dijous, 28 de març 2024, 16:17
lloc: Portal de suport d'Àgora-EIX
Curs: Portal de suport d'Àgora-EIX (Suport d'Àgora-EIX)
Glossari: Preguntes freqüents
Administrador/a Espai de suport

MOODLE: Com activar i configurar Marsupial per poder incorporar al Moodle els llibres digitals contractats?

per Administrador/a Espai de suport - dijous, 8 d’octubre 2020, 11:31
 
 
A la Guia ràpida trobareu una descripció més breu dels passos que cal seguir per activar i configurar el mòdul de Marsupial a qualsevol espai Moodle d'Àgora.
 
Per tal de poder incorporar als espais Moodle d'Àgora els llibres digitals contractats amb els proveïdors de continguts, el primer que cal fer és activar el servei Marsupial, que permet gestionar aquests continguts així com les credencials d'accés de l'alumnat. 
Per activar Marsupial cal que accediu al vostre Moodle amb un usuari administrador/a i aneu a Administració del lloc | Connectors | Connectors locals | Recursos Remots, trieu a l'opció Activa Marsupial i confirmeu que els paràmetres que apareixen coincideixen amb els paràmetres recomanats per defecte. En cas contrari caldrà fer-ho manualment.
Amb aquest pas també s'activaran de forma automàtica els blocs Els meus llibres i Qualificacions continguts remots. En cas de desactivar Marsupial, aquests blocs es desactivaran de forma automàtica.

Activa Marsupial
 
En fer-ho, apareixerà un apartat nou anomenat Recursos remots al menú Administracio de lloc de Moodle, amb les opcions següents:
 
Continguts

  • Administra proveïdors. Permet gestionar les dades de connexió dels proveïdors de continguts (editorials) que els centres han contractat. Afegir-ne de nous, eliminar-los o comprovar l'estat de la connexió amb cadascun d'ells.
  • Administra usuaris. Permet gestionar manualment les credencials de cadascun dels usuaris del Moodle. Des d'aquí es pot consultar per cada usuari/ària les credencials que tenen assignades, eliminar-les o introduir-ne de noves manualment indicant el llibre i la clau d'accés. 
  • Continguts. Mostra els diferents proveïdors de continguts contractats. Aquest apartat no es mostra si el centre no ha donat d'alta manualment cap proveïdor mitjançant l'opció Administra proveïdors. En seleccionar qualsevol dels proveïdors de continguts es mostra la llista de llibres descarregats, gestionar les credencials associades a cadascun dels llibres que s'han descarregat i, a més, un botó que permet descarregar/actualitzar la llista de llibres.
  • Importa/Exporta Credentials
    • Importa des d'un fitxer: permet importar credencials a partir de fitxers CSV, assignar-les, desassignar-les, eliminar-les o introduir-ne de noves manualment. 
    • Exporta a un fitxer: permet exportar les dades a un fitxer CSV a mode de còpia de seguretat o per importar-les a una altra plataforma.
Un cop s'hagin donat d'alta els proveïdors de continguts, s'hagi descarregat la llista dels seus llibres tal i com s'explica a la PMF Com configurar els proveïdors, llibres i credencials al mòdul Marsupial? ja serà possible incorporar accessos a qualsevol dels llibres als cursos de Moodle. Aquests llibres es poden enllaçar afegint el tipus d'activitat "Contingut remot".

Activitats
 
Després de seleccionar el tipus d'activitat Contingut remot en el quadre de selecció Afegeix una activitat..., es mostrarà un formulari de configuració amb paràmetres força semblants. A la primera part cal seleccionar el nivell i el llibre i, opcionalment, en alguns casos, també es pot indicar la unitat i/o l'activitat.
Paràmetres activitat de contingut remot
 Paràmetres activitat contingut remot


Un cop creada l'activitat, l'alumnat podrà visualitzar el llibre sempre i quan el seu usuari/ària tingui associada la credencial d'accés o bé la conegui per poder-la introduir manualment. A l'apartat Gestió de credencials de la pregunta freqüent "Com configurar els proveïdors, llibres i credencials al mòdul Marsupial?" s'expliquen les diferents vies per introduir aquesta informació.