LA IL·LUSTRADORA MERCÈ GALÍ AMB ELS ALUMNES DE P5 i CI

El passat divendres 20 d’abril, la colla de P5 i CI de la ZER va poder gaudir de l’animació lectora de la Mercè Galí.

En aquesta ocasió, la Mercè ens va parlar de les diferents tècniques que utilitza, i com combina els elements amb relleu, els colors, les textures, els papers, el traç del llapis… Finalment ens revela que utilitzant les tecnologies aconsegueix unificar-ho tot en una única làmina. Gràcies a aquesta combinació i explosió d’imaginació acaba plasmant en el full una intencionalitat plena de vida on les seves il·lustracions cobren vida.  A més, ens va explicar que moltes vegades ha de fer un treball de camp per poder saber-me més i ser més curosa amb les il·lustracions que ha de fer. També ens confessa que en alguna ocasió ha incorporat dibuixos de la seva neboda.

Després de conversa i explicar algunes de les seves il·lustracions, la Mercè, comença a crear un personatge inventat amb l’ajuda dels infants, el qual s’ha anomenat “Guepop”. El “Guepop” és un animal mig guepard mig pop, té vuit potes amb sabates diferents i el seu mecanisme de defensa és la seva pròpia femta. Aquesta femta té pèl, punxes i és de color blau. Quan algú el vol atacar començava a disparada la caca, així ell es pot protegir i fugir ràpidament. El que no ús hem dit és que el nostre personatge s’ha inventat després que expliqués el conte Tot el que sé de la caca.

I per acabar va signar algun llibre.

En finalitzar l’animació lectora tota la colla vam anar al parc dels jubilats a jugar i a gaudir d’un divendres molt primaveral. Allà vam jugar una estona i vam poder esbargir-nos fins que van arribar els pares. Alguns ho van allargar fins ben entrada la tarda… i és que l’ocasió ho valia!!