MÚSICA I FEMINISME

 

Aquesta setmana a la ZER MESTRAL estem “celebrant” el dia de la dona. No és ben bé un dia per celebrar ni per felicitar a les dones sinó per reflexionar i lluitar contra les desigualtats entre homes i dones i contra els estereotips de gènere que ens limiten molt més del que ens pensem.

A les classes de música hem cantat i analitzat cançons feministes, hem reflexionat sobre lletres de cançons que parlen de diferents maneres d’estimar i hem comprovat que no hi ha coses de nens ni de nenes. Ballar, tocar instruments, dirigir una orquestra, cantar o qualsevol cosa que us passi pel cap no hauria de tindre res a veure amb el gènere sinó amb interessos i capacitats.

A més, a Campredó, les xiquetes i xiquets d’infantil han rebut la visita de dos grans músics: Nannerl i Amadeus Mozart, dos germans prodigi que ens han explicat la seua història. Amadeus és mundialment conegut, però Nannerl ha sigut oblidada. Per què? Perquè com a moltes dones, la van obligar a casar-se, li van prohibir seguir donant concerts i ningú es va interessar per la seua música, encara que sembla que podria haver sigut tan bona com la del seu germà. Quantes grans aportacions de dones ens hem perdut al llarg de la història!

Per sort, cada dia es rescaten més dones oblidades i es lluita per a que ningú perda llibertat i drets pel seu sexe i pel rol que la societat l’imposa.


                 Encara hem de crear i reinventar materials didàctics per aconseguir una coeducació de veritat.

AQUÍ TENIU ALGUNES DE LES CANÇONS TREBALLADES:

PERSONES IGUALS

I TU SOLS TU

APRENDERÉ

CANÇÓ DE FER CAMÍ

QUE TINGUEM SORT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>