Setmana del 13 al 19 de Gener : Dian Fossey

Dian Fossey

Dian Fossey va néixer a San Francisco, Estats Units, el 16 de gener de 1932 i va ser reconeguda per la seva tasca científica i conservacionista amb els goril·les de les muntanyes Virunga, situades entre la República Democràtica del Congo, Ruanda i Uganda.

Per investigar els grans simis aconseguí el suport de la National Geographic Society i la Fundació Wilkie per traballar a Zaire, tot i que aviat l’agitada situació política del país la forçà a traslladar-se a Ruanda. Allà va aconseguir aprendre a reconèixer les característiques úniques de cada individu, arribant a tenir-hi una relació de confiança i afecte. El seu lloc d’estudi es va convertir en centre internacional d’investigació sobre els goril·les quan ella fundà el Centre d’Investigació de Karisoke el 1967.

També va dedicar part de la seva vida a lluitar contra els furtius, fet que, es pensa, té relació amb el seu assassinat el 1985. Fou enterrada al cementiri de goril·les prop de Digit, un dels seus goril·les estudiats, i prop de molts altres goril·les assassinats pels caçadors furtius.

“When you realize the value of all life, you dwell less on what is past and concentrate more on the preservation of the future.”

Dian Fossey