Primer dia del projecte Erasmus al nostre Institut

El passat Dilluns, 25 d’Octubre va ser el primer dia dels nostres “guests” al nostre Institut. Els participants d’Eslovènia, Noruega, Portugal i Romania van arribar el Diumenge 24.
El primer dia, a primera hora, van estar amb els seus respectius “hosts” en la seva classe, per… Llegeix més»

Cultures dins cultura clàssica

En l’assignatura Cultures clàssiques de 4t B estem creant projectes que ens ajuden a descobrir diferents cultures arreu del món. Els alumnes trien la cultura que volen treballar per equips i, de manera consensuada amb tots els membres de l’aula, debatim i escollim què cercar… Llegeix més»

Comença el compte enrere per la tercera trobada amb els nostres socis Erasmus

En el marc del nostre projecte Reading for Life, la pròxima setmana celebrarem la tercera trobada física amb els nostres socis europeus: el Liceul Tehnologic Octavian Goga Jibou, de Romania, l’Agrupamento de Escolas de Idães, de Portugal, l’Osnovna šola Litija, d’Eslovènia, i la Hilstad skole, de Noruega. Durant tota la setmana treballarem activitats relacionades amb el compromís cívic, el canvi social i la diversitat cultural, així com amb el llibre que hem preparat a les assignatures d’anglès, castellà i català: L’Home dels Records, de Lois Lowry. Esperem repetir les bones experiències que vam tenir a Romania al desembre de 2019 i a Portugal al febrer de 2020.

SORTIDA AL DOLMEN DE VALLGORGUINA

Amb els alumnes de 1r de l’ESO hem fet la primera sortida del curs. Hem agafat l’autocar a les 8.30 i hem arribat d’hora a Vallgorguina. Tot i que semblava que ens plouria finalment el temps s’ha apiadat de nosaltres i  ha sortit el sol. Les passejades… Llegeix més»

Reunions d’inici de curs 2021-2022

Benvingudes de nou famílies!
El calendari de reunions d’inici de curs és el següent:
Totes les reunions de l’ESO seran presencials al centre
1r ESO Dimecres 6 d’octubre  17:00h
2n ESO Dimecres 6 d’octubre  18:00h
3r ESO Dilluns 4 d’octubre 18:00 h
4r ESO Dilluns 4 d’octubre 17:00 h
Totes les reunions… Llegeix més»

Escacs al jardí

Gràcies a les beques POEFA del Departament d’educació, ministeri i Unió europea els alumnes dels Consell de Cent han pogut gaudir de tallers d’escacs a lhora del pati tots els dies de la setmana.

Projecte Glifing

Dintre de la matèria de llengua catalana i especialment els alumnes de l’aula d’acollida s’han beneficiat del projecte Glifing de reeducació lectora gràcies a les beques POEFA finançades pel departament d’educació, ministeri i la Unió Europea.

Tallers de cuina

Gràcies a les beques POEFA del Departament d’educació, ministeri i Unió europea els alumnes del projecte de diversificació currucular del  Consell de Cent han pogut gaudir de tallers de cuina on han pogut desenvolupar-se amb aprenentages més manipulatius,  molt necessaris en el seu projecte formatiu.

FESTA DE GRADUACIÓ DE 4rt d’ESO

Aquest curs els alumnes, professors i famílies han pogut tornar a gaudir de la festa de graduació, va ser un dia molt especial d’acomiadaments, records i molta alegria.
Aquí teniu unes imatges per a recordar-ho.

Walter Benjamin, per David Galcerà

Com sabeu, els, ara, gairebé nostres jardins tenen un nom, el del filósofo alemany Walter Benjamin. Com que tenim la sort de que el professor del nostre centre, David Galcerà, n’ és un especialista; li hem demanat un article perquè el pogueu coneixeu una mica.

