Comencem música!

Aquesta setmana les Tanits hem començat les classes de música. En aquesta primera sessió de curs hem aprofitat per recordar les cançons que vam fer el curs passat i també per començar a ballar danses noves que ens han agradat molt!

JA SOM TANITS!

Comencem un nou curs i ara ja som TANITS!

El nostre grup ha canviat una mica, el Neizan i la Nayara Pastor han canviat d’escola i ja no estaran amb nosaltres a l’aula. Però ha arribat la Mía, a la que hem acollit ràpidament i a la que, mica en mica, anem coneixent i donant-nos a conéixer.

Ser Tanit és tota una responsabilitat, som els grans de Mitjans i això vol dir que som un model per la resta dels nostres companys i companyes de comunitat. Sabem on estem i estem molt agust! A més a més, hem descobert que aquest curs tenim algunes novetats respecte al curs passat i això encara ens ha fet sentir més importants.

Aquests primers dies estem preparant i organitzant tot el material que anirem necessitant al llarg del curs: la carpeta blava amb unes fundes de plàstic que ens ajudaran a tenir-ho tot més endreçat, una agenda “standard” com les que utilitzen els adults, un punt de llibre per les estones de lectura, dues llibretes per documentar tot el que anirem inventigant i treballant, un cartell personalitzat pel nostre calaix del passadís,… Alhora també dediquem algunes estones a explicar-nos les notícies que hem anat treballant aquest estiu des de casa, notícies ben diverses i representades de maneres ben diferents que ens donen peu a parlar i a explicar altres vivències.

I, també aquests primers dies, hem dedicat un temps a pensar què volem aconseguir aquest primer trimestre a nivell individual. Plantejar-nos uns bons propòsits no sempre és fàcil i per això ens hem ajudat molt entre nosaltres per trobar el més adequat i necessari. Ja els tenim per escrit, ara ens cal compromís i treballar de valent per aconseguir-los!

 

Presentació de la trobada de Comunitat de Mitjans

Benvinguts al nou curs !

Us deixem a tots i totes la presentació de la trobada de la Comunitat de Mitjans.

 

 

Darreres sessions d’Educació Física

Les darreres sessions d’Educació Física han estat ben diferents i divertides per a les Alícies!

La setmana passada vam poder gaudir de la cursa d’orientació que les Tanits van organitzar per tota l’escola. Aquesta feina dels nostres veins ha estat el repte final del seu projecte d’aula, han investigat sobre aquest tipus de curses, han après moltes coses relacionades amb la orientació i s’han atrevit a pensar-ne una per fer dins de la nostra escola! En petit grup, amb un mapa de l’escola i amb les nostres targetes de control, hem anat seguint les indicacions per arribar a les diferents fites i marcar les caselles pertinents. Hem passat una bona estona i hem pogut practicar una modalitat nova de cursa, gràcies Tanits per aquesta experiència!

I, aquesta setmana… jocs d’aigua a la pista! Amb el nostre banyador, les xancletes i un got d’aigua hem anat a la pista disposats i disposades a jugar i a mullar-nos fins a acabar ben xops! Primer hem jugat a la bomba amb un globus gros ple d’aigua i després hem realitzat uns relleus diferents havent de passar-nos l’aigua omplint i buidant els gots que portaven. Però el millor moment ha estat quan hem fet una petita guerra d’aigua omplint els nostres gots amb les cistelles que trobavem plenes d’aigua i mullant a qui ens trobavem pel camí!

ANEM AL TORRENT DEL RAVAL!

Les Alicies hem fet la que serà la penúltima sortida d’aquest curs i hem anat a un lloc PRECIÓS que la majoria no hi haviem estat mai: el Torrent del Raval o el Rigat! Amb una mica de nervis ja que el dia abans sabíem que podríem posar els peus a l’aigua!

Xino-xano hem fet camí seguits dels Rovellons i no hem parat a esmorzar fins que hem arribat. Un cop esmorzats i amb les piles carregades, ja hem posat els peus a l’aigua de seguida… (anàvem preparats eh!) Bé, no només els peus, ja que alguns de nosaltres vam acabar una mica xops! 💧💧💧

Després de dinar ens hem mogut una mica per veure on havien passat el matí els Rovellons, ja que vam estar separats i així acabar de descobrir l’indret. En tot el dia no hem parat de passar per sobre les pedres, jugar amb l’aigua, investigar tot el que hi havia pel nostre voltant, moure’ns per tot arreu… En fi, un dia rodó, ja que el temps ens va acompanyar en tot moment!

La tornada ja va ser una mica més feixuga, tot fent una parada tècnica per beure aigua, però res que no es pogués superar i arribar a l’hora a l’escola!

Durant el curs hem aprofitat els voltants de Vilanova del Camí per tal de gaudir de la natura i realment som molt afortunats de tenir al nostre abast un entorn natural tan bonic! 🌲🌱🌳

THE CLOTHES!

