EL CEE “FOLCH I CAMARASA” és una escola pública única per la seva especificitat: ATENCIÓ EDUCATIVA A L’ALUMNAT AMB DISCAPACITAT VISUAL I TGD/TEA, AMB D’ALTRES DISCAPACITATS (auditiva- sordceguesa, cognitiva i/o motriu).

PLA D’OBERTURA CURS 2021-2022

De cara al nou curs 21-22 l’equip directiu ha elaborat un Pla d’Obertura que ha estat aprovat per Inspecció i pel Consell Escolar. Aquest pla té com a objectiu principal desenvolupar les mesures organitzatives, higièniques i sanitàries que es requereixen per vetllar pel benestar de tota la comunitat educativa de l’escola, seguint les instruccions del Departament d’Educació i del PROCISCAT.

PLA D’OBERTURA CEE FOLCH I CAMARASA 21-22

 

COL·LABORACIÓ AMB EL CEE VIL·LA JOANA

Aquest curs els i les alumnes del Folch vam demanar ajuda a l’equip del CEE Vil·la Joana per poder fer més accessible l’activitat de la plantada i el treball a l’hort per a tot l’alumnat. De seguida es van entusiasmar amb aquesta col·laboració i vam planificar com ho portaríem a terme. Els hi vam enviar uns vídeos que explicaven quines eren les nostres necessitats.

L’alumnat del CEE Vil·la Joana que realitza l’activitat de fusteria amb el Jofre (professional referent) ha construït dues taules de fusta increïbles adaptades totalment als alumnes del Folch.

Aquest és el vídeo d’agraïment que els vam enviar. Moltes gràcies Vil·la Joana!!!

 

 

ACOMIADEM EL CURS 2020-2021

Aquest curs 2020-2021 ha sigut un any escolar molt diferent, volem agrair a totes les famílies el vostre suport i la vostra comprensió. I, sobretot, volem donar les gràcies a tots els i les alumnes del Folch, ha sigut un curs ple de mascaretes però també de molts somriures. Aquest vídeo recull alguns moments d’aquest singular curs. Ens retrobem al setembre!!!

https://drive.google.com/file/d/1MP50QHptterQliN9we2VStiggKWYkpYU/view?usp=sharing

(vídeo realitzat i editat per la bonica mirada de la Cristina Rico)

PLA D’OBERTURA CURS 2020-21

De cara al nou curs 20-21 l’equip directiu ha elaborat un Pla d’Obertura provisional que haurà de ser aprovat al setembre per Inspecció i pel Consell Escolar. Aquest pla té com a objectiu principal desenvolupar les mesures organitzatives, higièniques i sanitàries que es requereixen per vetllar pel benestar de tota la comunitat educativa de l’escola, seguint les instruccions del Departament d’Educació i del PROCISCAT.

PLA D’OBERTURA CEE FOLCH I CAMARASA 20-21

 

PLA D’OBERTURA DEL CENTRE 19-20

Amb la voluntat de poder oferir un espai on poder fer el tancament de curs amb els nostres alumnes, l’escola ha elaborat el següent               PLA OBERTURA CEE FOLCH I CAMARASA per aquest mes de juny, una vegada la ciutat de Barcelona entri a la Fase 2 de la Desescalada.

Seguint instruccions del Departament d’Educació i del Consorci d’Educació, l’equip directiu i l’equip docent, hem elaborat aquest pla per organitzar les possibles actuacions en el moment d’obertura tenint en compte la singularitat de la nostra escola (alumnat, plantilla i espais). Aquest ha estat presentat en Consell Escolar i aprovat per Inspecció.

Aquelles famílies que decideixin venir a l’escola hauran d’enviar o portar al centre el dia que vinguin la següent documentació:

PREINSCRIPCIONS ESCOLARS CURS 2020-2021

Davant de l’actual estat d’alarma per la crisi sanitària del coronavirus, el Departament d’Educació ha informat que la preinscripció es podrà fer entre el 13 i el 22 de maig de forma telemàtica i presencial del 19 al 22 de maig. S’han habilitat dues opcions per poder-la presentar:

1- Per via telemàtica, caldrà descarregar el formulari de preinscripció en format pdf, i un cop emplenat i  guardat, enviar-lo a l’e-mail del centre juntament amb la documentació necessària escanejada o fotografiada.

