Comencen les estades a les empreses dins de l’FP Dual

Aquest curs 20-21 l’Escola Agrària de Manresa ha començat a impartir el CFGM de Producció Agroecològica en format DUAL. Així doncs, fins a 8 estudiants de primer curs, durant aquest mes de juny, s’han anat incorporant a les empreses agropecuàries on hi duran a terme… Llegeix més»

Tres alumnes fan les seves pràctiques a Dinamarca

Alumnes en pràctiques a DinamarcaDurant aquest mes de juny, 3 estudiants del CFGM de Producció Agroecològica es troben fent pràctiques en finques de Dinamarca, després de que se’ls hagi atorgat una beca ERASMUS+ per tal de poder finançar el viatge.

D’aquesta manera, l’Escola segueix compromesa en impulsar la mobilitat internacional dels alumnes amb l’objectiu que puguin gaudir d’una experiència vital enriquidora, aprendre noves tècniques de producció i millorar el seu anglès.

Aquestes estades les estan fent en explotacions de la xarxa World-Wide Opportunites on Organic Farms (WOOF). Principalment, són petites finques familiars que treballen per l’auto-suficiència, especialitzades en àmbits com la permacultura, l’horta bio-intensiva o la jardineria comestible. Estem convençuts que tornaran amb molts coneixements i històries per explicar-nos el curs vinent!

Viatge tècnic en anglès dels alumnes de l’Escola Agrària de Manresa

Els alumnes de primer i segon del cicle formatiu de grau mig en Producció Agroecològica de l’Escola Agrària de Manresa han passat 3 dies al Pla de l’Estany, visitant finques agroecològiques i practicant anglès.La programació del curs preveia en primera opció una estada d’Anglès Tècnic a l’escola d’agricultura ecològica de Kalo a Dinamarca de l’11 al 25 d’abril del 2021. Aquestes dues setmanes incloïen el tradicional viatge tècnic que es realitza cada curs durant 2 o 3 dies fora de Catalunya. Aquest projecte era possible gràcies a ajuts a la mobilitat a què ha tingut accés l’EA de Manresa.… Llegeix més»

Propers cursos maig-juny 2021


 
Biogàs d’autoconsum a petita escala. (30 h)
Produeix el teu propi biogàs per cuinar
Inici: 24 maig | Finalització: 6 de juny

Optimització de pastures, gestió de boscos i transhumància. (50 h)
Aprofitant recursos
Inici: 26 de maig | Finalització: 13 d’octubre

Elaboració d’embotits ecològics. (30 h)
Una… Llegeix més»

Necessites personal per l’explotació? Busquem empreses per acollir alumnes en practiques que poden ser els futurs treballadors/es

Pots acollir alumnes del cicle formatiu de grau mitjà en Producció Agroecològica de pràctiques en format dual.
Rebran una formació adaptada a les necessitats de l’explotació i les despeses socials estan subvencionades.
Si col·labores amb la formació dels nostres alumnes, tindràs accés a una borsa de… Llegeix més»

L’escola agrària de Manresa amb la incorporació de dones

La formació agrària és una eina fonamental per millorar la viabilitat tècnica i econòmica de les explotacions de Catalunya, i pren encara més rellevància en un moment de canvis com és l’actual, en què l’afectació climàtica comença ja a tenir efectes sobre les nostres… Llegeix més»

Visita a can Genover

A l’escola agrària de Manresa ens hem fixat com a objectiu estar al cas i visitar experiències innovadores dins de la producció agroecològica. En aquest context, al febrer vam visitar la Marisa Reig, a can Genover, a l’Empordà, per veure la seva experiència de producció… Llegeix més»

El planter per la producció ecològica, encara més sostenible

En marxa la tercera fase de l’experiència de camp amb substrats alternatius a la torba.
Arran de la participació de l’Escola Agrària de Manresa al projecte de recerca H2020 Organic Plus, s’estan fent proves de planter ecològic amb substrats alternatius a la torba. Aquesta és… Llegeix més»