‘Pren el control de qui ets a Internet’

Benvolguts/des,
Us informem que aquesta setmana, el Programa Internet Segura de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya ha iniciat la campanya ‘Pren el control de qui ets a Internet’.
L’objectiu és cridar l’atenció de les famílies i els joves sobre la importància de vetllar per protegir la privacitat. La iniciativa, que es llança coincidint amb l’inici del mes Europeu de la Ciberseguretat, vol crear consciència sobre la necessitat de controlar qui som a Internet (i tot el que això significa), tenint cura de què compartim públicament. Aixi doncs, us deixem amb dos enllaços que poden ser del vostre interès. En aquests hi trobareu gran quantitat de recursos, recomanacions i materials.

 

Web per a les famílies: https://internetsegura.cat/vetllar-privacitat-nens-smarttv/
Web pels joves: https://internetsegura.cat/joves/

 

Laboratori de Transformació Pedagògica: Reflexió per orientar les nostres accions en un propòsit transformador

Benvolguda Comunitat Educativa,
A tots els centres del Laboratori i de les Xarxes Territorials de Transformació Educativa, però també amb el desig que arribi a tots els centres educatius de Catalunya, se’ns han proposat quatre preguntes de reflexió pedagògica, les quals es van treballar a nivell de Claustre el passat dimarts 5 d’octubre i que a través d’aquest article, us volem compartir: (#XTTE, #PAcTE/ExC, #Referents)
Com a centre, pensem que la manera de millorar el lideratge pedagògic és compartir punts de vista a través de les trobades docents, per intercanviar experiències personals i professionals de nosaltres mateixos i altres experts i fer un aprenentatge conjunt, on tothom se senti escoltat. Com a Claustre, volem poder arribar a acords per poder-nos enriquir.
Donar continuïtat al treball fet i interpretar idees, són capacitats del Claustre que ens fa sentir partícips d’un grup o comunitat. Per aquest motiu, ens cal temps per trobar-nos, nous espais i posar a l’alumnat com a protagonista del seu aprenentatge.
La realitat del dia a dia, fa que moltes vegades no sigui possible fer tot allò que voldríem o ens agradaria, per manca d’espais de reflexió i de recursos humans. Aquest fet, ens porta a prioritzar les tasques a realitzar, on materials o feina feta al llarg del temps queda relegada i tasques com la programació conjunta i les reflexions com a Claustre, a vegades queden en un segon pla.
Tot i això i malgrat estar separats en dos edificis, cosa que fa molt difícil la coordinació entre les diferents etapes del centre, les ganes, la il·lusió i la motivació fan que seguim endavant amb un projecte comú i innovador, promovent un aprenentatge a partir del joc, els projectes, els reptes, les investigacions i l’experimentació, els plans de treball, les estones de reflexió, els valors, les emocions, l’autoavaluació i l’esperit crític.

Taps solidaris per al Parc Sanitari de Sant Joan de Déu

Benvolguda Comunitat Educativa,
Us informem que engeguem la campanya solidària de recollida de taps de plàstic. On els podeu deixar? Als espais habilitats a l’entrada de l’edifici d’Infantil/Primària i a l’entrada dels mòduls. Aquests taps es vindran a recollir regularment, i així col·laborarem amb el Parc Sanitari de Sant Joan de Déu, unitat destinada a la investigació de les malalties mentals.
Esperem que us agradi aquesta iniciativa i que us engresqueu a portar els taps de plàstic que tots i totes acumulem a casa.
Gràcies per col·laborar.

Reunió famílies 1r ESO curs 21/22

Benvolgudes famílies,
Recordeu  que demà, dimarts 29 de juny a les 19h, celebrarem la primera reunió informativa del curs vinent, 1r ESO curs 21/22.
La trobada serà telemàtica (Reunió informativa famílies 1r d’ESO 21/22
Dimarts, 29 de de juny · 19:00-20:30
Informació per unir-se a una reunió de Google Meet
Enllaç de la videotrucada: https://meet.google.com/bod-gipv-czv

Projecte “Camí a l’Everest” 1r ESO

En el projecte “Camí a l’Everest” els/les alumnes de 1r ESO, es converteixen en membres d’una expedició a l’Everest i hauran de lluitar per aconseguir fer cim a la muntanya més alta del món! Al llarg de la ruta trobaran diferents camps d’alçada que contenen… Llegeix més»

SOL·LICITUDS DELS SERVEIS DE TRANSPORT I/O MENJADOR ESCOLAR – CURS 2021-2022

Benvolgudes famílies,
Us informem que des de l’1 de juny fins al 22 de juny de 2021 hi ha el termini ordinari d’inscripcions als serveis de transport i/o menjador escolar per al curs 2021-2022.
Disposeu de tota la informació als apartats de transport i menjador escolar del web del Consell Comarcal, a través de l’enllaç següent: https://view.genial.ly/60a209657f621f0d08cffb43
La tramitació de les sol·licituds s’haurà de fer de manera telemàtica i, excepcionalment, de manera presencial a l’Oficina d’Assistència en Matèria de Registre del Consell Comarcal (amb cita prèvia).
Salutacions

AJUTS ECONÒMICS INDIVIDUALS DE MENJADOR ESCOLAR – CURS 2021-2022

Us informem que el Consell Comarcal del Baix Empordà ha publicat les bases reguladores de la convocatòria per a la concessió d’ajuts econòmics individuals de menjador escolar per a l’alumnat escolaritzat a la comarca per al curs 2021-2022.  Trobareu tota la informació al web del Consell Comarcal a través de l’enllaç següent: https://www.baixemporda.cat/ca/carta-de-serveis/ensenyament/ajuts-economics/ajuts-menjador/
Com veureu a les bases de la convocatòria, l’escola no és un punt per a la presentació de les sol·licituds.
S’informarà a totes les famílies usuàries del servei de menjador escolar a través d’SMS
Per a consultes, l’horari d’atenció telefònica de l’Àrea d’Ensenyament és de dimarts a divendres, de les 9 a les 14 h. Telèfon i persones de contacte: 972 64 55 59 – Cristina Pagès i Ana Linares. O bé a través del correu electrònic ajutsmenjador@baixemporda.cat.
Els dilluns no hi ha atenció al públic.
Salutacions

Feliç Sant Jordi!!

Al centre ja ho tenim preparat per celebrar un Sant Jordi  diferent, però no per això, menys especial: paradetes de llibres, cartells, poemes visuals, exposició de cites literàries, concurs de relats i de dibuix…
Bona Diada a tothom!!
 
Llegeix més»

Servei Telefònic i telemàtic de suport familiar

Des del programa Sigues Tu, programa on el nostre centre està inscrit, engeguen una prova pilot d’ara fins al mes de juny.
Es tracta d’un servei d’atenció telefònica i telemàtica a les famílies per ajudar a resoldre dubtes, pors i angoixes que, com a pares i mares podem tenir. Conflictes que no sabem com resoldre, límits que ens costa posar, converses que ens resulten incòmodes de tenir, etc.
Una professional llicenciada en psicopedagogia podrà donar-vos suport en la resolució i gestió d’aquests conflictes diaris, acompanyant-vos en l’educació dels vostres fills i filles. L’horari d’atenció és de dilluns a dijous de 15h a 17h fins al mes de juny.