Llegeix més»

Emprenedoria al Consell

Aquest curs hem celebrat el 4rt CICLE DE CONFERÈNCIES EMPRENEDORES, amb la presència del senyor Sergi Egea, d’Animal Cofee, i el Sr José Irún, fotògraf professional. Ambdós van visitar els grups de 4art B i de 4art C per explicar la seva experiència professional i… Llegeix més»

Dodecords

La setmana passada alguns alumnes de l’institut que participen en l’orquestra juvenil del Poble Sec van fer un concert on varen demostrar una vegada mes els seus dots amb la percussió.
Gràcies a Pablo i al seu equip per a poder-ho portar a terme, felicitats i… Llegeix més»

La història és notícia

En el segon trimestre els alumnes de 2n d’ESO han realitzat un telenotícies amb alguns dels fets històrics més importants que han après a Socials durant aquests mesos. En grups de tres han triat les notícies que volien fer, han escrit els guions i han… Llegeix més»

LA DONA I LA NENA A LA CIÈNCIA

Aprofitant el passat dia de la dona donem difusió a una activitat que varem realitzar amb
la Dra. Emilia Matallana (Directora de l’Institut Integratiu de Sistemes i Professora de Bioquímica i Biologia Molecular a la Universitat de València) i la Dra. Teresa Rubio (investigadora Postdoctoral a… Llegeix més»

VISITA D’ESCOLES DE PRIMÀRIA 

Els alumnes de les escoles Jacint Verdaguer, Tres pins i Poble-sec han compartit un matí a l’institut, han recorregut les instal·lacions, han visitat un aula de 1r de l’ESO, han pintat i han tingut com a premi un petit esmorzar després de superar un joc… Llegeix més»

CONSTRUÏM FUTUR

Aquest és el títol del projecte que gràcies a les beques POEFA (projecte a favor de l’èxit educatiu 2020-21) estem duem a terme a l’institut Consell de Cent.
El que pretenem amb aquest programa és aconseguir un complement a la tasca educativa i formativa que realitzem  en el… Llegeix més»

PROBLEMA DEL MES DE FEBRER

La torre
Quants cubs són necessaris per construir aquesta torre?
Quants es necessitarien per construir una altra torre com aquesta però de 12 cubs d’alçada? Explica com has treballat per contestar la pregunta.

Immersió a l’anglés

Al  llarg de quatre matins  i aprofitant l’entorn dels jardins Walter Benjamin els alumnes  de l’ESO han gaudit d’uns tallers d’immersió linguistica , totes les activitats de la jornada han girat al voltant de la pràctica de la llengua anglesa. Els tallers implementats han estat… Llegeix més»

LES ROBOTS DEL CONSELL DEL CENT

Cada vegada s’utilitza més la programació i la robòtica didàctica a les classes. Està clar que aprendre a programar proporciona super-poders a les persones en la societat tecnificada actual, i les empreses cada vegada més demanen persones habituades a programar, per tant cal comprendre el… Llegeix més»

Visita al Poble Espanyol

El passat 30 d’octubre els alumnes de 2A i 2C van visitar el Poble Espanyol de Barcelona on van realitzar l’activitat del sarró, un joc de pistes que va posar a prova les seves aptituds com a detectius. Enhorabona! Al final del matí van aconseguir… Llegeix més»

PROBLEMA DEL MES DE NOVEMBRE

 
El policia espavilat.
Un presoner està flanquejat per 4 guàrdies a cada costat.
Coneixent la seva perillositat, el caporal de la guàrdia va decidir reforçar la vigilància.
Sense augmentar el nombre de guàrdies que rodejaven al presoner, va canviar la distribució al seu voltant per a que hi… Llegeix més»

Informació famílies

Tai i com ens marca el nou protocol covid del departament d’Ensenyament ens veiem obligats fins a nou avís a passar a l’ensenyament híbrid pels alumnes de batxillerat.
Això significa, que faran una setmana classe de forma presencial i l’altre en format online es quedaran a… Llegeix més»

ESCACS ALS JARDINS

Aquest curs i degut a la divisió d’espais que hem tingut que fer, l’activitat d’escacs que des de fa uns anys fem a l’hora d’esbarjo,  es repateix pels diferents patis.

