GERMINACIÓ D’UNA LLAVOR

A finals d’Abril vam realitzar un taller d’Hort, concretament, l’experiment de la GERMINACIÓ D’UNA LLAVOR.

Primerament, vam indagar en els nostres coneixements previs, tot responent a diferents qüestions: Què són les llavors? Totes les llavors són iguals? On trobem llavors?

Ens vam adonar que trobem llavors a molts aliments com ara a les fruites: síndries, peres, mandarines, raïms, maduixes… I també, a les llegums: mongetes, fesols, cigrons, llenties…

Va ser així, com vam decidir realitzar la germinació d’una llavor amb llenties. Per fer aquest experiment només necessitem:

Un pot transparent (de vidre o plàstic) per veure tot el procés.
Cotó fluix.
Llenties.

En primer lloc, vam cobrir el pot amb el cotó fluix i desprès el vam humitejar amb un pulveritzador d’aigua.
A continuació, i vam afegir un grapat de llenties i ho vam tornar a pulveritzar. Aleshores, vam posar els nostres pots en un lloc de l’aula, on arribava la llum solar.

Cada dia, al matí, les vam anar regant amb el pulveritzador d’aigua, per tal de no ofegar-les! I en vam observar el procés, veient en primícia, com germinaven les llavors i creixien les plantes.

Durant els primers dies, vam observar com es començaven a obrir les llenties. La pell queia i la llentia es tornava de color blanca. Quatre dies més tard, ja començava a sortir l’arrel i desprès d’una setmana ja teniem unes PLANTES ben altes.

Estem molt emocionats i contents perquè hem descobert, pas a pas, el procés complert de la germinació d’una llavor! Com també, les parts i funcions d’una planta:

– ARREL: és la part inferior (subterrània) que proporciona aigua i nutrients a la planta.
– TIJA: aguanta les branques i les fulles.
– FULLA: és per on respiren les plantes.

Mireu quin goig que fan les nostres plantes! Si continuen creixent tant, les haurem de trasplantar a un test amb terra…

Ens les emportem a casa per cuidar-les igual de bé que ho hem fet a l’escola!!!!

d

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>