E-mail del centre: a8040357@xtec.cat

Clica per descarregar el document de preinscripció: enllaç

Trobareu més informació en aquest enllaç: http://ensenyament.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/20483_preinscripcio_escolar?moda=1

2- En el cas de les famílies que no tinguin els mitjans per fer-ho per via telemàtica o per e-mail, s’habilitarà la preinscripció presencial entre els dies 19 i 22 de maig i només amb cita prèvia, on s’haurà de portar el full de preinscripció omplert i fotocòpies de la documentació necessària. El telèfon per demanar la cita prèvia és el 722 770 425. 

Si necessiteu ajuda per fer el tràmit podeu adreçar-vos a les <Oficines de Suport a la Preinscripció (OME)> i us ajudaran amb la gestió.

SITUACIÓ COVID-19

El Departament d’Educació, seguint les instruccions del Departament de Salut i com a mesura excepcional per contenir el coronavirus,va prendre la decisió de tancar des del 13 de març, tots els centres educatius del país. Malgrat aquesta situació tot l’equip està a disposició de les famílies pel que es necessiti, ens podeu enviar comunicacions al correu electrònic del centre: a8040357@xtec.cat

Les professionals de l’escola trobem molt a faltar a tot l’alumnat i hem elaborat uns vídeos per poder sentir-nos més a prop.

RECURSOS PER A LES FAMÍLIES: Aquí podeu trobar diferents recomanacions, orientacions i recursos que poden ajudar i ser útils en aquesta situació de confinament i han estat elaborats per professionals de serveis externs.

RAR, LA FORÇA DEL TURRÓ SOLIDARI

El passat 28 de febrer, en motiu del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries, es va estrenar a la sala Barts (Barcelona) el documental “RAR, la força del torró solidari“, sobre el torró solidari de RAC1 i Torrons Vicens. El documental, produït per Bakery Group, explica la importància de la investigació i del projecte Rare Commonscoordinat per Begonya Nafria (Institut de Recerca Sant Joan de Déu), a través de la història de tres famílies amb tres nens que lluiten contra una malaltia rara.

Van venir a gravar a l’escola com és un dia de la Bruna i aprofitar per donar visibilitat d’altres malalties minoritàries que presenten altres alumnes de l’escola.

Tornem a participar a les jornades de baix cost

El 12 de maig, per segon any consecutiu el CEE Folch i Camarasa participa a la VI Jornada de baix cost que organitza Nexe Fundació.

Aquest cop es va dur a terme un taller, a càrrec de l’Olga Casas i la Francis Moreno, sobre la creació de mòbils sensorials. Aquest tipus de mòbils de diferents textures i materials són un bon recurs per treballar i afavorir l’estimulació visual i tàctil. També hi va haver una exposició d’alguns dels mòbils que s’han elaborat a l’escola per compartir-los amb tothom.

Estem molt agraïts d’haver tornat a participar en aquestes jornades i esperem poder seguir fent-ho!

L’escola participa a les jornades de baix cost

El passat 6 de maig, l’escola CEE Folch i Camarasa va estar convidada a participar a la V Jornada de Baix Cost que organitzava Nexe Fundació.

Vam muntar dos estants expositors on mostràvem diferents materials pensats per als alumnes de la nostra escola. Es podien observar diferents cortines de pluja seca, un plafó tàctil amb diferents textures i elements tridimensionals i alguns mòbils elaborats amb diversos materials.

També una joguina en forma de coet amb monedes que hem adaptat amb un commutador i temporitzador perquè la pugui accionar el nostre alumnat.

Va ser un plaer poder participar en unes jornades on hi havien diversos tallers. Es mostraven productes de dissenys oberts a tots i on també algunes famílies ensenyaven veritables innovacions alhora d’adaptar materials. Però les millors innovacions són les que surten del cor.

Esperem tornar a participar el proper any!!!

IMG-20170506-WA0011 (1)IMG-20170506-WA0012