El divendres toca jardins amb els alumnes de 4t  Cada dia i com marca el protocol… Llegeix més»

Beques POEFE

Aquest curs ens hem beneficiat de les beques POEFE que atorga el Ministeri d’Educació i el Fons social Europeu aquestes ajudes serviran per a financiar tallers, activitats i programes d’ajuda pel nostre alumnat.

II Concurs “El Problema del Mes”

 

 
El II Concurs de Resolució de Problemes “El Problema del Mes”, organitzat per la Departament de Matemàtiques de l’Institut, té la finalitat de potenciar la resolució de problemes com a forma de millorar l’aprenentatge de les matemàtiques des del punt de vista de la creativitat… Llegeix més»

Ja tenim els jardins!!!

Després de molts anys de demanda, aquest any encara que de forma provisional ja podem disposar dels jardins Walter Benjamín com a pati escolar i com a espai per poder impartir les diferents matèries en un entorn de natura al mig de la ciutat.

Informació a totes les famílies.

Avui els vostres fills/es han rebut un formulari per confirmar la continuïtat en el centre de cara al proper curs.
Agraïm l’omplin a la major brevetat possible.
Més endavant els informarem de la data de la matrícula.
Moltes gràcies
Equip directiu

SANT JORDI des de casa

Ho teníem tot preparat però……aquest any no podrem celebrar Sant Jordi com sempre però ho farem d’una manera especial perquè Sant Jordi no es confina. No tindrem passejada per les Rambles ni lliurament de premis ni actuacions a la Casa del Mar, però si podrem… Llegeix més»

Els materials del IOC en obert

Hola a tots,
esperem que estigueu bé i hàgiu passat un bons dies de “festa”.
Us adjuntem els enllaços que ofereix l’Institut Obert de Catalunya (IOC), que fa educació a distància, amb els materials que tenen de Batxillerat com a complement del que us ofereixen els vostres… Llegeix més»

ESCACS DEL 7 AL 13 D’ABRIL

Noves Unitats Didàctiques de nivell BÀSIC i INTERMEDI, perquè cada alumne esculli la que més s’adeqüi al seu nivell. Les Unitats contenen enllaços.
També teniu noves  TROBADES AMISTOSES D’ESCACS ONLINE , que organitzem des de Peona i Peó, en una plataforma d’internet, completament gratuïta.
Aquí teniu… Llegeix més»

NOVES CLASSES D’ESCACS I QUEDADES

Aquí teniu dues noves Unitats Didàctiques de nivell BÀSIC i INTERMEDI, perquè cada alumne esculli la que més s’adeqüi al seu nivell. Les Unitats contenen enllaços.
També us passo una convocatòria de TROBADES AMISTOSES D’ESCACS ONLINE , que organitzem des de Peona i Peó, en una… Llegeix més»

NOVES INSTRUCCIONS D’AQUEST CONFINAMENT

Benvolgudes famílies,

Us fem arribar les últimes comunicacions que hem rebut per part del Departament.

–  Les qualificacions corresponents a la segona avaluació s’obtindran a partir de les observacions i indicadors recollits fins al 12 de març, llevat de les avaluacions ja fetes anteriorment. Els informes de… Llegeix més»

MATEMÀTIQUES EN CONFINAMENT

Avui hem tingut un altre sessió de Matemàtiques a primer d’ESO des de casa.
Ens hem vist, hem solucionat problemes i el Tomeu també s’han connectat per solucionar els dubtes informàtics que podien tenir els alumnes.
Ens tornem a veure divendres. Tots esteu fent una molt bona… Llegeix més»

#JOEMQUEDOACASA

Els alumnes de 4C a l’assignatura de VIP han elaborat uns gifs i unes fotografies amb el hashtag #YoMeQuedoEnCasa.
Per a l’elaboració del treball han posat en pràctica diverses tècniques digitals amb què han anat practicant al llarg del curs. La Victòria ha fet una proposta… Llegeix més»

COMUNICAT DE FEINES PELS ALUMNES

Benvolgudes famílies,

Ha passat una setmana del tancament preventiu i com no pot ser d’un altre manera reiterem el compromís de l’institut Consell de Cent per oferir la millor resposta durant aquest període.

