Experimentem amb el volcà “Cumbre Vieja”

El Cumbre Vieja, un VOLCÀ a l’illa de la Palma, va entrar en erupció aquest diumenge!

Tothom en parla i nosaltres volíem saber més coses! Hem arribat a la classe amb ganes de parlar-ne i hem mirat un vídeo del volcà en directe i moltes fotografies d’allò més impactants!

Després de mirar alguns vídeos i imatges de l’erupció ens hem preguntat si aquí a sant Antolí podria arribar la lava…I ens hem quedat més tranquils i tranquil·les després de comprovar que el volcà es troba en una illa molt lluny d’aquí que està envoltada de mar.També hem llegit algunes notícies que podeu trobar al següent enllaç:

https://www.ccma.cat/324/

La notícia que ens ha PREOCUPAT més ha estat que la lava està a punt d’arribar al mar i que quan això passi podria haver-hi explosions…! Ho hem volgut comprovar abans que passi de veritat i hem fet un interessant EXPERiMENT:

1. Ens hem posat ulleres de protecció i guants

2. Hem anat a la cuina a buscar aigua freda i sal per imitar l’aigua del mar.

3. La Mirela ens ha escalfat aigua molt i molt calenta, i nosaltres vigilant molt, hi hem tirat gotes de colorant vermell per imitar la lava del volcà Cumbre Vieja.

4. Finalment, ha arribat l’hora de la veritat i de comprovar amb els nostres propis ulls que quan hem tirat la nostra “lava” caleta dins el nostre “mar” no s’ha produït cap explosió.

5. CONCLUSIÓ FINAL: Els habitants de l’illa ja poden respirar tranquils i tranquil·les: a l’escola VALL ONDARA hi ha uns petits GRANS CIENTÍFICS AMB MÉS GANES DE FER EXPERIMETS!

 

2 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>