Premis al Llegim Ciència de la Universitat de Vic

El dimecres 26 de febrer  es va realitzar, a l’Aula Magna de la UVic-UCC, la vuitena edició del Premi Llegim Ciència relacionada amb la novel·la “El ayudante de Darwin” de l’escriptor Vicente Muñoz Puelles.

El Premi Llegim Ciència és un certamen literari relacionat amb la lectura d’una novel·la científica, per afavorir la lectura i estimular la capacitat redactora dels estudiants dels centres de secundària dels cursos de 3r i de 4t d’ESO.

Cada estudiant que es presenta ha d’escriure un relat en la modalitat que prefereixi o bé escriure dos relats, un per cada modalitat que s’indiquen a les bases del concurs.

En aquesta edició, el repte del relat de la modalitat A era: “Posa’t a la pell de Syms Covington. L’expedició ja s’està acabant i esteu retornant a bord del Beagle. Escriu una carta a la teva família explicant l’experiència durant aquests últims anys”.

I el de la modalitat B era: “Posa’t a la pell del jove Syms Covington i escriu una carta al capità Fitzroy on l’hagis de convèncer de la Teoria de la Selecció Natural”.

Del nostre centre ens vam presentar tres alumnes. A les vuit del matí vam agafar un taxi i ens vam encaminar cap a Vic. L’autor de la novel·la, Vicente Muñoz Puelles, ens va explicar la seva història i algunes curiositats d’aquesta. També vam tenir l’oportunitat de fer-li preguntes relacionades amb la novel·la i amb la seva vida. En definitiva, va ser molt interessant.

En aquesta edició en total es van presentar 56 relats procedents de disset centres de secundària d’arreu de Catalunya.  La nostra sorpresa la vam tenir en rebre tres premis, un per a cadascun de nosaltres. En Jordi va guanyar el 4t premi de 3r d’ESO (un rellotge digital), la Sara el 6è premi de 4t d’ESO (una bateria portàtil) i la Raquel el 4t premi de 4t d’ESO (també un rellotge digital).

Va ser un dia magnífic, vam aprendre molt i ens ho vam passar molt bé!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>