TRIAEDUCATIVA.GENCAT.CAT

Us volem informar que avui posem en marxa el nou web temàtic triaeducativa.gencat.cat, que neix amb un objectiu principal: oferir informació de qualitat i actualitzada als nois i noies que acaben l’ESO i han de decidir quina formació s’ajusta més als seus interessos i a la posterior sortida laboral. Aquest nou portal temàtic veu la llum en el context de pandèmia per la covid-19, que per segon any consecutiu impedeix la participació del Departament en un esdeveniment presencial tan vinculat al suport i l’acompanyament als nostres joves com és el Saló de l’Ensenyament. L’any passat, per aquestes dates, i un cop constatada la impossibilitat que l’edició del Saló en què s’estava treballant feia mesos veiés la llum, es va fer l’esforç, contra rellotge, d’arribar al període previ a la preinscripció als ensenyaments postobligatoris amb la disposició d’oferir en suport digital tants materials d’orientació com ens va ser possible. Al teu costat en la tria educativa és la llavor d’aquest projecte més ambiciós que avui publiquem.

El nou web és responsiu i, per tant, es pot consultar des de qualsevol dispositiu mòbil. El portal inclou les fitxes actualitzades de tots els estudis, d’acord amb els canvis introduïts arran de l’entrada en vigor de la nova llei d’Educació, la LOMLOE, el 19 de gener passat. A més, i trobareu vídeos explicatius sobre els diferents estudis, podcasts sobre temes diversos (proves d’accés a ensenyaments d’arts escèniques i esportius, novetats del proper curs, recomanacions per fer un bon treball de recerca…), un desplegable descarregable que reuneix tota la informació sintetitzada sobre l’oferta formativa, i molts altres materials. El menú superior incorpora un botó de traducció automàtica que facilita la navegació per tot el web en català, castellà, occità-aranès, anglès, francès, italià, portuguès, alemany, rus, urdú, àrab i xinès.

Fins ara tota aquesta informació estava integrada en el web Estudiar a Catalunyaque està en procés de redisseny i reconceptualització total per al primer trimestre de 2022. Les aplicacions incloses en aquest portal (mapa escolar, qüestionari d’orientació, cercador d’estudis…) també caldrà actualitzar-les d’acord amb els requeriments tecnològics necessaris perquè es puguin integrar en els nous entorns.

Un mes després d’anunciar-vos la publicació del nou web preinscripcio.gencat.cat, continuem treballant per poder oferir serveis de qualitat, accessibles, i que ajudin les famílies i alumnes en l’elecció dels centres educatius i dels itineraris formatius que volen seguir. Esperem que la vostra tasca d’orientació als centres també es beneficiï del nou projecte.

A partir de demà començarem a fer difusió per tots els canals al nostre abast, però volíem que rebéssiu aquest informació de primera mà. Us agrairem, també, que feu extensiva aquesta informació entre el vostre alumnat, les famílies i altres actors que considereu que poden estar interessats a consultar i conèixer el web triaeducativa.gencat.cat. Estaria molt bé que recollíssiu aquesta novetat al vostre web de centre.

Cordialment,

Departament d’Educació