. Allà, els estudiants participants en aquesta tasca s’han presentat als… Llegeix més»

Pla d’organització de centre

Per tal de donar-vos tota la informació que s’ha planificat per una tornada a l’escola segura a l’Institut, us publiquem tot el document d’organització de centre. Aquest document, aprovat pel Consell escolar, exposa com gestionarem les entrades, les sortides, el dia a dia a l’escola ….
Com sempre qualsevol qüestió o pregunta que tingueu ens la podeu fer via correu ( e3007646@xtec.cat) o al telèfon 977 52 40 11.… Llegeix més»

Material personal que cal portar a partir del dijous, 17 de setembre

Les mesures preventives contra la propagació de la Covid-19 fan que el material següent s’hagi de portar a l’institut a partir del proper dijous, 17 de setembre. Serà un material estrictament personal, ja que no es podrà intercanviar amb altres alumnes.
2 mascaretes (una només per a Educació Física). Per tal de guardar-les convé portar alguna bossa de paper o similar.
Esmorzar (A causa de les mesures de prevenció, no hi haurà, com sí passava en cursos anteriors, cap màquina per poder adquirir-hi algun producte).
Ampolla d’aigua (les fonts de l’institut, seguint les mesures de prevenció, romandran tancades).
Calculadora.
Regles, escaire, cartabó.
Estoig amb bolígrafs, tisores, llapis, maquineta, goma d’esborrar, barra de cola, llapis de colors i retoladors de colors.
Motxilla amb els llibres i llibretes corresponents a l’horari diari.

Arrenca el curs 2020-2021

Amb l’entrada de l’alumnat de 1r d’ESO s’ha iniciat el curs 2020-2021, marcat per les mesures de prevenció contra la Covid-19. Així, ja han adquirit protagonisme les mascaretes, els termòmetres, el gel hidroalcòholic, les distàncies de seguretat, les noves entrades habilitades per accedir i sortir del centre…Un curs diferent, atípic, però amb la il·lusió renovada de tot primer dia.

Altres imatges d’aquest primer dia les podeu veure aquí: https://www.flickr.com/gp/149201142@N04/8Y8e67

Novetats! Certificat d’autoresponsabilitat i mesures extraordinàries de salut

Benvolgudes famílies,
El/la vostre/a fill/a us donarà el document Carta de compromís educatiu que cal que el torni l’endemà al tutor/a degudament signat per vosaltres.
Juntament amb la Carta de compromís, cal que signeu també el certificat d’autoresponsabilitat (un per a cada fill/a).


D’altra banda, és molt important… Llegeix més»

Pla d’organització del centre de 2020-21, aprovat pel Consell Escolar a 10-09-20

Per tal de donar-vos tota la informació que s’ha planificat per una tornada a l’escola segura a l’Institut, us publiquem tot el document d’organització de centre. Aquest document, aprovat pel Consell escolar, exposa com gestionarem les entrades, les sortides, el dia a dia a l’escola ….
Com sempre qualsevol qüestió o pregunta que tingueu ens la podeu fer via correu ( e3007646@xtec.cat) o al telèfon 977 52 40 11.… Llegeix més»

ALUMNAT! ENS RETROBEM EL DIA 14 DE SETEMBRE!

Des del dia 1 de setembre, el professorat de l’institut de Constantí s’ha posat a treballar per preparar el curs 2020-21 amb il·lusions renovades.

La presència de la Covid-19 ens porta a una  nova organització, una nova manera de donar classe i de relacionar-se.

I estem treballant tot el professorat per un centre segur, acollidor i en condicions per als vostres fills/es.

Perquè els volem acompanyar en el seu procés de creixement personal i acadèmic.

Esperem comptar amb la complicitat de totes les famílies del centre, Fins el dia 14 de setembre!

Properament us anirem informant per les xarxes socials i la nostra web!

Matriculació curs 2020-21

Us informem que ja està obert el període de matrícula per al curs 2020-21. No cal venir al centre per formalitzar-la ja que es gestiona des de Secretaria.

