Menció honor al Sunsi Móra. Premis Ètica i ciència de la fundació Grífols

Aquest cap de setmana s’han otorgat els premis “Ètica i Ciència” de la fundació Grífols. L’acte va comptar amb una conferència d’Albert Reverendo, politòleg i graduat en filosofia, que portà per títol: “Extinció o rebel·lió? La crisi climàtica com a repte ètic“.

La crisi climàtica planteja reptes fins ara desconeguts per a la humanitat. La seva escala planetària pot fer que sembli impossible fer front a un problema tant gran, i segurament és així des dels marcs amb els quals hem entès i organitzat el món fins al moment. L’individualisme que s’ha imposat en els darrers segles no hi ajuda, tot i que tampoc podem responsabilitzar totalment als individus i només buscar solucions en el reciclatge happy flowers i asseure’ns a esperar a que les persones ens donem les mans al voltant del planeta.

Tant de bo, però sent hipsters eco-friendly no n’hi haurà prou. Cal assumir certs reptes ètics que el canvi climàtic ens posa al davant. Tenim tots la mateixa responsabilitat? És més responsable qui més pot solucionar o qui més dany ha causat? I què fem si no tots patim igual els efectes del canvi climàtic? I amb els refugiats climàtics que ja existeixen? Fins quan pot seguir creixent la producció i el consum? En definitiva, de quina manera la ciència i la filosofia poden ajuntar forces per a recuperar un futur que ens hem deixat pel camí?

Consulteu la pàgina web de la Fundació Grífols