Guanyadors premis Baldiri Reixac – Categoria Escola 2021

El passat 13 de juny l’escola va recollir el premi Baldiri Reixac en la categoria Escola pel projecte “Música per a créixer“. L’acte va tenir lloc al Museu de la vida rural de l’Espluga de Francolí en la que va ser una gran festa de l’educació i la cultura del nostre país.

A continuació us compartim el text inclòs en el premi:

“Pel fet de ser una escola amb un projecte educatiu ben fonamentat, on la música ocupa el centre de l’aprenentatge dels infants, generant continguts i valors transformadors. Per la pràctica ètica i estètica del claustre i la comunitat educativa sencera, ja que es fan projectes que surten de l’aula per habitar diversos espais del centre, transformant l’escola. Es treballa perquè els espais físics es converteixin en llocs plens de sentit per als infants. 

Pel seu compromís amb el retorn a l’après i per compartir-ho amb l’entorn, ja que realitzen la música a l’aula. Pels seus intercanvis amb altres indrets del món, en què ensenyen el que fan a l’escola i el que passa en el territori en un escenari mundial”.

Volem dedicar i fer extens aquest reconeixement a totes aquelles persones que han fet possible que el projecte “Música per a créixer” de l’Escola Pereanton sigui avui un dels projectes educatius més reconeguts del nostre país.

Videoresum de l’acte de lliurament de premis Baldiri al Museu de la vida rural de l’Espluga de Francolí:

Cantània Virtual 2021

Diumenge 13 de juny el grup de 6è per fi vam poder estrenar la Cantània “Virtual” posposada per la pandèmia. En teníem moltes ganes i per fi vam poder cantar davant de públic. Va ser una gran experiència que vam poder compartir amb altres escoles, amb músic professionals i un parell d’actors que ens van deixar bocabadats.

La cantata està composta per Óscar Peñarroya i amb música de Cèsar Aparício.

3r concert a la fresca – Rebel·lió a la cuina

El passat diumenge 6 de juny vam celebrar el 3r i últim concert del cicle “Música a la fresca” del curs 2020-2021 al pati de l’escola. Aquesta vegada els protagonistes eren els infants del tram de petits de l’escola. Els nens i nenes d’educació infantil ens van presentar la cantata “Rebel·lió a la cuina” d’Antoni Miralpeix. En acabat també vam poder gaudir del concert del quartet de corda “Claidos” i de l’orquestra MiniMúsics de l’Escola Municipal de música J.M Ruera.

Us deixem amb un vídeo de la cantata “Rebel·lió a la cuina”:

Guanyadors de “La descoberta dels Pirineus”

Dues propostes dels grups mixtos de l’escola ha estat els guanyadors de la primera edició del projecte educatiu “La descoberta dels Pirineus” impulsat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i la Fundació Creativació amb l’objectiu d’implicar l’alumnat de les escoles catalanes en la preservació, millora i coneixement dels Pirineus.

D’una banda, tenim la “Gimcana Pirinenca” amb l’organització d’una gimcana de 10 proves als albergs dels Pirineus per donar a conèixer algunes espècies d’animals i fomentar el respecte per l’entorn i les persones que hi viuen. L’altra proposta escollida “Sempre a punt per pedalar” és la creació d’un servei de lloguer de bicicletes de muntanya per potenciar el transport sostenible fins a les estacions de muntanya i combinar tren o autobús amb l’ús de les bicicletes.

En aquesta primera edició de ‘La Descoberta dels Pirineus’ han participat prop de 700 alumnes de 12 centres educatius de primària repartits pel territori. L’objectiu és apropar als nens i nenes que viuen lluny dels Pirineus aquest entorn natural únic i implicar-los en la seva preservació pensant idees creatives i innovadores que resolguin els seus reptes entorn de tres àmbits d’actuació: la sostenibilitat, la biodiversitat i el concepte de promoure activitat a la muntanya els 365 dies de l’any.

Proposta “Sempre a punt per pedalar”

Proposta “Gimcana primerenca”

Set de Big Band

Us presentem el disc “Set de Big Band” gravat a l’auditori Pau Casals del Vendrell durant l’estada al Camp d’aprenentatge Pau Casals dels alumnes de 6è del curs 2020-2021.

Cliqueu a la caràtula per accedir al disc.

2n Concert a la fresca 20-21

Diumenge 9 de maig vam poder gaudir del 2n concert a la fresca amb un tastet de les big bands de l’escola i de la Big Band de Granollers com a grup convidat. Un concert que s’emmarca dins dels actes del centenari de l’escola i que el curs passat vam haver de posposar.

Us deixem amb un vídeo tastet de l’acte.