Sortida Montserrat

SORTIDA A MONTSERRAT

 

Montserrat és un massís muntanyós de Catalunya, situada a cavall de les comarques del Bages, l’Anoia i el Baix Llobregat.

 

 

 

 

 

 

 

S’hi aixeca el monestir de Montserrat, una abadia benedictina consagrada a la Mare de Déu de Montserrat, una mare de déu trobada.

La Mare de Déu de Montserrat, coneguda popularment com la Moreneta, és la patrona de Catalunya. Està situada al monestir de Montserrat, és un símbol per a Catalunya i s’ha convertit en un punt de pelegrinatge per a creients i de visita obligada per als turistes. La seva festivitat se celebra el 27 d’abril.

 

 

 

 

 

 

 

 

Al llarg dels mil·lennis, els moviments isostàtics i tectònics, els canvis climàtics i l’erosió han acabat modelant un relleu brusc, amb grans parets i blocs arrodonits de conglomerat rosa i argiles. A les seves entranyes, l’erosió de tipus càrstic ha creat coves, avencs i torrenteres.

 

 

 

 

 

 

El bosc mediterrani per excel·lència és també el tipus de vegetació predominant a Montserrat. En destaquen les alzines. Pel que fa a la fauna, actualment hi podem trobar aus com el roquerol, el ballester o el pela-roques, entre d’altres. Pel que fa als mamífers, hi destaquen la gavina, l’esquirol, el gat mesquer, el ratpenat o el porc senglar, així com les cabres salvatges.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La cultura també forma una part important de Montserrat, ja que el monestir inclou una biblioteca amb gairebé 300.000 volums, una escolania de nois cantors(considerada el conservatori infantil més antic d’Europa) i un museu amb obres d’artistes com el GrecoPicasso o Dalí. Fins i tot, conté tresors de l’antic Egipte, entre els quals destaca una mòmia.

1 comentari

  1. Montse M.

    És una sortida preciosa. Montserrat és un lloc que té de tot:natura.Museu.senderisme.música etc.etc.etc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>