TREBALLEM EL TRITÓ PLEGATS!!!

??????????????

??????????????

 

 

20161124_111544img-20161118-wa0032img-20161118-wa0036

Hola famílies!!

Al llarg de la setmana passada, els nens i nenes de la classe del Grup dels Mitjans (segon, tercer i quart d’Educació Primària) vam estar realitzant dos murals a partir del Projecte del Montseny a l’Escola, tot centrant-nos en una de les espècies endèmiques d’aquest Parc: el tritó.

Així, doncs, un d’aquests pòsters era en forma de mapa conceptual fet a mà per tots/es els membres de la classe per resumir les idees més importants que havíem estat treballant sobre el tritó que habita a les zones frondoses del Montseny. Un dels reptes era saber-nos organitzar damunt els metres que formaven el paper d’embalar i anar veient com entre tots/es el mural cada cop anava quedant més ben configurat i recollint tot allò que ens havia semblat més interessant.

Posteriorment, vam donar un pas més i vam ser capaços de decorar a un tritó d’enormes dimensions per treballar la cooperació, l’empatia i la capacitat de prendre decisions mútues com a grup classe. Per fer-ho plegats, primer vam haver de ser capaços d’estar en rotllana debatent com voldríem donar vida a l’animal i a través de quins materials ho voldríem fer.

Amb tot, vam utilitzar una gran quantitat de recursos (des dels que provenen de la natura: fulles, branques d’arbre, pedretes…), fins a d’altres més propis de l’aula d’art (ceres, vernís, cola, paper de seda…). Com a un dels últims detalls, ens quedava fixar la mirada del nostre tritó i, per tant, tocava pensar en com li faríem els ulls. Amb les idees i aportacions de tots/es, vam acordar que uns ulls voluminosos fets amb retalls de paper de seda blanc i negre, i cola, i envoltats de purpurina donarien a la seva mirada un toc viu i diferent.

Tot un seguit d’aventures que van donar lloc a un treball en equip positiu i a uns pòsters molt ben elaborats des d’un primer moment!