PLA D’ORGANITZACIÓ DE CENTRE CURS 21-22

Aquest document inclou les modificacions sorgides a partir de les noves Instruccions del 30 d’agost i ha estat aprovat pel Consell Escolar l’1 de setembre de 2021.

Aquestes mesures s’adaptaran en funció de l’evolució de la pandèmia i les noves instruccions del Departament de Salut i el Departament d’Educació.

Cliqueu a l’enllaç per accedir al document PLA d’ORGANITZACIÓ 

POC. Annex 1 Llista de Comprovació de símptomes per a les famílies

POC. Annex 2 Autorització PCR

POC. Annex 3 Passos a seguir en cas d’un positiu

POC. Annex 4 Registre entrada a les aules

POC. Annex 5 Registre entrada a l’escola

POC. Annex 6 Planell d’ubicació portes entrada

 

 

6è. BUSQUEM PATRONS I VIVENCIEM LA RESOLUCIÓ DE PROBLEMES

A 6è estem vivenciant i manipulant per arribar a l’abstracció.

  • Què passa si sumem 2 números consecutius? i 2 alternatius?
  • Què passa si sumem 3 números consecutius? i 3 alternatius?
  • I si fem el mateix amb 4 números? què passarà? comprovem-ho!

Hem fet una pila de descobriments molt interessants.

I també hem vivenciat una resolució d’un problema. Una vegada hem descobert l’estratègia hem creat un joc de taula. A veure, pares i mares… feu-ho vosaltres!

 

Comunitat de Grans. LES MATES HAN DE SER FÀCILS, ORDENADES I RÀPIDES

Mitjançant les matemàtiques A+A+ hem comprovat que les matemàtiques han de ser FÀCILS, ORDENADES I RÀPIDES.

Hem fet l’activitat dels taps per redescobrir la importància del 10 a l’hora de fer estratègies mentals.

El repte era descobrir quants taps ens havia posat la mestra sobre la taula. Cada u ha comptat els taps de diferents maneres (d’un en un, de dos en dos, de quatre en quatre…).

El següent repte era facilitar el comptatge a qualsevol que volgués comprovar la quantitat de taps que hi havia a cada taula. Així que tothom va pensar diferents maneres d’agrupar els taps.

I finalment vam passejar-nos per tota la classe intentant descobrir quina estratègia d’agrupament visual ens facilitava més el comptatge.

Vam comprovar que la manera més fàcil, ràpida i visual era l’agrupament dels taps en paquets de 10. I és veritat! Quan comptem de 10 en 10 sóm capaços de fer-ho molt ràpid i sense equivocar-nos mai! En canvi, amb altres tipus d’agrupaments, tot i que en sabem força, sempre ens fa falta pensar més i per tant som més lents i, potser, no sempre encertats.

Quan compartim les estratègies ens enriquim mútuament i ens ajudem a provar camins nous que no sabíem que érem capaços de fer.

De vegades tenim la idea que només hi ha una manera de resoldre una situació problemàtica, però n’hi ha MOLTES i potser la que fem servir no és sempre la més fàcil, ràpida i ordenada.

5è. COLLAGE

Els nois i noies de 5è hem fet un collage a l’àrea de plàstica.
El collage és una creació artística feta d’elements diversos (retalls de diaris, teixits, etc.) enganxats sobre paper, tela o fusta. El collage ha estat utilitzat per a artistes com: Picasso, Matisse,… Llegeix més»