El plantejament educatiu telemàtic va agafant rellevància per a que el vostre fill o filla… Llegeix més»

MISSATGE PER A TOTA LA COMUNITAT EDUCATIVA

Benvolgudes famílies,
Davant d’una situació excepcional us demanem que en els dies de confinament:

– Seguiu les indicacions del govern per al nostre bé i pel de tothom.

– Tot el professorat està enviant feina als vostres fills i filles per tant cal que els recomaneu que facin les… Llegeix més»

El camí al Consell de Cent

El problema d’aquest mes de març es el següent:
Amb la imatge que tens, intenta connectar cada quadrat amb el triangle que té el mateix número. Les línies no han de creuar-se ni sortir del rectangle.
Ànims!!!

CARNAVAL 2020 AL CONSELL

El passat divendres 21 de febrer va tenir lloc al nostre centre una de les festes més participatives de l’any: Carnestoltes. Vam repartir cinc premis en una renyida competició que va donar com a guanyadors els següents: Tot els alumnes de primer, el 2on B… Llegeix més»

L’escola Verdaguer al Consell

Seguim amb les jornades de portes obertes i avui han vingut a passar el matí a l’Institut els alumnes de l’Escola Verdaguer.
Aquí teniu una mostra del que han fet, entre altres activitats al taller de tecnologia i a l’aula fent anglès. Finalment esmorzar al patí… Llegeix més»

Berenar amb  famílies d’alumnat amb sordesa 

El dimarts 18 de febrer per la tarda, va tenir lloc  al nostre centre educatiu un berenar – tertúlia amb famílies d’alumnat amb sordesa amb les coordinadores pedagògica (Gemma Carreño) i d’alumnat sord (Marta Vinardell); per compartir neguits, fortaleses, suggerències i propostes en relació als… Llegeix més»

L’Escola Poble- Sec al Consell

Ahir dimarts varen venir els alumnes de sisè de l’Escola del Poble- Sec  al Consell amb els alumnes de 1r d’ESO. Van compartir aula tots junts fent una activitat d’anglès, anant al laboratori i al taller de tecnologia. I per acabar un esmorzar tots junts… Llegeix més»

Visita a la fàbrica de la Cocacola

Avui els alumnes de 2n d’ESO han anat, com ja es tradicional al centre, de visita a la fàbrica de la Cocacola, a la planta de Martorelles.
Es una visita on es combinen les matèries de castellà i tecnologia ja que es participa en un concurs… Llegeix més»

Visita cultural a Oporto

Dimarts va ser un altre dia intens d’activitats i tallers relacionats amb la seguretat a Internet. Els nostres alumnes van participar-hi en grups internacionals mixtes. Avui, dimecres, hem fet una sortida a Porto on hem pogut gaudir de la ciutat i sobretot de la companyia;… Llegeix més»

EL PROBLEMA DEL MES, T’ATREVEIXES?

Al faristol que hi ha davant de l’entrada al centre trobaràs cada mes un problema o enigma. Té per finalitat el potenciar la resolució de problemes com a forma de millorar l’aprenentatge de les matemàtiques des del punt de vista de la creativitat, la lògica… Llegeix més»

Equipem Casa Nostra

El dia 20 de gener al matí els alumnes de 4t d’ESO A i B van fer una visita al Museu Vilanova de l’Electricitat, instal·lacions d’Endesa situades a prop de l’Arc de Triomf. Vam anar amb el Ferran (de Tecno), l’Antoni (de Mates), la Laura… Llegeix més»

Gimcana digital per la Barcelona romana

L’alumnat de 4rt d’ESO realitza una gimcana digital per conèixer les restes de la Barcelona romana, Bàrcino. Des de l’assignatura de Cultura Clàssica els alumnes van estudiar, a partir d’una aplicació de realitat virtual, com vivien els avantpassats a la ciutat romana, quins edificis van… Llegeix més»

Nadal al Consell de Cent.

Els alumnes de l’ESO s’han encarregat de guarni l’entrada del centre amb rens desmontables i estrelles que han treballat en la matèria de visual i plàstica.
Tota la comunitat educativa us desitja unes bones festes!!!