MÚSICA I EMOCIONS

Durant la setmana de la pau, a les classes de música vam aprofundir en la relació entre música i emocions.

La música és una eina molt poderosa d’expressió emocional, de comunicació, de motivació, de cohesió…
Per això és un gran recurs per a regular i transformar les nostres emocions i per fer-nos més sensibles i empàtics.

Així, encara que les emocions sempre estan presents a les classes de música, aquesta setmana vam treballar-les amb més profunditat a través de l’audició, la cançó, la improvisació i l’expressió corporal.

Algunes de les activitats proposades van ser: explicar com ens fan sentir diferents peces musicals, expressar amb el cos allò que ens transmet una música, representar corporalment o amb la veu una emoció, fer una creació artística (relat, poema, dibuix, acompanyament rítmic, coreografia…) per expressar com ens ha fet sentir una música triada i, com no, cantar cançons d’artistes que ens parlen de pau i d’un món millor.

Quant més aprenem a escoltar i més aprofundim en la música de tot el món, de diferents èpoques, estils i artistes, més desenvoluparem la nostra capacitat de sentir, somiar i actuar en conseqüència.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>