En les últimes sessions d’anglès les Alícies hem estat treballant vocabulari relacionat amb la roba o en aquest cas “The Clothes!”. 

Ho hem fet a partir d’un vídeo molt divertit! També hem jugat al “pictionary” i posteriorment amb l’ajuda d’un dibuix d’un personatge i parant atenció a com anava vestit o vestida, hem descrit què portava posat! Ho hem fet per parelles i ens hem ajudat moltíssim, ja que abans ens ho hem preparat! La Leire també ens ha portat un llibre de vocabulary en anglès que hem fet servir per comprovar si sabíem què era cada cosa! Ei, que de peces de roba en anglès n’hi ha moltes! 👓👕👖👗👚👛👟👢🎩👑

What is he wearing?

Àlex is wearing a blue cap, black trousers and a yellow T-shirt!

His name is Chloe!

He has got brown skin!

Cada vegada anem perdent més la por a parlar en anglès, ens atrevim a fer frases i ens ho passem d’allò més bé! IT’S ENGLISH TIME!

BALLEM LA CANÇÓ “ROMA” DELS MANEL

Les estones de percussió corporal amb el Kike Cuadros han donat per molt i mooolt però aquesta setmana ja ens hem hagut d’acomiadar ja que ha estat la darrera sessió… Tot i que esperem que només sigui fins al curs vinent!

I quina millor manera de fer-ho que amb la seva ajuda per tal d’expressar amb el nostre cos una cançó fantàstica que hem estat treballant en el nostre projecte d’aula, la de “Roma” del grup Manel. Com ja us havíem avançat, fa dies que treballem la seva lletra a les estones de música i ens explica una història d’allò més bonica, la qual hem pogut representar corporalment!

Ens ha quedat una coreografia preciosa… I aquí us la deixem! 😍😍

KIKE, MIL GRÀCIES PER L’AJUDA! Com ja et vam dir ahir, et trobarem a faltar! 😘

TANCAMENT PROJECTE “TEMPS ERA TEMPS…”!

Us deixem el vídeo amb el recull de fotografies de la línia del temps i els diorames elaborats al llarg del nostre projecte d’aula “Temps era temps…” juntament amb les nostres reflexions sobre “Què és el temps?” que van veure les nostres famílies a la videotrucada del tancament del projecte.

La situació actual no ens ha permès mostrar la feina feta de manera presencial però esperem que mitjançant aquest vídeo pugueu tenir una idea de tot el que hem estat treballant, que no és poc!

Esperem que us agradi… Escolteu amb molta atenció i gaudiu! 😊

AAHH! I necessitareu un lector de codis QR per saber una mica més dels diferents diorames! 😉

Preparem el tancament de “Temps era temps…”

Aquests darrers dies, les Alícies hem estat endinsades en el tancament del nostre projecte d’aula “Temps era temps…”!

Un cop acabats els diorames que havíem decidit, ens hem posat a pensar en com volíem mostrar el nostre treball a la resta de la comunitat educativa. Teníem clar que havíem de treure la nostra línia del temps de la classe i exposar-la! Entre tots i totes hem pensat quin podia ser el millor lloc i hem anat compartint les nostres idees. “El vestíbul, el passadís, la pista de l’escola…” Finalment decidim que la pista de l’escola és un bon lloc per posar-la, baixem i prenem mesures per tal de comprovar que hi cap i ens posem en marxa. Per grups anem baixant per col·locar tot el que necessitem per l’exposició mentre l’altre grup va preparant rètols diversos que acompanyaran a la línia i els diorames. Per tal d’explicar els diorames preparem per parelles uns textos que donen més informació però, enlloc d’imprimir-los i col·locar-los al costat, decidim enllaçar-los amb codis QR (tot un descobriment gràcies a la pandèmia!…). Un cop tenim a punt l’exposició convidem a la resta de les classes per mitjà d’un e-mail!

El covid i les mesures establertes ens han fet replantejar-nos aquest final doncs nosaltres el que volíem era poder obrir les portes de l’escola i que les nostres famílies poguessin veure en directe la nostra feina. Com no ha estat possible… ens posem a pensar i a reinventar aquest tancament! En breu les nostres famílies, mitjançant una videotrucada, podran gaudir del nostre projecte i de la feina feta!

Aniversaris del mes de Maig

Aquest mes de Maig seguim sumant! Ha estat el torn de la Luna, de l’Erika i de l’Abdessamad, aixequen un dit més i ja en són 8!

Cadascú ha tingut el seu dia i moment especial; hem tibat de les orelles, ens han explicat com s’imaginen la seva festa i hem penjat plegats i plegades la seva targeta al racó “Anem creixent”. Tots tres ens han regalat un bon somriure que s’escapava de dins la mascareta!

Per molts anys Luna, Erika i Abdessamad!