Dones científiques

El dia 7 d’octubre, vam fer un treball de biologia i geologia: vam exposar els nostres projectes de dones científiques.
Vam fer grups de 2 o 3 persones i cada grup va escollir la dona científica que li semblava més interessant. Vam tenir dues setmanes per… Llegeix més»

🄿🄰🄻🄰🄱🅁🄰🅂 🄱🄾🄽🄸🅃🄰🅂 🄳🄴🄻 🄲🄰🅂🅃🄴🄻🄻🄰🄽🄾.

 
💭 Heu sentit mai en castellà paraules com “Arrebol”, “Petricor”, “Serendipia”, “Melifluo”…?
🧠 L’alumnat de 3r d’ESO us presenta l’activitat “Palabras bonitas del castellano” que durà a terme al llarg del primer trimestre.
🕵🏻‍♀️🕵🏽‍♂️ Cada estudiant ha triat una paraula bonica en castellà, preferentment que no conegués… Llegeix més»

Dimecres 15, Club de lectura “El ferrocarril subterrani” de Colson Whitehead

El proper dimecres 15 de setembre, a les 7 de la tarda, es farà la sessió del Club de lectura de la Biblioteca on comentarem la lectura que hem fet aquest estiu, El ferrocarril subterrani de Colson Whitehead, una novel·la on es narra l’odissea de la Cora, una esclava que fuig de la plantació Randall i s’ha d’enfrontar amb tots els perills que se li presenten quan un esclau gosa desafiar el seu destí. Un retrat de la cara més fosca de la història dels EUA.

La Pepita Esquius es jubila

Aquest curs s’ha jubilat la Pepita Esquius que, des de feia uns anys, treballava com a PAS al centre. Tot l’equip humà que hem compartit  amb ella aquests anys de treball coincidim a destacar la seva humanitat, la seva discreció, la seva eficàcia en el dia a dia i l’amor que sent per l’institut i que es notava en la feina de cada moment. Uns dies abans de començar el curs, vam fer un esmorzar per celebrar la seva jubilació i que va servir per desitjar-li que la nova etapa que ara enceta sigui plena i enriquidora. També estem segurs que quan la necessitem hi serà. Felicitats, Pepita!!

Ieduca TOKAPP. Nova eina de comunicació amb les famílies.

Com el curs passat , la plataforma de comunicació entre el centre i les famílies per comunicar faltes, incidències, esdeveniments… serà IEDUCA. Per accedir a l’aplicació per telèfon mòbil d’aquesta plataforma (IEDUCA TOKAPP), molt més pràctica, ràpida i àgil, podeu seguir les instruccions que teniu AQUÍ i al vídeo que s’obrirà si cliqueu sobre la imatge. Seria molt convenient que les famílies tinguéssiu aquesta aplicació als mòbils.

NOU CURS, HORARI INTENSIU, PERÒ MÉS HORES DE BIBLIOTECA.

A partir de l’1 de setembre la Biblioteca amplia els seus horaris i obrirà cada dia de 2/4 de 5 a les 7 de la tarda a tothom que vulgui estudiar, llegir i cercar informació, fer préstec de llibres, investigar, consultar internet i utilitzar eines telemàtiques, fer deures i treballs, imprimir-los… Amb l’inici del curs també es reprendran les sessions del Club de Lectura, les xerrades i les activitats culturals que es programaran.

DIMARTS 29: ENTREGA DE LES NOTES

El proper dimarts dia 29, a partir de les 10 del matí, els tutors/es personals faran l’entrega dels butlletins de notes de final de curs.

L’entrada al centre serà per les mateixes portes que s’han utilitzat durant el curs.

Aquest dia hi haurà servei de transport escolar en un horari ajustat.

 

Document per acompanyar el dol

Des de l’EAP-Anoia s’ha preparat un document CLIQUEU AQUÍ per acompanyar durant aquestes vacances els companys/es de la classe i les seves famílies en el seu procés de dol  per la pèrdua del company Zaka. Tingueu-lo present i, en cas que observeu en els vostres fills/es un comportament no habitual o alguna expressió que us preocupi poseu-vos en contacte amb el centre (que us adreçarà a un professional de psicologia) o també amb els serveis de pediatria del CAP. 

 

DILLUNS A LES 12: ACTE DE COMIAT DEL ZAKA

D.E.P. | BadmintonGranollersEl dilluns a les 12, a la pista de l’Institut ens trobarem tots els membres de la comunitat educativa, estudiants, professorat i personal no docent, amics i família… per fer un acte de record i compartir el comiat al nostre company de 1r d’ESO Zaka Ouargouane que ens va deixar dijous passat.

En la jornada de divendres els companys i companyes van estar elaborant material on expressaven els seus sentiments, la seva tristesa i els seus records en aquests moments tan difícils. Serà un bon moment per fer-lo arribar a la família i acompanyar-los en el dol.

Booktrailer sobre La dama del alba (3r d’ESO)

Aquest tercer trimestre els alumnes de 3r d’ESO, a Llengua Castellana, han llegit La dama del alba de l’escriptor Alejandro Casona.
Després de la lectura interactiva, els alumnes han dut a terme un treball en equip. Consistia a confeccionar un booktrailer força creatiu sobre l’obra de teatre. En els següents… Llegeix més»

Mireia De Zoysa Caja, segon premi del concurs AMIC- Ficcions

La Mireia de Zoysa Caja, de 3r d’ESO ha guanyat el premi a la Segona Millor Història del concurs AMIC-Ficcions. Aquest concurs el promou l’Associació de mitjans d’informació i comunicació i hi participen estudiants del Principat, les Balears i el País Valencià.
El treball consisteix en la creació d’una història de ficció, però que s’ha de redactar en tres capítols que es lliuraven en tres terminis. Alguns alumnes de 3r d’ESO hi han estat treballant durant els mesos de desembre a març des de l’assignatura de Llengua catalana. Però això no és tot: entre els relats finalistes hi ha seleccionades quatre estudiants més del centre, la Mariona Barrios, la Mariona Ribalta, la Ksenia Broslavskaya i la Sara Rubio. Un molt bon nivell enhorabona a tothom qui hi ha participat! Les històries finalistes les podeu trobar a  l’enllaç que hi ha si cliqueu sobre la imatge.