Coneixem en Saberut

L’alumnat de 2n hem fet una visita a la biblioteca pública Ramon Vinyes i Cluet de Berga i allà hem conegut en Saberut i la seva màgia. La Mireia, la responsable de la sala infantil, ens ha explicat moltes coses importants que hem de saber de la biblioteca. I ens ha ensenyat llibres especials: un conte per persones cegues, llibres tous per bebès, llibres gegants, llibres diminuts, llibres que fan sorolls,…i també ens ha dit que si poguéssim guardar tots els llibres infantils en sacs gegants en necessitaríem dos, un pels contes que expliquen històries inventades i l’altre pels llibres que ens expliquen coses que són de veritat, que ens donen informació.

Per acabar la visita la Mireia ens ha dit que ens deixava una estona per mirar i llegir tots els llibres que volguéssim, i ho hem fet súper bé seguint totes les normes que ens havia explicat.

Podeu veure més fotos clicant la imatge.

Ens agrada l’escola!

Benvolgudes famílies,

Ja fa una mica més d’un mes que ha començat l’escola i les nenes i els nens de P3 cada dia hi estem millor! Ens agrada l’escola i, de mica en mica, hem anat deixant enrere aquells primers dies on els nervis i moltes emocions barrejades ens envoltaven, sense saber massa com endreçar-les. Ara coneixem l’escola, les mestres i els companys/es, ens hem fet nostre la classe, la vivim i la gaudim. Juguem molt, descobrint cada dia nous materials i ens il.lusionem per totes les activitats que fem! El joc ha estat el gran protagonista de tots aquests dies. Ens ha ajudat a conèixer-nos millor, compartir estones amb uns i altres i anar creant, a poc a poc, sentiment de grup. Trobem a faltar aquell nen o nena que no ha vingut, preguntem per ell/a, ens surt una rialla quan el tornem a veure, ens busquem per jugar, ens apropem a les mestres perquè ens facin alguna moixaina quan la necessitem o una pessigolla quan tenim ganes de riure, ens agrada que juguin amb nosaltres i quan les veiem passar no ens despistem gens ni mica de cridar-les! Aquells plors dels primers dies gairebé han quedat en el record i han deixat pas a moltes rialles, ganes de jugar i d’aprendre! Culleres, ho esteu fent molt bé!

Si cliqueu la imatge podreu veure un petit vídeo amb fotografies d’aquests primers dies!

Un primer dia diferent

Volíem engegar el curs d’una manera ESPECIAL i DIFERENT al que estem acostumats! Cada any el primer dia ens presentem,  repartim material, etiquetem material, recordem o expliquem les normes, parlem de l’estiu,…i tot allò que tothom recorda dels primers dies d’escola.

Les nenes i els nens de 2n a l’arribar a l’escola van trobar un munt de cartrons i caixes, taps, rulls de paper de vàter, pintura,… no sabíem perquè hi eren, i com era que no estava tot endreçat! Llavors en vam començar a parlar i vam deicidir que podíem fer unes creacions artístiques en grups o individualment i que ho mostraríem a les mares i pares a la reunió de famílies. Va ser un dia molt artístic i creatiu, ens ho vam passar d’allò millor! Podeu veure totes les imatges clicant aquí.

Però va arribar la reunió de famílies i no vam poder fer l’exposició de les nostres creacions perquè era molt important seguir les mesures covid i les famílies era millor que no entressin a l’escola. Doncs sabeu que vam pensar…fer una exposició virtual i aquí la teniu! Esperem que us agradain molt les nostres creacions artístiques!!

Comencem Superfilharmònics!

Sona la música i comencem Superfilharmònics!
Aquesta setmana les noies i els nois de 3r i 4t de l’escola han començat a fer música amb violins, violes, violoncels i contrabaix. Aquests instruments son de la família de corda fregada i formen part del quartet de corda, l’orquestra de cambra i l’orquestra simfònica i filharmònica… i nosaltres, els músics, som superfilharmònics i superfilharmòniques!

Cliqueu damunt la imatge per veure les fotos.

Som Iguals

Us presentem la cançó “Som Iguals”. Un rap escrit i interpretat per l’alumnat de 6è de l’escola a partir de la proposta del llibre “El rap a l’aula” de Pau Llonch.
Durant aquest tercer trimestre hem estat treballant l’orígen i el context de la cultura hip-hop, l’estructura rítmica, mètrica, i la rima de les cançons. Els tres grups de 6è havien d’escollir alguna problemàtica social o discriminació que els fos propera i a partir de la qual, tot reflexionant-hi, acabar escrivint un rap.

1r – El vol del borinot

Un matí de primavera ens ha entrat un borinot per la finestra. Hem seguit el seu vol amb el dit i després l’hem dibuixat. Quin vol, aquest borinot!

El vol del borinot és un interludi orquestral que pertany a la primera escena de l’acte tercer de l’òpera El conte del tsar Saltan de Nikolai Rimski-Kórsakov, composta entre el 1899 i el 1900, i basada en un poema d’Aleksandr Pushkin. Tot i que l’òpera no és molt coneguda, el seus interludi, El vol del borinot, ha estat molt famós.

 

Caminada a Queralt

Quina caminada que hem fet! Hem pujat a Queralt passant per Fumanya, Garreta i la Capella de Sant Joan. Fins i tot hem visitat la cova de la Troballa i l’església. De baixada hem parat a dinar a la Font Negra. Hem aprofitat tota l’excursió per fixar-nos en les plantes i arbres que creixen al solell i a l’obaga i també per jugar molt amb els nostres companys i companyes!

Podeu veure més fotos.

podeu veure la ruta 

Unes colònies molt aventureres

Els alumnes de 6è vam anar a la casa de colònies la Fosca de Palamós. Vam tenir temps per tot, el primer dia ens vam aventurar entre els arbres que envoltaven la casa a fer tirolines, ponts tibetans i escalada. Seguidament vam gaudir de la piscina, del joc de nit i també de les habitacions amb els nostres companys. Les nits es van fer una mica llargues!

 

Però el dia següent ens esperava un altre dia ple d’aventures: caiac, paddle, jocs a la platja i  no hi podia faltar una de les activitats estrella…. la vela. Un dia ple d’emocions i també de molta calor, però el picnic que ens van preparar almenys ens va servir per recuperar una mica l’energia. Al vespre, entre riures i també plors vam fer una petita DISCO on els monitors també ens van ensenyar les seves coreografies ben originals.

 

I finalment, l’últim dia ens esperava la cala S’Alguer (cala de pescadors) per anar observar el fons marí tot fent snorkel.