Alternatives a Picasa

Alternatives a Picasa

per Josep Esteve Brignardelli -
Nombre de respostes: 3

Bones,

Com que sóm molts i moltes els que tenim problemes amb els àlbums de foto i ja no gaudim de la senzillesa de les presentacions dels àlbums de picasa vull aportar una alternativa.

A mi em sembla força interessant fer-ho de la següent manera:

1. Pengem les fotos a Google Fotos, la qual cosa a més a més podem fer des d'un dispositiu mòbil. Per tenir-ho més organitzat crearem un àlbum.

2. Anem a Youtube i entrem fent servir el mateix usuari. Actuaem com si anessim a penjar un vídeo, tot fent clic al botó PENJA. Allà trobem una opció: CREA VÍDEOS: Presentació de diapositives de fotos. Creem la presentació i ja està

3. Des del nodes la fegim a l'article o a la pàgina com si fos un vídeo.

Aquest procediment té l'inconvenient que no permetrà descarregar-se fotos, però aquest fet és alhora un avantatge ja que preserva millor els drets d'imatge de l'alumnat i si volem facilitar descarregues de fotos per part de les famílies sempre podem afegir l'enllaç a GOOGLE FOTOS.

Espero que questa informació us sigui d'utilitat.

També recomano a les escoles que es donin d'alta a Google App per a l'Educació així el professorat podrà realitzar aquestes accions des d'una plataforma pròpia de l'escola i no fent servir l'identificador de l'XTEC o un de personal, amb la qual cosa conservareu les fotos independentment que el professorat les elimini quan vulgui o quan marxi. Recordo també que els drets d'imatge de l'alumnat, si s'escau, els té l'escola i no el professorat.

Salut