 • Cal només  fer efectiva tant la quota de centre, com la quota de participació al programa de llibres de… Llegeix més»

ACTIVITATS D’ESTIU

Durant aquests mesos d’estiu és convenient no perdre els hàbits de treball i seguir interessant-se per aprendre. Ho podeu fer de mil maneres: anant d’excursió, llegint, mirant bones pel·lícules, parlant amb els avis, fent esport…
Des de l’Institut, els departaments han preparat activitats per treballar durant… Llegeix més»

Nou equip directiu

Benvolgudes famílies,
L’institut de Constantí comença una nova etapa amb un canvi d’equip directiu. Al capdavant d’aquest centre, durant 12 anys, ha estat la nostra companya Rosa M. Claros amb diferents membres: Josep Rius, Bea Joglar, Mercè Màrmol, Mercè Grané, Isabel Mendes, Robert de Pablos i… Llegeix més»

Setmana d’atenció tutorial

Durant la setmana del 8 al 12 de juny s’han programat activitats tutorials per als grups de l’ESO. Cada grup té un horari concret per poder acudir al centre i l’alumne que hi vulgui venir ha de confirmar-ho amb el seu tutor.

 

 

En aquesta sessió de tutoria està previst:

 •  lliurar les activitats de recuperació que han rebut en format paper (cadascuna identificada amb el seu nom i dins del sobre marró on les van rebre),
 • retornar els llibres de text del programa de reutilització
 • recollir el material que cada alumne té a les classes

Cal portar una motxilla i un estoig.

En el cas dels alumnes de 2n i 3r d’ESO se’ls informarà de les optatives del curs vinent.

L’alumnat de 4t d’ESO i 2n de BAT podrà acudir al centre per fer-se la foto de les orles segons l’horari establert.

L’alumnat, per poder accedir al centre, ha de venir amb mascareta i el document de responsabilitat de menors firmat per el seu pare o mare. El seu tutor l’esperarà a l’entrada i s’aplicarà el protocol per garantir les mesures de seguretat sanitàries.

Per qualsevol dubte, contacteu el vostre tutor o tutora.

Obertura del centre durant el mes de Juny

A partir del dia 1 de Juny, l’alumnat de l’ESO i Batxillerat podran accedir al centre per realitzar activitats no lectives. Aquestes podran ser:

 • Orientació acadèmica per l’alumnat de 4t d’ESO i 2n de Batxillerat
 • Atenció individualitzada per a tot els cursos
 • Activitats de Reforç per a 4t d’ESO i 2n de Batxillerat

Per poder participar en aquestes activitats, l’alumne ha de posar-se en contacte amb el professor o tutor.

Està previst organitzar una tutoria de grup perquè l’alumnat pugui recuperar el material que té a les seves classes així com per a recollir els llibres del programa de reutilització i les tasques de matèries i recuperacions. En els propers dies els tutors i tutores informaran de les dates i horaris.

En el moment que l’alumne vulgui entrar a l’Institut per a realitzar alguna d’aquestes activitats, ha de portar el document de responsabilitat de menors omplert i firmat per un dels pares. El document es pot descarregar aquí.

Recordem que el curs escolar acabarà el 19 de juny i no tornarà a reprendre’s de forma tradicional, donat que les condicions actuals no fan possible acollir tots els alumnes en classes presencials. Per aquest motiu, es continuarà a enviar tasques acadèmiques pel correu electrònic.

 

Preinscripcions Batxillerat

Del 27 de maig al 3 de Juny es farà la preinscripció de Batxillerat. Aquesta es farà exclusivament en format telemàtic.

Per qualsevol dubte de procediment, us podem ajudar trucant al telèfon 977 52 40 11 entre les 9h i les 14h.

PER ALUMNES DEL CENTRE.

Per a l’alumnat que està actualment cursant 4t d’ESO i vol estudiar el Batxillerat al nostre centre.

