dijous, 28 de març 2024, 20:24
lloc: Portal de suport d'Àgora-EIX
Curs: Portal de suport d'Àgora-EIX (Suport d'Àgora-EIX)
Glossari: Preguntes freqüents
Administrador/a Espai de suport

MOODLE: Són realment necessàries les còpies de seguretat dels meus cursos? Consells per fer-les.

per Administrador/a Espai de suport - dilluns, 28 de febrer 2022, 09:09
 
Els administradors de sistemes d'Àgora fan còpies de seguretat diàries de tots els Moodles que componen el servei. Aquestes còpies, però, només s'utilitzarien si es produís una pèrdua massiva de dades, o en casos molt concrets. Per tant, és responsabilitat dels centres mantenir les còpies dels cursos de Moodle.

A més, cal tenir en compte que a Àgora està desactivada l'opció de les còpies de seguretat programades (per evitar carregar el sistema) i, per tant, les còpies dels cursos que es vulguin guardar s'han de generar una a una.


Consells per fer còpies de seguretat

  • Feu les còpies de seguretat a la nit: Quan la càrrega dels servidors és més baixa es tenen menys problemes per fer les còpies.
  • Si teniu problemes, feu les còpies per parts: Desmarqueu opcions a l'hora de fer les còpies de seguretat, sobretot les dades d'usuari dels qüestionaris fets amb HotPotatoes. Feu diverses proves, desmarcant les opcions on creieu que pot fallar.
  • Treieu els usuaris administradors: El fet de realitzar còpies de seguretat de cursos on hi hagi inscrit algun usuari administrador pot portar a problemes a l'hora de restaurar-les. Assegureu-vos sempre, abans de fer cap còpia, que al curs no hi hagi cap d'aquests usuaris, i doneu-los de baixa del curs en cas que en trobeu algun.
  • Si seguiu tenint problemes: Poseu-vos en contacte amb nosaltres a través del fòrum, adjunteu captures de pantalla i missatges d'error. També l'adreça del Moodle i del curs en el que teniu el problema.
  • Descarregueu les vostres còpies: És molt recomanable descarregar els fitxers de les còpies de seguretat a un ordinador i esborrar-les de l'espai Moodle per tal de no exhaurir ràpidament la quota de disc disponible. Per a més informació consulteu la pregunta freqüent sobre la política de quotes de Moodle.
  • Activeu les còpies de seguretat/restauracions asíncrones: Des de la versió 3.11 de Moodle, es poden activar les còpies/restauracions asíncrones útils per a fer còpies o restauracions de cursos grans. Podeu trobar més informació a la PMF Com s'activen les còpies de seguretat/restauracions asíncrones?