Projecte Interdisciplinari – E. El Terrall

Projecte Interdisciplinari “Coneixem el nostre entorn”

A l’Escola El Terrall durant aquestes últimes setmanes tots els cicles han realitzat activitats amb l’objectiu de conèixer una mica més el nostre municipi i el nostre entorn, dins del marc del projecte interdisciplinari “Coneixem l’Entorn de Castellserà”.

A continuació, us deixem un recull d’imatges de les activitats i us expliquem les activitats programades que hem dut a terme:

El grup de cicle inicial, el dia 15 de març, va fer recorregut per la localitat seguint un itinerari marcat en el plànol del poble amb l’objectiu de visitar els espais/monuments més emblemàtics, que prèviament havien treballat en l’àmbit de coneixement del medi. Durant el recorregut els nens i nenes van haver d’orientar-se en el plànol de la localitat per tal de seguir el camí marcat. Un cop arribats a cada espai emblemàtic feien una parada per recordar tot el que havien après sobre aquell monument en concret.

El dies següents, a l’escola van elaborar una auca amb dibuixos i rodolins i van aprendre la cançó “Què serà, què serà Castellserà”.

Les nenes i els nens d’educació infantil, el dia 24 de març, van fer un recorregut per la localitat per descobrir els oficis del nostre poble. Van passar per les botigues, l’Ajuntament, el consultori, el gimnàs…. mentre anaven parlant i descobrint la feina de les persones que treballen a cada espai.

El dia 25 de març els i les alumnes de cicle superior van fer una sortida sostenible i molt productiva al “pantano“ de la nostra localitat, van ampliar continguts curriculars sobre els ecosistemes del nostre entorn gràcies als agents rurals i van fer una lectura sobre una guia d’ocells. Durant la sortida es va aprofitar per potenciar l’esperit crític, a causa de l’estat del nostre entorn i es va realitzar una petita assemblea per intentar solucionar aquest problema. Tots i totes es van mostrar molt motivats i conscienciats amb el medi ambient!!!

Finalment, el grup de cicle mitjà, el dia 26 de març, va fer una caminada fins a la masia d’En Pere amb l’objectiu d’observar el paisatge agrícola, tan característic del nostre entorn i de la nostra comarca, observar el sectors de producció i els elements de relleu que rodegen el nostre municipi, i treballar els punts cardinals i l’orientació amb brúixoles.

Ha estat un bon projecte i ens ha ajudat a aproximar-nos amb allò que tenim més a prop i que a vegades no hi parem tanta atenció.

Fins aviat,

L’Equip Docent de la ZER Espernallac!!!

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>