 • ha d’omplir la sol·licitud seguint els passos que s’indiquen en el següent enllaç (clickar aquí).
 • enviar resguard de la sol·licitud al correu electrònic del centre (e3007646@xtec.cat)

PER ALUMNAT FORA DEL CENTRE:

Per a l’alumnat que no està matriculat al nostre institut, el procediment és el següent:

 • ha d’omplir la sol·licitud seguint els passos que s’indiquen en el següent enllaç (clickar aquí).
 • enviar la documentació al correu electrònic del centre (e3007646@xtec.cat)
 • en aquest cas, la documentació que s’ha d’enviar és la següent:
  • sol·licitud
  • llibre de família
  • DNI del pare i/o mare o tutor legal
  • DNI del menor (si en té)
  • Targeta sanitària del menor
  • Empadronament o certificat de residència

La tria de matèries de modalitat es farà durant el procés de matrícula.

Preinscripcions ESO – curs 2020-2021

Del 13 al 22 de maig es farà la preinscripció de 1r d’ESO. Donades les circumstàncies actuals es prioritza els processos administratius telemàtics. Atenció a les dates! Per més informació, clicar aqui.

Molt important. La preinscripció és només per als alumnes que han de cursar 1r d’ESO en el proper curs. L’alumnat que ja està estudiant a l’Institut NO ha de fer la preinscripció.

TELEMÀTICAMENT:

       del: 13 al 22 maig

 • Sol:licitud: descarregar aquí.
 • Enviar el resguard i documentació (escanejada o fotografia) al correu electrònic del centre: e3007646@xtec.cat
 • Rebreu una resposta de confirmació

 

PRESENCIAL:

 • del 18 al 22 de maig
 • Amb cita prèvia al telèfon: 977 52 40 11 o 638 03 24 22
 • Portar emplenada la sol·licitud (aquí) i les còpies dels documents.
 • Per accedir al centre cal portar mascareta, guants i bolígraf propi.
 • En cap cas han d’acudir al centre persones d’especial vulnerabilitat, en període de confinament o amb símptomes. Podreu autoritzar algú per escrit.

 

DOCUMENTACIÓ:

 • sol·licitud
 • llibre de família
 • DNI del pare i/o mare o tutor legal
 • DNI del menor (si en té)
 • Targeta sanitària del menor
 • Empadronament o certificat de residència
 • Documentació per punts/criteris de prioritat

HORARI LLIURAMENT DE TASQUES DEL 3r TRIMESTRE

Per tal de coordinar l’encàrrec i el lliurament de tasques mentre duri la situació de confinament, ha estat creat el següent calendari setmanal.

Recordem la importància d’accedir al correu @institutdeconstanti.cat. Si algú té algun problema per accedir-hi, pot enviar un missatge de whatsapp al número 638032422.

VACANCES DE SETMANA SANTA…I UN VÍDEO

Les vacances de Setmana Santa s’inicien avui i s’allarguen fins al proper dilluns, dia 13 d’abril. Són unes vacances atípiques, que s’hauran de passar seguint les indicacions del confinament.

A partir del dia 14 d’abril, s’iniciarà el tercer trimestre, amb l’enviament de tasques avaluables.

Recordem la importància d’accedir al correu @institutdeconstanti.cat. Si algú té algun problema per accedir-hi, pot enviar un missatge de whatsapp al número 638032422.

Per amenitzar, o no, l’inici d’aquestes vacances, aquí teniu un vídeo elaborat amb imatges d’activitats diverses del centre.

Molt ànims, molta paciència i molta salut. Esperem retrobar-nos aviat.

Activitats durant el confinament

El temps de confinament es perllonga fins a nou avís. Per aquest motiu, s’està començant a pensar en l’enviament de feina per tal de poder aprofitar escolarment aquest període.

El canal preferent per transmetre aquestes activitats seria l’adreça de correu electrònic de cada alume (…@institutdeconstanti.cat). Si algú preveu que pot tenir dificultats per accedir-hi (no recorda la contrasenya, impossibilitat de connexió) podeu enviar un whatsapp al mòbil del centre (638032422) indicant el vostre nom i cognoms i el vostre grup classe.