Escola Lluís Marià Vidal

Benvinguts a l’escola Lluís Marià Vidal. Som una escola centenària!

Cents anys


L’escola d’Agullana va fer 100 anys el juny de 2013. És d’estil modernista. És un edifici de dues plantes. És una escola molt gran i antiga que, de fet, fins i tot conserva els pisos de quan els mestres vivien allà.

Té diversos espais on hi trobem: el gimnàs, les classes, el taller de ceràmica, 2 patis (el dels grans i el dels petits), la biblioteca, la sala d’ordinadors, el despatx de direcció, el menjador i els lavabos.

Hi ha uns mestres que sempre estan a l’escola, en total són 6,5. També n’hi ha que són itinerants, i en total són 4. A la nostra escola som entre 70 i 80 alumnes.

Formem part d’una Zona Escolar Rural, la ZER Les Salines.

Tipologia escolar

Edifici Lluís Marià Vidal

 

L’edifici, catalogat, inaugurat a l’any 1913, fou sufragat altruísticament pel enginyer de mines Sr. Lluís Marià Vidal i fou encarregat a l’arquitecte Azemar, que el planificà sota les recents normes higienístiques de la Mancomunicat. Està orientat a sud-est. Amb unes classes de 70 m2 de superfície, totes elles inundades de llum i sol i al  costat mateixde les instal·lacions poliesportives de la població.

El nombre d’unitats de l’Escola és de quatre, desglossades de la següent manera: Educació Infantil, Cicle Inicial, Cicle Mitjà i Cicle Superior.

A més a més, hi ha els mestres especialistes d’anglès, música, educació física i educació especial, que intervenen en els diferents cursos.

L’Escola està ubicada en la zona nord-oest de l’Alt Empordà, en les estribacions de les muntanyes de Les Salines i per l’est també pel Coll del Portús, en plena natura, just al llindar de frondosos boscos de surers i de rierols de clares aigües. Forma part de la ZER Les Salines integrada per les escoles de Maçanet, Boadella i Biure amb les quals es treballa en equip.

 A l’escola hi ha un menjador escolar amb servei de càtering i monitoratge.