Sortida a Os de Balaguer

El passat dijous dia 11 d’octubre es va fer la primera sortida a Os de Balaguer on i van participar tots els alumnes i mestres de la ZER. A partir de les 9 del matí van anar arribant els nens i nenes de les altres escoles.

Els alumnes de CS ens vam dividir en grups i vam anar marxant cap a la cova dels Vilars. Un cop vam arribar, el Radu ens va explicar la historia de la cova i les seves pintures rupestres. A la tarda vam anar al castell on el Jaume ens va ensenyar el museu de les campanes i fins i tot les vam poder tocar.

Els companys de CI i CM van tenir la oportunitat d’anar a visitar la hípica Els Serrats i el Castell. A la tarda van anar a fer un tomb pel poble i van visitar els llocs més interessants.

Finalment els més petitets de la ZER al matí van anar al castell i a la tarda van fer una volteta pel poble.

Per acabar ens vam acomiadar tots ben contents perquè no els havíem des del curs passat i ens va fer molta il·lusió retrobar-nos.

Cicle Inicial

Vam anar a visitar el poble d’Os de Balaguer.  Al matí van veure el castell “Ós malignum castrum”.  A dins ens van ensenyar una campana molt grossa i altres que vam poder tocar.  També vam veure les habitacions del castell.

Després vam anar a veure els cavalls i ens van ensenyar les parts del seu cos i les coses necessàries per pujar-hi dalt.

A la tarda vam caminar pels carrers del poble i vam veure l’esglèssia, una font, el campanar, dues “sotinyes” i l’ajuntament nou i vell per fora.

Ens va agradar molt compartir aquest dia junts.

dibuixOS

Cicle Mitjà

Els nens i nenes de Cicle Mitjà vam anar a veure cavalls. En Roger ens va explicar les parts del cavall i el material que s’utilitzava per muntar a cavall.  Després ens va ensenyar a raspallar els cavalls, explicant-nos les eines que faríem servir. Ens van dividir en 3 grups, un primer grup va anar a raspallar a un cavall marró, el segon grup a un poni i el tercer grup a un cavall blanc. Ens va agradar molt tocar i cuidar als cavalls.

Quan vam acabar dels cavalls vam anar caminant fins al Castell d’Os de Balaguer, allà en Jaume ens estava esperant per explicar-nos com se feien les campanes i explicar-nos els diferents tipus de campanes.

Ens van deixar tocar les campanes en grups de cinc persones, fent l’escala musical.

Vam pujar al primer pis per veure una exposició d’art, on hi havia pintures i escultures.

Seguidament vam anar fins al pavelló d’Os per dinar.

Després de dinar un guia turístic ens va acompanyar per fer una ruta pel poble d’Os. Primer vam visitar el rentador, després vam anar a veure l’escultura de Sant Pitot i després ens van ensenyar per fora la casa de Leandre Cristòfol.

Després de la ruta vam descansar i emplenar les ampolles d’aigua a un parc.

Finalment vam anar a l’escola a esperar l´autocar que ens portés a casa.

 

Cicle Superior

Ens vam repartir tots els alumnes de cicle superior en tres grups i vam anar marxat per torns cap a la Cova dels Vilars.

Quan va arribar el primer grup també va arribar el guia, que ens havia d’explicar moltes curiositats de la cova.

El guia va explicar-nos la històriade la cova i ens va ensenyar les pintures rupestres, a tots els grups.

Ens va explicar que era una cova coneguda per la gent d’Os però ningú no s’havia adonat mai que hi havia unes pintures que podien ser de la Prehistòria, fins que undia de tempesta, un senyor, es va aixoplugar a la cova i amb la resplendor d’un llamp va veure unes imatges que li van cridar l’atenció. Després d’estudiar-ho pel seu compte ho va comentar amb el mossèn del poble i aquest amb uns arqueòlegs que van confirmar la troballa.

Des de llavors s’han hagut de protegir i posar-hi unes reixes al davant per evitar que es facin malbé.

Quan vam acabar la visita a la cova vam anar a dinar al poliesportiu i després vam visitar el castell on actualment hi ha ubicat el museu de les campanes.

Ens va agradar molt poder aprendre coses noves dels pobles que formem la ZER.

 TOTES LES FOTOS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>